غذاهای معروف استرالیایی کدامند؟
کوکتل میگو در لیست بهترین غذای استرالیا به شمار می رود که آن را با لیوان هایی مشابه جام سرو می کنند و گزینه ای مناسب برای شروع یک وعده غذایی می باشد.
غذاهای استرالیایی بازتابی از چند فرهنگی بودن جامعه هستند یعنی از سنت های بومی گرفته تا تاثیر مهاجرانی که در طول سال ها به این سرزمین آمده اند. اگر قصد سفر به استرالیا را دارید یا صرفا به دنبال آشنایی با غذاهای خاص این کشور هستید در ادامه مطالب شما را با ۱۰ نمونه از غذاهای معروف استرالیایی آشنا کنیم.
۱۰. وگ مایت (vegemite)
اگر روزی به استرالیا سفر کردید و سر میز صبحانه یا میان وعده با ماده ای تیره رنگ و چسبناک روی نان تست مواجه شدید تعجب نکنید! این همان Vegemite معروف می باشد، طعمی که بسیاری از استرالیایی ها با آن بزرگ شده اند و حالا به بخشی جدا نشدنی از فرهنگ غذایی کشور آن ها تبدیل شده است.
این خوراکی غلیظ و کشدار با رنگ قهوه ای متمایل به قرمز تیره و بافتی شبیه به کره بادام زمینی خیلی زود جای خودش را در لیست انواع غذا های استرالیایی باز کرد. البته باید بدانید که طعم آن برای بسیاری از افراد مخصوصا کسانی که برای اولین بار امتحان می کنند عجیب و حتی غافل گیر کننده است، اما وقتی با آن اخت شوید می تواند به یکی از مزه های ماندگار سفره شما تبدیل شود.
۹. کوکتل میگو ( prawn cocktail )
در میان خوراک های دریایی محبوب استرالیا کوکتل میگو جایگاهی ویژه دارد، این پیش غذای چشم نواز و خوش طعم ترکیبی از میگوهای پخته شده و سس مخصوصی است که درون لیوان هایی شبیه به جام سرو می شود و در ظاهر و طعم حال و هوایی نوستالژیک دارد.
در استرالیا کوکتل میگو در دهه های ۶۰ تا ۸۰ میلادی به شدت رایج و پرطرفدار شد و هنوز هم در برخی منوهای سنتی و رستوران های ساحلی دیده می شود. سس کوکتل همراه این غذا معمولا ترکیبی ساده است، اما گاهی با اندکی لیمو، ادویه یا سس ووستر برای عمق بیشتر طعم ترکیب می شود.
۸. کالاماری نمک و فلفل ( Salt and pepper calamari )
از انواع غذاهای استرالیایی که به شکلی باورنکردنی محبوب شده و به نوعی هویت غذایی خاصی برای این کشور به همراه دارد کالاماری نمک و فلفل است. این غذای خوش عطر و خوش رنگ با ریشه هایی در آشپزی آسیای شرقی به ویژه چینی توانسته خودش را به عنوان یکی از میان وعده های پرطرفدار در سرتاسر استرالیا مطرح کند.
در تهیه این غذا حلقه های نرم و تازه ماهی مرکب (کالاماری) در ترکیبی از آرد، نمک، فلفل و گاهی نشاسته غلتانده شده، سپس در روغن داغ سرخ می شوند تا بافتی کاملا ترد، طلایی و وسوسه کننده به خود بگیرند.
معمولا آن را با سیر سرخ شده، تکه های فلفل قرمز، پیازچه تازه و گاهی یک برش لیمو تزئین می کنند که هم مزه را بالانس می کند هم جلوه ای رنگارنگ به بشقاب می دهد.
۷. فریتز ( Fritz )
اگر به جنوب استرالیا سفر کنید و به سراغ خوراک های بومی و پرطرفدار بروید حتما با نام فریتز مواجه خواهید شد. این سوسیس گوشتی پرملات یکی از غذاهای معروف استرالیایی است که هم در ساندویچ ها جا خوش کرده و هم به تنهایی میان وعده ای دلچسب به شمار می آید.
فریتز ترکیبی از گوشت گاو یا گوسفند بدون چربی، گوشت و چربی خوک و ترکیبی از ادویه های معطر است. بر خلاف بسیاری از سوسیس های مشابه مانند Devon که معمولا از بقایای گوشت تهیه می شوند فریتز با تکه های باکیفیت و درجه یک گوشت درست می شود و همین تفاوت، طعم و بافت به مراتب بهتری به آن می دهد.
نخستین نمونه های این سوسیس در اواخر قرن نوزدهم و توسط مهاجران آلمانی در منطقه استرالیای جنوبی ساخته شده اند. این مهاجران، دانش سنتی تهیه سوسیس را با مواد اولیه محلی ترکیب کردند و غذایی خلق کردند که به سرعت محبوب شد.
۶. گوشت کروکودیل ( crocodile meat )
اگر به دنبال طعمی منحصر به فرد و تجربه ای متفاوت از آشپزی استرالیایی هستید شاید گوشت کروکودیل یکی از غافل گیر کننده ترین انتخاب ها باشد. این خوراک خاص که بیشتر شبیه به قصه های بومی و حیات وحش به نظر می رسد حالا جای خودش را در منو بسیاری از رستوران ها به عنوان یکی از غذاهای معروف استرالیا باز کرده است.
