مسجد ایاصوفیه:
مسجد ایاصوفیه یکی از مهم ترین مساجد استانبول و یکی از معروف ترین جاذبه های گردشگری ترکیه است. اگر می خواهید به این شهر سفر کنید بد نیست این مسجد را بشناسید و دست پر از آن دیدن کنید. مسجد ایاصوفیه در منطقه فاتح قرار دارد و یکی از نقاط توریستی بخش اروپایی این شهر به حساب می آید. مسجد ایاصوفیه از نظر تاریخی و فرهنگی برای ترک ها اهمیت ویژه ای دارد.
همه می دانیم که مسجد ایاصوفیه یکی از مشهورترین مساجد است و از نظر قدمت و معماری ارزش زیادی دارد. ایاصوفیه از نظر فرهنگی و مذهبی برای مردم این شهر اهمیت ویژه ای دارد. ایاصوفیه به مدت ۱۰ قرن (۱۰۰۰ سال) بزرگترین کلیسای جهان بود و به آن کلیسای جامع مسیحیت می گویند.
می توان گفت که ایاصوفیه نه تنها برای مسیحیان یا ترک ها، بلکه برای هر کسی که به تاریخ، هنر و فرهنگ اهمیت می دهد، مهم است. لازم به ذکر است که مسجد ایاصوفیه در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.
مسجد باشکوه ایاصوفیه یکی از با ارزش ترین نمونه های معماری بیزانسی است و جلوه های شگفت انگیزی دارد. طراحی بیرونی و داخلی ایاصوفیه جذاب و زیباست. احتمالا با دیدن ایاصوفیه اولین چیزی که نظر شما را جلب می کند گنبدهای زیاد آن است. گنبد یکی از قسمت های ایاصوفیه است که همواره مورخان و معماران جهان را شگفت زده کرده است.
مسجد سلطان احمد (مسجد آبی):
مسجد سلطان احمد یکی از شاهکارهای معماری دوره عثمانی است که در شهر زیبای ترکیه واقع شده است. به دلیل رنگ آبی مناره های باشکوه مسجد سلطان احمد، مردم محلی این مسجد را مسجد آبی می نامند. هر ساله بازدیدکنندگان زیادی از سراسر جهان به ویژه مسلمانان از مسجد سلطان احمد این شهر دیدن می کنند.
جدای از معماری منحصر به فرد این مسجد، قرار گرفتن آن در یکی از شهرهای توریستی اروپا یکی دیگر از دلایل محبوبیت آن است. در همان نگاه اول تفاوت معماری این مسجد با دیگر مساجد را می شد حس کرد. تعداد مناره ها، نحوه کاشی کاری، رنگ مناره ها و گنبدها و برخی عوامل دیگر توجه شما را به خود جلب می کند.
صدفکار محمد آقا مسئول معماری اصلی مسجد سلطان احمد در این شهر بود. اگر عادت به رفتن به این شهر و بازدید از این شهر توریستی دارید، باید بدانید که مسجد سلطان احمد در نزدیکی ایاصوفیه که در واقع یک کلیسا بوده است، قرار دارد. معماران مسلمان عثمانی برای نشان دادن توانایی خود تصمیم گرفتند مسجدی زیبا برای عبادت مسلمانان در نزدیکی ایاصوفیه بسازند. البته بنای ایاصوفیه بزرگتر از مسجد سلطان احمد است و کنار هم قرار گرفتن این دو جاذبه بر تعداد بازدیدکنندگان افزوده است.
مهمترین تصمیم سلطان احمد برای نشان دادن اقتدار و قدرت و ادامه راه اجدادش، ساخت مسجد کبود در این شهر بود. در واقع بیشتر دوران سلطنت سلطان احمد به ساخت این مسجد سپری شد. او به معماران دستور داد که مسجد را به نهایت شکوه و زیبایی و عظمت بسازند.
اگر به معماری و قسمت های مختلف داخل و خارج مسجد دقت کنید، متوجه دقت و ظرافت ساخت آن خواهید شد. معماران تصمیم گرفتند مسجد را به شکل مکعب با نهایت نظم و دقت بسازند تا جلوه ای منحصر به فرد ایجاد کنند و خواسته پادشاه خود را برآورده کنند.
برج گالاتا:
برج گالاتا یکی از نمادین ترین و مهم ترین مکان های گردشگری این شهر در تور استانبول سفر باتو است. مسافران این شهر می توانند نورهای رنگارنگ این برج را در شب از اکثر نقاط شهر ببینند. برج گالاتا تاریخ پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشته و روزهای خوب و بد زیادی را به خود دیده است.
برج گالاتا در بخش اروپایی این شهر و در منطقه تاریخی گالاتا که امروزه به نام کاراکوی شناخته می شود، واقع شده است. این برج در شمال منطقه ای به نام شاخ طلایی قرار دارد که قسمت اروپایی و آسیایی این شهر در آن تقسیم شده است. ارتفاع برج تقریباً ۶۶.۹ متر است. ضخامت دیوارهای برج ۱۲ فوت یا ۳.۷۵ متر است که در نوع خود قابل توجه است. قطر بیرونی و داخلی برج به ترتیب ۱۶.۴۵ و ۸.۹۵ متر است.
ساختار اصلی برج در دوران بیزانس شکل گرفته است. البته در آن زمان برج چوبی بود و پس از مدتی ویران شد. اما برج سنگی گالاتا که امروزه می توانید ببینید توسط جنواها در سال ۱۳۴۸ ساخته شد و در ابتدا برج مسیح نامیده می شداین برج با ارتفاع ۶۶.۹ متر در زمان خود بلندترین ساختمان این شهر بود.
البته در حال حاضر نیز این برج یکی از بلندترین ساختمان های این شهر در نزدیکی تنگه بسفر به حساب می آید و چشم اندازهای بسیار خوبی از نقاط مختلف شهر ارائه می دهد جالب است بدانید که جنوائی ها در بالای برج آتش روشن می کردند و از آن برای علامت گذاری مکان های دور استفاده می کردند.
البته این یکی از کاربردهای متعدد برج گالاتا بود. این برج در دوران بیزانس به عنوان فانوس دریایی، در زمان عثمانی به عنوان نگهبانی و از قرن شانزدهم تا حدود سال ۱۹۶۰ به عنوان برج آتش نشانی بوده است.
اما امروزه برج گالاتا به عنوان یکی از توریستی ترین مکان های این شهر شناخته می شود. همانطور که بسیاری از گردشگران پیشنهاد می کنند، اگر فرصت بازدید از مساجد و دیگر دیدنی های شهر را ندارید، کافی است به برج گالاتا بروید. زیرا عرشه رصد گالاتا که در بالاترین نقطه برج قرار دارد، منظره خیره کننده ۳۶۰ درجه از بسیاری از جاذبه های شهر را ارائه می دهد.
ارتفاع این سکو از سطح زمین حدود ۵۲ متر است و دید خوبی به نقاط مختلف شهر ارائه می دهد. علاوه بر این، یک رستوران و یک باشگاه در طبقه بالای برج وجود دارد و می توانید از فضای آن لذت ببرید.