کسب و کار

10 اشتباه که گفتگوی شما را نابود می کند

افزایش بازدید در گوگل
خلاصه نوشته
  • هنر خوب حرف زدن به این نیست که شما جلوی صدها نفر سخنرانی کنید! اگر می خواهید مکالماتی عمیق و تاثیر گذار با دیگران داشته باشید، باید یاد بگیرید که هر حرفی را نباید زد و در مقابل خیلی از حرف هایی که فکر می کنید گفتن شان بی فایده است را بیان کنید. در واقع خوب حرف زدن ربطی به استعداد ذاتی نداشته و بستگی به تمرین و مهارت شما برای سخن گفتن دارد.

پیشنهاد ویژه بست فارسی

اگر دنبال بهترین سایت برای اعزام دانشجو و مهاجرت به ترکیه می گردی بزن رو دکمه پایین

قیمت لیر ترکیهاعزام دانشجوتحصیل در ترکیهمهاجرت به ترکیه

مهارت های خوب حرف زدن در گفتگو

هر کاری در این دنیا آداب خاص خودش را دارد و اگر به درستی انجام نشود قطعا برای ما ضرر و زیان های بسیاری خواهد داشت حتی حرف زدن! بله شما باید به عنوان یک انسان بدانید که چه موقع و کجا با چه کسانی و چگونه حرف بزنید. مصلما شما آنطوری که با خواهر یا دوستان صمیمی تان صحبت می کنید، با رئیس یا استاد دانشگاه تان آنگونه صحبت نخواهید کرد، پس با این تفسیر باید بگوییم که حرف زدن با هر کسی قلق خاص خودش را دارد و برای اینکه این قلق دست تان بیاید نیازی نیست که روانشناس یا آدم شناس باشید! کافیست کمی دقت کنید و به قول معروف یاد بگیرید که هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد!

خوب سخن گفتن ویژگی منحصر به فردی نیست که از همان ابتدای به دنیا آمدن و کودکی همراه شما باشد! هنر خوب سخن گفتن وقتی پدیدار می شود که شما برای تقویت مکالمات خود تمرین کنید و یاد بگیرید که چگونه با دیگران مکالماتی مناسب و تاثیر گذار داشته باشید، پس فکر نکنید آنان که خوب بلد اند چگونه حرف بزنند و با دیگران مکالماتی جذاب داشته باشند استعداد ذاتی دارند! نه این چیزها ربطی به استعداد نداشته و بستگی به خود شخص شما دارد که چگونه مهارت خوب حرف زدن را آموخته اید! اما در این میان یک سری رفتار و عادات زننده وجود دارد که وقتی این رفتارها از یک نفر سر بزند معمولا دیگران میلی برای صحبت با او نخواهند داشت و سعی می کنند تا جایی که می شود از او دور بگیرند!

آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که شاید خودتان هم یک یا چند مورد از این عادات بد را داشته باشید؟ شاید خواندن این مطلب برای تان تلنگری بزرگ باشد و تا کنون متوجه این اشتباهات خود درحین مکالمه با دیگران نشده باشید. پس در ادامه با Bestfarsi همراه باشید تا ۱۰ اشتباه زننده که ممکن است در طور مکالمات تان از شما یا هر کسی سر بزند را باهم مرور کنیم.

طرز خوب حرف زدن در جمع,علت مشکل در حرف زدن,فن بیان خوب حرف زدن

۱۰. سریع حرف نزنید!

بسیاری از افراد وقتی عصبانی، هیجان زده و خوشحال می شوند تند تند صحبت می کنند و اصلا در حالت عادی کاملا آرام اند اما تا چشم شان به دیگران می خورد نمی توانند آرام صحبت کنند و لحن شان تند می شود! یادتان باشد که یکی از مهارت های خوب حرف زدن و تاثیر گذار بودن با دیگران این است که شما آرام و شمرده صحبت کنید. وقتیکه تند تند حرف می زنید دیگران نمی توانند با شما به خوبی ارتباط برقرار کنند و از همه مهمتر حرف های تان را درک نمی کنند و در نتیجه صحبت های تان برای آن ها عیچ جذابیتی نخواهد داشت!

