کسب و کار

هوش مالی چیست؟

منظور از هوش مالی چیست؟

تا به امروز تعاریف بسیاری از هوش مالی ارائه شده است که همه ی آن ها به درستی مفهوم آن را می رسانند اما بهترین و کامل ترین تعریف مربوط به رابرت کیوساکی اقتصاد دان و سخنران انگیزشی معروف می باشد.

او در یکی از کتاب هایش، هوش مالی (که به آن Financial-Intelligence هم گفته می شود) را به این گونه تعریف کرده است: به جمعی از تصمیمات مالی و اقداماتی که در زمینه مدیریت مالی شکل می گیرد هوش مالی گفته می شود.

در ادامه رابرت کیوساکی بیان کرده است که چنانچه کسی قادر باشد مفهوم درآمد، هزینه، بدهی و سرمایه را به درستی درک کند شانس او برای افزایش سرمایه و ثروتمند شدن بیشتر می شود.

آشنایی بیشتر با تعاریف هوش مالی

برای آن که با تعریفات ارائه شده در زمینه هوش مالی بیشتر آشنا شوید آن را در قالب مثالی بسیار ساده شرح می دهیم. همه ی ما در اطراف خود شخص ثروتمندی را مشاهده کرده ایم که توانسته است با زحمات و عملکرد صحیح خود در مدیریت دارایی هایش به چنین ثروتی دست یابد.

در چنین مواقعی اطرافیان او شروع به صحبت هایی در زمینه نحوه بدست آوردن ثروت آن می کنند و بسیاری از آن ها می گویند: ببین چطوری مثل آب خوردن کسب درآمد می کند؟

اگر بخواهیم نحوه کسب درآمد این شخص را به صورت علمی بررسی کنیم گفته می شود که او از هوش مالی بسیار قوی برخوردار است و می توانند در مواقع ضروری تصمیمات درستی در زمینه حفظ سرمایه اش بگیرد و مسائل مالی را به راحتی حل و فصل نماید.

نکته جالب توجه این است روانشناسان براساس تحقیقات انجام شده دریافته اند مهم ترین هوشی که در سراسر جهان بیشترین کاربرد را دارد هوش مالی است و این کارآفرینان و ثروتمندان هستند که از قوی ترین هوش مالی بهره مند هستند.

آموزش هوش مالی,تقویت هوش مالی,منظور از هوش مالی چیست

ارتباط پول و هوش مالی

آیا تا به حال به این فکر کرده اید که پول چگونه می تواند بر روی هوش مالی افراد اثر گذار باشد؟

تمامی افراد در هر سنی که قرار داشته باشند به پول نیازمند هستند و برای آن که بتوانند نیاز های خود را بر طرف سازند لازم است برای خود منبع درآمدی داشته باشند. مهم ترین ابزار مالی در دنیای امروزی پول است به گونه ای که بیشتر افراد علاقه افراطی به پول دارند و چنانچه پولی دریافت می کنند نسبت به آن حریص شده و طمع آن ها برای دریافت پول بیشتر و بیشتر می شود.

چنانچه افراد قادر باشند احساسات مثبت و منفی خود را در زمان کسب درآمد کنترل کنند یعنی تا حدودی قادر بوده اند هوش مالی خود را پرورش دهند و ثروتشان را با افزایش نسبی مواجه کنند.

هوش مالی و نقش آن در کنترل مدیریت مالی

مسابقه های تلویزیونی که جایزه های نفیس دارند را مشاهده کرده اید؟ بسیاری از برندگان اینگونه مسابقات تصمیم درستی برای جوایز خود ندارند و نمی دانند پول های برنده شده خود را از چه راهی صرف کنند تا بتوانند آینده ی خود یا فرزندانشان را با همین مقدار سرمایه تحت تاثیر قرار دهند و یا خیلی از افراد پول هایی که از راه ارث به دست آورده اند خیلی زود از دست می دهند بدون آن که توانسته باشند سرمایه گذاری از آن داشته باشند.

این افراد به علت آن که از هوش مالی نسبتاً ضعیفی برخوردارند نمی توانند مدیریت دقیق و کاملی بر منابع مالی خود داشته باشند و در زمانی که با مشکل مالی کمی روبه رو می شوند در اولین مرحله پس انداز و سرمایه خود را برای حل آن به کار می گیرند و پس از آن قادر نیستند پولی جایگزین اموال از دست رفته کنند.

در صورتی که افراد دارای هوش مالی قوی پول های خود را در پروژه های عظیم سرمایه گذاری و سود حاصل از آن را در زندگی روزمره خود خرج می کنند با این کار سرمایه اصلی به همان مقدار بر سر جای خود باقی می ماند و حتی افزایش هم پیدا می کند.

