رپورتاژ

مهارت های موردنیاز شغل کاشی کاری

بازار کار و صنایع مختلف، در حال تغییر و تحول هستند. در حوزه صنعت ساختمان، بسیاری از کارگران و کارشناسان به دنبال راهکارهایی هستند که باعث بهبود کارایی و عملکرد فعالیت‌ها شود. یکی از مهم‌ترین کارهای ساختمانی، کار کاشی‌کاری است. به همین دلیل رعایت اصول کاشی‌ کاری در صنعت ساختمان، موردتوجه بسیاری از فعالان این حوزه در سراسر جهان قرارگرفته است.

در این مقاله، به معرفی این حرفه و بررسی اصول کاشی کاری خواهیم پرداخت. همچنین ضمن پرداختن به شرح وظایف کاشی‌کار، برخی از نکات مهم در شغل کاشی‌کاری را موردبررسی قرار خواهیم داد. با مطالعه این مقاله می‌توانید با مهارت‌های موردنیاز در این زمینه آشنا شده و برای فعالیت در یک شغل مناسب در صنعت ساختمان، اقدام کنید.

نگاهی به شغل کاشی‌ کاری

شغل کاشی‌کاری یکی از شغل‌های مهم و پرطرفدار در صنعت ساختمان است. وظایف و مسئولیت‌های کاشی‌کاران شامل اصلاح و تزئین سطوح با استفاده از برش و نصب کاشی‌ها و سرامیک‌های مختلف است. فعالیت در این شغل نیاز به داشتن مهارت‌ها و شرایط خاصی دارد که شامل دقت، حساسیت، تجربه کافی و دانش فنی مناسب است. برای مشاهده فرصت‌های استخدام کاشی‌کار در مناطق مختلف کشور، به آدرس زیر مراجعه کنید:

https://karbord.io/jobs/tile-installer

اجرای سرامیک کف طبقات، سرویس بهداشتی، توالت و دستشویی، جزء فعالیت‌های رایج در شغل کاشی‌کار ساختمان است. بسیاری از پیمانکاران حتی برای انجام یک کاشی ‌کاری ساده، به استخدام یک کاشی‌کار نیاز دارند.

آموزش کاشی کاری کف، سرامیک کف و نمای سرامیک، کاری زمان‌بر است. هرچه شخص در این حوزه بهتر باشد، نتایج کار تمیزتر و با تقارن مناسب خواهد بود. اگرچه رعایت اصول کاشی کاری آسان به نظر می‌رسد، اما به دلیل تداخل با کارهای ساختمانی دیگر، نیاز به هماهنگی و همکاری با مهندس ناظر ساختمان، پیمانکار و سرپرست کارگاه وجود دارد.

درنتیجه از مهارت‌های موردنیاز کاشی‌کاران، می‌توان به داشتن هماهنگی، روحیه کار تیمی، دقت و سرعت عمل اشاره کرد. در ادامه با بررسی مهارت‌های لازم برای شغل کاشی‌کاری، به مهم‌ترین اصول کاشی کاری نگاهی خواهیم انداخت.

اصول کاشی کاری

شغل کاشی‌ک اری، نیاز به مهارت‌ های مختلفی دارد. در ادامه، به برخی از مهارت‌ های لازم برای اجرای سرامیک کف، کاشی‌کاری توالت و دستشویی و اجرای نمای ساختمان، اشاره خواهیم کرد.

۱- برنامه‌ریزی

کاشی‌کاران باید قبل از شروع به کار، به تصاویر یک پروژه نگاه دقیق بیندازند و برای اینکه نتیجه خوبی کسب کنند، باید مقدار کافی از کاشی موردنیاز را پیش‌بینی کنند. درنتیجه یک کاشی‌کار باید در کنار مهارت‌های تخصصی، از مهارت بالایی در مدیریت زمان و سازمان‌دهی برخوردار باشد.

۲- برش کاشی

نحوه برش دادن کاشی، جزء مهم‌ترین اصول کاشی کاری است. برای نصب و اجرای سرامیک کف و نمای ساختمان، به برش قطعات به شکل مناسب نیاز خواهد بود. به شکلی که هر قطعه باید به‌طور دقیق، در کنار قطعات دیگر قرار گیرد. برش نامناسب کاشی و سرامیک به‌راحتی در نمای ساختمان قابل‌مشاهده بوده و سطح همتراز کاشی با سرامیک کف یا نما را بر هم می‌زند.

