معرفی بهترین سایت های ایرانی

سلامت

10 تا از بهترین غذاهای سنتی شهرهای ایران

لطفا به این مطلب رای دهید
[رای‌ها: 4 امتیاز: 5]

انواع غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران,لیست غذاهای سنتی شهرهای ایران,غذای سنتی ایرانی

معرفی انواع غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران

ایران یکی از کشورهای دنیا است که از تنوع غذایی بسیار بالایی برخوردار است. گستردگی سرزمین پهناور ایران و وجود اقوام مختلف در خطه های گوناگون آن موجب شده است که هر بخش ایران دارای یک آداب و رسوم و فرهنگ غذایی باشد به طوری که با رفتن به هر یک از این مناطق باغذاهای بسیار لذیذ و خوشمزه ای آشنا می شوید که دارای خواص فراوانی هستند. با سفر به شمال ایران می توان غذاهای لذیذ و خوش طعمی را که با استفاده از محصولات آنجا تولید می شوند را تجربه نمود، با رفتن به جنوب ایران طعم غذاها اندکی تند وتیز می شود همچنین با سفر به شرق و غرب ایران نیز انواع غذاهای سنتی و اصیل ایرانی وجود دارند که دارای طعم و مزه ی بی نظیری می باشند.

اگر بخواهیم در رابطه با لیست غذاهای سنتی شهرهای ایران صحبت کنیم ممکن است نتوانیم در یک مقاله 1000 صفحه ای نیز از تمامی آن ها یاد کنیم اما ما در این مقاله قصد داریم 10 نمونه از بهترین غذاهای سنتی شهرهای ایران را بررسی کنیم پس تا پایان با ما همراه باشید.

غذاهای سنتی شهرهای ایران,غذای سنتی شهرهای ایران,غذاهای سنتی ایران

1.قیمه نثار قزوین

یکی از پرطرفدارترین غذاهای سنتی ایران که در قزوین پخته می شود قیمه نثار است که دارای رنگ و لعاب و مخلفات فراوانی است به طوری که نظر هر بیننده ای را به خود جذب می کند، این غذای اصیل ایرانی علاوه بر ظاهر زیبایی که دارد، دارای بو و طعم فوق العاده ای می باشد. قیمه در اصطلاح به خورشی گفته می شود که دارای گوشت های تکه تکه باشد و کلمه نثار به پذیرایی در مراسمات و عروسی ها اشاره می کنند و از این غذای سنتی در تمامی مهمانی ها و عروسی هایی که در قزوین برگزار می شود استفاده می کنند.

مواد تشکیل دهنده این غذا برنج، گوشت، خلال پسته و بادام، زرشک، پیاز داغ می باشد که ترکیب بی نظیری را در کنار یکدیگر ایجاد می کنند. این غذای سنتی ایرانی دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است زیرا در آن برنج سبوس دار استفاده شده و سرشار از کربوهیدرات و پتاسیم می باشد که پتاسیم موجب کاهش فشار خون در فرد می شود و می تواند موجب افزایش حرکات روده بزرگ و جلوگیری از سرطان کولون گردد. خلال های پسته و بادامی که در این غذا وجود دارد به تقویت بدن و جلوگیری از پوکی استخوان کمک می کند. گوشت استفاده شده در آن نیز سرشار از پروتئین می باشد. همانطور که می بینید این غذای سنتی ایرانی از خواص بی نظیری برخوردار است. توصیه می شود افراد مبتلا به چربی خون بجای گوشت گوساله ازسینه مرغ استفاده نمایند و از مقدار مخلفات غذا بکاهند.

انواع غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران,لیست غذاهای سنتی شهرهای ایران,غذای سنتی ایرانی

2.کوفته تبریزی

اگر به شهر تبریز سفر کنید قطعا در تمامی رستوران ها و هتل های آن کوفته تبریزی را در لیست غذاهای آن ها مشاهده خواهید نمود که یکی از بهترین غذاهای سنتی ایران می باشد. این غذای خوشمزه به زمان طولانی برای پخت احتیاج دارد و مواد تشکیل دهنده آن برنج، گوشت، لپه، تخم مرغ، پیاز، گردو، آلو، سبزیجات معطر خشک شده و رب و زعفران است که باید به خوبی کوبیده شوند.

