چگونه بازده خود را افزایش دهیم؟
بازدهی اشاره دارد به توانایی انجام فعالیت ها در کمترین زمان؛ در صورتی که بتوانید در میانه راه، کارهای خود را به نحو احسن پیش ببرید یعنی دارای کارایی بسیار عالی می باشید.
فقط تصمیم گیری برای شروع هر کاری کافی نیست، برای آن که بتوانید کاری را به اتمام برسانید بایستی استارت آن را بزنید و سپس برای ادامه ی راه یک برنامه ریزی و تصمیم گیری صحیح ارائه دهید. افزایش بازدهی نیز برای ما یک هدف ارزشمند محسوب می شود و لازم است برای رسیدن به آن برنامه ریزی و تصمیم گیری صحیحی اعمال شود اما در ابتدا همین امروز استارت کار را بزنید و بعد سر اولین فرصت تصمیم گیری های آن را اعمال کنید.
اگر می خواهید در طول زندگیتان بازدهی و کارایی در انجام کار داشته باشید ما ۱۰ راهکار افزایش بازدهی را به شما معرفی خواهیم کرد. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
۱۰. مانع بزرگ افزایش بازدهی
توانایی نه گفتن یکی از مهارت هایی است که می تواند تاثیر بسیاری در افزایش بازدهی کسب و کار شما داشته باشد. زیرا این کلمه ی جادویی تمامی موانع افزایش بازدهی که همان دوستان و یا اعضای فامیل هستند را به راحتی از میان برداشته و به جای آن که فعالیت اصلی خود را به زمانی دیگر موکول کنید، رسیدگی به فعالیت های جانبی را در زمانی دیگر انجام دهید. از گفتن کلمه نه نترسید و آن را خیلی محترمانه ادا کنید مطمئن باشید دیگران نیز شما را درک می کنند.
۹. برای افزایش بازدهی نه بگویید
همانطور که می دانید بهترین راهکار برای افزایش بازدهی برنامه ریزی و مدیریت صحیح زمان می باشد. اما چگونه می توان زمان خود را با برنامه ریزی سپری کنید وقتی که بسیاری از دوستان مارا به گذراندن ساعاتی در دورهمی های دوستانه دعوت می کنند؟
در برخی مواقع که هوا معتدل است برخی از دوستان درخواست دورهمی و یا پیاده روی از شما را دارند و با این کار برنامه های یک روزتان را به کلی برهم میزنند و شما هم به دلیل رودربایستی که دارید نمی توانید درخواست آن ها را رد کنید؛ اگر بگویید که کار دارند با اصرار درخواست می کنند که کار خود را به زمانی دیگر موکول کنید و شمانیز نمیتوانید از زیر بار این اصرار های مداوم به راحتی شانه خالی کنید.
برای آن که بتوانید برنامه ریزی ها و فعالیت های روزانه خود را به درستی مدیریت کنید باید تمرین نه گفتن را داشته باشید تا در زمانی که با دعوت و اصرار دوستان مواجه شدید بتوانید با صراحت تمام با بیان کلمه ی نفی نه درخواست آن ها را رد کنید بدون آن که در این زمینه معذب شوید. اینگونه می توانید بازدهی خود را در انجامه کار ها افزایش دهید.
۸. دزد بزرگ افزایش بازدهی
این روز ها مشاهده می کنید که از کودک و نوجوان تا افراد میانسال همه و همه یک گوشی هوشمند در اختیار داشته و بیشتر ساعات روز را با استفاده از آن سپری می کنند. اگر از این افراد بپرسید که به چه کاری مشغول اند در حقیقت امر پاسخ می دهند که دارند با کمک فضای مجازی (تلگرام، اینستاگرام و…) خود را سرگرم می کنند. این پاسخ درست است و به احتمال زیاد آن ها کاری برای انجام دادن ندارند اما آیا افزایش علم محدودیت سنی دارد؟ برای کسب علم و افزایش بازدهی در این زمینه هیچ محدودیت سنی وجود ندارد و این افراد فقط دارند زمان های خود را بیهوده سپری می کنند.
این روز ها در بین هر صد نفر شاید ۲ نفر را بشناسید که با شبکه های مجازی آشنایی ندارند به همین دلیل است که گفته می شود بزرگترین دزد افزایش بازدهی شبکه های مجازی و اینترنت است. بسیاری از کارمندان نیز تایم های بیکاری خود را به جای این که با انجام فعالیت های مربوط به شغل خود سپری کنند به استفاده از این شبکه ها روی می آورند، علت این کار می تواند لذت بخش بودن فضای اینترنتی و حتی اعتیاد آور بودن آن باشد. بسیاری از افراد شاید خود با میل باطنی راضی به اتلاف وقت از این طریق نباشند اما به دلیل عادت و اعتیادی که ایجاد شده قادر به ترک کردن فضای مجازی نمی باشند.
