بیوگرافی بیل گیتس (زندگینامه بزرگان)
بیل گیتس، کار آفرین و موسس بزرگترین شرکت نرم افزاری در جهان به نام مایکروسافت است. او این شرکت را با همکاری پل آلن ایجاد کرد و متعاقبا به یکی از بزرگترین سرمایه داران دنیا بدل شد. نوآوری های بیل گیتس در زمینه فناوری اطلاعات و هم چنین استراتژی های کسب و کار، همواره زبانزد عام و خاص بوده است. در این مقاله قصد داریم به بررسی زندگی نامه بیل گیتس این کارآفرین بزرگ و یکی از ثروتمندترین افراد دنیا بپردازیم. در ادامه با ما همراه باشید.
عکس بیل گیتس
بیل گیتس کیست؟ بیل گیتس یک کارآفرین بزرگ آمریکایی است که با همکاری فردی به نام پل آلن، شرکت نرم افزاری ماکروسافت را بنا نهاد. او در ۲۸ اکتبر سال ۱۹۵۵ در واشنگتن به دنیا آمد. او به همراه خواهر بزرگترش کریستین و خواهر کوچکترش لیبی، در یک خانواده متوسط آمریکایی رشد کرد و بعد از آن مشغول تحصیل در رشته حقوق در دانشگاه شد. وی بعد از گذشت دو سال از دانشگاه انصراف داد تا به توسعه نرم افزارش بپردازد.
دوران کودکی بیل گیتس
فضای خانواده گیتس بسیار گرم و صمیمی بود. هر سه فرزند این خانواده همواره از جانب والدین شان تشویق می شدند که برای رشد و پیشرفت خود تلاش کنند. بیل از همان کودکی علائمی از حس رقابت جویی از خود نشان می داد. او در دوارن کودکی در مسابقات ورزشی خانوادگی هیجان زیادی از خود نشان می داد و حتی در سفرهای تابستانی خانواده، مامور برنامه ریزی برای مسابقات ورزشی خانواده بود.
بیل همچنین رابطه ای بسیار نزدیک با مادرش، مری داشت. مری یک معلم بود که در اوقات فراغت خود، به فعالیت های اجتماعی و خیریه می پرداخت. او زمان زیادی از وقت خود را در موسسات خیریه می گذارند و علاوه بر آن، در هیئت مدیره چندین شرکت از جمله بانک بین المللی سیاتل، ماشین های بین المللی (IBM) و شرکت Way Way فعالیت داشته است. بیل در اغلب مواقع در این فعالیت ها مادرش را همراهی می کرد.
بیل گیتس در دوران کودکی علاقه زیادی به کتاب ها نشان می داد. او ساعت های متمادی را صرف مطالعه کتاب های مرجع می کرد. در سن ۱۱ یا ۱۲ سالگی، پدر و مادر بیل نگران رفتارهای خاص او شدند. چرا که بیل علیرغم این که عملکرد مناسبی در مدرسه داشت، اما اغلب اوغات بی حوصله و ناراضی بود.
بنابراین والدینش با آن که علاقه زیادی به آموزش عمومی داشتند، اما در سن ۱۳ سالگی، بیل را به یک مدرسه منحصر به فرد به نام Lakeside در سیاتل ثبت نام کردند. بیل تقریبا در تمام موضوعات درسی مانند ریاضیات و علوم از سایر همسالان خود جلوتر بود.
دوران نوجوانی بیل گیتس
در حالی که بیل در مدرسه Lakeside مشغول تحصیل بود، یک شرکت کامپیوتری در سیاتل پیشنهاد کرد که دانش آموزان این مدرسه در اوقات فراغت خود، از کامپیوترهای این شرکت برای آموزش و یادگیری استفاده کنند. بیل تمام وقت آزاد خود را صرف کار با کامپیوتر می کرد. او در دوران مدرسه یک برنامه کامپیوتری به زبان بیسیک نوشت که کاربران را قادر می ساخت تا با کامپیوتر بازی کنند.