هوش مالی,هوش مالی,هوش مالی در کسب و کار

راهکار های تقویت هوش مالی

برای تقویت هوش مالی راهکار های بسیار وجود دارد که ما در این مقاله فقط به تعدادی از راهکار های مفید و مهم اشاره کردیم تا بتوانیم در کمترین صرف زمان موثر ترین اطلاعات را در اختیار شما عزیزان قرار داده باشیم.

۱. مدیریت دقیق بر مسائل مالی

کسانی که در درجه بالای شغلی قرار دارند در بسیاری از شرایط مشاهده کرده اند که فرصت های سرمایه گذاری و کسب درآمد مهمی ایجاد می شود که تنها مدیران با تجربه و دارای هوش مالی قادر خواهند بود به درستی از فرصت ها استفاده نمایند. افراد می توانند به مرور زمان به درستی این فرصت ها را تشخیص دهند و از آن به عنوان نردبانی برای پیشرفت مالی و شغلی خود استفاده کنند. در چنین شرایطی گفته می شود هوش آن ها با تجربه های شخصی تقویت شده است.

۲. سپری کردن زمان با برنامه ریزی

تقویت هوش مالی یک موضوع زمانبر است که افراد بایستی برای رسیدن به هدف خود در این زمینه زمان بسیاری را به انجام تمرینات اختصاص دهند. تمامی افراد برای آن که قادر باشند به هوش مالی قوی دست یابند لازم است برای تمامی لحظات و دقایق در زندگی خود، برنامه ریزی داشته باشند و مدیریت کاملی بر عملکرد روزمره خود اعمال کنند.

این کار نه تنها برای تقویت هوش مالی موثر می باشد بلکه داشتن برنامه ریزی برای زمان های مرده می تواند به موفقیت افراد در تمامی زمینه ها کمک کند و افراد قادر خواهند بود به مرور زمان عادات رفتاری بد خود را ترک کنند و به جای آن عادات رفتاری مثبت را جایگزین کنند.

برای مثال بیشتر افراد عادت به پرخرجی دارند و به محض این که پولی دریافت می کنند به جای آن که حساب پس اندازی برای خود تشکیل دهند پول را خرج مصارف روزانه می کنند. این مثال بیان کننده یک عادات رفتاری ناپسند در زمینه مدیریت مالی می باشد که افراد دارای هوش مالی عاری از این رفتار های ناپسند هستند.

۳. اولویت قرار دادن اهداف اصلی

جسارت مهم ترین وسیله برای رسیدن به خواسته هایتان که همان ثروتمند شدن است می باشد. افرادی که جسور و نترس هستند خیلی سریعتر از دیگران می توانند به هدف خود نزدیک تر شوند.

برای آن که بتوانید به نتیجه مثبتی در راه رسیدن به اهدافتان برسید لازم است بیشتر تمرکز ذهنی خود را بر روی هدف اصلی بگذارید و هرگز به ترس هایی که در این زمینه ایجاد می شوند بها ندهید زیرا اگر این ترس ها بر شما غلبه کنند خیلی سریع از ادامه مسیر موفقیت خود منصرف شده و به اهداف خود دست نمیابید.

۴. حل کسری بودجه

کسری بودجه یکی از مهم ترین مشکلات مالی می باشد که ممکن است هر کسی در زندگی آن را تجربه کند. رفع این مشکل مالی نیازمند تقویت هوش مالی در افراد می باشد اما پیش از آن که وارد بحث اصلی شویم لازم است به صورت مختصری با مفهوم کسری بودجه آشنا شوید.

در زمانی که هزینه های شخصی از میزان درآمد های او بیشتر شود آن شخص به زودی پول های خود را که در اینجا در معنای بودجه به کار رفته است از دست می دهد که در علم اقتصاد به این اتفاق کسری بودجه گفته می شود.

در کشور ما بسیار مشاهده می شود که جوانان حتی با تحصیلات عالی به عنوان کارمند در شرکت های مختلف به کار می پردازند و به جای آن که بتوانند برای ثروتمند شدن خود فعالیت کنند به صاحب کار کمک می کنند ثروت بیشتری جمع کند و خود با حقوق ناچیزی زندگی را به سر می برد. این کارمند ساده ممکن است در برخی ماه ها به دلایل مختلفی با کسری بودجه مواجه شود که در ادامه تصمیم می گیرد از هزینه ها کاهش دهد تا بتواند این کسری را جبران کند.

این عمل از نظر اقتصاددانانی مانند رابرت کیوساکی رد شده و او معتقد است که افراد به جای آن که به دنبال راهی برای کاهش هزینه های خود باشند بهتر است راهی برای افزایش درآمد های خود پیدا کنند که این کار تنها با کارمند بودن امکان پذیر نیست.

