بیوگرافی مهراوه شریفی نیا ( زندگینامه هنرمندان)
مهراوه شریفی نیا بازیگر، نویسنده و صداپیشه سینما و تلویزیون ایران و فرزند زوج معروف، محمدرضا شریفی نیا و آزیتا حاجیان می باشد. او حرفه بازیگری را از سن ۸ سالگی و با بازی در فیلم دزد عروسک ها به کارگردانی محمد رضا هنرمند آغاز کرد. وی تحصیلات موسیقی را در دانشگاه هنر تهران تکمیل و همچنین در یک ترم تحصیل در رشته کارگردانی فیلم شرکت نمود اما پس از مشورت با پدرش از تحصیل در این زمینه کنار کشید. مهراوه در طول سال های هنری اش فیلم های متعددی بازی کرده و سریال “کیمیا” در سال ۱۳۹۴ بارزترین آنهاست. ما قصد داریم تا در این مطلب به معرفی زندگی نامه مهراوه شریفی نیا این بازیگر سینما و تلویزیون ایرانی بپردازیم.
عکس مهراوه شریفی نیا
مهراوه شریفی نیا کیست؟ شروع حرفه بازیگری مهراوه شریفی نیا به سال ۱۳۶۸ یعنی سن ۸ سالگی او در فیلم دزد عروسک ها بر می گردد. مهراوه این فیلم را در کنار مادرش آزیتا حاجیان و اکبرعبدی با کارگردانی محمدرضا هنرمند بازی کرد. دومین بازی او به مجموعه تلویزیونی “قافله عمر” ساخته مجید بهشتی تولید سال ۱۳۷۱ بر می گردد.
از آن پس مهراوه به مدت هفت سال در هیچ فیلم و سریالی دیده نشد. نخستین حضور حرفه ای مهراوه شریفی نیا به بازی در فیلم “زیر پوست شهر” نهمین اثر رخشان بنی اعتماد مربوط می شود. او در این فیلم نقش دختری به نام معصومه را بازی می کند که از رفتارهای آزار دهنده برادرش به ستوه آمده و از خانه فرار می کند. گلاب آدینه، محمدرضا فروتن و باران کوثری از دیگر بازیگران این فیلم هستند.
یک سال بعد در فیلم “دختری به نام تندر” ساخته حمید رضا آشتیانی پور نقش آفرینی کرد و تجربه همبازی شدن با بازیگرانی همچون خسرو شکیبایی، لادن مستوفی، پارسا پیروزفر و ماهایا پطروسیان را به دست آورد. بی شک یکی از بهترین و تاثیر گذارترین آثار او که موجب محبوبیت و دیده شدن بیش از پیش او گشت، مجموعه تلویزیونی “ساعت شنی” بود.
او در این فیلم نقش دختری به نام مهشید را بازی می کند که قرار است فرزند شخص دیگری را به دنیا بیاورد. در واقع فیلم به موضوع رحم واسط می پردازد. این مجموعه به کارگردانی بهرام بهرامیان و هنرنمایی بازیگرانی همچون رؤیا نونهالی، رؤیا تیموریان، بیژن امکانیان، داریوش ارجمند و کورش تهامی در سال ۱۳۸۶ روی آنتن تلویزیون رفت.
نکته قابل توجه در خصوص سریال ساعت شنی، این بود که گفته شد این فیلم خط قرمز ها را زیر پا گذاشته، به همین خاطر ۳ قسمت پایانی آن که هر کدام به مدت ۴۵ دقیقه بودند، سانسور و در یک قسمت ۷۵ دقیقه ای به نمایش گذاشته شد. در همان سال نماینده تهران در مجلس، طی نامه ای به آقای ضرغامی رئیس وقت سازمان صدا و سیما، اعتراض خود به پخش این فیلم را اعلام کرد.
پس از آن شریفی نیا در فیلم و سریال های موفقی از جمله سریال کیمیا دیده شد. کیمیا ساخته جواد افشار در سال ۱۳۹۴ با ژانر درام، عاشقانه، تاریخی و تراژدی از رسانه ملی پخش شد. این مجموعه با ۱۱۰ قسمت طولانی ترین سریال بعد از سریال نقطه چین ۱۳۵ قسمتی اثر مهران مدیری بود. البته در کنار پر بیننده بودن این سریال، انتقاداتی در بخش گریم به آن وارد شد. یکی از کارهای تئاتری او “مری پاپینز” بود که سال ۱۳۹۸ در تالار وحدت به نمایش در آمد.
