لیست جاذبه های گردشگری کرج
کرج یکی از کلان شهر های پرجمعیت ایران است که در استان کوهپایه ای البرز قرار دارد. بنابر تصورات غالب، از آن جا بیشتر به عنوان مسیری گذرگاهی یاد می شود؛ در حالیکه در هر گوشه و کنار از ایران به جاذبه های خاص و متفاوتی بر می خوریم.
کاوش ها و تحقیقات باستان شناسی صورت گرفته دراین منطقه نشان دهنده قدمت تاریخی فوق العاده آن است. چندی از آثار مکشوف به هزاران سال قبل تعلق داشته و از امپراطوری های هخامنشی، ساسانی و اشکانی حکایت می کردند.
در سفرنامه های بسیاری به نام های کن کرج اشاره شده و این موضوع به روشنی ثابت می کند که تمدن و حیات در آن جا عمری طولانی دارد. تا چند دهه گذشته این ناحیه جزوی از استان مازندران به شمار می رفت؛ به همین علت در برخی از قسمت های آن لهجه های وابسته به زبان مازنی به گوش می رسد.
اگر شما هم یکی از طرفداران پر و پا قرص ایران گردی و تجربه های تازه هستید؛ دیدن کردن از این شهر نیز، برای تان بسیار جالب خواهد بود. به دلیل واقع شدن در دامنه های رشته کوه البرز، آب و هوا در آن جا کمی خنک تر از معمول می باشد.
درنتیجه باید گفت بهترین زمان سفر به کرج حوالی اواخر بهار و تمام طول فصل تابستان است. در ادامه به معرفی ۱۰ مورد از برترین و مشهور ترین جاذبه های منطقه می پردازیم، که از شناخت شان حتما شگفت زده می شوید.
اماکنی که شاید حتی تا به این لحظه برای خیلی از بومی ها هم چندان شناخته شده نبوده باشند؛ اما قطعا بسیار دیدنی و جالب توجه هستند. همچنین می توانید برای کسب اطلاعات تکمیلی و بیشتر به بهترین سایت های گردشگری مراجعه فرمایید. دعوت می کنیم که تا انتها همراه ما باشید.
۱۰. بوستان جهان نما | Jahan Nama Park
پارک جنگلی جهان نم یکی از جاذبه های توریستی کرج و نزدیک به ۵۰ سال عمر دارد و با ابعاد۱۴۰۰ متری خود، یکی از وسیع ترین بوستان های نیمه شمالی کشور است. پیشنهادی عالی برای گشت و گذاری عصر گاهی همراه و خانواده و دوستاندر محیطی زیبا و سرسبز، که لحظات خوشی را برای تان رقم می زند.
دریچه میان فضا، پوشش گیاهی تماشایی، درختان سر به فلک کشیده و آب و هوای مطلوب از مهم ترین ویژگی های این محل به شمار می روند. همچین لازم به ذکر است که بازدید از آن جا برای همه افراد رایگان می باشد.
۹. پل شاه عباسی | Shah Abbasi Bridge
نخستین مرتبه در دوره سلجوقیان بر روی رودخانه شهر، پلی ساخته شد که امروزه از بقایای آن با نام سلیمانیه یا پل دختر یاد می کنیم. سازه اولیه پس از مدتی دچار آسیب گردید و سپس در عصر صفویه مورد مرمت و بازسازی عظیمی قرار گرفت.
بنای حال حاضر به همان زمان تعلق دارد؛ از همین رو پل شاه عباسی یکی دیگر از عناوین معروف آن می باشد. ابعاد و اندازه های پل به شرح ۷ متر عرض و حدود ۶۰ متر طول تخمین زده می شود.
همین ویژگی سبب شده تا نمایی خیره کننده وبا ابهت از فاصله های دور هم نظر ها را به خود جلب کند. با توجه به عقیده متخصصین مصالح و مواد ساختمانی به کار رفته در این اثر تاریخی به قرن پنج و شش هجری قمری متعلق است.
هرچند گذر سال ها و بارش برف و باران سبب فرسایش قابل توجهی شده اما عوامل انسانی نیز بی تاثیر نبوده اند. باید همه افراد در حفظ چنین اموال عمومی ارزشمندی دقت به خرج بدهد.
این سازه که یکی از جاذبه های شهر کرج است در تاریخ اسفند ماه ۱۳۷۹ شمسی در لیست آثار ملی ایران به ثبت رسید. در سال ۱۳۸۸ نیز عملیات بازسازی بر روی آن صورت گرفت تا بتواند تا چند دهه دیگر نیز سرپا بماند.
۸. سد امیرکبیر یا کرج | Amir Kabir dam
در فاصله ۲۵ کیلومتری جاده چالوس_کرج به سدی با شکوه بر می خوریم که عمدتا با نام سد کرج شناخته می شود. پروژه ساخت آن از سال ۱۳۳۷ آغاز و در سال ۱۳۴۲ شمسی به پایان رسید.
