بیوگرافی پرواز همای (زندگینامه هنرمندان)
پرواز هُمای یکی از هنرمندان عرصه موسیقی و خواننده سنتی، نوازنده، آهنگساز، ترانه سرا و شاعر ایرانی که همراه گروه پُر آوازه موسیقی “مستان”، که اغلب سازهای سنتی در آن نواخته می شود، در اقصی نقاط کشور، کنسرت های بی نظیری را برپا کرده است.
او سابقه اجرا در کشور آمریکا را نیز در کارنامه کاری خود دارد. هُمای تا کنون آلبوم های مختلفی را روانه بازار کرده و در بین اجراهایش چند ترانه به زبان شیرین تالشی و گیلکی دیده می شود.
وی تجربه اجرای یک اُپرا را نیز دارد. ما قصد داریم تا در این مطلب به معرفی زندگی نامه پرواز همای، این خواننده سرشناس و محبوب پردازیم.
عکس پرواز همای
پرواز همای کیست؟ پرواز همای برای رسیدن به موفقیت در دنیای بی انتهای موسیقی بسیار تلاش کرده و اصلا از آندسته افرادی نیست که یک شبه راه شهرت را طی کرده باشد.
او در این زمینه تحصیلات آکادمیک دارد و در یک برهه از زمان برای آموزش موسیقی کلاسیک به ایتالیا سفر کرده است. سازهای تخصصی او سه تار، پیانو، تار و کوزه معرفی شده اند.
تنظیم آهنگسازی بیشتر آلبوم های این ستاره موسیقی، بر عهده خودش بوده و تا کنون توانسته با برخی از سرشناس ترین خوانندگان جهان، کنسرت مشترک داشته باشد.
همای سبک خاصی از موسیقی را دنبال می کند و سروده های اجتماعی، عارفانه و عاشقانه زیادی دارد.
طرفدارنش او را با موسیقی سنتی می شناسند و اغلب ترانه هایش مضمون و محتوایی پرمفهوم دارند که در بین آنها سرودهایی در وصف وطن پرستی و شهدای گمنام نیز دیده می شود.
پرواز همای فردی است که توانسته در کارهایش موسیقی کلاسیک و موسیقی ایرانی را با هم ادغام کند.
دوران کودکی پرواز همای
در زندگینامه پرواز همای آمده است که: پرواز همای در ۲۰ بهمن ماه ۱۳۵۸ در احمد سرگوراب شهرستان شفت، استان گیلان به دنیا آمد.
نام اولیه او در شناسنامه، سعید جعفرزاده احمد سرگورابی بود که بعدها به خاطر اینکه به راحتی تلفظ شود، با اختیار خود و کسب اجازه از پدرش به پرواز همای تغییر پیدا کرد.
پرواز دوران کودکی و نوجوانی را در محل تولدش گذراند. خانواده او از نظر وضعیت مالی جز قشر ضعیف جامعه بشمار می رفتند.
پدرش کشاورز بود و آنچه همای درباره او عنوان می کند این چنین است: ” با وجود فقیر مالی، پدرم مردی بسیار فرهیخته بود.
او صدای خوشی داشت و اغلب با دوستانش در مراسمات عروسی آواز می خواند. صدای او مانند صدای عبدالوهاب شهیدی به گوش میرسید.
عمویم یک ضبط داشت که پدرم آن را می آورد تا صدای شعر خواندن شیون فومنی را بشنویم”.
در دوران ابتدایی علاقه زیادی به نقاشی و خوشنویسی از خود نشان می داد؛ اما شروع آوازخوانی هایش به زمانی برمی گردد که تنها ۱۲ سال سن داشت.
آن زمان که نزدیک ایام عید نوروز به همراه برادرش در خانه همسایه ها مراسم نوروزخوانی پیشینیان را اجرا و بابت آن پول دریافت می کرد.
زمانی که ۱۵ ساله بود وارد هنرستان کمال الملک در رشت شد تا در مسیر موسیقی قدم بردارد و آنجا بود که در کلاس های موسیقی و آواز خوانی حضور پیدا کرد و توانست مدرک دیپلم خود را اخذ کند.
سپس برای ادامه تحصیل در رشته موسیقی راهی دانشگاه آزاد تهران شد و برای رسیدن به موفقیت بسیار زحمت کشید.
او برای تامین مخارج دانشگاه خود هر کار ریز و درشتی را انجام می داد؛ از مسافرکشی با موتور و دستفروشی گرفته تا کارگری در ساختمان ها و فروش نقاشی هایش در خیابان.
وی حتی برخی از شب ها جایی برای خوابیدن نداشت و از روی اجبار در پارک های سطح شهر می خوابید.
همای هدف نهایی خود را مشخص کرده بود و سرانجام توانست با ساز تخصصی سه تار و پیانو با مدرک لیسانس از دانشگاه فارغ التحصیل شود.
