بیوگرافی نگار جواهریان (زندگینامه هنرمندان)
نگار جواهریان یکی از مشهورترین بازیگران زن سینما، تلویزیون و تئاتر ایرانی می باشد که در آثار برجسته ای همچون “طلا و مس” ساخته همایون اسعدیان به ایفای نقش پرداخته است.
سال ۱۳۸۰ با بازی در فیلم “من، ترانه ۱۵ سال دارم” مقابل دوربین رسول صدرعاملی ظاهر شد و پس از آن با بازی در خوابگاه دختران و طلا و مس و به شهرت رسید.
این هنرپیشه تا کنون با کارگردانان سرشناسی مانند: محمدحسین لطیفی، سامان مقدم، همایون اسعدیان، رخشان بنی اعتماد و مازیار میری همکاری داشته است.
اگر به کارنامه کاری او نگاهی بیندازید افتخاراتی همچون دریافت جایزه سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر برای فیلم طلا و مس و جایزه از جشنواره اوسیان سینه فن برای تنها دو بار زندگی می کنیم را خواهید دید.
ما قصد داریم تا در این مطلب به معرفی زندگی نامه نگار جواهریان، این هنرپیشه حرفه ای بپردازیم.
عکس نگار جواهریان
نگار جواهریان کیست؟ مخاطبان سریال های خانگی این روزها به واسطه دیدن سریال “خاتون” بیشتر با بازی نگار جواهریان آشنا می شوند. خاتون محصول سال ۱۴۰۰ بوده و تا به امروز سومین سریال خانگی جواهریان بشمار می رود.
او در این پروژه که کاری از تینا پاکروان می باشد با هنرمندانی مثل: اشکان خطیبی، مهران مدیری، بابک حمیدیان و شبنم مقدمی همبازی است. این فیلم توانسته مخاطبان زیادی را به خود جذب کند.
او هنرپیشگی را از سنین پایین و در تئاتر آغاز کرد و رفته رفته مقابل دوربین سینما و تلویزیون ظاهر شد. با بازی در طلا و مس توانست استعداد و توانایی های خود را به نمایش بگذارد. جواهریان برای هنرنمایی در این اثر از جشنواره های مختلفی جایزه دریافت کرد.
تخصص او به سینما و تئاتر محدود نبوده و در چندین پروژه تلویزیونی مانند: زیر تیغ و این راهش نیست، به ایفای نقش پرداخته است. در سریال زیر تیغ این افتخار را داشت تا در کنار بزرگانی همچون: پرویز پرستویی، فاطمه معتمدآریا و آتیلا پسیانی کار کند.
از مهمترین آثار سینمایی نگار جواهریان می توان به: اینجا بدون من (بهرام توکلی)، نگار (رامبد جوان)، ملبورن (نیما جاویدی)، تنها دو بار زندگی می کنیم (بهنام بهزادی) و حوض نقاشی (مازیار میری) اشاره کرد.
دوران کودکی نگار جواهریان
در زندگینامه نگار جواهریان آمده است که: نگار جواهریان در ۲۲ دی ماه سال ۱۳۶۱ در تهران و در یک خانواده پنج نفره به دنیا آمد. او دو خواهر و یک برادر دارد. خواهر، مادر و برخی از اقوام نزدیک نگار در مونترال کانادا زندگی می کنند.
پدرش حسن جواهریان از مهندسین ساختمان بود که در سال ۱۳۹۶ درگذشت. آقای جواهریان از همان ابتدا و پیش از بازیگری دخترش علاقه زیادی به هنر سینما و تئاتر داشت و معمولا خانواده را به دیدن نمایش های تئاتر می برد.
این علاقه باعث شده بود که ایشان یکی از سهامداران سینما تئاتر تهران باشد. نگار تحصیل کرده رشته طراحی صحنه و لباس از دانشگاه آزاد است و در سال ۱۳۸۳ در فیلم گیلانه به کارگردانی رخشان بنی اعتماد با گروه صحنه و لباس همکاری داشت.
در سن دوازده سالگی برای یک دوره دو ساله و نیمه تئاتر به مدرسه هنر و ادبیات کودکان و نوجوانان رفت. زمانی که پانزده ساله بود تئاتر حرفه ای را شروع کرد و در سن نوزده سالگی اولین سینمایی خود را با “من، ترانه ۱۵ سال دارم” مقابل دوربین برد.
او در سال ۱۳۸۰ به پیشنهاد محسن آزرم برای ضمیمه همشهری مطلب می نوشت.