ارزش غذایی این غذای سنتی ایرانی بسیار بالاست و بخش قابل توجهی از کربوهیدرات، پتاسیم، پروتئین و فیبر را به بدن فرد وارد می کند زیرا از مواد مغذی و مفیدی در تهیه آن استفاده شده است. آلویی که در طبخ این غذا استفاده می شود سرشار از آنتی اکسیدان می باشد که با از بین بردن رادیکال های آزاد از ابتلا به مشکلات قلبی، تولید سلول های سرطانی و مشکلات دستگاه گوارش و یبوست جلوگیری می کند. کوفته تبریزی یک غذای کامل و سالم ایرانی می باشد که بسیار لذیذ و خوش طعم است و معمولا همراه آن نان سنگک و سبزی سرو می شود.

غذاهای سنتی شهرهای ایران,غذای سنتی شهرهای ایران,غذاهای سنتی ایران

3.ماهی شکم پر شمال

یکی از غذاهای دریایی که بسیار خوشمزه است و طرفداران زیادی دارد ماهی شکم پر است. ماهی شکم پر به صورت های مختلفی در شمال و جنوب ایران پخته می شود. در سفر به شمال کشور قطعا یکی از غذاهایی که نظر شما را به خود جلب می نماید ماهی شکم پر با محتویات بی نظیرش می باشد که طعمی فوق العاده به ماهی می بخشد.این غذای خوشمزه را می توان در داخل فر و یا بر روی گاز طبخ نمود و آماده کرد. این غذا که یکی از بهترین غذاهای سنتی ایران است و سرشار از خاصیت می باشد زیرا در آن از ماهی استفاده می شود که دارای ارزش غذایی بالایی بوده و بسیار برای سلامت بدن مفید است. با مصرف این غذا مقدار قابل توجهی امگا 3 و ویتامین دی به بدن انسان می رسد و به خاطر محتویاتی که در شکم ماهی استفاده می شود مواد مغذی و ویتامین های زیادی جذب بدن فرد خواهد شد.

بهترین ماهی هایی که برای طبخ این غذا به کار می رود ماهی های آزاد، غزل آلا و ساردین می باشد که طعم بی نظیری دارند.مصرف ماهی می تواند تاثیر مثبتی بر رشد ونمو کودکان، جلوگیری از آلزایمر، بهبود بیماری های قلبی داشته باشد. مواد تشکیل دهنده این غذای خوشمزه ماهی، پیاز، رب انار، کره، زعفران، گردو، سبزی های معطر و سیر می باشد و می توان این غذا را با برنج و یا نان سرو نمود.

انواع غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران,لیست غذاهای سنتی شهرهای ایران,غذای سنتی ایرانی

4.میگو پلوی بوشهر

یکی از لذیذ ترین غذاهای خطه ی جنوب ایران که طعم بی نظیری دارد میگو پلو می باشد. این غذای اصیل جنوبی در کنار خواص بی نظیری که دارد دارای قیمت مناسبی می باشد. مواد تشکیل دهنده این غذا میگو، پیاز، برنج، گشنیز، سیر، زعفران و رب گوجه فرنگی است. میگوی مورد استفاده در این غذا را باید کاملا با دقت تمیز نموده و با استفاده از سیر و پیاز کاملا بوی نامطلوب آن را از بین برد تا در کنار بقیه مواد بتواند ترکیب لذیذی را ایجاد نماید.

این غذا به دلیل وجود میگو در آن سرشار از امگا3 است که می تواند نقش مثبتی در بهبود آلزایمر و کنترل فشار خون داشته باشد. میگو همچنین دارای مقدار مناسبی آهن می باشد و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد. بهتر است این غذای خوشمزه را در وعده نهار میل کنید زیرا بسیار سنگین است و دارای کالری زیادی می باشد و در کنار آن از نوعی نوشیدنی سنتی مخصوص خطه جنوب استفاده می شود.

غذاهای سنتی شهرهای ایران,غذای سنتی شهرهای ایران,غذاهای سنتی ایران

5.خورش دوغ پای زابل

خورش دوغ پای یا همان قیمه سیستان بلوچستان یکی از قدیمی ترن غذاهای خطه سیستان می باشد که کاملا با قیمه های نقاط مختلف ایران متفاوت است. این قیمه بر خلاف سایر قیمه های نقاط مختلف ایران دارای طمعی ترش است و طبخ آن مهارت خاصی می خواهد به همین دلیل در کمتر رستورانی می توانید آن را پیدا کنید و اگر می خواهید طعم متفاوت این غذای خوشمزه را تجربه نمایید باید مهمان یکی از سیستانی های عزیز کشورمان باشید.

مواد تشکیل دهنده خورش دوغ پای شامل گوشت گوساله، پیاز، زعفران، ادویه، دوغ و لیمو است. این خورش را می توان همانند سایر خورش ها در کنار برنج سفید سرو نمود. این خورش به جهت گوشت فراوانی که دارد سرشار از آهن است به همین دلیل توصیه می شود که در کنار آن از مرکبات استفاده نمایید تا آهن موجود در آن بیشتر جذب بدن شود. در این غذا از رب گوجه فرنگی و نمک استفاده می شود و به افرادی که دارای فشار خون هستند توصیه می شود این دو ماده را از دستور پخت آن حذف نمایند.

انواع غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران,لیست غذاهای سنتی شهرهای ایران,غذای سنتی ایرانی

6.خورش خلال کرمانشاه

اگر به غرب کشور و استان کرمانشاه سفر کرده باشید حتما در لیست غذاهای سنتی رستوران های این شهر نام خورش خلال را مشاهده خواهید کرد. خورشی بی نظیر که رنگ و لعاب فوق العاده ای دارد به طوری که هر بیننده ای با دیدن آن علاقه مند است که حداقل یکبار آن را امتحان نماید و بسیار چشم نواز است. این خورش سنتی کرمانشاهی که از دیرباز در کرمانشاه پخته می شد معمولا در مراسمات خاص و عروسی هایی که در کرمانشاه برگزار می شود استفاده می شود.

مواد تشکیل دهنده این خورش، گوشت قرمز، زرشک، خلال بادام، زعفران، روغن کرمانشاهی، رب گوجه فرنگی ، گلاب، دارچین و پیاز است و به سبب مواد مغذی که در تهیه آن استفاده می شود دارای ارزش غذایی بسیار بالایی می باشد.
این غذا می تواند منبع خوبی از آهن باشد و پروتئین و ویتامین زیادی در خود دارد و به سبب خلال بادامی که دارد حاوی مواد مغذی فراوانی است.

غذاهای سنتی شهرهای ایران,غذای سنتی شهرهای ایران,غذاهای سنتی ایران

7.کباب بریانی اصفهان

بریانی اصفهان یکی از غذاهای اصیل این شهر است که نزد مردم شهر جایگاه ویژه ای دارد و بسیار محبوب است. این غذا با طعم متفاوت و بی نظیری که دارد می تواند پاسخگوی تمام سلیقه ها باشد. توصیه می کنیم در صفر به اصفهان حتما بریانی آن را امتحان کنید زیرا در کمتر جایی از دنیا می توانید چنین طعم فوق العاده ای را تجربه نمایید. مواد تشکیل دهنده این غذا گوشت قرمز، جگر سفید، دارچین و نعنا است که آن ها را چرخ می کنند و با سرخ کردن در ظرف های مخصوص بر روی نان ریخته و در کنار سبزی و دوغ سرو می کنند.

بریانی اصفهان دارای ارزش غذایی بسیار بالایی می باشد و دارای میزان قابل توجهی امگا3 و ویتامین ب 12 است که نقش مثبتی در بهبود عملکرد سیستم اعصاب مرکزی دارد. همچنین این غذا دارای کلسیم، منیزیم، فسفر و ویتامین دی می باشد که می تواند در جلوگیری از پوکی استخوان موثر باشد. محققان کشف نموده اند که بریانی به جهت آنتی بیوتیک هایی که در خود دارد می تواند عفونت موجود در بدن را دفع نماید و برای تقویت بنیه بسیار مناسب می باشد.

