بیوگرافی مجید سمیعی (زندگینامه بزرگان)
پروفسور مجید سمیعی بزرگترین و بهترین جراح مغز و اعصاب در کل دنیا محسوب می شود. او روش های تازه ای در جراحی مغز ابداع کرده که به سبب آن ها از شهرت جهانی برخوردار است. پروفسور سمیعی در حال حاضر ریاست مرکز علوم مغز و اعصاب شهر هانوفر آلمان را بر عهده دارد. وی در ایران نیز فعالیت هایی مانند تاسیس بیمارستان های مغز و اعصاب داشته است. در این مقاله قصد داریم به بررسی زندگی نامه پروفسور مجید سمیعی بپردازیم این جراح مشهور و برجسته ایرانی بپردازیم. با ما همراه باشید.
عکس پروفسور مجید سمیعی
پروفسور مجید سمیعی کیست؟ پزشک و جراح بزرگ ایرانی، مجید سمیعی در روز ۲۹ ام خرداد ماه سال ۱۳۱۶ در تهران به دنیا آمد. چند سال بعد از تولد پروفسور سمیعی، خانواده اش به رشت عزیمت کردند. او تحصیلات دبیرستانی خود را در این شهر به پایان رسانید و برای تحصیل به آلمان سفر کرد.
او رشته زیست شناسی و بعد از آن جراحی مغز را در آلمان به پایان رساند و در سن ۳۴ سالگی توانست در این رشته به درجه استادی برسد. ۵ سال بعد پروفسور سمیعی به ریاست بیمارستان هانوفر آلمان رسید. از آن زمان تاکنون ایشان در زمینه جراحی مغز و اعصاب خدمات ارزنده ای به جهانیان عرضه کرده و تصدی سمت های مختلفی نیز در ایران و آلمان بر عهده داشته است.
دوران کودکی و نوجوانی مجید سمیعی
پروفسور سمیعی در شهر تهران متولد شد. پدرش اصالتا رشتی و مادرش نیز شیرازی بود. خانواده پدری پروفسور سمیعی از خاندان های اصیل شهر رشت محسوب می شدند. در سال های اولیه زندگی پروفسور سمیعی، خانواده اش به شهر رشت بازگشتند و در محله بحرالعلوم رشت ساکن شدند. وی در آن جا تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را به پایان رساند.
پروفسور سمیعی در دوران نوجوانی خود همچنان در شهر رشت به سر می برد. او از دبیرستان شاهپور رشت مدرک دیپلم خود را اخذ کرد. بعد از آن به دلیل علاقه به رشته زیست شناسی، به آلمان عزیمت کرد تا در این رشته ادامه تحصیل بدهد.
زندگی خصوصی مجید سمیعی
ازدواج مجید سمیعی: پروفسور سمیعی در سنین نوجوانی به دختر عمویش، مهشید سمیعی، علاقه مند شده و نهایتا در سن ۲۴ سالگی با وی ازدواج کرد. آن ها در حال حاضر در هانوفر آلمان زندگی می کنند.
حاصل ازدواج آن ها دو فرزند دختر و پسر است. دختر ایشان امیره و پسرشان امیر نام دارد. امیره در رشته اقتصاد درس خوانده و امیر نیز مانند پدر جراح مغز و اعصاب است. او از سن ۳۱ سالگی به درجه استادی در دانشگاه هانوفر رسیده است. او هم اکنون در کنار پدر، مرکز علوم و اعصاب شهر هانوفر را مدیریت می کند.
فعالیت های حرفه ای مجید سمیعی
همان طور که گفتیم پروفسور سمیعی در سن ۳۴ سالگی به درجه استادی در رشته جراحی مغز و اعصاب نائل شد. در همین زمان بود که دانشگاه شهید بهشتی از پروفسور مجید سمیعی درخواست کرد که مدیر گروه جراحی مغز و اعصاب در این دانشگاه شود؛ اما وی به دلیل مشغله کاری و تحقیقات علمی در آلمان، این پیشنهاد را رد کرد. چند سال بعد وی رئیس بیمارستان نورداشتات هانوفر شد و تا ۲۳ سال در این سمت باقی ماند.
در سال ۱۳۵۸ اولین دوره آموزشی جراحی قاعده جمجمه در دنیا با روش ابداعی پروفسور سمیعی در آلمان برگزار شد. علاوه بر آن، پروفسور سمیعی صدها دوره آموزشی را در نقاط مختلف دنیا و از جمله ایران برگزار کرده است. او بارها از سوی دانشگاه های مختلف دنیا برای تصدی ریاست دپارتمان های مغز و اعصاب دعوت شده اما هیچ کدام از این پیشنهادها را قبول نکرده است.
در سال ۲۰۰۰ پروفسور سمیعی یک موسسه تخصصی بین المللی در زمینه علوم اعصاب را در شهر هانوفر بنا کرد. ساختمان این موسسه ظاهری شبیه به مغز انسان دارد که به همین دلیل نیز از شهرت بالایی برخوردار است. این موسسه در حال حاضر تحت نظارت پروفسور سمیعی و با همکاری امیر سمیعی مدیریت می شود.
