پرده یکی از عناصر زیبا و دکوراتیو در دکوراسیون داخلی منازل مسکونی به حساب می آید. پرده ها از دیرباز همراه زندگی انسان ها بوده است. پرده ها مصارف مختلفی دارند و همواره با اهداف گوناگون در محل کار و زندگی ما انسان ها مورد استفاده قرار گرفته اند. یکی دیگر از کاربردهای پرده، حفظ حریم خصوصی زندگی افراد و همچنین کنترل نور خورشید به فضای داخلی خانه هاست.
با توجه به اهمیت و کارایی پرده در طول سالیان مدل ها و طرح های گوناگونی با کارایی های متفاوتی به وجود آمده اند. یکی از انواع مختلف مدل های پرده، نوع سقفی آن است. تصور کنید پرده سقفی در اختیار و قصد نصب آن را دارید؛ شاید بخواهید کار نصب پرده را به یک نصاب پرده بسپارید و یا شاید تمایل داشته باشید تا خودتان کار نصب پرده را انجام دهید.
برای نصب پرده سقفی نیاز به بیان نکاتی است تا با رعایت گام به گام و مرحله به مرحله ی آن ها، بتوانید کار نصب پرده را به پایان برسانید. پس با ما همراه باشید تا با یکدیگر آموزشی عملی، پیرامون نصب پرده سقفی داشته باشیم.
اندازه گیری دقیق چوب پرده سقفی
پس از آماده شدن پرده ها اکنون زمان نصب آن است. برای نصب پرده ها ابتدا لازم است تا به نصب چوب پرده بپردازیم. اولین مرحله از نصب چوب پرده، انتخاب جای مناسب و محل قرارگیری و اندازه گیری اصولی آن است. هرچند این موضوع به موقعیت قرارگیری پنجره ها نیز بستگی دارد اما برای انتخاب جای چوب پرده و اندازهگیری آن، شما می توانید استانداری را در نظر بگیرید؛ یعنی حدوداً از طرفین، بین پنج تا ده سانتی متر فاصله و از بالای پنجره نیز در حدود ده سانتی متر بالاتر برای قرارگیری محل چوب پرده ها، فاصله در نظر بگیرید.
اگر بخواهید چوب پرده را نزدیک سقف نصب کنید، ارتفاع سقف و پرده بلندتر جلوه می کند.
آماده کردن ابزار لازم برای نصب پرده سقفی
معمولاً یک نصاب پرده حرفه ای برای نصب پرده، ابزار و وسایلی را مورد استفاده قرار می دهد. اگر شما می خواهید کار نصب پرده را خودتان انجام دهید پس ضروریست تا این ابزار و وسیله ها قبل از نصب آماده کنید. این کار کمک میکند تا در حین نصب با مشکل مواجه نشوید و در زمان خود صرفه جویی کنید.
وسایل مورد نیاز برای نصب پرده سقفی
هر یک از لوازم زیر به آن ها اشاره خواهیم کرد از جمله ابزار و وسایل ضروری برای نصب پرده است که معمولاً یک نصاب پرده آن ها را به همراه خود دارد.
-
متر
-
مداد یا خودکار
-
مته و دریل
-
پیچ و رول پلاک
-
پیش گوشتی
-
پایه های سقفی
-
چهارپایه یا نردبان
-
گیره و بست
مشخص کردن دقیق محل قرارگیری چوب پرده
حالا زمان آن رسیده که به کمک متر اندازه های کاملاً دقیق و متقارن در اطراف پنجره را پیدا کرده و جای آن ها را با کمک مداد یا خودکار علامت گذاری کنید. این مرحله به دقت و حوصله ی بسیاری نیاز دارد تا اندازه ها دقیق باشند. اگر اندازه گیری شما درست انجام نشود احتمالا پس از نصب پرده ، پرده ها کج شده و جلوه ی زیبایی نخواهند داشت. پس سعی کنید برای مشخص کردن جای چوب پرده زمان کافی را اختصاص دهید و از عجله و شتاب پرهیز کنید.
سوراخ کردن بخش های علامت گذاری شده
اکنون با استفاده از مته و دریل ، باید بخش های مشخص شده را سوراخ کنید. معمولاً یک نصاب پرده حرفه ای در این مرحله از جاروبرقی استفاده می کند. زیرا سوراخ کردن دیوار گرد و خاک دارد و محل نصب را کثیف می کند. پس می توان با نزدیک کردن لوله جاروبرقی به محلی که قرار است سوراخ شود و روشن کردن هم زمان دریل و جاروبرقی با هم از ورود گرد و خاک به فضا جلوگیری کرد و این کار را با رعایت نظافت و پاکیزگی، به سرانجام رسانید.
استفاده از پیچ و رول پلاک و پایه های سقفی برای نصب چوب پرده
حالا به شکل موقت پایه ها را به کمک پیچ و رول پلاک و پیش گوشتی در محل مورد نظر قرار دهید. اکنون می توانید پرده را به شکل موقت نصب کنید و بعد از اینکه از درست بودن و کج نبودن پرده ها اطمینان حاصل کردید، پایه ها را کاملاً سفت و محکم کنید. اگر این مراحل را با دقت و حوصله پیش ببرید قطعا از نتیجه ی نهایی کارتان راضی خواهید بود.
آویزان کردن پرده سقفی
پس از اطمینان از وضعیت خوب چوب پرده، حالا وقت آن رسیده تا گیره ی پرده ها را در جای مناسب قرار دهید. اصولاً استاندار فاصله بین دو گیره پرده، چهار انگشت است . البته گاهی اوقات این استاندارد بسته به سلیقه ی افراد و مدل پرده می تواند تغییر کند. اگر می خواهید پرده را از سمت چپ وارد چوب پرده کنید؛ پس قسمت راست پرده را در دست بگیرید و بقیه آن را روی دوش و کتف خود بیندازید. حالا از چهارپایه یا نردبان بالا بروید و گیره ها را یکی یکی از ریل چوب پرده رد کنید تا به آخرین گیره پرده برسید. پس از داخل کردن آخرین گیره پرده در ریل چوب پرده ، بست ها را در چپ و راست چوب پرده سفت کنید تا پرده در هنگام حرکت، از ریل خارج نشود.
منظم کردن چین های پرده
شما اکنون به آخرین مرحله از کار نصب پرده ی سقفی خود رسیده اید. حالا باید با دست یا بست چین های پرده هایتان را مرتب کنید و به ظاهر شکیل آن ها فرم دلخواه را بدهید. پس از انجام این مرحله کار نصب پرده سقفی شما به پایان رسیده است و شما می توانید به عنوان نصاب پرده آن ، از دیدن نتیجه ی نهایی احساس رضایت کنید.
سخن پایانی
در این مقاله سعی کردیم تا گام به گام و قدم به قدم مراحل نصب چوب پرده سقفی را به شما خواننده گرامی آموزش دهیم، تا اگر قصد نصب پرده سقفی را دارید بدانید که چگونه باید این کار را انجام دهید.
گاهی انجام این کار برای افراد سخت و پیچیده می شود و آن ها ترجیح می دهند تا دغدغهها و سختی های مربوط به این کار را بر روی شانه های یک نصاب پرده بیاندازند و آرامش و آسایش را برای خود به ارمغان بیاورند. نصاب پرده وظیفه دارد تا با دریافت مبلغی صفر تا صد کار نصب را بر عهده بگیرد و خاطر شما را بابت زحمات نصب چوب پرده و پرده سقفی راحت کند.