بیل در دوران مدرسه، با پل آلن آشنا شد که دو سال از خودش کوچکتر بود. این دو در مدرسه به سرعت تبدیل به دوستان صمیمی شدند و هر دو به طرز عجیبی به کار با کامپیوتر علاقه داشتند. آلن شخصیتی درون گرا و خجالتی داشت؛ در حالی که بیل بیشتر تهاجمی بود. همین مسئله باعث می شد که گاهی درگیری هایی بین این دو دوست به وجود بیاید.
صرف نظر از تفاوت هایی که این دو دوست با یکدیگر داشتند، هر دو به کار برنامه نویسی کامپیوتر علاقه مند بودند و در این زمینه با یکدیگر همکاری می کردند. اما به دلیل سوء استفاده از نرم افزارها برای به دست آوردن زمان بیشتر برای کار با کامپیوترهای مدرسه، مجوز استفاده از کامپیوترهای خود را از دست دادند. بعد از مدتی بیل و آلن موفق شدند که مجوز خود را دوباره به دست بیاورند و بر روی اشکال زدایی نرم افزارهای کامپیوتری کار کنند. در این مدت وی توانست یک برنامه برای مدیریت حقوق و دستمزد کارکنان شرکت کامپیوتری بنویسد.
در سال ۱۹۷۰ در سن ۱۵ سالگی بیل و آلن موفق شدند که یک برنامه به نام Traf-o-Data برای نظارت بر الگوهای ترافیکی شهر سیاتل بنویسند که برای این کار ۲۰ هزار دلار پول دریافت کردند. آن ها می خواستند کسب و کار خود را در این زمینه گسترش دهند اما پدر و مادر بیل مخالف این کار بودند. آن ها می خواستند بیل مدرسه را ادامه داده و بعد از آن به دانشکده حقوق برود.
بیل در سال ۱۹۷۳ از مدرسه Lakeside فارغ التحصیل شد. او در آزمون کنکور آمریکا (SAT) نمره ۱۵۹۰ از ۱۶۰۰ را به دست آورد. این نمره به قدری بالا بود که بیل برای سالها هنگام معرفی خود به افراد جدید، به این شاهکار خود اشاره می کرد!
گیتس در پاییز سال ۱۹۷۳ در دانشگاه هاروارد ثبت نام کرد و وارد رشته حقوق شد. در حالی که آلن وارد دانشگاه ایالتی واشنگتن شده بود؛ این دو از راه دور با یکدیگر در تماس بودند. دو سال بعد هر دو از دانشگاه انصراف دادند و تصمیم گرفتند که بر روی توسعه نرم افزارهای مختلف کار کنند.
ازدواج بیل گیتس
در سال ۱۹۸۷، گیتس ۳۲ ساله به یکی از مدیران شرکتش به نام ملیندا فرنچ که ۹ سال کوچکتر بود، علاقمند شد. ملیندا یکی از مدیران روشن بین و موفق ماکروسافت بود. ارتباطات صمیمی بین این دو در طول زمان افزایش پیدا کرد و در نهایت در سال ۱۹۹۴ این دو با یکدیگر ازدواج کردند.
ازدواج آن ها در هاوایی صورت گرفت. چند ماه بعد از ازدواج این دو، مادر گیتس در اثر ابتلا به سرطان سینه جان خود را از دست داد. بنابراین بیل و ملیندا تصمیم گرفتند که در سال ۱۹۹۵ به یک مسافرت طولانی بروند.
زندگی خصوصی بیل گیتس
بیل دارای سه فرزند است. فرزند اول او یک دختر به نام جنیفر بود که در سال ۱۹۹۶ به دنیا آمد. فرزند دوم وی نیز در سال ۱۹۹۹ به دنیا آمد که روری نامیده شد. روری تنها پسر بیل است. فرزند سوم نیز در سال ۲۰۰۲ به دنیا آمد که فیب نامیده شد. او از سال ۱۹۹۷ به همراه همسر و سه فرزندش در خانه ای در نزدیکی دریاچه واشنگتن به متراژ ۵۵۰۰۰ مترمربع زندگی می کند. ارزش این خانه در آن زمان ۵۴ میلیون دلار بود.