زندگی حرفه ای پرواز همای
پرواز همای در انجمن های ادبی و شب شعرهای زیادی شرکت می کرد و چکامه آواز سر می داد تا اینکه توانست در سن ۲۴ سالگی گروه مستان را برپا و مخاطبان خاص خود را جذب کند.
اکنون آهنگ های او با استقبال بی شمار طرفداران موسیقی سنتی روبه رو شده است.
این هنرمند در عرصه آواز، زیر نظر بزرگانی همانند: کریم صالح عظیمی، سید کمال الدین عباسی، هنگامه اخوان و فریدون پوررضا، پرورش یافته و در محضر اساتیدی مثل: منصوره ثابت زاده، علیقلی محمودی بختیاری، محمود طیاری، حبیب نبوی و اصغر دادبه، شعر و ادبیات فارسی را آموخت.
وی امروزه فعالیت خود را گسترش داده و در اغلب شهرهای ایران و کشورهای خارجی کنسرت برگزار می کند.
از جمله مراکزی که پرواز همای در آنها به اجرای کنسرت پرداخته می توان به تور کنسرت های آمریکا، تور کنسرت هایی از هامبورگ تا هلند، دانشکده مدیریت دانشگاه تهران، دانشگاه هنر تهران، دانشگاه فردوسی خراسان، دانشگاه صنعتی شریف تهران، تالار وحدت، جشنواره موسیقی فجر، فضای باز کاخ نیاوران و کنسرت گیلان، فضای باز حوزه هنری اشاره کرد.
در کارنامه کاری او خوانندگی برای چند تیتراژ تلویزیونی و سینمایی دیده می شود که مطرح ترین آنها فیلم “یتیم خانه ایران” کاری از ابوالقاسم طالبی است.
او خواننده گروه ارکسترال به آهنگسازی شهرداد روحانی در ایالات متحده آمریکا بود.
سال ۲۰۰۸ کنسرتی با عنوان “ملاقات با دوزخیان” در والت دیزنی کنسرت هال لس آنجلس، تور آمریکا شروع نمود و در همین موقع بود که ترانه های ملاقات با دوزخیان، این چه جهانیست و سرزمین بیکران از او منتشر شد.
آنچه در مورد همای قابل ذکر است اینکه این هنرمند به مدت ۸ سال ممنوع الکار بود و مجوز برگذاری کنسرت و اجرا در کشور را نداشت.
این ستاره سنتی خوان، در سال ۱۳۹۷ و در کاخ موزه سعدآباد، اجرای اپرای “حلاج” که روایتگر بخشی از زندگی یک شاعر و ادیب به نام حسین منصور حلاج بود، را روی صحنه برد.
زندگی شخصی پرواز همای
آشنایی پرواز همای با همسرش به دوران دانشگاه بر می گردد، آن زمان که همای در یک شرکت بسته بندی مشغول به کار بود.
او در این باره چنین می گوید:”همسرم در یک زیرزمین کار بسته بندی را انجام می داد و ما نیز از طرف شرکت مسئول حمل بار بودیم و روزی چند تن از محصولات آنها را بار می زدیم.
او پر تلاش ترین دختری بود که می شناختم و با معیارهای من همخوانی داشت. او را به عنوان شریک زندگی انتخاب کردم و فکر می کنم بزرگترین لطفی که خداوند در زندگی به من عطا کرده، وجود همسرم است.
در آن زمان من ۲۲ سال داشتم و همسرم یک سال از من کوچکتر بود. ما در زندگی مشترکمان دشواری های زیادی را با هم پشت سر گذاشتیم”. حاصل این ازدواج دو فرزند پسر به نام های شهریار و مهریار هستند.
او علاقه زیادی به استاد شهریار دارد و در اشعارش از این شاعر گرانقدر الهام می گیرد. این هنرمند در زندگی اش از شخصی به نام پدرخوانده سخن می گوید.
فردی که پس از دیدن کنسرت اول همای در کاخ نیاوران، او را مورد حمایت قرار داد تا به آمریکا سفر و در آنجا کنسرت برپا کند.
وی می گوید: او برای تیم ما پدری کرد و جالب اینکه در طول حیاتش فرزندی نداشت، همه ما او را پدرخوانده خود می دانستیم، اما الان چند سال از فوتش می گذرد.
آلبوم های پرواز همای
- خدا در روستای ماست
- سرزمین بیکران (آلبوم نمایشی)
- این چه جهانیست؟
- دیوانه چو دیوانه ببیند
- بانوی ایرانی
- چامه ها و چکامه ها
- در شب گیسوان تو
- در حسرت دیدار تو
- جدال عقل و عشق
- ملاقات با دوزخیان
- سربازان