دوران کودکی مهراوه شریفی نیا
مهراوه شریفی نیا در ۲۹ فروردین ماه ۱۳۶۰ در یک خانواده کاملا هنرمند در تهران به دنیا آمد. او فرزند ارشد محمدرضا شریفی نیا و آزیتا حاجیان بوده که هر دو از بازیگران و بازیگردانان معروف سینمای ایران می باشند. او بازیگری را از سن ۸ سالگی در کنار مادرش آغاز کرد. مهراوه تنها یک خواهر کوچکتر به نام ملیکا دارد که اختلاف سنی آنها با هم پنج سال است.
ملیکا نیز مانند خواهرش بازیگر بوده و این حرفه را از ۳ سالگی آغاز کرده، البته او در هنر نقاشی و تصویرسازی کتاب بطور حرفه ای فعالیت می کند. ملیکا در سن ۱۹ سالگی با امیررضا طلاچیان ازدواج کرد اما پس از مدتی از او جدا شد و در حال حاظر مجرد می باشد. این دو خواهر در سریال آشپزباشی با یکدیگر همبازی بودند.
مهراوه مدرک دیپلم را در رشته ریاضی فیزیک اخذ کرد؛ اما رشته دانشگاهی او موسیقی بوده و ساز تخصصی اش پیانو است. وی در این زمینه مدرک لیسانس از دانشگاه هنر تهران دارد. وی یک ترم در دانشگاه به رشته کارگردانی سینما رفت اما پس از آن منصرف شد و موسیقی را ادامه داد. شریفی نیا تجربه دستیار کارگردانی را با فیلم ” شاخه گلی برای دبورا ” در کنار ضیاءالدین دری به دست آورد.
زندگی خصوصی مهراوه شریفی نیا
مهراوه شریفی نیا از نظر ظاهری شباهت زیادی با مادرش آزیتا حاجیان دارد. والدین او سالهاست متارکه کرده اند و مادر او مجددا ازدواج کرده است. مهراوه مجرد بوده و به طور مستقل زندگی می کند و گفته می شود که خانه اش در خیابان پاسدارن می باشد. چندی پیش شایعاتی مبنی بر ازدواج وی با پوریا پورسرخ پیچید که از طرف هر دو کاملا رد شد.
او طرفدار زندگی بی آلایش و به دور از حاشیه می باشد اما متاسفانه چندی پیش برخی از عکس های خصوصی او در فضای مجازی منتشر شد، که با انتقاد شدید مردم روبه رو گشت.بابت این ماجرا به حدی زیر فشار بود که مجبور شد تا مدتی صفحات مجازی خود را غیر فعال کند. او در این باره اذعان داشت که گوش اش هک شده است.
مهراوه دوست دارد هنگامی که مدت طولانی سر کار بوده، به خانه اش بر گردد و به گل و گیاهانش رسیدگی کرده و آشپزی کند. او هوادار سرسخت پرسپولیس بوده و توانایی کوری خواندن برای تیم حرفیش را دارد. در بین تیم های خارجی طرفدار رئال مادرید است و از دروازه بانان فوتبال کاسیاس برای او محبوبیت زیادی دارد.
علت نام گذاری این بازیگر سرشناس ایرانی به این اسم، به رابطه استاد – شاگردی پدرش با دکتر علی شریعتی بر می گردد. ظاهرا قضیه از این قرار بوده که دکتر شریعتی تمایل زیادی به نامگذاری دخترش به مهراوه ( به معنی آمیخته به مهر) د اشته، اما به او اجازه این کار را نمی دهند. از این رو به محمدرضا شریفی نیا پیشنهاد می کند اگر زمانی صاحب فرزند دختر شد این نام را برای او انتخاب کند که این اتفاق هم افتاد.
فیلم های سینمایی مهراوه شریفی نیا
خانم مهراوه شریفی نیا از سال ۱۳۶۸ تا به اکنون فیلم های سینمایی زیادی را بازی کرده که در اینجا به برخی از آنها اشاره می کنیم.
- فیلم دزد عروسکها ساخته محمدرضا هنرمند، در نقش معصومه، تولید سال ۱۳۶۸
- فیلم زیر پوست شهر ساخته رخشان بنی اعتماد، در نقش لیلا، تولید سال ۱۳۷۸
- فیلم دختری به نام تندر ساخته حمیدرضا آشتیانی پور، تولید سال ۱۳۷۹
- فیلم به من نگاه کن ساخته شهرام اسدی، در نقش چمناز، تولید سال ۱۳۷۹
- فیلم عروس زندان ساخته پرند زاهدی ، در نقش آوا، تولید سال ۱۳۸۶
- فیلم کابوس ساخته سیروس مقدم ، در نقش شکوفه، تولید سال ۱۳۸۷
- فیلم اخراجیها ۲ ساخته مسعود ده نمکی، در نقش یکی از اعضای مجاهدین خلق، تولید سال ۱۳۸۷
- فیلم اگر باران ببارد ساخته روح الله حجازی، در نقش مهتاب، تولید سال ۱۳۸۷
- فیلم پشت در خبری نیست ساخته شبنم عرفی نژاد ، تولید سال ۱۳۸۷
- فیلم یک سطر واقعیت ساخته علی وزیریان، در نقش فروغ، تولید سال ۱۳۸۹
- فیلم یک عاشقانه ساده ساخته سامان مقدم، در نقش دلناز، تولید سال ۱۳۹۰
- فیلم قصه ها ساخته رخشان بنی اعتماد، در نقش معصومه، تولید سال ۱۳۹۰
- فیلم قصه عشق پدرم ساخته محمدرضا ورزی، تولید سال ۱۳۹۱
- فیلم پرسه در حوالی من ساخته غزاله سلطانی، در نقش سایه، تولید سال ۱۳۹۵
- فیلم درخونگاه ساخته سیاوش اسعدی، در نقش ملیحه، تولید سال ۱۳۹۶
- فیلم مدیترانه ساخته هادی حاجتمند، تولید سال ۱۳۹۷
- فیلم پیاده ساخته شکوفا کریمی، تولید سال ۱۳۹۷
- فیلم گورکن ساخته کاظم ملایی، تولید سال ۱۳۹۸
سریال های مهراوه شریفی نیا
- فیلم قافله این عمر ساخته مجید بهشتی، تولید سال ۱۳۷۱
- فیلم امام علی ساخته داوود میرباقری، در نقش کودکی قطام، تولید سال ۱۳۷۴–۱۳۷۰
- فیلم شبحی در تاریکی ساخته محسن شاه محمدی، در ناهید، تولید سال ۱۳۷۴
- فیلم قصه های رودخانه سیاکیا ساخته کمال تبریزی، در نقش مهشید، تولید سال ۱۳۸۶
- فیلم ساعت شنی ساخته بهرام بهرامیان، در نقش ، تولید سال ۱۳۷۱
- فیلم روز حسرت ساخته سیروس مقدم، در نقش فریده، تولید سال ۱۳۸۷
- فیلم آشپزباشی ساخته محمدرضا هنرمند، در نقش سارا، تولید سال ۱۳۸۸
- فیلم قلب یخی (فصل اول) ساخته محمدحسین لطیفی ، در نقش شیوا ، تولید سال ۱۳۸۹
- فیلم قلب یخی (فصل دوم) ساخته محمدحسین لطیفی، در نقش شیوا، تولید سال ۱۳۹۰
- فیلم خداحافظ بچه ساخته منوچهر هادی، در نقش لیلا، تولید سال ۱۳۹۱
- فیلم کیمیا ساخته جواد افشار، در نقش کیمیا، تولید سال ۱۳۹۴
- فیلم معمای شاه ساخته محمدرضا ورزی، در نقش ثریا اسفندیاری، تولید سال ۱۳۹۴
- فیلم برسر دو راهی ساخته بهرنگ توفیقی، در نقش مریم، تولید سال ۱۳۹۷
- فیلم دل (مجموعه نمایش خانگی) ساخته منوچهر هادی، در نقش رابی، تولید سال ١٣٩٨
افتخارات مهراوه شریفی نیا
مهراوه شریفی نیا برای نقش آفرینی در برخی از کارهایش موفق به دریافت جوایز شده از جمله:
- دریافت دریافت تندیس انجمن و جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل زن از چهارمین جشن انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران برای بازی در فیلم پشت در خبری نیست در سال ۱۳۸۹
- دریافت تندیس بهترین بازیگر زن درام تلویزیونی از جشن چهاردهم دنیای تصویر برای بازی در سریال خداحافظ بچه در سال ۱۳۹۳
- تندیس بهترین و دومین بازیگر زن تلویزیون از برنامه سه ستاره برای بازی در سریال کیمیا در سال ۱۳۹۳
- جایزه بهترین بازیگر جشن حافظ در سال ۱۳۹۶
- جایزه بهترین بازیگر زن از جشنواره فیلم دیاموند ایتالیا برای بازی در فیلم کوتاه پیاده در سال ۱۳۹۸