طعم گوشت کروکودیل معمولا چیزی بین مرغ و ماهی است یعنی لطیف، کمی شیرین و بدون بوی زننده که سرشار از پروتئین، کم چرب و سبک است و همین ویژگی ها آن را برای رژیم های سالم محور نیز محبوب کرده اند.
۵. پیتزای دریایی ( Seafood Pizza )
هرچند پیتزا ریشه در قلب ایتالیا دارد، اما استرالیایی ها آن را با ذائقه خاص خود ترکیب کرده و به شکلی متفاوت بازآفرینی کرده اند. یکی از نمونه های درخشان این تلفیق پیتزای دریایی است، غذایی که حالا در سراسر استرالیا محبوب شده و تقریبا در تمام پیتزا فروشی های این کشور می توان آن را پیدا کرد.
اگر به دنبال بهترین غذای استرالیا هستید باید بگوییم که در پیتزای دریایی استرالیایی همه چیز طعم دریا را نشان می دهد که روی آن از میگو و کالاماری گرفته تا صدف، ماهی دودی یا حتی گوشت خرچنگ قرار می گیرد. این ترکیب با سس گوجه فرنگی، سیر تازه و پنیر آب شده مزه ای قوی و در عین حال لطیف را ایجاد می کند که هر لقمه اش شما را به سواحل بکر اقیانوس آرام می برد.
۴. کانی کاما (crab Sticks)
کانی کاما از انواع غذاهای لسترالیایی می باشد که نامش شاید شما را به یاد پاهای خوش طعم خرچنگ بیندازد، اما Crab Sticks در واقع هیچ ربطی به گوشت خرچنگ ندارد! این خوراکی خلاقانه از گوشت سفید ماهی تهیه می شود و به شکلی آن را برش می دهند که ظاهری شبیه به پاهای خرچنگ پیدا کند نوارهایی قرمز و سفید بافت دار که به راحتی می توان آن ها را با خرچنگ واقعی اشتباه گرفت.
کانی کاما به خاطر طعم سبک و بافت نرم خود به راحتی با انواع سالاد، سس یا حتی به تنهایی سرو می شود، علاوه بر این آماده سازی آسان و قابلیت سرو سرد، آن را به گزینه ای محبوب برای پیک نیک ها، جشن ها و میزهای پذیرایی تبدیل کرده است.
۳. کباب پای بره ( Lamb Leg Roast )
وقتی صحبت از غذاهای معروف استرالیایی می شود نمی توان کباب پای بره را نادیده گرفت غذایی که نه تنها ریشه در تاریخ این سرزمین دارد بلکه همچنان بخش جدایی ناپذیر از وعده های شام خانوادگی در بسیاری از خانه ها است.
از همان قرن هجدهم زمانی که مهاجران بریتانیایی به خاک استرالیا رسیدند پرورش دام به ویژه گوسفند به بخشی جدایی ناپذیر از زندگی روزمره تبدیل شد و خیلی زود بره کبابی جای خود را در میان غذاهای محبوب باز کرد و به نمادی از مهمانی های خانوادگی مناسبت های ویژه و حتی روزهای یکشنبه تبدیل شد.
این غذای کلاسیک معمولا از قسمت ران بره تهیه می شود بخشی که بافتی نرم، چربی بیشتر و طعمی قوی تر نسبت به گوشت گاو دارد. ران بره معمولا با ادویه هایی مانند سیر تازه، رزماری و فلفل سیاه مزه دار می شود سپس به آرامی در فر می پزد تا کاملا آبدار، خوش عطر و لطیف شود.
۲. سوپ کدو حلوایی ( Pumpkin soup )
اگر روزی در استرالیا باران گرفت و نسیم سردی وزید یا حتی دلتان یک وعده غذایی سبک و آرامش بخش خواست احتمال زیادی دارد که یک کاسه سوپ کدو حلوایی پاسخ این حس باشد. این سوپ ساده، اما خوش طعم سال ها است که جایگاه خود را در خانه ها، کافه ها و رستوران های استرالیا پیدا کرده و به یکی از انتخاب های همیشگی در منوها تبدیل شده است.
در استرالیا سوپ کدو حلوایی اغلب به عنوان پیش غذا یا وعده ای سبک و سالم سرو می شود، اما اگر بخواهید آن را به یک غذای کامل تبدیل کنید باید کنارش نان برشته، خامه ترش، سبزیجات کبابی یا حتی تکه هایی از گوشت کبابی را اضافه کنید تا یک ترکیب رضایت بخش و کامل را تجربه کنید.
۱. گوشت Emu
اگر می خواهید طعم تازه و خاصی از غذاهای معروف استرالیایی را بچشید گوشت Emu انتخابی هیجان انگیز و متفاوت برای شما می باشد. این پرنده بزرگ و بومی استرالیا از دیرباز بخشی از فرهنگ غذایی مردم این سرزمین بوده است.
گوشت Emu قرمز تیره و کم چرب است و به دلیل داشتن مقادیر بالای امگا ۳ و آهن علاوه بر طعم منحصر به فرد از نظر تغذیه ای نیز ارزشمند می باشد. این گوشت اغلب به شکل های متنوعی مثل استیک، سوسیس، سالامی و حتی برگر در رستوران ها و فروشگاههای استرالیا عرضه می شود.