پیشنهاد ویژه بست فارسی
اگر دنبال بهترین سایت برای اعزام دانشجو و مهاجرت به ترکیه می گردی بزن رو دکمه پایین
بیوگرافی سعید معروف (زندگینامه ورزشکاران)
سعید معروف یکی از بهترین پاسورهای رشته ورزشی والیبال ایران است که تا قبل از ۱۲ مرداد ۱۴۰۰، رهبری تیم ملی والیبال کشور را برعهده داشت و از این تاریخ به بعد از این تیم خداحافظی کرد.
او در سال ۲۰۰۸ و ۲۰۱۳ در سطح آسیایی و در سال های ۲۰۱۰، ۲۰۱۲ و ۲۰۱۶ در سطح جهانی عنوان بهترین پاسور را به خود اختصاص داد. از طرفی این بازیکن توانست در لیگ جهانی ۲۰۱۴ نخستین افتخار فرا آسیایی را به عنوان بهترین پاسور مسابقات دریافت کند.
همچنین در سال ۲۰۱۴، در مسابقات جهانی به همراه تیم ملی ایران در رده ششمین تیم قهرمانی جهان ایستاد. تلاش و عملکرد فوق العاده او موجب صعود تیم ملی والیبال ایران بعد از گذشت بیش از نیم قرن به المپیک شد و در همین رقابت ها بود که او مجددا برای چندمین بار عنوان بهترین پاسور مسابقات را کسب کرد.
ما قصد داریم تا در این مطلب به معرفی زندگی نامه میر سعید معروف، این اسطوره بی بدیل والیبال ایران بپردازیم.
عکس سعید معروف
سعید معروف کیست؟ سعید معروف یکی از بهترین های والیبال ایران است که بازی فوق العاده اش باعث شده به شهرت و آوازه ای بین المللی برسد.
او تا المپیک ۲۰۲۱ ریو، کاپیتان تیم ملی بود و در مدت زمان حضورش در این رشته ورزشی، موفق شد بارها لقب بهترین پاسور جهان و آسیا را ازان خود کند.
معروف طی سال های متمادی در مسابقات بزرگ آسیایی و جهانی مختلفی شرکت کرد و این موضوع موجب شد فرصت های استثنایی را به دست آورد. او در سال ۲۰۱۰ در بازی های جهانی و در سال ۲۰۱۲ در تورنومت ایتالیا به عنوان بهترین پاسور شناخته شد.
در سال ۲۰۰۸ از سوی کمیته Vis مسابقات انتخابی المپیک توکیو، برترین پاسور بازی ها معرفی و در سال ۲۰۱۳ طی رقابت های آسیایی عنوان دار باارزش ترین بازیکن شد. استارت تیم های باشگاهی سعید با تیم مقاومت ارومیه زده شد تا با تلاش های فراوان به تیم ملی رسید.
این ستاره والیبال سال ۱۳۸۰ به تیم ملی نوجوانان و سال ۱۳۸۴ به تیم ملی بزرگسالان راه پیدا کرد. او در تیم های زیادی همچون: صنام، شهرداری ارومیه، متین ورامین، گنبد، سایپا، پگاه، داماش و کاله بازی کرده است.
دوران کودکی سعید معروف
در زندگینامه سعید معروف آمده است که: میر سعید معروف لَکرانی در ۲۸ مهر ۱۳۶۴ در ارومیه به دنیا آمد. پدرش کارمند بازنشسته بانک و مادرش خانه دار می باشد و تنها یک خواهر دارد که ازدواج کرده است.
او از سنین نوجوانی به والیبال علاقمند شد و دایی هایش در این علاقمندی بی تاثیر نبودند، زیرا آنها نیز والیبالیست بودند و اکنون هم مربی هستند. از ۱۳ سالگی این ورزش را به صورت جدی در پست پاسور آغاز کرد.
دو سال بعد در سن ۱۵ سالگی به تیم مقاومت ارومیه پیوست و بعد از آن با باشگاه پگاه ارومیه قرارداد بست و به خوبی استعداد خود را در این تیم به نمایش گذاشت. در این راه مادرش او را بسیار تشویق می کرد، اما پدرش دوست داشت که سعید به سمت رشته فیزیک هسته ای برود.
معروف دیپلم ریاضی گرفته، اما دانشجوی انصرافی رشته تربیت بدنی می باشد. این لژیونر حرفه ای ۱۸۹ سانتی متر قد دارد و به عنوان باارزش ترین پاسور جهان در هنگام اسپک زدن ۳۳۱ سانتی متر و برای دفاع کردن نیز ۳۳۱ سانتی متر می پرد.
