کباب ها همیشه یکی از خوشمزه ترین غذاهای سنتی ایرانی می باشد که شاید کمتر کسی پیدا شود که طعم و مزه کباب ها را دوست نداشته باش. کباب ها می توانید با مرغ یا گوشت قرمز تهیه کرد و یکی از گزینه اصلی برای رفتن به پیک نیک و مسافرت می باشد.
البته باید گفته امروزه کباب ها در سراسر دنیا به خصوص خاورمیانه و قفقاز و ایران بسیار تهیه می شود و در تهیه اکثر آنها پیاز و ادویه نقش ثابتی دارد.
کباب در ایران انواع و اقسام مختلفی دارند که ما تصمیم گرفتیم در این پست ۳ نوع از پر طرفدارترین و محبوب ترین آنها که عبارت است از کباب تابه ای، کباب کوبیده و جوجه کباب را به شما آموزش دهیم همراه ما باشید.
طرز تهیه کباب تابه ای خوشمزه و مجلسی
کباب تابه ای یا کباب دیگی یکی از کباب های معروف ایرانی می باشد که زمان زیادی برای تهیه آن لازم نیست و به راحتی می توانید این کباب را تهیه کنید دقت کنید فقط از گوشت با چربی مناسب و سماق مرغوب استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه کباب تابه ای
- گوشت چرخ کرده ۳۵۰ گرم
- پیاز ۲ عدد
- آبلیمو ۱ ق غذا خوری
- سماق ۱.۵ ق غذا خوری
- کره ۲۵ گرم
- گوجه فرنگی ۳ عدد
- عصاره گوشت ۱ عدد
- رب گوجه فرنگی ۱ ق غذا خوری
- زعفران دم کرده غلیظ به مقدار لازم
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، ادویه کاری، پودر سیر به مقدار لازم
دستور پخت کباب تابه ای ساده و زعفرانی
ابتدا پیاز را رنده ریز بزنید و آب آن را بگیرید سپس گوشت به همراه ادویهو عصاره گوشت آبلیموترشو کمی زعفران به آن اضافه کنید و خوب ورز دهید سپس اگر زمان کافی داشتید آن را در یخچال استراحت دهید.
داخل یک تابه مقداری کره و روغن ریخته بعد از داغ شدن مایه کباب تابه را داخل تابه پهن کنید و با کاردک برش های طولی بزنید و برای ۵ دقیقه اول در تابه را بگذارید.
سپس در را برداشته و بگذارید با حرارت کم کباب پخته شود کباب ها را برگردانید و دو طرف آن را سرخ کنید و بعد برای تهیه سس رب گوجه فرنگی را در نصف لیوان آب جوش حل کنید و کمی زعفران دم کرده به آن اضافه کنید.
پس از اینکه دو سمت کباب سرخ شد سس را به تابه اضافه می کنیم و بعد از تبخیر شدن آب اضافی گوجه های حلقه شده در کنار کباب ها سرخ و در کنار سیب زمینی سرخ کرده سرو کنید.
طرز تهیه کباب کوبیده رستورانی خوشمزه
کباب کوبیده یکی از اصیل ترین کباب ها می باشد که هر ایرانی حداقل یک بار این غذا را امتحان کرده است در مورد ابداع کباب کوبیده داستان های مختلفی وجود دارد که از زمان ناصرالدین شاه وارد ایران شد، اما تهیه این کباب کوبیده نیازمند نکته های است که ما به شما یاد خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه کباب کوبیده
- پیاز ۵۰۰ گرم
- راسته گوساله ۵۰۰ گرم
- قلوه گاه گوسفند ۵۰۰ گرم
- گوجه فرنگی متوسط ۴ عدد
- زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
- نمک ، سماق و فلفل سیاه به اندازه کافی
دستور پخت کباب کوبیده خانگی مجلسی
در طرز تهیه کباب کوبیده ابتدا باید پیازها را پوست بگیرید و بشورید سپس چرخ کنید سپس آب اضافی آنها را بگیرید، آب پیاز را کنار بگذارید و پیاز رنده شد را داخل یک کاسه مناسب بریزید.
در مرحله بعدی باید گوشت را چرخ دو الی سه بار چرخ کنید تا مسنجم شود. سپس گوشت و پیا زو ادویه ها و زعفران را باهم خوب مخلوط کنید و شروع به ورز دادن کنید سپس داخل کاسه قرار دهید و برای ۲ ساعت داخل یخچال قرار دهید تا گوشت بیات شود سپس بعد از ۲ ساعت از یخچال خارج کنید و مجدد ۱۰ دقیقه ورز دهید.
برای سیخ کردن باید ابتدا دست خود را با آب پیاز تر کنید سپس مقداری از مایه کباب کوبیده بردارید از بالای سیخ شروع به فشار دادن مایه کباب کوبیده روی سیخ کنید تا سیخ را به خوبی پوشش دهد.
در پایان پس از اینکه سیخ کردن تمام شد با فشار انگشت روی گوشت بر آمدگی ایجاد کنید سپس مجدد برای ۱ ساعت داخل یخچال قرا ردهید. سپس زغال را آماده کنید تا سرخ شود و بعد کباب را روی زغال قرار دهید تا پخته شود گوجه ها را نیز به سیخ بزنید تا پخته شود.
طرز تهیه جوجه کباب ماستی خوشمزه
جوجه کباب یکی از کباب های بسیار خوشمزه است که هم مقرون به صرفه می باشد و هم بسیار خوشمزه است و مهم ترین مرحله آن مرینت یا مزه دار کردن آن است و یک گزینه عالی برای پیک نیک می باشد.
مواد لازم برای تهیه جوجه کباب
- کره ۵۰ گرم
- پیاز بزرگ ۲ عدد
- مرغ متوسط ۱ عدد
- زنجبیل یه تکه کوچک
- ماست چکیده ۱۰۰ گرم
- روغن مایع ۴ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
- زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
- آب لیمو ترش ۶ تا ۸ قاشق غذاخوری
دستور پخت جوجه کباب خانگی زعفرانی آبدار
ابتدا داخل یک کاسه جوجه کباب را خلالی خرد کنید سپس مرغ را به اندازه دلخواه برش بزنید و به پیازها اضافه کنید.
در ادامه آبلیمو را به همراه روغن زیتون، زعفران دم کرده، ماست چکیده، زنجبیل رنده شده و مقداری نمک و فلفل سیاه به ظرف حاوی پیاز و گوشت مرغ اضافه کنید و ماساژ دهید تا مرغ مزه دار شود سپس روی ظرف بپوشانید و برای ۴ ساعت در یخچال قرار دهید.
سپس پیاز ها را از جوجه جدا کنید و جوجه را به سیخ بزنید سپس منقل را آماده کنید و زغال را روشن کرده پس از اینکه منقل آماده شد سیخ ها را روی منقل بچینید و به صورت متداوم بچرخانید.
در همین حین کره را ذوب کنید و با مقدار کمی زعفران دم کرده مخلوط کنید. در ۲ دقیقه پایانی پخت کباب سس کره را روی کباب ها بمالید.نوش جان