زندگی حرفه ای نگار جواهریان
نخستین کار سینمایی نگار جواهریان در سال ۱۳۸۰ “من، ترانه ۱۵ سال دارم” کاری از رسول صدرعاملی بود که در آن نقش مریم، دوست ترانه علیدوستی را برعهده داشت. در همان سال اولین سریال خود را با نام “باران عشق” کاری از احمد امینی و فریدون حسن پور، تجربه کرد.
او در این سریال با هنرمندانی همچون آتیلا پسیانی، خسرو شکیبایی، امین تارخ، ثریا قاسمی، لعیا زنگنه و مهرانه مهین ترابی همبازی بود. با این حال سریالی که باعث دیده شدن جواهریان شد، سریال زیر تیغ به کارگردانی محمدرضا هنرمند در سال ۱۳۸۵ بود.
یک سال بعد در سینمایی “تنها دو بار زندگی می کنیم” ساخته بهنام بهزادی به ایفای نقش پرداخت که برای آن در سال ۱۳۸۸ از جشنواره اوسیان سینه فن جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن را دریافت کرد.
سال ۱۳۸۷ در نقش زهرا سادات یک زن مبتلا به بیماری ام اس، مقابل دوربین همایون اسعدیان قرار گرفت. این اثر تحسین منتقدان داخلی و خارجی را برانگیخت و توانست بازتاب درخوری از جشنواره های آمریکایی و کانادایی دریافت کند.
خود جواهریان برای طلا و مس سه بار از سه جشنوار متفاوت جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن را دریافت کرد. سال ۱۳۹۰ در سینمایی “یه حبه قند” ساخته رضا میرکریمی حضور داشت. این فیلم در اسکار هشتاد و پنجم، نماینده ایران در قسمت برترین فیلم های خارجی زبان بود.
یک سال بعد در سینمایی “حوض نقاشی” اثری از مازیار میری به نقش آفرینی پرداخت. نگار جواهریان در این کار با بازیگران برجسته ای همانند: شهاب حسینی، فرشته صدرعرفایی، سیامک احصایی و الهام کردا همکاری داشت.
این فیلم توانست توجه تماشاگران سی و یکمین جشنواره فیلم فجر را به خود جلب کند. وی برای حوض نقاشی یک بار از جشنواره فیلم آسیا پاسیفیک در سال ۱۳۹۱ و یک بار از جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۹۲ نامزد دریافت جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن شد.
آخرین اثر سینمایی این بازیگر به فیلم “مجبوریم” محصول سال ۱۳۹۸ کاری از رضا درمیشیان بر می گردد و پس از آن در سال ۱۴۰۰ در سریال خانگی “خاتون” دیده شد.
این خانم بازیگر علاوه بر کارهای هنری در زمینه ترجمه نیز فعالیت می کند و نمایشنامه هایی از هارولد پینتر مانند: “شب”، “خیانت”، “همینه” و “این مشکل شماست” را ترجمه کرد. او هیچ یک از این آثار را به جز “خیانت” منتشر نکرده است. ضمناً در دوبله فیلم کمپ ایکس ری ساخته پیتر ستلر به جای کریستن استوارت صحبت کرد.
زندگی شخصی نگار جواهریان
سال ۱۳۹۵ خبر ازدواج نگار جواهریان با هنرپیشه، کارگردان و تهیه کننده سرشناس کشور، رامبد جوان منتشر شد. در ابتدا تصور عموم بر این بود که این اخبار شایعه است تا اینکه عکس های دونفره آنها در شبکه های مجازی وایرال شد.
مراسم ازدواج این دو در یونان و در کنار جمعی از اقوام و بازیگران برگزار شد. این زوج هنری قبل از ازدواج در فیلم “پریدن از ارتفاع کم” با هم تجربه همکاری داشتند. او یک فرزند دختر به نام نوردخت دارد که در ۲۷ تیر ۱۳۹۸ به دنیا آمد و چند ماه آخر دوره بارداری را در کانادا گذراند که مملو از حواشی بود.
تولد نوردوخت در این کشور منجر به دریافت تابعیت کانادا شد که بسیاری از مردم و حتی سلبریتی ها به آن واکنش نشان دادند. قبل از به دنیا آمدن فرزندشان، آقای جوان در یک مصاحبه اعلام کرد که: “به منظور اکران فیلم «قانون مورفی» به مونترآل کانادا سفر نمی کنم؛ اما در زمانی که آنجا هستیم این اثر نیز به نمایش درمی آید”.
