بهترین عملکرد مادر شاغل در زندگی
درگذشته شاغل بودن و کسب درآمد فقط به پدر خانواده و یا پسران ارشد آن ها محدود می شد. اما امروزه با وجود مشکلات تورم و درآمدهای پایین اکثر افراد یک خانواده باید برای امرار معاش کار کنند. در دنیای امروز مادران هم پا به پای پدران به کار و کسب درآمد اشتغال پیدا کرده اند. مادران شاغل علاوه بر مدیریت امور فرزندان و همسر در منزل باید تمرکز کافی برای فعالیت موثر در خارج از خانه را نیز داشته باشند، و همین امر موجب می شود که برنامه ریزی دقیق تر و فشرده تری نسبت به سایر بانوان داشته باشند. شاید برای تان جالب باشد که یک مادر شاغل چگونه می تواند تعادل مناسبی بین کار و زندگی در کنار نقش مادری ایجاد کند. با ما همراه شوید تا ۱۰ راهکار موثر را برای تان بیان کنیم.
۱۰. برای خودتان وقت بگذارید
به عنوان یک مادر شاغل موفق باید حتما در کنار زمان بندی امور منزل و کار، برای تجدید قوا، استراحت و یا پرداختن به روابط دوستان و اقوام، برای خودتان هم وقت بگذارید. شما یک مادر پرمشغله محسوب می شوید، اگر به خودتان نرسید و زمانی را برای ریکاوری روحی خود صرف نکنید قطعا خسته و افسرده خواهید شد.
یک مادر هم مانند تمام انسان های کره خاکی به غذا، خواب، تفریح، خرید، مطالعه و بسیاری فعالیت های دیگر نیازمند است. در واقع منبع انرژی یک خانواده مادر است، پس اگر او فردی خسته و بی انگیزه باشد قطعا فرزندانی منزوی خواهد داشت. هر اندازه به روحیه و سلامت خودتان توجه داشته باشید، همین موج مثبت را به خانواده نیز منتقل می کنید.
۹. همسرتان را فراموش نکنید!
به یاد داشته باشید که در کنار تمام فعالیت های زندگی نقش همسری بسیار پررنگ تر و اساسی تر است. همسرتان به عنوان یک نقطه اتکا در دست یابی به موفقیت ها می تواند تاثیر فراوانی داشته باشد. همه ما به یک فرد مورد اعتماد و پشتوانه ای محکم نیازمندیم. اگر در مشغله های کاری تان غرق شوید قطعا بیشترین لطمه را به همسر و رابطه تان می زنید.
در کنار فعالیت های زندگی، زمانی هرچند کوتاه را به دو نفره های عاشقانه اختصاص دهید. مواقعی که کارهای ساده را دو نفره انجام می دهید تازگی و طراوت خاصی به عشق و ازدواج تان می بخشید. همسران مانند دو نیمه ماه هستند برای درخشش کامل و روشنی بخشیدن به زندگی و فرزندان، باید باهم بتابند. لزومی ندارد که حتما کارهای بزرگ و غیر قابل دسترس انجام دهید، همینکه در طول روز با هم یک فنجان چای یا قهوه بنوشید یا اینکه دو نفری شام شب را آماده کنید، هم لطف و صفای خودش را دارد.
۸. در کنار خانواده فعالیت های متفاوتی را انجام دهید
به طور قطع باید برای ایجاد رفاه در زندگی تلاش بسیاری کرد. اما نگذارید این تکاپوی بی وقفه لطمه ایی به زندگی تان بزند. برای فعالیت های گروهی به همراه خانواده برنامه ریزی های هوشمندانه داشته باشید. سعی کنید در طول روز حتما یکی از وعده های غذایی را در کنار هم میل نمایید و یا آخر هفته را در طبیعت بگذرانید.
شما می توانید از فرزندان تان در برنامه ریزی اوقات فراغت کمک بگیرید، مطمئن باشید قطعا نظراتی ناب و جالب توجه خواهید شنید. زمانی که در کنار خانواده حضور دارید با گوشی خودتان را سرگرم نکنید، صحبت کردن و ایجاد ارتباط حسی و کلامی بین شما و خانواده صمیمیت و گرمای زندگی را افزایش می دهد. پس آنقدر خودتان را درگیر کار نکنید که اگر روزی هم به فرزندان تان پیشنهاد پیک نیک یک روزه دادید، آن ها آنقدر نسبت به کانون خانواده سرد برخورد کنند که میلی به وقت گذرانی با شما نداشته باشند!
۷. عوامل اتلاف وقت را کنار بزنید
زمانی که از محل کار به خانه باز می گردید ابتدا به امور زندگی ، همسر و فرزندان تان بپردازید. هر گونه فعالیت غیر ضروری را به بعد موکول کنید. توجه داشته باشید که خانه در نبودتان سرد و بی روح بوده پس با خورشید محبت تان به آن گرمی و روشنی ببخشید. فرزندتان پس از یک روز فعالیت های کودکانه، قطعا کلی داستان ها برای تان بازگو خواهد کرد و همسرتان پس از سپری کردن ساعات پر مشغله نیازمند گفتگویی صمیمانه است. به یاد داشته باشید که کارهای رسیدگی به ایمیل ها و تماشای تلوزیون را می توان در ساعات تنهایی نیز انجام داد. پس از هرگونه اتلاف وقت در زمان حضورتان در خانه خودداری نموده و با مدیریتی اندیشمندانه خوشبختی را به خانه بیاورید.