فعالیت های حرفه ای بیل گیتس
در سال ۱۹۷۵ بیل و آلن با همکاری یکدیگر شرکت ماکروسافت را تشکیل دادند. اولین محصول این شرکت نرم افزار بیسیک بود که در کامپیوتر Altair اجرا شد. اگر چه شرکت Altair حق امتیاز نرم افزار بیسیک را در اختیار داشت اما در نهایت بابت ساخت آن هیچ هزینه ای به بیل و آلن پرداخت نکرد. بعدها گیتس اعلام کرد که تنها ۱۰ درصد از افرادی که از کامپیورهای Altair استفاده می کردند، هزینه نرم افزار بیسیک را پرداخت کردند.
در آن زمان نرم افزارهای مختلفی که وارد بازار می شدند، به راحتی در اختیار کاربران مختلف قرار می گرفتند و هیچ کس اهمیتی به پرداخت هزینه آن نمی داد. گیتس اولین کسی بود که به فکر افتاد ایده مقابله با سرقت نرم افزاری را مطرح کند. در فوریه سال ۱۹۷۶ گیتس یک نامه سرگشاده به طرفداران کامپیوتر نوشت و گفت که توزیع و استفاده از نرم افزار بدون پرداخت هزینه آن باعث می شود که “از ساخت نرم افزارهای خوب جلوگیری شود.”
گیتس و آلن تا چندین سال به تنهایی بر روی توسعه نرم افزار برای شرکت های دیگر کار می کردند. در اوایل سال ۱۹۷۹ گیتس شرکت خود را به شرق سیاتل منتقل کرد. در این زمان شرکت ماکروسافت حدود ۲۵ کارمند داشت که بر روی توسعه و بازاریابی محصولات خود کار می کردند. سرمایه شرکت ماکروسافت در این زمان چیزی حدود ۵/۲ میلیون دلار بود. گیتس در سن ۲۳ سالگی خود را به عنوان مدیرعامل این شرکت معرفی کرد.
گیتس در همان دوران با شرکت های مختلفی مانند اپل، اینتل و آی بی ام همکاری می کرد. همکاری گیتس با شرکت آی بی ام از طریق ارتباطات مادرش، مری صورت گرفت. وی جلسه ای را ترتیب داد که گیتس بتواند با مدیر عامل آی بی ام دیدار کند. گفته می شود در این جلسه گیتس جوان به شدت مدیران آی بی ام را تحت تاثیر قرار داد.
در طی این همکاری ها، گیتس متعهد شده بود که یک سیستم عامل انحصاری برای کامپیوترهای آی بی ام بسازد. در نهایت بعد از کش و قوس های فراوان، گیتس با پرداخت ۵۰ هزار دلار، سیستم عامل های خود را در اختیار آی بی ام قرار داد اما اعلام کرد که مجوز استفاده از آن ها را به شرکت های دیگر نیز می فروشد.
پس از توسعه نرم افزار آی بی ام بین سالهای ۱۹۷۹ و ۱۹۸۱، ماکروسافت با رشدی انفجاری روبرو شد. تعداد کارکنان شرکت از ۲۵ به ۱۲۸ نفر رسیده و سرمایه شرکت نیز چیزی حدود ۱۶ میلیون دلار بود. در سال ۱۹۸۱ گیتس و آلن ماکروسافت را به ثبت رساندند و گیتس رئیس هیئت مدیره شد. آلن نیز به عنوان معاون اجرایی شرکت مشغول به کار شد. در سال ۱۹۸۳ ماکروسافت با شرکت های بریتانیایی و ژاپنی نیز وارد همکاری شد و توانست حدود ۳۰ درصد از کامپیوترهای دنیا را تحت سلطه سیستم عامل های خود درآورد.