انواع غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران,لیست غذاهای سنتی شهرهای ایران,غذای سنتی ایرانی

8.آبگوشت قرمه سبزی همدان

یکی از بهترین غذاهای سنتی ایران آبگوشت قرمه سبزی همدان است. قرمه سبزی با طعم بی نظیرش طرفداران بسیاری دارد و کمتر کسی وجود دارد که به قورمه سبزی علاقه نداشته باشد. قطعا طعم آبگوشت همراه با قرمه سبزی نیز می تواند مزه ی خوشمزه ای را داشته باشد. مواد تشکیل دهنده این غذای لذیذ سبزی قورمه، سیب زمینی، لوبیا قرمز، تخم مرغ ، پیازداغ و لیمو عمانی است که ترکیب این مواد با هم طعم لذیذی را به وجود آورده است.
در رابطه با ارزش غذایی آبگوشت قرمه سبزی می توان گفت: این غذا می تواند منبع خوبی از پروتئین گیاهی باشد وهمچنین به دلیل لیمو عمانی که در آن وجود دارد می تواند در کاهش فشار خون و تامین ویتامین سی مورد نیاز بدن موثر باشد. سبزی موجود دران نیز سرشار از ویتامین های مختلف می باشد. این آبگوشت لذیذ معمولا در کنار نان و ماست سرو می شود و ارزش غذایی بالایی دارد و سرشار از آهن می باشد. کالری این غذا بالاست و بهتر است در وعده شام سرو نشود. کباب کنجه لاری را معمولا در کنار برنج سرو می کنند.

غذاهای سنتی شهرهای ایران,غذای سنتی شهرهای ایران,غذاهای سنتی ایران

9.کلم پلو شیراز

یکی از غذاهای محلی و محبوب سنتی ایران کلم پلوی شیراز است. شیراز یکی از پرجاذبه ترین شهرهای ایران است و به همین دلیل اکثر گردشگران خارجی و داخلی طرفداران پر و پا قرص این غذای خوشمزه هستند. امروزه در اکثر شهرها کلم پلو را درست می کنند اما این غذا اصالتا شیرازی است.
این غذای لذیذ با روش های مختلفی طبخ می شود اما در خود شیراز آن را با کلم قمری یا کلم سر می پزند.

مواد تشکیل دهنده این غذا کلم سفید خرد شده، ترخون، ریحان، جعفری است که و بنابر سلیقه شخصی برخی از افراد آن را با گوشت چرخ کرده قلقلی در کنار سالاد شیرازی سرو می کنند.

انواع غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران,لیست غذاهای سنتی شهرهای ایران,غذای سنتی ایرانی

10.آش شولی یزد

یکی دیگر از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی آش شولی یزد است که قدمتی چندین ساله دارد. غذایی ساده و کم هزینه که طعمی بی نظیر و خواص فراوانی دارد. این آش مقوی در سفره مردم یزد جایگاه ویژه ای دارد و طرفداران بسیاری دارد. روش طبح و مدت زمان پخت این آش کوتاه می باشد و در زمان کوتاهی می توان آن را تهیه نمود. مواد اولیه تشکیل دهنده این آش شامل سبزی آش, چغندر، آرد، نعناع، عدس، پیاز و سرکه و رب انار بوده و چاشنی اصلی طعم دهنده به این آش خوشمزه سرکه است.

این آش به جهت سبزی ها و حبوباتی که در آن استفاده می شود می تواند منبع خوبی از انواع ویتامین و پروتئین گیاهی باشد و غذای سالمی است که ارزش غذایی بالایی دارد و می تواند در عملکرد سیستم گوارش بسیار مفید باشد.
اگر شما هم به انواع آش علاقه مند هستید به شما پیشنهاد می کنیم که حتما این آش سنتی ایرانی خطه یزد را امتحان نمایید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.

امیدوارم توانسته باشیم که شما را با تعدادی از غذاهای سنتی و اصیل اقلیم های مختلف کشور پهناور ایران آشنا نماییم.

مشاهده بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن