چکیده : در اغلب آشپزخانه ها مدل های مختلفی از قابلمه وجود دارد که خانم های خانه دار بر اساس سلیقه خود از آن ها استفاده می کنند. مثلا برخی از آن ها را برای پخت برنج و برخی دیگر را برای پخت خورش و غذاهای مایع درنظر می گیرند. اما سوالی که می خواهیم از شما بپرسیم این است که چه میزان تنوع در قابلمه لازم است
در اغلب آشپزخانه ها مدل های مختلفی از قابلمه وجود دارد که خانم های خانه دار بر اساس سلیقه خود از آن ها استفاده می کنند. مثلا برخی از آن ها را برای پخت برنج و برخی دیگر را برای پخت خورش و غذاهای مایع درنظر می گیرند. اما سوالی که می خواهیم از شما بپرسیم این است که چه میزان تنوع در قابلمه لازم است؟ آیا بهتر نیست به جای استفاده از جنس های گوناگون و گاهی بی کیفیت، تنها ۳ نوع از بهترین ها را در اختیار داشته باشیم؟ در این گزارش به معرفی ۳ جنس قابلمه اشاره می کنیم که می توانند تمام نیازهای شما را در حین آشپزی تامین کنند.
ویژگی بهترین قابلمه ها چیست؟
هنگامی که قصد داریم راجع به ویژگی بهترین قابلمه ها صحبت کنیم، موارد مختلفی در ذهن ما تداعی می شود. اما واقعیت این است که متریال درجه یک و بهداشتی، وزن سبک، نچسب بودن و ساختار کاربردی از مهم ترین ویژگی ها درنظر گرفته می شود که باید در هنگام خرید قابلمه به آن ها توجه کنیم. معمولا خرید سرویس قابلمه نسبت به خرید قابلمه تکی، مقرون به صرفه تر است. زیرا سرویس ها از چند پارچه تشکیل می شوند و هر کدام از آن ها کاربردهای ویژه ای دارند. به طور مثال وجود تابه رژیمی در سرویس قابلمه، نیاز خانم های خانه دار را به طبخ غذاهای رژیمی تامین می کند.
قابلمه چدنی
حتما تاکنون از قابلمه چدن استفاده کرده اید و متوجه کیفیت آن شده اید. مزایای این قابلمه ها به قدری زیاد است که هر خانم خانه داری را مجاب به استفاده از آن ها می کند. چدن نوعی فلز آلیاژی از آهن محسوب می شود که به میزان ۲ الی ۴ درصد کربن در آن ها وجود دارد. یکی از مهم ترین دلایل استفاده از قابلمه چدن، تخریب ناپذیر بودن آن هاست. به این معنا که اگر دچار خرابی یا زنگ زدگی هم شده باشند می توان بارها وبارها آن ها را ترمیم کرد.
لازم به ذکر است که در سال های اخیر، تولیدکنندگان این ظروف اقدام به تولید قابلمه های چدنی روکش دار کرده اند تا به مرور زمان به مشکلاتی مانند زنگ زدگی دچار نشوند. در حال حاضر امکان خرید قابلمه های چدنی از وب سایت ” سپنو ” وجود دارد. این وب سایت تولیدکننده و عرضه کننده قابلمه های کاربردی آشپزخانه از جمله چدن و گرانیت است.
مزایای قابلمه های چدنی
- حفظ گرما و حرارت: قابلمه های چدن به دلیل ضخامتی که دارند کمک می کنند گرما مدت زمان بیشتری در آن ها بماند و غذا را داغ نگهدارد. همچنین توزیع یکنواخت گرما در حین پخت غذا از دیگر ویژگی ها و مزایای قابلمه های چدن محسوب می شود.
- تامین آهن خون: جالب است بدانید بر اساس تحقیقاتی که بر روی ظروف چدن انجام شده، نشان می دهد که پخت غذا درون قابلمه های چدنی کمبود آهن را در افراد برطرف می کند و به حفظ سلامتی آن ها کمک ویژه ای خواهد کرد.
- دوام طولانی: به جرات می توان گفت که قابلمه های چدن نسبت به سایر متریال طول عمر بالاتری دارند و می توانند تا سال های سال در کنار شما بمانند.
قابلمه گرانیتی
در سال های اخیر قابلمه های گرانیتی محبوبیت زیادی میان خریداران از جمله نوعروسان پیدا کرده اند. این ظروف نیز از متریال بهداشتی و درجه یک تولید می شود و می توان آن را به عنوان نسل جدید قابلمه های تفلون نیز در نظر گرفت. قابلمه های گرانیتی هیچ واکنشی با غذاها نمی دهند و کمک می کنند تا طبخ غذا در بهداشتی ترین حالت ممکن اتفاق بیفتد. حتی شما می توانید مواد اسیدی مانند سس، رب گوجه، آبلیمو و … را درون آن طبخ کنید.
قابلمه های گرانیتی جزو ظروف نچسب طبقه بندی می شوند و به راحتی خراشیده نمی شوند. اما این موضوع به معنای آن نیست که می توانید از قاشق های فلزی برای تفت دادن غذا در آن ها استفاده کنید. از دیگر ویژگی های مثبت این ظروف می توان به انتقال سریع گرما به کف و دیواره اشاره کرد. تنوع در طرح و رنگ قابلمه های گرانیتی مهم ترین عامل جذابیت برای مشتری محسوب می شود.
مزایای قابلمه های گرانیتی
- وزن سبک تر نسبت به چدن: قابلمه های گرانیتی نسبت به قابلمه های چدنی از وزن کمتری برخوردار هستند و اگر وزن قابلمه برایتان مهم است می توانید به سراغ نوع گرانیتی بروید.
- خاصیت ضد چسبندگی: قابلمه های گرانیتی قادرند خاصیت ضد چسبندگی خود را به مدت چند سال حفظ کنند و دیرتر خراشیده می شوند.
- عدم نیاز به روغن زیاد: هر چقدر خاصیت چسبندگی قابلمه ها بیشتر باشد به روغن کمتری در حین طبخ غذا نیاز داریم. این ویژگی در قابلمه گرانیتی بسیار حائز توجه است.
قابلمه سرامیکی
قابلمه سرامیکی همانند دو نوع قبلی، مواد شیمیایی را وارد غذا نمی کند و متریال به کار رفته در آن کاملا بهداشتی است. البته باید توجه کنید که به روکش این قابلمه ها آسیبی وارد نشود. مقاومت آن ها نسبت به خط و خش بسیار زیاد است و اغلب خانم های خانه دار علاقه زیادی به خرید و استفاده از آن ها دارند.
مزایای قابلمه سرامیکی
- مناسب برای پخت غذای رژیمی: قابلمه های سرامیکی به دلیل نچسب بودن، به روغن زیادی نیاز ندارند و این موضوع باعث می شود که پخت غذای رژیمی در آن امکان پذیر باشد.
- پخش سریع گرما در کف و دیواره: قابلمه های سرامیکی به دلیل ساختاری که دارند گرما را سریعا در خود توزیع می کنند و طبخ غذا را با کیفیت بهتری انجام می دهند.
- بدون خطر: این قابلمه ها به علت استفاده از متریال بهداشتی، هیچ خطری برای انسان ندارند و مواد شیمیایی را وارد بدن نمی کنند.
۳ نوع قابلمه ای که راجع به آن ها صحبت کردیم جزو قابلمه های کاربردی و مورد نیاز خانم های خانه دار می باشند و برای خرید آن ها باید به سراغ فروشگاه های معتبر مانند ” سپنو” بروید. سپنو یکی از برترین برندهای ایرانی محسوب می شود.