هوش مالی چیست؟,آموزش هوش مالی,تقویت هوش مالی

مهارت های افزایش در آمد توسط هوش مالی

همانطور که از پیش گفتیم هوش مالی و پول با یک دیگر ارتباط تنگاتنگی دارند به گونه ای که مکمل یک دیگر محسوب می شوند. بنابراین لازم است افراد برای آن که بتوانند به کمک هوش مالی درآمد های خود را افزایش دهند با تمامی مهارت هایی که به پول مرتبط می شوند آشنایی داشته باشند و با این کار هوش مالی خود را پرورش داده و تاثیرات مثبت آن را بر روی میزان درآمد ها احساس نمایند.

هوش رقابت بین سازمانی

در محیط سازمان نیز بین کارکنان هر بخش برای جذب مشتری رقابت هایی وجود دارد که مدیران هر یک از سازمان ها به دنبال راهی برای برکناری سازمان دیگر از دور رقابت می باشند. برای این کار به طور مکرر فعالیت های رقیب خود را تحت نظر گرفته و اطلاعات کاملی در محور سازمان رقیب جمع آوری می کنند.

در هر سازمانی که مدیران از هوش رقابتی بالاتری بهره مند هستند احتمال موفقیت بیشتری وجود دارد. موفقیت سازمان در برکناری رقیب خود از لحاظ جذب مشتری به افزایش درآمد کارکنان سازمان کمک کرده و در تقویت هوش مالی مدیران نیز موثر خواهد بود.

هوش تبلیغات دیجیتال

این روز ها به دلیل حضور کاربران در تمامی شبکه های اینترنتی و استفاده مکرر آن ها از گوگل و دیگر فضا های مجازی شاهد افزایش قیمت تبلیغات دیجیتالی هستیم که همین مشکل راه محبوبیت و شناخته شدن را برای برند های معتبر مشکل ساز کرده است به همین علت افزایش مهارت در زمینه هوش تبلیغات دیجیتالی برای مدیران و صاحب کاران یک امر ضروری می باشد.

آن ها می توانند با افزایش این مهارت در خود به جذب مشتری بیشتری بپردازند و درآمد ماهانه خود و دیگر کارکنان محل را با افزایش چشمگیری مواجه کنند.

هوش مشتری (هوش فروش)

این هوش بر روی فعالیت ها و نیاز های مشتری تمرکز دارد و افرادی که دارای هوش فروش قوی تر می باشند بیش از دیگر افراد قادر خواهند بود در بازاریابی سازمان ها موفق شوند و از این راه درآمد بیشتری را برای خود و شرکت یا سازمان اداری فراهم آورند.

آموزش هوش مالی,تقویت هوش مالی,منظور از هوش مالی چیست

هوش مالی از دیدگاه رابرت کیوساکی تشکیل شده از چند نوع هوش است؟

هوش دانش مالی

با در اختیار داشتن مدیریت منابع خود و یا سازمان می توانید خیلی سریع تر از دیگر افراد اطلاعات خود را در زمینه مدیریت مالی افزایش دهید و موفقیت های بیشتری را کسب کنید. پس این نکته برای همشه در ذهن خود حک کنید. با واگذار کردن مدیریت دارایی ها و منابع مالی خود به دیگران این فرصت ارزشمند را از دست ندهید.

هوش سرمایه گذاری

هرچه بتوانید سرمایه های خود را در پروژه های بزرگتری سرمایه گذاری کنید سود بیشتر نسیبتان می شود که این یکی از عوامل اثبات کننده هوش مالی قوی می باشد

هوش بودجه بندی

کسانی که بتوانند با تکنیک بهتری پول های خود را بودجه بندی کنند (یعنی برنامه ریزی دقیق تری برای درآمد های خود داشته باشند) می توانند با سرعت بیشتری به اهداف اصلی خود دست یابند. این ویژگی منحصر به فرد که در کمتر افرادی مشاهده می شود نشان دهنده توانایی بالای آن ها در هوش مالی می باشد.

هوش افزایش درآمد

تمامی افراد دارای منبع درآمد مشخصی هستند اما کسانی که از درآمد بیشتری در زندگی برخوردارند نشان می دهد هوش مالی قوی تری دارند.

هوش حفاظت از سرمایه

بسیاری از سود جویان به دنبال راهکاری برای بیرون کشیدن سرمایه از چنگال ثروتمندان می باشند. به همین منظور لازم است این افراد از هوش مالی بسیار قوی برخوردار باشند تا بتوانند از سرمایه و پول خود در مقابل این افراد محافظت کنند.

اگه دنبال یه سایت خوب برای خرید فالوور واقعی میگردی؟ اگه میخوای با خرید لایک به اکسپلورر اینستاگرام راه پیدا کنی؟ حتما یه سری به سایت دیجی فالوور بزن

خرید فالوور ایرانی اینستاگرام 100K با 25% تخفیف خرید تیک آبی اینستاگرام خرید فالوور ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا