![10 راز حیرت آور در مورد خواب دیدن که به ذهنتان خطور نمی کند حقایقی جالب در مورد خواب دیدن,حقایقی در مورد خواب دیدن,در مورد خواب دیدن](https://bestfarsi.ir/wp-content/uploads/amazing-secret-about-dreaming-1.jpg)
حقایقی در مورد خواب دیدن
خواب به پدیده ای انسانی گفته می شود که در آن انسان هشیاری خود را نه به طور کامل اما آن را از دست داده و وارد دنیایی دیگر می شود! حقایقی در مورد خواب دیدن وجود دارد که شاید از آن ها بی اطلاع باشید و به طور کلی خواب و خواب دیدن را یک مسئله عادی برشمارید، در حالیکه دانشمندان سال هاست که این موضوعات را مورد بررسی قرار داده اند و به نتایج و حقایق جالبی دست یافته اند.
خواب، به حالت عدم توانایی ارادی مغز در کنترل محیط پیرامون و کاهش سطح هوشیاری گفته می شود. اما آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که چرا انسان ها خواب می بینند؟ هیپوتالاموس مسئول اصلی برقراری تعادل در ادراک حسی و کنترل ارادی عضلات در بدن می باشد. زمانی که شما به خواب می روید هیپوتالاموس به حالت نیمه فعال در آمده و در ذهن توهم های بینایی را جایگزین تصاویر واقعی می کند.
خوابیدن مراحل متفاوتی از جمله سبک و خفیف بوده و دوک های مغزی و امواج عمیق مغز را در بر می گیرد. در مرحله اول شما خوابی سبک را تجربه می کنید، مغز امواج تتا با دامنه و فرکانس پایین تولید نموده که مدت زمان کوتاهی بین ۵ تا ۱۰ دقیقه را شامل می شود.
مرحله دوم زمانی حدود ۲۰ دقیقه طول می کشد و مغز با ارسال امواج سریع تری به نام دوک های خواب، موجب کاهش ضربان قلب وشروع مرحله عدم هوشیاری می شود.
آخرین و عمیق ترین قسمت از مراحل سه گانه خواب است که با ارسال فرکانس های عمیق و کند بدن را از حالت ارادی کنترل عضلات خارج کرده و به جایگزینی توهمات در ذهن می پردازد که این مرحله را در اصطلاح ” فلج خواب” نیز می نامند.
به طور کلی زمانی که می خوابیم در واقع پا به دنیایی پیچیده و پر رمز و راز می گذاریم، همه ما در نوع و کیفیت خواب متفاوتیم، اما شاید تا به امروز متوجه این موضوع نشده باشید! ما در این مقاله شما را با حقایقی جالب در مورد خواب دیدن از دنیای ماورائی ذهن تان آشنا می کنیم، در ادامه با ما همراه باشید.
۱۰. رویاهای مشترک در بین مردم سراسر دنیا!
اینکه شما در جاهای مختلف دنیا زندگی می کنید و یا فرهنگ متفاوتی دارید تاثیری در نوع رویاهای تان ندارد. به طور مثال ترس از سرقت و یا پرت شدن از ارتفاع در همه جای جهان مشترک است. ارتباط و هم صحبتی با عزیزان از دست رفته در بین تمام کسانی که غمی را تجربه کرده اند یکسان می باشد و از این رو امکان اینکه بیشتر مردم دنیا یک خواب مشترک و یکسان ببینند وجود دارد. مثلا با شیوع ویروس کرونا بیشتر مردم دنیا ترس مبتلا شدن به آن را داشته و ممکن است در رویاهای شان مدام ببینند که مبتلا به کرونا شده اند!
۹. هنگامی که رویا می بینید بدن تان بی حس و یا به نوعی فلج است!
یکی از حقایقی جالب در مورد خواب دیدن این است که زمانی که به خواب می روید نورون های عصبی غیر فعال شده و عضلات به حالت نسبتا فلج در می آیند. وقتی در این حالت از خواب قرار می گیرید در واقع مغز فرمان عدم تحرک را به اندام ها صادر کرده و مانع حرکت شما و بیداری تان می شود!
۸. نابینایان نیز رویا می بینند!
جالب است بدانید افراد نابینا در خواب قادر به دیدن همه چیز هستند و این حقایقی در مورد خواب دیدن است! اگرچه کیفیت تصویرسازی ذهن شان به قوت سایر افراد بینا نیست، اما با بررسی توضیحاتی که در مورد تصاویر ثبت شده از رویاهای شان به دست آمد، مشخص شد که از طریق صدا و یا لمس اشیاء در خواب، تصویر نسبتا درستی از محیط پیرامون خود را متصور می شوند. نابینایان بیشتر از سایرین کابوس می بینند و علت آن هم تاریکی مطلق دنیای شان می باشد.
۷. قدرت احساسات منفی و تاثیر آن بر رویاهای تان را دست کم نگیرید!
هر گاه فردی دچار احساسات منفی مثل استرس، اضطراب و یا غم باشد، مغز فرکانس های کوتاه اما عمیق را که به امواج سیاه معروفند ارسال کرده و از آنجا که فضای بین امواج مغزی بسیار باز و فعال هستند، موجب ایجاد کابوس در ذهن فرد می گردد. این حالت از ذهن در زمان غم یا از دست دادن عزیزان واکنش های فراوانی داشته و همین امر موجب می شود که افراد عزیزان شان را در عالم رویا ببینند.
۶. شما توانایی کنترل رویاهای تان را دارید!
زمانی که خواب های رنگی و درخشان و با کیفیت می بینید در واقع شما بیشترین کنترل را در انتخاب تصاویر ذهنی خود دارید و به خوبی پس از بیدار شدن می توانید خواب تان را به یاد بیاورید. در برخی از منابع اسلامی از این نوع خواب به عنوان رویای صادقه یاد شده است. در این حالت ذهن در ضمیر ناخود آگاهش سیر می کند و چون امواج مغز عمیق تر و کندتر هستند، روح در دنیای ماورائی رها می شود. معبران این رویاها را قابل تعبیر می دانند و معتقداند که برخی از اتفاقات آینده را می توان با تعبیر این رویاها پیش بینی کرد!
۵. موجودات دیگری مانند حیوانات هم می توانند خواب ببینند!
شاید به نظرتان غیر قابل باور باشد اما حیوانات نیز خواب می بینند! بر اساس تحقیقی که بر روی حیوانات خاصی همچون سگ، گربه و پرندگان انجام شد، مشخص گردید این جانوران نیز قادر به دیدن رویا هستند. مثلا شاید زمانی که در هنگام خواب پاهای شان را تکان می دهند، در حال دیدن رویا باشند. نکته جالب در مورد حیواناتی که به خواب زمستانی می روند این است که خواب نمی بینند! و این به دلیل زمان بسیار طولانی است که این حیوانات به خواب و استراحت نیاز دارند. در طی فرایند ارسال فرکانس های عمیق مغز به هیپوتالاموس، پروسه فلج شدن اعضای بدن به طور شگفت انگیزی قوی تر اتفاق می افتد تا با عدم تحرک، این جانوران عمیق ترین خواب را تجربه کنند.
۴. تفاوت خواب دیدن زنان و مردان
از آن جا که فعالیت های مغزی در زنان بیشتر از مردان است، موجب می شود که زنان نسبت به مردان بیشتر کابوس ببینند! رویاهای مردان اکثرا حول فعالیت های بدنی می گردد در حالیکه رویای زنان بر پایه هم صحبتی و تعامل گفتاری با مخاطبان شان می باشد. بانوان معمولا خواب های خود را با ترکیب رنگ های روشن به یاد می آورند، بر خلاف مردان که رویاهای شان را با ترکیب رنگ تیره و یا به صورت فضای شب می بینند.
۳. خواب ها چه رنگی هستند
طی تحقیقات به عمل آمده از سوی انستیتو روان شناسان دانشگاه آکسفورد که بر روی بیش از ۳۰۰ نفر انجام شد، دریافتند که رویاها و خواب ها ترکیبی از دو رنگ سیاه و سفید اند و اینکه ما خواب مان را به صورت رنگی به خاطر می آوریم نتیجه عملکرد لوب های جناحین مغز بوده که رنگ برخی از عوامل محیطی مانند درخت، آسمان و یا دریا را در حافظه خود ثبت نموده و زمانی که رویای خود را مرور می کنید ذهن به صورت خودکار تصاویر را با رنگ طبیعی شان به حافظه تصویری ارسال می کند.
۲. در بیشتر مواقع خواب های خود را به یاد نمی آورید!
در بسیاری از مواقع در همان لحظه ای که بیدار و هشیار می شوید، متوجه خواهید شد که در حین خواب، رویایی دیده اید اما آن را به خاطر نمی آورید! این حالت، قطعا برای شما هم پیش آمده است و بدون شک بارها این موضوع را با دوستان تان هم در میان گذاشته و متوجه شده اید که آن ها هم چنین چیزی را تجربه کرده اند! بر اساس تحقیقات محققین، هر انسانی در طول زمان خواب خود دو رویا می بیند که حدود ۹۵ در صد آن را فراموش می کند! دلیل علمی فراموش کردن رویاها پس از بیداری این است که مغز موقع غیرفعال شدن هیپوتالاموس، ذخیره سازی و پردازش اطلاعات ذهن را پشتیبانی نمی کند و از طرف دیگر لوب های قدامی آن هم که مسئول ثبت حافظه هستند، منفعل شده و به همین راحتی موجب فراموشی رویاهای تان می شوند!
۱. چه کسانی خواب می بینند؟
همه خواب می بینند! کمتر کسی پیدا می شود که بگوید هیچوقت خواب نمی بیند و یا اینکه خیلی کم خواب می بیند، منتها تفاوتش در این است که گاهی افراد خواب خود را به خاطر نمی آورند! نکته جالب اینجاست که فراموشی در خواب ناشی از ارسال فرکانس های کند و عمیق مغز بوده و در بین روان شناسان به عنوان بهترین و با کیفیت ترین نوع خواب معروف است.