 ۳- نصب کاشی

برای نصب کاشی، از سیمان مرغوب استفاده می‌شود. ازآنجایی‌که نصب کاشی و سرامیک در نمای ساختمان یا محیط‌های پررفت‌وآمد انجام می‌شود، پایداری و استحکام کاشی‌های نصب‌شده بسیار حائز اهمیت است. همچنین اجرای سرامیک کف یا نمای سرامیک در توالت، دستشویی و محیط‌های دیگر، باید به‌گونه‌ای باشد که در برابر سرما و گرما پایداری مناسبی داشته باشد.

۴- استفاده از مواد باکیفیت

یکی از مهم‌ترین اصول کاشی کاری، استفاده از مواد و مصالح مناسب است. کاشی‌کار برای نصب کاشی‌های گوناگون، نیاز به استفاده از ابزارها و موادی دارد که معمولا برای اجرای سرامیک کف و نمای سرامیک استفاده می‌شوند.

انتخاب مواد و مصالح مناسب، باعث بهبود کیفیت کار می‌شود. همچنین استفاده از سیمان و سایر مصالح به‌اندازه مناسب، موجب تقویت استحکام کار و افزایش دوام کاشی‌کاری می‌شود.

۵- عیب‌یابی و رفع خرابی‌ها

نصب کاشی و سرامیک کف یا اجرای نمای بیرونی ساختمان، همواره با خطر خرابی همراه است؛ بنابراین، کاشی‌کاران باید قابلیت رفع خرابی‌های موجود را داشته باشند.

۶- رعایت نکات ایمنی

در کار کاشی‌کاری، حفظ امنیت و سلامت فرد جزئی از اصول کاشی کاری است. به دلیل کار با ابزارهای مختلف در شرایط محیطی گوناگون، همیشه احتمال وقوع حوادث در این حرفه وجود دارد. درنتیجه رعایت نکات ایمنی مرتبط با شغل کاشی‌کاری، یکی از مهم‌ترین نکات موردتوجه در این حرفه است.

۷- دقت

یکی دیگر از اصول کاشی کاری، توجه به جزئیات و جزئی‌نگری است. دقت بالا در کاشی‌کاری موجب ایجاد سطح همتراز کاشی، افزایش کیفیت کار و کاهش هزینه‌های اجرایی می‌شود.

۸- همکاری: از مهم‌ترین اصول کاشی کاری

کاشی‌کاری، بخشی از فعالیت‌های ساختمان‌سازی است. در این حرفه یک کاشی‌کار باید ضمن داشتن روحیه کار گروهی، هماهنگی بالایی با سرپرست کارگاه ساختمانی و مهندسان فعال در محیط کارگاه داشته باشد.

۹- صبر و حوصله

داشتن صبر و حوصله در کاشی‌کاری بسیار مهم است. چنانچه هر قطعه از کاشی‌ها را به‌درستی برش ندهید، بر زمان و هزینه‌های انجام پروژه افزوده خواهد شد.

شرح وظایف کاشی‌کار

کاشی‌کاران وظایف مختلفی را بر عهده دارند. در ادامه، به برخی از مهم‌ترین وظایفی که با اصول کاشی‌ کاری در ارتباط هستند، اشاره خواهیم کرد.

۱- قطع و برش کاشی

برای اجرای سرامیک کف و نمای بیرونی ساختمان، عموما نیاز به استفاده از دستگاه‌های برش است. یک کاشی‌کار با استفاده از دستگاه‌های برش، قطعات در اندازه‌های دلخواه را تهیه و ایجاد می‌نماید.

۲- نصب کاشی

کاشی‌کاران باید دارای توانایی کافی در نصب صحیح قطعات در کنار یکدیگر باشند. برای این منظور انتخاب محل مناسب برای نصب و چیدمان کاشی‌ها بر عهده کاشی‌کار خواهد بود.

۳- استفاده از مواد و تجهیزات

یک کاشی‌کار برای نصب کاشی‌های گوناگون، از ابزارها و مصالح مختلف استفاده می‌کند.

۴- ایجاد فرم در نمای ساختمان

تزئین ساختمان با استفاده از الگوهایی با تعداد کاشی‌های مختلف، به خلق یک ظاهر زیبا و مناسب برای نمای بیرونی ساختمان یا محیط‌های داخلی مانند حمام، دستشویی و توالت کمک می‌کند.