مهم ترین دلیل اهمیت این مورد به وظیفه تامین آب اهالی تهران و استان البرز مربوط می شود. سال هاست که بخش اعظمی از آب مصرفی مردم به وسیله همین مخزن مهیا شده و مورد مصرف قرار می گیرد.
در حال حاضر امکانات جذابی برای تفریح مردم در آن جا طراحی شده که می توان محوطه مخصوص ماهیگیری، اسکی روی آب و همچنین قایق سواری اشاره کرد. چشم انداز رودخانه فضایی تماشایی در میان کوه پایه ایجاد کرده که بازدید از آن قطعا لذت بخش خواهد بود.
۷. روستای واریان | Varian Village
دهکده کوچک و دوست داشتنی واریان یکی از جاذبه های گردشگری کرج جاده چالوس و به طور دقیق تر اطراف سد امیر کبیر واقع شده است. خصوصیتی که موجب شده تا این منطقه یک مورد گردشگری متفاوت باشد، راه دسترسی آبی آن محسوب می شود.
برای رسیدن به آن جا باید سوار بر قایق شوید؛ فرصتی برای لذت بردن از چشم انداز رویایی اطراف! امروزه جمعیت روستا کم تر از ۴۰ نفر است و با گردشگران نیز ارتباط خوب و دوستانه ای دارند. اگر به اسکی روی آب و قایق سواری علاقه مند باشید، از سفر به واریان و این پیشنهادات هیجا انگیز بسیار خوشحال می شوید.
۶. باغ پرندگان چهارباغ | Chaharbagh Bird Garden
یک ماجراجویی تقریبا دو ساعته در میان دنیای زیبای پرندگان که به این زودی ها فراموشش نخواهید کرد. پر تنوع ترین باغی که می تون در این حیطه تخصصی مثال زد، چهارباغ کرج است.
انواع و اقسام گونه های کمیاب و در خطر انقراض در فضایی مطلوب جمع آوری شده و در معرض بازدید قرار دارند. در خلال سفر خود به این شهر توصیه می کنیم تا دیدن کردن از این مورد را از دست ندهید.
۵. باغ فاتح | Fateh Garden
میرزا محمد صادق فاتح متولد ۱۲۲۷ شمسی در یزد، یکی از ثروتمندان و خیرین بزرگ ایرانی ست که سازه ها و اماکن وقفی بسیاری را از خود به جا گذاشته است. باغ معروف کرج نیز یکی از یادگار های اوست.
ابعاد محیط نام برده در دهه های گذشته حدود ۱۳۰ الی ۳۰۰ هکتار تخمین زده شده بود. امروزه در مبحث نمای ظاهری، درختان منظم و کهن سال آن بیش از خصوصیت دیگری جلب توجه می کنند.
پارک تنیس از دیگر عناوین این محوطه وسیع است که به علت وجود مجموعه ۱۲۰۰ نفری جهانشیر به این اسم خوانده می شود. چنانچه به دنبال فضایی عالی، خوش آب و هوا و سرسبز برای پیاده روی صبح گاهی یا قرار های دوستانه هستید؛ این مورد برای تان بسیار مناسب می باشد.
همچنین اگر کتاب خوانی یکی از علایق شما محسوب شود، سرزدن به کلبه کتاب را در برنامه خود جای بدهید. هرچند در همه مواقع سال بازدید از پارک بسیار دل انگیز و دوست داشتنی ست اما در پاییز ها زیبایی محل، با برگ های رنگارنگ صد چندان جلوه گر خواهد شد.
۴. کاروان سرای شاه عباسی | Shah Abbasi Caravansary
در ضلع جنوب شرقی میدان شاه عباسی، کاروان سرایی کهن به همین نام وجود دارد که عمر آن به دوره صفویه می رسد. به طور دقیق تر شاه صفی دوم یا شاه سلیمان صفوی مسبب ساخت آن نام برده می شود.
فضایی حدودا ۳۰۰۰ متری که در عصر پادشاهان قاجار به مکتب خانه تبدیل گشته بود. در آخرین سال های حکومت قاجاریه نیز آن را به پادگان یا سربازخانه مبدل کردند.
مصالح به کار رفته در بنا، عمدتا سنگ، چوب و آجر خام هستند. در حال حاضر عموم مردم می توانند به سادگی به تماشای این سازه تاریخی بپردازند.
در فروردین ماه سال ۱۳۵۶ خورشیدی تصمیم گرفته شد تا این محوطه در فهرست آثار ملی ایران به ثبت ملی برسد.
۳. کاخ مروارید یا کاخ شمس | Shams Palace
همان طور که پیش تر اشاره شد، شهر کرج از لحاظ آب و هوایی شرایط مساعد تری نسب به تهران دارد؛ از همین جهت جای تعجب نیست اگر بدانید که یکی از کاخ های زیبای خاندان پهلوی در ان جا ساخته شده است.