زندگی حرفه ای سعید معروف
حضور در تیم ملی
سعید معروف در سال ۱۳۸۴ به عضویت تیم ملی بزرگسالان درآمد و دو سال بعد رسماً یکی از اعضای تیم ملی کشور بود. سال ۲۰۱۱ به خاطر اینکه امیر حسینی در جایگاه پاسور اول قرار داشت، از حضور در تیم ملی کناره گیری کرد، اما سال بعد مجددا به تیم بازگشت.
پس از اینکه خولیو ولاسکو، علیرضا نادی را برای بازی های ملی دعوت نکرد، معروف با رای کادر فنی و بازیکنان، کاپیتانی تیم ملی والیبال ایران را برعهده گرفت.
حضور در تیم های باشگاهی
شروع بازی در تیم های باشگاهی سعید معروف به تیم مقاومت ارومیه در سال ۱۳۷۹ برمی گردد. از آن پس او در تیم های مختلفی دیده شد. معروف نخستین پیروزی در لیگ را با تیم صنام در سال ۱۳۸۳ و دومین قهرمانی را با تیم کاله در سال ۱۳۹۰ تجربه کرد.
این موفقیت برای بار سوم در سال ۱۳۹۲ با تیم متین تکرار شد. سال ۲۰۱۳ در جام باشگاه های والیبال آسیا با متین ورامین قهرمانی را تجربه کرد.
در سال ۱۳۹۳ طی یک قرارداد دو ساله به شهرداری ارومیه برگشت، اما در نیم فصل قرارداد خود را ملغی نمود و به باشگاه والیبال زنیت کازان، روسیه پیوست. سال بعد مجددا به شهرداری ارومیه برگشت و در سال ۱۳۹۵ با تیم پیکان تهران رفت.
حضور در تیم زنیت کازان
با وجود اینکه سعید معروف در سال ۲۰۱۴ در اختیار تیم شهرداری ارومیه بود، با یک پیشنهاد یک میلیون یورویی از سوی تیم زنیت کازان روسیه روبه رو شد. او خواستار لغو قراردادش با تیم ارومیه بود که در وحله نخست با این درخواست موافقت نشد، اما پس از چند روز توانست رضایت تیم را دریافت و قرارداد با زنیت کازان را ببندد.
پس از عقد این قرارداد، معروف هفتمین والیبالیست پر درآمد جهان در سال ۱۵–۲۰۱۴ بشمار می رفت. او با این رقم از قرارداد به یکی از لژیونرهای حرفه ای ورزش و والیبال کشور تبدیل شد.
سعید معروف که عملکرد درخشانی از خود نشان داده بود توانست با این تیم پیروزی در لیگ قهرمانان والیبال اروپا ۱۵-۲۰۱۴ را تجربه کند.
حضور در تیم اما ویلاس سیه نا
در سال ۱۳۹۷ این پاسور بزرگ یک قرارداد دو ساله با “اما ویلاس سیه نا”، ایتالیا بست.
حضور در تیم بایک موتور
این لژیونر برجسته در سال ۲۰۱۹ وارد تیم بایک موتور پکن شد، اما به دلیل شیوع بیماری کووید ۱۹ در چین و دنیا، مسابقات سوپرلیگ چین برگزار نشد.
سرانجام سعید پس از ۱۴ ماه فاصله گرفتن از مسابقات، همراه این تیم توانست در مرحله فینال سوپرلیگ چین تیم شانگهای را شکست و جام قهرمانی این فصل سی وی ال را به دست آورند. او در آخر این سری از مسابقات، بهترین بازیکن خارجی لیگ شناخته شد.
زندگی شخصی سعید معروف
تصاویر زیادی از سعید معروف به همراه هوادارانش در فضای مجازی منتشر شده که هیچ یک از آنها به همسر وی مربوط نمی شود. در واقع او مجرد است و هنوز ازدواج نکرده و باور دارد که ازدواج باید به یکباره رخ دهد.
معروف علاقه زیادی به فوتبال دارد و طرفدار دو آتیشه تیم فوتبال بارسلوناست. او اولین سفیر آب کشومان در سازمان ملل متحد بشمار می رود. در اوقات فراقت کمی که دارد، کتاب می خواند یا به بازی های رایانه ای می پردازد.