وی از سال ۲۰۰۴ تاکنون ریاست موسسه مغز و اعصاب کشور چین را نیز بر عهده دارد که طبق آن در هر سال دوره های آموزشی جراحی مغز را برگزار می کند. در همین سال ریاست بخش جراحی مغز و اعصاب در بیمارستان میلاد تهران نیز به پروفسور سمیعی پیشنهاد شد که آن را پذیرفته و خدمات بسیار ارزنده ای از آن زمان تاکنون برای این بیمارستان انجام داده است. وی این مرکز را به یکی از مراکز پیشرفته مغز و اعصاب در دنیا تبدیل کرده است.
علاوه بر این ها، پروفسور سمیعی از سال ۱۳۸۷ ساخت یک بیمارستان فوق تخصصی را در رشت آغاز کرده است که در زمینه علوم مغز و اعصاب با دانشگاه شهر هانوفر همکاری های گسترده خواهد داشت. وی اعلام کرده است که در این بیمارستان تحقیقات علمی نیز صورت گرفته و قرار است که به یکی از پیشرفته ترین مراکز درمانی در کشور ما تبدیل شود.
در سال ۱۳۹۱ ایده ای از جانب دکتر سمیعی مطرح شد که طبق آن تمام فرهیختگان مطرح استان گیلان از سراسر جهان یک مرکز تحقیقاتی علمی و فرهنگی برای تربیت جوانان راه اندازی کنند.
در سال ۱۳۹۳ در شهر رشت، ساخت بزرگترین مرکز سرطان شناسی خاورمیانه توسط مجید سمیعی آغاز شد. در همین سال شهردار رشت اولین کلید طلایی این شهر را به پروفسور سمیعی اهدا کرد تا قدری از خدمات ارزنده وی در این شهر جبران شود.
در حال حاضر بزرگترین مرکز جراحی مغز و اعصاب دنیا در شهر تهران با نظارت وی در حال ساخت است. این مرکز پیشرفته ترین مرکز در نوع خود در تمام دنیا است. شرط پروفسور برای همکاری در این پروژه این بوده است که این مرکز باید کاملا خیریه باشد. بنابراین به هیچ ارگان یا سازمانی وابسته نیست؛ بلکه به شکل یک بنیاد خیریه مدیریت می شود.
پروفسور سمیعی زمانی اعلام کرد که در کشورهای آفریقایی مرگ و میر ناشی از بیماری های مغزی آمار بسیار تاسف باری دارد. به همین دلیل وی طرح آفریقا صد را پیشنهاد کرد که طبقه آن صد جراح آفریقایی زیر نظر پروفسور سمیعی آموزش دیده و به کشورهایشان باز می گشتند. این طرح با استقبال جهانی مواجه شد. در سال ۲۰۱۳ جایزه حلقه لایبنیتز هانوفر به پاس آموزش این ۱۰۰ جراح آفریقایی به پروفسور سمیعی اهدا شد.
آثار و افتخارات مجید سمیعی
پروفسور سمیعی صدها مدال، مدرک افتخاری، عضویت، بنیان گذاری و ریاست ده ها مرکز تحقیقاتی و درمانی را در سراسر دنیا بر عهده دارد. او بیش از ۱۲۰۰۰ بیمار با عمل های موفقیت آمیز داشته است. نزدیک به ۱۰۰۰ جراح را تربیت کرده و ۱۷ جلد کتاب نوشته است. تعداد مقالات علمی وی نیز به بیش از ۵۰۰ عدد می رسد. جوایز بسیار زیادی از جانب دانشگاه ها و مراکز علمی مختلف در سراسر دنیا به وی اعطا شده است که در زیر به تعدادی از آن ها اشاره می کنیم.
- نشان خدمت درجه ۱ کشور آلمان
- ریاست افتخاری فدراسیون جهانی مغز و اعصاب
- جایزه دوستی جمهوری خلق چین
- نشان عالی افتخاری دولت چین در سال ۱۳۸۶
- جایزه ی علمی ایالت نیدرزاکسن آلمان
- مدال انجمن اعصاب و جراحی آمریکا
- جایزه گلدن نورون
- جایزه بهترین جراح مغز و اعصاب جهان در سال های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ میلادی
- دکتری افتخاری دانشگاه تهران در سال ۱۳۹۰
پروفسور سمیعی در حال حاضر از شغل خود در دانشگاه بازنشسته شده است و تنها به کارهای مدیریتی از جمله مدیریت موسسه INI آلمان، موسسه تحقیقات مغز و اعصاب چین و ریاست افتخاری فدراسیون جهانی جوامع مغز و اعصاب (WFNS) و ریاست بنیاد نوروبیون را بر عهده دارد.
پرفسور سمیعی جراح بزرگی هستند اما دادن لقب بزرگترین جراح جهان به ایشان غلو است.
درود بر شما
ایشون بزرگترین جراح مغز در جهان هستند و اگر زدیم بزرگترین جراح جهان اشتباه از سمت ما بوده