در سال ۱۳۴۷ بنا بر دستور رضا شاه، اقامت گاهی اشرافی برای دخترش شمس در بلوار کنونی ارم ساخته شد. در حال حاضر کاخ شمس که یکی از جاذبه های توریستی کرج است در وضعیت چندان مناسبی قرار ندارد اما همواره از مهم ترین جاذبه های ناحیه به شمار می رود.
شمس پهلوی به دلیل بیماری تنفسی آسم خود مدتی را در آن جا سکونت می کرد. محوطه ای که بیش از ۱۱۰ هکتار مساحت دارد و زیربنای آن حدودا ۲۵۰۰ متر است.
معماری ویژه و غربی شکل پر اهمیت ترین ویژگی آن محسوب می شود. استخر، دفتر کار سلطنتی، تالار غذاخوری، چندین اتاق خواب بزرگ، یک سالن سینما و بیلیارد از جمله بخش های جالب توجه کاخ می باشند.
وسلی پیترز از معروف ترین معماران صاحب سبک بنیاد فرانک لوید رایت، مسئولیت احداث سازه را برعهده داشت. با اینکه در تاریخ ۱۲ بهمن ۱۳۸۱، قصر مروارید در لیست آثار ملی ثبت شد، اما بی توجهی ها متاسفانه همچنان به قوت خود باقی ست.
این بنا در حال حاضر دچار تخریب و فرسایش زیادی شده؛ اما وعده ها از بازسازی و مرمت گسترده خبر می دهند. کارشناسان میراث فرهنگی با وجود نگرانی های بسیار درصدد بازگشایی دوباره محل هستند.
۲. روستای شهرستانک | Shahrestanak
تلفیق تاریخ و مناظر طبیعی، درست همان چیزی ست که گردشگران از مقصد خود انتظار دارند. دلیلی که موجب شده تا نام شهرستانک بر سر زبان ها بیفتد، گذشتن جاده شاهی یا جاده ناصری از میان آن است.
ناصرالدین شاه قاجار به این ناحیه توجهی خاص و مضاعف داشت؛ او در آن جا کاخی زیبا و باشکوه نیز بنا کرد تا در اوقات خاصی از سال را در آن محله خوش آب و هوا بگذراند.
هم اکنون این عمارت سلطنتی با وجود آسیب های فراوان، همچنان خیره کننده است و قابل بازدید می باشد. اهالی روستا به لهجه مازنی سخن می گویند و بسیار مهمان نواز و مهربان هستند.
مناظر طبیعی بی نظیر، درختانی که چندین دهه را پشت سر گذاشته اند به علاوه نمایی کوهستانی از توچال باعث شده تا با یکی از جذاب ترین دیدنی های شهر کرج مواجه باشیم.
علاوه بر کاخ مشهور آن، قلعه دختر یا قلعه دزدبند، تپه شن ستان، آرامگاه استاد عباس شهری و جالب تر از همه درخت سروی ۲۸۰۰ ساله از دیگر جاذبه های فوق العاده این منطقه به شمار می روند.
۱. پیست اسکی دیزین | Dizin Ski Resort
نام آشنا ترین و در عین حال استاندارد ترین پیست اسکی ایران در شهر کرج استان البرز واقع شده است. این مجموعه وسیع نخستین موردی بود که توسط فدراسیون جهانی این رشته مورد تایید قرار گرفت.
اغلب مسابقات داخلی و بین المللی که کشور ما میزبان آن باشد در دیزین برگزار می شوند. ۲۳ پیست مجزا، ۱ تله اسکی چکشی، ۷ تله اسکی، ۲ تله سی یژ و ۴ تله کابین، قدیمی ترین دستگاه بالابر از امکانات اولیه فضا محسوب می شوند.
علاوه بر آن ها ۲ هتل بزرگ، ۵ رستوران و ۱۹ کلبه کوهستانی مجهز دیگر موارد موجود در این محوطه می باشند. دو پیست مخصوص حرفه ای ها و مبتدی ها به طور همزمان فعال هستند؛ همه اشخاص و بازدید کنندگان می توانند برحسب توانایی خود از این ورزش مهیج لذت ببرند.
مکانی صمیمی و بی نهایت زیبا در رشته کوه البرز که برای رسیدن به آن باید از دو مسیر جاده کرج-چالوس و یا آزاد راه تهران-شمال اقدام کنید تا به بهترین جاذبه گردشگری کرج برسید.
پیست بین المللی دیزین هم یک جاذبه گردشگری-تفریحی جذاب و معروف به شمار می رود؛ هم در عین حال یک چشم انداز فوق العاده تماشایی کوهستانی ست که تجربه ای دل انگیز و فراموش نشدنی را برای تان رقم می زند.