با وجود موفقیت های چشمگیر ماکروسافت، گیتس هیچگاه راضی نبود. او همواره در حال رقابت با بزرگترین شرکت های دنیا در آن زمان بود. هوش گیتس به او اجازه داد تا تمام ابعاد صنعت نرم افزار، از توسعه محصول تا استراتژی های شرکت را ببیند. ماکروسافت در رقابت با آی بی ام که سیستم عامل های OS را معرفی کرده بود؛ تلاش کرد تا سیستم عامل ویندوز را گسترش داده و به قابلیت های آن اضافه کند.
در سال ۱۹۸۹ ماکروسافت نرم افزار آفیس را معرفی کرد که برای کاربردهای اداری طراحی شده بود و با تمام محصولات نرم افزاری ماکروسافت سازگاری داشت. اما آفیس با سیستم عامل های OS سازگار نبود. نسخه جدید آفیس تنها در عرض ۲ هفته به تعداد صد هزار نسخه به فروش رسید. ماکروسافت با اقداماتی هوشمندانه، موفق شده بود که یک بازار انحصاری برای محصولات خودش به دست بیاورد. این کار باعث شد که کمیسیون تجارت فدرال شروع به تحقیق درباره اقدامات بازاریابی ناعادلانه ماکروسافت کند.
در طول دهه ۱۹۹۰ ماکروسافت درگیر تحقیقات فدرال برای رسیدگی به این اتهامات بود. در نهایت ماکروسافت مجبور شد که انحصار برخی از محصولاش را بشکند. بنابراین گیتس به شیوه های نوآورانه برای تبلیغات روی آورد تا بتواند توجه عمومی را به خود جلب کند.
در سال ۲۰۰۰، گیتس از مدیریت ماکروسافت کناره گیری کرد و جای خود را به استیو بالمر داد. او همچنان رئیس هیئت مدیره ماکروسافت بود. بعد از کناره گیری از مدیریت شرکت، او وقت خود را بر توسعه نرم افزار اختصاص داد. بعد از مدتی گیتس اعلام کرد که می خواهد میزان فعالیت هایش را در شرکت کاهش دهد. در سال ۲۰۰۸ او آخرین روز کامل کاری خود را در ماکروسافت گذراند. در سال ۲۰۱۴ نیز او از جایگاه مدیریتی، به عنوان مشاور فناوری ماکروسافت تغییر سمت داد.
آثار و افتخارات بیل گیتس
در مارس سال ۱۹۸۶ بیل گیتس به عنوان یک میلیونر ۳۱ ساله شناخته می شد. او ۴۵ درصد از سهام ماکروسافت را دارا بود که ارزشی معادل ۲۳۴ میلیون دلار داشت. او به پاس کارهای انسان دوستانه اش جوایز متعددی را دریافت کرده است.
مجله زمان، گیتس را به عنوان یکی از تاثیرگذارترین افراد قرن بیستم معرفی کرده است. گیتس همچنین چندین مدرک افتخاری از دانشگاه های سراسر دنیا دارد. او همچنین در سال ۲۰۰۵ توسط ملکه الیزابت دوم، ملکه بریتانیا، شوالیه افتخاری امپراطوری بریتانیا شد.
در سال ۲۰۰۶ گیتس و همسرش از کشور مکزیک برای انجام کارهای بشردوستانه در زمینه بهداشت عمومی مورد تقدیر قرار گرفتند.
در سال ۲۰۱۶ این زن و شوهر برای انجام کارهای بشردوستانه توسط باراک اوباما مدال آزادی را دریافت کردند. او همچنین دو کتاب به نام های مسیر پیش رو و تجارت با سرعت تفکر نیز نوشته است.
بیل گیتس مسیر تفکر و عملکرد دنیا را تغییر داد. او توانست زندگی را برای بسیاری از انسان ها ساده تر کند و نام خود را به عنوان یک کارآفرین، بشردوست و سرمایه گذار در تاریخ جاودانه نماید.