مجموعه آثار نگار جواهریان
فیلم های سینمایی نگار جواهریان
- مجبوریم، ۱۳۹۸
- طلا، ۱۳۹۷
- گرگ بازی، ۱۳۹۵
- نگار، ۱۳۹۵
- دوئت، ۱۳۹۴
- اعترافات ذهن خطرناک من، ۱۳۹۳
- قندون جهیزیه، ۱۳۹۳
- پریدن از ارتفاع کم، ۱۳۹۳
- ملبور، ۱۳۹۲
- حوض نقاشی، ۱۳۹۱
- آشغال های دوست داشتنی، ۱۳۹۱
- قصه ها، ۱۳۹۰
- بی خود و بی جهت، ۱۳۹۰
- اینجا بدون من، ۱۳۸۹
- یه حبه قند، ۱۳۸۹
- هیچ، ۱۳۸۹
- طلا و مس، ۱۳۸۷
- شبانه روز، ۱۳۸۷
- کتاب قانون، ۱۳۸۷
- شیرین، ۱۳۸۶
- تنها دو بار زندگی می کنیم، ۱۳۸۶
- صد سال به این سال ها، ۱۳۸۶
- جعبه موسیقی، ۱۳۸۶
- نسل جادویی، ۱۳۸۵
- پابرهنه در بهشت، ۱۳۸۴
- خوابگاه دختران، ۱۳۸۳
- چند تار مو، ۱۳۸۲
- قدمگاه، ۱۳۸۲
- من، ترانه ۱۵ سال دارم، ۱۳۸۰
سریال های نگار جواهریان
- زیر تیغ، ۱۳۸۵
- این راهش نیست، ۱۳۸۲
- باران عشق، ۱۳۸۰
نمایش خانگی های نگار جواهریان
- خاتون، ۱۳۹۹
- ستاره های سوخته، ۱۳۸۹
- همین یک ساعت پیش، ۱۳۸۹
تئاترهای نگار جواهریان
- نام برده، ۱۳۹۷
- نمی تونیم راجع بهش حرف بزنیم، ۱۳۹۶
- ایوانف آنتون چخوف، ۱۳۹۵
- دیوار چهارم، ۱۳۹۱
- ایوانف، ۱۳۹۰
- دن کیشوت، ۱۳۹۰
- ۱۷ دی کجا بودی، ۱۳۸۸
- خون خشک؛ سبزی تازه، ۱۳۸۶
- تهران، ۱۳۸۶
- بدون خداحافظی، ۱۳۸۵
- شهرهای نامرئی، ۱۳۸۴
- گل های شمعدانی، ۱۳۸۴
- قرمز و دیگران، ۱۳۸۳
- دیوان تیاترال، ۱۳۸۱
- آهواره
- رؤیاها و کابوس های زنانه
افتخارات نگار جواهریان
- نامزد دریافت جایزه از هفتمین دوره جشنواره فیلم آسیا پاسیفیک به عنوان بهترین بازیگر نقش اول زن در فیلم حوض نقاشی، سال ۱۳۹۲
- دریافت جایزه پروین، مشترکا با لیلا حاتمی و ترانه علیدوستی، سال ۱۳۹۱
- نامزد دریافت سیمرغ سی و یکمین جشنواره فیلم فجر به عنوان بهترین بازیگر نقش اول زن در فیلم حوض نقاشی، سال ۱۳۹۱
- دریافت تندیس از پانزدهمین جشن خانه سینما به عنوان بهترین بازیگر نقش مکمل زن در فیلم اینجا بدون من، سال ۱۳۹۰
- دریافت تندیس از چهارمین جشن انجمن منتقدان به عنوان بهترین بازیگر نقش اول زن در فیلم طلا و مس، سال ۱۳۸۹
- دریافت تندیس از چهاردهمین جشن خانه سینما به عنوان بهترین بازیگر نقش اول زن در فیلم طلا و مس، سال ۱۳۸۹
- دریافت سیمرغ بلورین بیست و هشتمین جشنواره فیلم فجر به عنوان بهترین بازیگر نقش اول زن در فیلم طلا و مس، سال ۱۳۸۸
- دریافت جایزه از جشنواره اوسیان سینه فن به عنوان بهترین بازیگر نقش اول زن در فیلم تنها دو بار زندگی می کنیم، سال ۱۳۸۸