۷. برنامه ریزی برای افزایش بازدهی
داشتن اهداف و تعیین برنامه مناسب برای رسیدن به آن یکی از بهترین راهکار های دستیابی به بازدهی بالا می باشد. اگر دقت کنید افراد به برنامه خیلی زود بی حوصله شده و دچار روزمرگی می شوند. هرروز این افراد همانند روز گذشته سپری می شود و دیگر هیچ کاری برای سرگرم کردن خود سراغ ندارند زیرا این افراد هدفی برای خود ندارند که بخواهند برای رسیدن به آن تلاش کنند.
برنامه ریزی باعث می شود افراد بتوانند برای فرآیند کاری خود را مطابق با ساعات تعیین شده به سرعت پیش ببرند و دیگر ساعات مرده ای برای خود نداشته باشند. اگر بخواهید از ثروتمندان آشنا راز موفقیتشان را بپرسید بسیاری از آن ها به صراحت پاسخ می دهند پیش بردن فعالیت ها با برنامه ریزی قیق از رموز اصلی موفقیت می باشد. بهتر است برای آن که بازدهی خود را افزایش دهید داشتن برنامه ریزی را هرگز فراموش نکنید و می توانید در سریع ترین زمان اثرات مثبت آن را درک کنید.
۶. مدیریت خورد و خوراک برای افزایش بازدهی
آیا می دانید خستگی بیش از حد با نحوه خوراک شما ارتباط مستقیمی دارد؟
کسی که به هر دلیلی در طول روز بیش از حجم معده ی خود پرخوری می کند نباید انتظار داشته باشد کار های خود را بتواند در سریع ترین زمان تحویل دهد؛ زیرا معده پر، خستگی زود هنگام را برای شخص ایجاد می کند و در زمان خستگی هرگز نمی توان به خوبی ذهن خود را بر روی کار متمرکز کرد. با مدیریت حجم غذای مصرفی می توان به راحتی از پس این مشکلات بر آمد و مانع ایجاد عوارض ناشی از آن شد.
۵. مدیریت خستگی برای افزایش بازدهی
در ابتدای شروع هرکاری انرژی افراد بسیار بالا است اما با گذشت زمان انرژی تحلیل رفته و خستگی و خواب آلودگی جای آن را می گیرد. هر شخصی برای آن که بتواند بازدهی خود را در سطوح بالا حفظ کند لازم است زمان های خستگی را به صورت دقیقی کنترل کند، و چنانچه به خواب نیاز داشته باشد ساعاتی از روز را به آن اختصاص دهد. بسیاری از خانواده ها را مشاهده می کنید که عادت به خواب سر ظهر دارند و چنانچه این موضوع را از آن ها می پرسید پاسخ می دهند که در طول روز فعالیت هایمان زیاد است و اگر خواب ظهر نداشته باشیم نمی توانیم به کارهایمان ادامه دهیم.
این پاسخ کاملا صحیح است و این افراد بیشترین بازدهی در فعالیت های روزانه را دارند چون تمامی فعالیت های خود را اعم از استراحت با برنامه ریزی سپری می کنند. اما این را هم بدانید خواب سر ظهر در حد ۱۰ الی ۲۰ دقیقه می تواند برای افزایش بازدهی مناسب باشد و چنانچه از این زمان بیشتر شود برعکس عمل کرده و بدن را خسته تر جلوه می دهد. به همین دلیل است که می گویند خواب زیاد خواب می آورد.
۴. سحرخیزی و افزایش بازدهی
شاید شنیده باشید که بزرگتر ها همیشه برای درس خواند و مطالعه صبح های زود را پیشنهاد می دادند اما چرا؟ این افراد شاید دلیل علمی اینکار را نمی دانستند اما بر طبق تجربیات شخصی بهترین راهکار ها را به فرزندان و نوه های خود انتقال می دادند. صبح های زود مغز پس از استراحت کامل فعالیت خود را آغاز می کند و عاری از هرگونه خستگی می باشد برای همین افراد سحرخیز که فعالیت های خود را پس از بیدار شدن از خواب شبانه آغاز می کنند دارای بیشترین بازدهی کار می باشند. این روش برای افزایش بازدهی از نظر علمی هم تایید شده است پس از امتحان آن صرف نظر نکنید.