اگر از او درباره خاطرات بدش سوال کنید، بی شک به مصدومیتش در بازی های جوانان جهان و تب یک روزه اش در مسابقات جام باشگاه های آسیا با تیم پیکان اشاره خواهد کرد. معروف تلاش می کند در هر کاری بهترین ورژن از خود را به نمایش بگذارد.
اخلاق بخصوصی دارد و عده ای بر این باور هستند که سعید مغرور اما با معرفت است. به پوشش ظاهری بسیار اهمیت می دهد و ساعت ها و کفش هایش معمولا از بهترین برندها می باشند.
علاوه بر والیبال در رشته های ورزشی دیگری نیز حضور داشته و حتی در آنها مقام هم کسب کرده است از جمله: نفر سوم در دوی صحرانوردی آذربایجان، رتبه سوم در هندبال مدارس و پیروزی در بسکتبال.
یک نکته جالب در ظاهر سعید معروف، ریش اوست که در کشور روسیه به “ریش جادویی” لقب گرفته و امروزه در کشور ما به یک استایل تبدیل شده است.
افتخارات سعید معروف
ملی
- سال ۲۰۰۳: مدال برنز قهرمانی زیر ۱۹ سال پسران جهان
- سال ۲۰۰۳: مدال نقره قهرمانی نوجوانان آسیا
- سال ۲۰۰۴: مدال نقره قهرمانی زیر ۲۰ سال آسیا
- سال ۲۰۰۸: مدال طلا جام ای وی سی کاپ آسیا
- سال ۲۰۰۹: مدال نقره قهرمانی آسیا
- سال ۲۰۱۰: مدال نقره بازی های آسیایی
- سال ۲۰۱۰: مدال طلا جام ای وی سی کاپ آسیا
- سال ۲۰۱۳: مدال طلا قهرمانی آسیا
- سال ۲۰۱۴: مدال طلا بازی های آسیایی
- سال ۲۰۱۷: مدال برنز جام قهرمانان بزرگ جهان
- سال ۲۰۱۸: مدال طلا بازی های آسیایی
- سال ۲۰۱۹: مدال طلا قهرمانی آسیا
باشگاهی
- سال ۱۳۸۳: قهرمانی لیگ برتر والیبال ایران با تیم صنام
- سال ۱۳۹۰: قهرمانی لیگ برتر والیبال ایران با تیم کاله
- سال ۱۳۹۲: قهرمانی لیگ برتر والیبال ایران با تیم متین
- سال ۲۰۰۸: قهرمانی قهرمانی باشگاه های آسیا با تیم پیکان
- سال ۲۰۱۴: قهرمانی قهرمانی باشگاه های آسیا با تیم متین
- سال ۲۰۱۵: قهرمانی سوپر لیگ والیبال روسیه با تیم زنیت کازان
- سال ۲۰۱۵: قهرمانی لیگ قهرمانان والیبال اروپا با تیم زنیت کازان
- سال۲۰۲۱: قهرمانی سوپر لیگ والیبال چین با تیم بایک موتور پکن
فردی
- برترین بازیکن خارجی سوپر لیگ چین ۲۱–۲۰۲۰
- مرد سال والیبال ایران ۱۳۹۵، پرتال والیبال ایران
- جزو تیم ۲۰ ورزشکار برتر آسیا ۲۰۱۶، لوموند
- برترین پاسور انتخابی المپیک ۲۰۱۶، سطح جهانی
- ورزشکار سال ایران ۱۳۹۴، صدا و سیما
- مرد سال والیبال ایران ۱۳۹۴، پرتال والیبال ایران
- برترین پاسور لیگ برتر والیبال ایران ۱۳۹۴، پرتال والیبال ایران
- ورزشکار سال ایران ۱۳۹۳، ایسنا
- برترین پاسور لیگ جهانی ۲۰۱۴
- باارزش ترین بازیکن قهرمانی آسیا ۲۰۱۳
- برترین پاسور قهرمانی آسیا ۲۰۱۳
- برترین پاسور قهرمانی آسیا ۲۰۱۹
- برترین پاسور انتخابی المپیک ۲۰۱۲، سطح جهانی
- برترین پاسور جام کنفدراسیون والیبال آسیا ۲۰۱۰
- محبوب ترین بازیکن قهرمانی آسیا ۲۰۰۹
- برترین پاسور انتخابی المپیک ۲۰۰۸، سطح آسیا
- دومین ورزشکار سال ایران ۱۳۹۱