تند حرف زدن عادت خوبی در هیچ یک از مکالمات نیست! اگر چنین عادتی دارید، توصیه می کنیم حتما ریشه آن را بررسی کنید. ممکن است که از شدت استرس تند حرف بزنید یا اینکه فکر کنید وقت کم است و نمی رسید که تمام حرف های تان را بزنید و یا اینکه می تواند یک عادت باشد که از کودکی و به خاطر تاثیرات خانواده بر شما به جای مانده! به هر حال این مشکل را ریشه یابی کنید و سعی کنید در مکالمات خود شمرده تر حرف بزنید.

۹. خودتان را در حین صحبت علامه دهر ندانید!

قرار نیست که هر کسی در جمع در مورد هر چیزی حرف بزند شما سریعا بالای منبر بروید و دقیقه ها و ساعت ها سخنرانی کنید و نظرات خود را بیان نمایید! حتی اگر اطلاعات عمومی خوبی هم دارید باز هم باید زمانی اظهار نظر کنید که از شما درخواست چنین کاری را دارند! وقتی که شما مدام در مورد همه چیز نظر بدهید صرف اینکه به دیگران ثابت شود شما همه فن حریف هستید، دیگر جایی در میان آن ها نخواهید داشت و چه بسا آنقدر اعصاب شان را خراب کنید که شما را آدمی منفور ببینند و سعی کنند در تمامی جمع ها شما را نا دیده بگیرند!

شاید این افراد در روبرو حفظ ظاهر کنند اما شک نکنید که اگر چنین رفتاری داشته باشید هیچکس میلی ندارد که با شما حرف بزند چه برسد به اینکه به حرف های تان هم گوش کند! بگذارید در جمع بحث همانطور که هست پیش برود و چرخه صحبت مانند توپ فوتبال هر بار به دست یک نفر از اعضای گروه بیفتد تا زمانی که حرف هایش تمام شود و آن را به طرف شخصی دیگر شوت کند، قرار نیست سکان صحبت کردن در دستان شما باشد و فقط شما صحبت کنید و گفتگو را در جهتی هدایت کنید که دوست دارید!

مشکل در حرف زدن,مهارت خوب حرف زدن,مهارت های خوب حرف زدن

۸. وسط حرف دیگران نپرید!

تصور کنید که در جمع خانوادگی یا دوستانه و یا یک جمع رسمی مشغول توضیح و صحبت در مورد یک موضوع مهم هستید که به یک باره کسی وسط حرف تان می پرد و بعد از اینکه حرف های آن شخص تمام می شود و شما می خواهید صحبت های تان را ادامه دهید، دیگر حتی یادتان هم نمی آید تا کجا توضیح داده بودید و رو به حضار می پرسید که “کجا بودم؟” و در دل خود فردی که وسط حرف تان پرید را یک آدم بی ادب می دانید! قطعا چنین اتفاقی برای تان پیش آمده است.

حال تصور کنید که این فرد نادان و بی ادب خود شما هستید! بله! شاید تاکنون متوجه نشده باشید اما اگر چنین عادتی دارید آن را سریعا کنار بگذارید ما نمی خواهیم با یاد آوری چنین عادت بدی کاری کنیم که شما خودتان را سرزنش کنید اما باید بدانید که با این رفتار اشتباه در حین مکالمات سبب می شوید که دیگران تمرکز خود را برای صحبت کردن از دست بدهند.

البته وسط حرف پریدن همیشه هم بد نیست مثلا در جمع های دوستانه و صمیمی این موضوع کاملا فرق می کند و به همین خاطر است که می گوییم نحوه ای که شما با دوستان تان در جمع صحبت می کنید با نحوه ای که در جمع رسمی مکالمه دارید زمین تا آسمان فرق دارد!