۳. افزایش بازدهی و زمان های مرده
همه ی انسان ها علاوه بر زمان هایی که برای انجام فعالیت های اصلی خود اختصاص داده اند زمان های دیگری هم در اختیار دارند که بیهوده سپری می کنند؛ به این زمان هایی که در طول روز بدون انجام فعالیت های علمی پژوهشی، کاری و ورزشی سپری می شود زمان های مرده گفته می شود. بسیاری از افراد این زمان ها را با مشاهده فیلم های طنز که هیچ بار علمی با خود به همراه ندارند و یا گوش دادن آهنگ و سرگرمی با موبایل اختصاص می دهند. با استفاده از این زمان های مرده در جهت دستیابی به هدفی می توان به راحتی بازدهی کار خود را افزایش داد و پس از مدتی نتیجه ی آن را مشاهده کنید.
۲. بهترین روش افزایش بازدهی
لازمه ی شروع هر کاری آشنایی با مسیری است که باید طی شود. افراد برای آن که بتوانند بازدهی فعالیت های خود را افزایش دهند لازم است در ابتدای کار به دنبال بهترین روش برای افزایش بازدهی خود باشند. هرکاری در ابتدا بسیار سخت و طاقت فرسا می باشد اما چنانچه با مسیر آن آشنا شوید و روش درست انجام فعالیت را یاد بگیرید ادامه مسیر برایتان هموار می شود و سرعت عمل کار یعنی بازدهی آن به میزان چشمگیری افزایش میابد.
۱. اهمیت تمرکز در افزایش بازدهی
طبق بررسی های انجام شده بر روی بیماران اعصاب توسط دکتر ارل میکر (دکتر مغز و اعصاب در دانشگاه ام آی تی) مشخص شده که مغز انسان نمی تواند چند کار را به صورت همزمان انجام دهد و حتی چنین قابلیتی برای آن در نظر گرفته نشده است. چنانچه کسی بخواهد به صورت همزمان کاری را انجام دهد به مرور به آن عادت می کند و پس از آن بایستی به عنوان یک عادت بد به سختی آن را ترک دهد.
مغز این افراد زود به زود خسته می شود چون مجبور است فعالیت های خود را به صورت مداوم بین چند کار جا به جا کند و در این میان زمان هایی را برای درک هر فعالیت از دست می دهد. بسیاری از افراد از این که می توانند چندین کار را به صورت همزمان انجام دهند به خود افتخار می کنند و از آن به عنوان یک مهارت یاد می کنند؛ در صورتی که متوجه نیستند با این کار تنها بازدهی مغز خود را کاهش می دهند و هیچ نفعی در این میان نصیبشان نمی شود.
مهم ترین مسائل در افزایش بازدهی
- روابط خود را با کارمندان هم سطح، زیر دست و حتی مدیران به خوبی مدیریت کنید
- از شبکه های اجتمایی به درستی استفاده کنید و تمامی وقت خود را برای آن صرف نکنید
- برای انجام امور کاری برنامه ریزی صحیحی داشته باشید
- شاید باورتان نشود اما خورد و خوراک نیز بر روی بازدهی اثر گذار است آن را به نحو درستی مدیریت کنید
- سعی کنید هرگز خسته و خواب آلود نباشید زیرا این شرایط بازدهی کار را به شدت کاهش می دهد
- زمان های مرده را در طول روز به خوبی به کار بگیرید
- سحر خیز بودن را فراموش نکنید؛ این کار بر روی افزایش بازدهی به شدت اثر گذار است
- روش های درست انجام کار را با دقت بررسی کرده و بهترین راه را انتخاب کنید
- مسائلی که باعث می شوند تمرکز خود را از دست بدهید را شناسایی کنید و در اسرع زمان آن ها را از میان بردارید
- سعی کنید تمامی تمرکز خود را به کار اختصاص دهید
چگونه از زمان های مرده در جهت افزایش بازدهی استفاده کنیم؟
زمان های مرده را نمی توان همیشه به مطالعه کتاب اختصاص داد؛ زیرا زمان های مرده می تواند به زمان هایی که در هنگام رانندگی هم سپری می کنید اشاره داشته باشد. حتی ممکن است تایم هایی که برای ورزش یا پیاده روی به پارک ها می روید در ابتدا به عنوان زمان مرده حساب نکنید اما چون این زمان ها هیچگونه اطلاعاتی را در هر زمینه ای دریافت نمی کنید برای مغز شما زمان مرده محسوب شود.
در چنین شرایطی خواند کتاب کاری مشکل ساز است و هرگز نمی توانید به راحتی تمرکز خود را بر روی مطالعه اختصاص دهید؛ اما با پیشرفت علم تکنولوژی این امکان برای شما فراهم شده است و می توانید به راحتی اینگونه زمان هایی را به گوش دادن کتاپ های صوتی و یا پادکست ها اختصاص دهید.