هنگام خرید چراغ مطالعه چه مواردی اهمیت دارد؟
چراغ مطالعه از آن دسته وسایلی محسوب می شود که شما هنگام مطالعه یا فعالیت های دیگری مانند طراحی کردن ، به آن نیاز خواهید داشت، زیرا در حین انجام آن ها شما به منبع نوری مستقیم و قوی احتیاج دارید تا بتوانید بهترین نتیجه را گرفته و اذیت نشوید.
ممکن است فکر کنید که نور طبیعی مانند نوری که از پنجره می تابد و یا لامپ مهتابی بالای سرتان برای انجام این امور کافی است، اما باید بدانید که آن ها نوری که مورد نیازتان است را به خوبی تامین نمی کنند.
بنابراین استفاده از یک چراغ مطالعه مناسب می تواند یکی از بهترین انتخاب های پیش روی شما به شمار رود که می توانید از آن کمک بگیرید.
البته باید بدانید که با وجود انواع متفاوت آن، خرید چراغ مطالعه کار آسانی نیست و شما باید پیش از خریدش به فاکتورهای مختلفی توجه کنید تا بتوانید مناسب ترین مدل را انتخاب کنید.
اما اگر شما هم اطلاعات زیادی در مورد این وسایل ندارید، با ما همراه باشید تا شما را با ۱۰ نکته مهم که باید هنگام خرید چراغ مطالعه در نظر بگیرید آشنا کنیم.
۱۰. محدوده قیمت
بدون شک اولین چیزی که برای خرید چراغ مطالعه باید به آن توجه کنید، میزان بودجه تان می باشد تا بتوانید بر اساس آن بسیاری از انتخاب های نامناسب را حذف کنید.
چراغ مطالعه انواع مختلفی دارد که همین تنوع باعث تفاوت قیمت آن ها نیز می شود، به طوری که ارزان ترین شان قیمتی حدود ۲۰ تا ۳۰ هزار تومان دارند درحالی که گران ترین مدل های آن به همراه لامپ ال ای دی، قیمتی بالای ۱ میلیون تومان دارند.
بنابراین پیش از خرید حتما محدوده قیمتی مورد نظرتان را بررسی کنید و علاوه بر آن پس از خرید مورد مناسب، ضمانت نامه آن را نیز تحویل بگیرید.
۹. انرژی مصرفی
بدون شک هر کدام از انواع چراغ مطالعه، با توجه به لامپ و کاربردهای شان، میزان انرژی مختلفی نیز مصرف خواهند کرد که بهتر است به آن ها توجه کنید.
در این زمینه باید بدانید که لامپ های ال ای دی از نوع کم مصرف ترین چراغ های مطالعه هستند که می توانید تهیه کنید، اما انواعی از آن ها با لامپ های رشته ای، مصرف بالاتری خواهند داشت.
پس به راحتی می توانیم بگوییم که علت بالا بودن قیمت چراغ مطالعه های ال ای دی، مصرف کمتر و بهینه تر آن هاست که باعث شده است تا از بهترین انتخاب های ممکن به شمار رود.
۸. امکانات همراه
شاید فکر کنید که چراغ های مطالعه انواع خاصی ندارند و اصلی ترین کارشان بهبود کیفیت نور رسانی است، اما بهتر است بدانید که برخی از انواع آن ها هستند که امکانات اضافی همراه شان دارند یا پیشرفته تر عمل می کنند.
- وجود محفظه در پایه: برخی از چراغ های مطالعه در بخش پایه شان دارای محفظه های کوچکی هستند که می توانید از آن ها به عنوان نظم دهنده و یا جا مدادی استفاده کنید. علاوه بر آن شما می توانید وسایل ضروری تان را نیز در آن ها قرار دهید.
- نمایشگر و ساعت دیجیتال: انواعی از چراغ های مطالعه دارای نمایشگرهای کوچکی هستند که امکانات ساده، اما کاربردی دارد. به طور مثال اگر شما در محل کارتان ساعت ندارید، این گروه از چراغ ها بهترین انتخاب برای شما خواهند بود.
- قابلیت شارژ گوشی: جالب است بدانید که گروهی از چراغ مطالعه های پیشرفته هستند که در بخش پایه شان دارای محفظه شارژر هستند و شما حین استفاده از آن ها می توانید به راحتی تبلت و یا تلفن همراه تان را نیز شارژ کنید.
البته دقت کنید که این مدل ها معمولا خروجی های متفاوتی با انواع A1 و A2 دارند که مدل A2 آن ها گوشی تان را سریعتر شارژ می کند.
۷. محل قرارگیری چراغ مطالعه
نکته ای که ممکن است در ابتدا به چشم تان نیاید، اما بعدا برای تان دردسر درست کند، بررسی محل قرارگیری چراغ مطالعه شماست.
به طور مثال اگر در نزدیکی میزتان پریز برق ندارید، خرید انواع سیمی چراغ مطالعه، هزینه ای جز هدر رفتن پول تان نخواهد داشت.
خوشبختانه انواع مختلفی از چراغ مطالعه در بازار وجود دارد که انواع بی سیم نیز به راحتی در دسترس شما هستند و معمولا به کمک پورت USB قابل شارژ شدن هستند.
البته انواع قدیمی تری نیز وجود دارند که با باتری کار می کنند و شما می توانید بر حسب نیازتان از آن ها نیز ستفاده کنید.
نکات دیگری نیز در این زمینه وجود دارد که بهتر است به آن ها دقت کنید. به طور مثال اگرچه که چراغ مطالعه های همراه با سیم کم نور نمی شوند، اما ممکن است کمی برای تان دست و پا گیر باشند.
از طرف دیگر انواع بی سیم نیز مشکل کم نور شدن و یا خالی کردن شارژ در وسط کار را نیز دارند. بنابراین بهتر است که همه جوانب را در انتخاب آن ها در نظر بگیرید.
۶. اندازه
مورد مهم دیگری که در انتخاب یک چراغ مطالعه مناسب اهمیت دارد، اندازه آن است. البته برای این مورد معیار خاصی وجود ندارد و همه چیز به سلیقه و فضای در دسترس شما بر می گردد.
بنابراین شما باید نکات گوناگونی در این زمینه مد نظر داشته باشید. به طور مثال اگر قرار است همزمان از لپ تاپ تان نیز استفاده کنید، ارتفاع نمایشگر و چراغ مطالعه را در نظر بگیرید، زیرا اندازه نامناسبش می تواند محدوده دید و قدرت تسلط تان روی صفحه را کم کند.
۵. تنظیمات نور پردازی
چنانچه قرار است از چراغ مطالعه تان برای موارد مختلفی استفاده کرده و به نور پردازی هایی با درجه های متفاوت نیاز دارید، می توانید انواعی از آن ها را انتخاب کنید که قابلیت تنطیم نور دارند.
بنابراین زمانی که برای خرید چراغ مطالعه اقدام می کنید، حتما این ویژگی را بررسی کرده تا بتوانید بهترین نوع آن را با توجه فعالیت های تان خریداری کنید.
۴. دمای رنگ
اگر با مبحث دمای رنگ آشنایی ندارید، به زبان ساده می توان گفت که دمای رنگ واحدی برای اندازه گیری سردی یا گرمی منبع نور است.
این معیار، با واحد کلوین (K) قابل تشخیص و اندازه گیری است و هرچقدر که عدد بالاتری داشته باشد، نور شما خنک تر و متمایل به رنگ آبی به نظر خواهد رسید.
در این زمینه بهتر است بدانید که دماهای نور در محدوده ۲۰۰۰ تا ۲۷۰۰ کلوین از دسته سفید گرم، و در محدوده ۴۰۰۰ تا ۵۵۰۰ از نوع سفید سرد به شمار می روند.
اگر در مورد اهمیت این مورد در انتخاب چراغ مطالعه کنجکاو باشید، باید بدانید که مهم ترین تاثیر آن بر محیط اطراف شما و انرژی حاصل از آن خواهد بود.
برای مثال انواع گرم تر نور معمولا آرامش بیشتری دارند، اما نورهای سرد باعث می شوند که مغزتان فعال تر شده و بهره وری بهتری داشته باشد.
۳. شدت روشنایی
بدون شک میزان روشنایی و نور چراغ مطالعه شما از دسته مواردی است که باید به آن دقت کنید.
هرچند که تا کنون شواهدی مبنی بر تاثیر شدت نور بر بینایی یافت نشده است، اما به طور قطع زمانی که شما در معرض نور نامناسب باشید، برای دید بهتر به چشم های تان فشار وارد می کنید که این امر می تواند باعث سردرد و یا خستگی چشم تان شود.
بنابراین پیش از انتخاب چراغ مطالعه به این مورد و اطلاعات جزئی تر آن، حتما دقت کنید.