۶. زمانی که سر کار هستید حال فرزندتان را بپرسید
اگر بیش از ۶ ساعت در روز کار می کنید، سعی کنید در طول زمانی که در محل کارتان حضور دارید در صورت امکان با فرزندان تان ارتباط داشته باشید به طور مثال به منزل تان زنگ زده و از حالشان بپرسید. می توانید از یک برنامه ویژه برای برگشت به منزل با آن ها مشورت کنید، مثلا بگویید” شام چی دوست داری برات بپزم” و یا ” منتظرم برگردم تا بازی مورد علاقه ات را باهم انجام بدهیم “. با جملات انرژی بخش روحیه فرزندتان را بالا ببرید تا ساعاتی را که بدون شما سپری می کند برایش قابل تحمل تر گردد.
برخی بازی های بی خطر و یا انیمیشن های جذاب کودکانه را برایش تهیه کرده تا بتواند سرگرم شود. اگر فرزندتان به مدرسه می رود تلاش تان را به کار ببندید تا یکی از جلسات انجمن مدرسه را شرکت نمایید، با این کار فرزندتان می فهمد که برای تان با ارزش است.
۵. شرایط زندگی تان را تا حدودی برای کارفرمای تان شرح دهید
همه ما در زندگی شرایط خاص و متفاوتی برای انجام امور کاری داریم. بهتر است مادران شاغل زمان پر کردن فرم استخدام حتما نکات ویژه و محدودیت های زمانی شان را بیان کنند، و یا با کارفرمای خود در مورد سختی های همزمان کار و زندگی صحبت نمایید. اگر می توانید یک لیست از توانایی های خودتان تنظیم کرده و به محل کارتان ارائه دهید.
معمولا مشغله های مادرانی که به تازگی صاحب فرزند شده اند بسیار بیشتر است، زیرا باید زمان بیشتری را به فرزندشان اختصاص دهند و از سویی دیگر تا به شرایط جدید عادت کرده و بتوانند برنامه ریزی دقیق تری طراحی نمایند، به مدت زمان طولانی تری نیازمندند. اگر چنانچه شرایط محیط کار و کارفرما به شما اجازه سبک تر کردن کار یا تغییر سمت تان را می دهد، حتما در اولین فرصت در موردش اقدام کنید.
۴. یک تقویم منظم خانوادگی طراحی کنید
به عنوان یک مادر شاغل بیشتر از سایر اعضای خانواده در جریان امور ضروری و غیر ضروری زندگی قرار دارید. اگر می توانید برای تمام کارهای هفتگی یا ماهیانه خود و خانواده یک تقویم یا نمودار اولویت ها را طراحی نمایید. به طور مثال تاریخ پرداخت قبوض مصرفی منزل، پرداخت شهریه کلاس های فرزندان، خرید مایحتاج منزل، خرید البسه، برگزاری مراسمات خاص مانند تولد یا سالگرد ازدواج، شرکت در جلسات مدارس و یک آخر هفته رویایی، را در جدولی با زمانبندی منظم بنویسید.
تهیه یک لیست مرتب شاید به نظرتان معمولی برسد اما به یاد داشته باشید با این کار علاوه بر رسیدگی هوشمندانه به امور خانواده، می توانید از سردرگمی و ازدحام یکباره مسائل گوناگون جلوگیری کنید.
۳. برنامه های اول روزتان را خلوت تر کنید
شما چه یک مادر شاغل باشید و چه یک مادر خانه دار قطعا صبح تان را پر مشغله شروع خواهید کرد. پس بهتر است برخی از کارهای خود را از شب قبل انجام دهید. به طور مثال اگر فرزندتان را با خود به محل کار می برید وسایلی که برای نظافت و تغذیه اش نیاز دارید را در یک کیف بگذارید.
یا اگر قرار است برای همسرتان میان وعده یا یک وعده غذایی کنار بگذارید بهتر است از شب قبل این کار را انجام داده تا در صبح دچار سردرگمی و استرس نشوید. هر چقدر صبح تان را با آرامش بیشتری شروع نمایید روزی پر انرژی تر و متعادل تر خواهید داشت.
۲. فرزندتان را به یک مهد کودک خوب بفرستید
بهترین گزینه برای مادران شاغل بخصوص بانوانی که فرزندان کوچک دارند، وجود یک مهد کودک خوب و استاندارد می باشد. شما با گذاشتن فرزندتان در مهد کودک تا حدود زیادی از استرس ها و نگرانی های تان می کاهید. زمانی که از امنیت، تغذیه به موقع، بازی و سرگرمی فرزندتان اطمینان داشته باشید، به طور حتم در محیط کار با آرامش بیشتری به فعالیت مشغول خواهید شد. علاوه بر این مطمئن هستید که کودک تان در محیطی قرار دارد که علاوه بر رضایت خاطرش می تواند چیزهای جدید بیاموزد و دوستان جدیدی هم پیدا کند.
۱. احساس گناه نکنید
یک مادر شاغل در کنار برآورده کردن بخشی از رفاه خانواده، به لحاظ روحی نیازمند است به فعالیت های متفاوتی خارج از منزل بپردازد، تا به حس ارزشمند بودن دورنی دست پیدا کند. شما هم مانند یک انسان نرمال و عادی باید بتوانید به امور مورد علاقه تان مشغول شوید، پس نیازی نیست مدام خودتان را بخاطر اینکه کنار فرزندتان نیستید سرزنش کنید.
به یاد داشته باشید اگر سختی های کار خارج از منزل را به جان می خرید به خاطر رفاه و آینده خانواده و فرزندان تان نیز هست. هر زندگی سرشار از روزهای خوب، بد یا یکنواخت است و همین هاست که روند زندگی را جذاب می کند. برای اینکه بتوانید بهتر به امور منزل و فرزندتان برسید بهتر است با همسرتان مشورت کرده و برخی کارها را به اشتراک بگذارید.