۵- بازرسی و پیگیری وضعیت

کاشی‌کاران باید قادر باشند خطاها را در فرآیند کاشی‌کاری رصد کرده و به اصلاح نمای ساختمان بپردازند.

۶- زیرسازی

معمولا کاشی‌کاران به شکل تجربی یا با شرکت در دوره‌های آموزش کاشی‌کاری مانند «آموزش کاشی کاری کف» و «آموزش کاشی کاری بدنه»، با اصول کاشی کاری برای زیرسازی آشنا می‌شوند.

نکات مهم در کاشی‌ کاری

به‌طورکلی کار کردن با کاشی‌ها می‌تواند یک فرآیند پیچیده باشد. برای اجرای سریع ترین روش کاشی کاری، ابتدا باید نوع کاشی و سرامیک را بررسی کرد تا اطمینان حاصل شود که جنس مناسبی برای انجام کار انتخاب شده است. در حقیقت انتخاب کاشی مناسب موجب می‌شود تا در اثر استفاده طولانی‌مدت، کاشی‌ها دچار مشکلاتی مانند ترک‌خوردگی یا سائیدگی نشوند.

درنتیجه در هنگام خرید سرامیک کف یا کاشی سرویس بهداشتی، باید به نبود عیوبی مانند لکه، ترک‌خوردگی، اشکال در طرح کاشی و لب‌پریدگی در کاشی و سرامیک نمای ساختمان دقت شود. همچنین برای نصب کاشی، سطح کف باید صاف و تمیز بوده و هیچ‌گونه ناهمواری نداشته باشد.

در محیط‌های مرطوب مانند حمام و آشپزخانه، باید از مصالحی استفاده کنید که برای محیط‌های مرطوب مناسب باشند. به‌علاوه در هنگام قرار دادن کاشی‌ها، حتما از تراز و شاقول استفاده کنید تا اطمینان حاصل شود که کاشی‌ها روی یک سطح صاف قرار می‌گیرند.

برای قطعه‌بندی کاشی‌ها، از ابزارهای خاص موجود استفاده کنید. پس از قرار دادن کاشی یا سرامیک کف، باید منتظر بمانید تا سیمان و مصالح موجود در زیر کاشی و سرامیک خشک شوند. سپس درز بین کاشی‌ها را با مصالح مناسب پر کنید تا اطمینان حاصل شود که کاشی‌ها در محل نصب باقی می‌مانند.

برای پاک کردن کاشی‌ها، از مواد شوینده شیمیایی استفاده نکنید. برای این منظور بهتر است از یک اسفنج مرطوب، برای پاک کردن دوغاب روی کاشی‌ها استفاده کنید. نکته مهم دیگری که در کار با کاشی‌ها وجود دارد این است که باید فاصله‌ بین کاشی‌ها را به‌صورت یکسان ایجاد کنید.

جمع‌ بندی

به دلیل نیاز صاحبان مشاغل ساختمانی به بهبود کیفیت کار و انجام تخصصی فعالیت‌ها، آشنایی با مهارت‌های موردنیاز برای فعالیت در شغل کاشی‌کاری بسیار ضروری است. در این مقاله به اصول کاشی کاری شامل برنامه‌ریزی، برش کاشی، نصب کاشی، استفاده از مواد باکیفیت، عیب‌یابی و رفع خرابی‌ها، ایمنی، صبر و حوصله، جزئی‌نگری و همکاری اشاره کردیم.

همچنین در این مطلب، به شرح وظایف کاشی‌کاران پرداختیم. درنهایت با بررسی نکات مهم در کاشی‌کاری، به روش‌های اصولی برای اجرای نمای سرامیک و کاشی اشاره نمودیم. با یادگیری و تقویت مهارت‌های موردنیاز، کاشی‌کاران می‌توانند عملکرد خود را بهبود بخشیده و در صنعت ساختمان موفق‌تر عمل کنند.

اگه دنبال یه سایت خوب برای خرید فالوور واقعی میگردی؟ اگه میخوای با خرید لایک به اکسپلورر اینستاگرام راه پیدا کنی؟ حتما یه سری به سایت دیجی فالوور بزن

خرید فالوور ایرانی اینستاگرام 100K با 25% تخفیف

دکمه بازگشت به بالا