۲. انواع لامپ
یکی از مهم ترین مواردی که باید به آن توجه کنید، نوع لامپ چراغ مطالعه تان است، زیرا شما باید به دنبال انواعی باشید که بتواند نور مورد نیازتان را به خوبی تامین کرده و به چشم تان نیز آسیبی وارد نکند.
برخی از انواع چراغ مطالعه هستند که لامپ های شان قابلیت تعویض ندارد. اگر چه که لامپ های این مورد عمری طولانی دارند، اما پس از کار افتادن شان باید چراغ مطالعه تان را نیز دور بیندازید.
اما انواع دیگر چراغ مطالعه، سری لامپ قابل تعویض دارند و شما می توانید به راحتی آن ها را با لامپ جدید جایگزین کنید. البته توجه کنید که هر نوع لامپی را نمی توانید جایگزینش کنید.
به طور کلی لامپ هایی که می توانید برای چراغ مطالعه استفاده کنید، انواع مختلفی دارند که از ال ای دی و فلور سنت گرفته تا هالوژن و فول اسپکتروم را نیز شامل می شوند که هرکدام شان کاربرد خاصی دارند.
- به طور مثال لامپ های هالوژن نوری طبیعی و درخشان دارند که برای کارهایی مانند پشت میز نشستن و مطالعه بهترین کاربرد ممکن را خواهد داشت، زیرا به شما کمک می کند تا بهتر روی متن متمرکز شوید و علاوه بر آن، به چشم های تان نیز آسیبی وارد نخواهد کرد.
- لامپ های رشته ای، ازدسته لامپ های معمولی هستند که نورشان حاصل از انرژی گرمایی تولید شده در آن هاست. رنگ این لامپ ها مایل به زرد و از دسته نورهای گرم می باشد که برای استفاده در زمان عصر تا شب کاربردی خواهد بود. این لامپ ها چندان برای مطالعه مناسب نیستند و عمر زیادی هم ندارند.
- لامپ های فول اسپکتروم برای آن دسته افرادی که کارهای هنری یا گرافیکی می کنند فوق العاده خواهد بود، زیرا به علت محدوده وسیع طیف نوری شان، قابلیت دید جزئی ترین رنگ ها را نیز به شما خواهد داد.
- لامپ های فلورسنت دارای تنوع بالایی هستند و علاوه بر آن قیمت مناسبی نیز دارند اما به علت به کار رفتن بخار جیوه، در صورت شکستگی باید با احتیاط با آن ها رفتار کنید.
- در آخر لامپ های ال ای دی، از جدیدترین و بهترین انواع لامپ به شمار می روند که به علت جهت نوری مشخص، چشم تان را اذیت و خسته نخواهد کرد.
لامپ های ال ای دی گرمای کمتری تولید کرده و عمر مناسبی نیز دارند اما معمولا از سایر انواع لامپ ها کمی گران تر هستند.
۱. قابلیت های ساختاری
چراغ مطالعه های امروزی معمولا از نظر قابلیت های فیزیکی شان بسیار متفاوت تر از انواع قدیمی هستند و همین امر باعث شده است تا در نظر گرفتن این ویژگی پیش از خریدشان بسیار حائز اهمیت باشد.
- برخی از چراغ های مطالعه دارای گردنیِ قابل تنظیم هستند و شما می توانید منبع نور را به صفحه دور یا نزدیک کنید در حالی که در مدل های دیگر گردنیِ قابل انعطاف نیز وجود دارد که به راحتی می توانید زاویه نور را تغییر دهید.
- چراغ مطالعه های گیره دار از دسته ای هستند که در صورت کمبود فضا حسابی به کارتان خواهند آمد، زیرا با یک گیره کوچک قابلیت اتصال به کنار و لبه میزتان را دارند.
- انواع ذره بین دار چراغ های مطالعه نیز برای آن دسته از افرادی که به دیدن جزئیات کارشان نیاز دارند، فوق العاده بوده و حتی اگر چشمان ضعیفی دارید برای تان کاربردی خواهد بود.
- آخرین دسته از چراغ های مطالعه با نام “بنکر” شناخته می شوند که در واقع همان انواع کلاسیک و قدیمی همراه با زنجیری زیبا برای خاموش و روشن کردن شان هستند.
این نوع معمولا گران هستند و طراحی های زیبایی دارند که جلوه میزتان را چند برابر خواهد کرد.
بنابراین پیش از خرید چراغ مطالعه این موارد را به خوبی در نظر بگیرید تا بتوانید بهترین نوع آن را انتخاب کنید.