۷. خودتان را لیدر جمع در حین مکالمه ندانید!

این رفتار هم مانند وسط حرف پریدن زشت و حتی بدتر از آن است! شما رئیس گروه نیستید و قرار نیست صحبت ها و مکالمات بقیه را به سویی هدایت کنید که خودتان دوست دارید! شما در یک جمع کوچک نشسته و قرار است با دیگران مکالماتی داشته باشید پس فراموش نکنید که این گروه کوچک نیازی به رئیس ندارد آن ها منتظر ننشسته اند که فقط شما صحبت کنید و نظر بدهید و نظرات خود را به دیگران تحمیل کنید.

ممکن است تا کنون متوجه این رفتار خود نشده باشید خصوصا اگر جزء آن دسته از افرادی باشید که چندان میلی به مکالمه با دیگران ندارید! اما کافیست کسی در جمع چنین عادت نا مطبوعی داشته باشد تا مدام در ذهن تان مرور کنید که این آدم چقدر چندش و منفور است! پس شک نکنید اگر شما هم چنین رفتاری داشته باشید دیگران همین فکر را در موردتان می کنند.

هنر خوب حرف زدن,طرز خوب حرف زدن در جمع,علت مشکل در حرف زدن

۶. اعتماد به نفس الکی نداشته باشید!

اینکه گاهی اوقات در زندگی به بعضی از چیزها تظاهر کنید خوب است، اما باور کنید که اعتماد به نفس چیزی نیست که بخواهید ادایش را در بیاورید! تظاهر به اعتماد به نفس در مکالمات اصلا کار خوبی نیست. روی خودتان کار کنید و اگر قرار است با اعتماد به نفس صحبت کنید پس واقعا اعتماد به نفس واقعی داشته باشید نه الکی! وقتی که شما بدون اعتماد به نفس در جمع ها صحبت می کنید دیگران چندان جدی تان نمی گیرند و ممکن است این مکالمات برای خودتان هم نا خوشایند باشد!

۵. حرف های خودتان را به زور به کرسی ننشانید مگر اینکه واقعا حق با شما باشد!

در قسمت های بالا هم به این موضوع اشاره داشتیم که قرار نیست فقط نظرات خود را به بقیه تحمیل کنید! در یک مکالمه دو طرفه یا چند طرفه همه حق اظهار نظر دارند و اگر مخالفتی با نظرات بقیه دارید باید اول به از خودتان بپرسید که ” آیا من حق دارم در این جمع با نظر کسی مخالفت کنم؟” خب! مخالفت کردن با اینکه شما پس از این کار نظر خودتان را به آن ها تحمیل کنید زمین تا آسمان فرق دارد و کاملا غیر منطقی است!

طرز خوب حرف زدن در جمع این است که اگر با نظرات بقیه مخالف هستید پس نظر خودتان را هم کاملا با آرامش بیان کرده و پیشنهاد رای گیری دهید تا بدانید که چند نفر با شما موافق یا مخالف هستند. وقتی که مدام سعی دارید که دیگران با نظرات و عقاید و افکار شما همسو باشند، آن ها به مرور از شما بدشان خواهد آمد و پس از مدتی شما را ترک خواهند کرد و یا اینکه دیگر در هی مکالمه ای با شما روبرو نمی شوند.

طرز خوب حرف زدن در جمع,علت مشکل در حرف زدن,فن بیان خوب حرف زدن

۴. قبل از حرف زدن خوب فکر کنید

بدون شک بارها و بارها پیش آمده که از حرفی پشیمان شده اید و با خودتان گفته اید که “اگر قبلش کمی فکر می کردم این حرف را به زبان نمی آوردم” شاید حرف زدن به نظرتان عادی باشد اما تک تک کلماتی که به زبان می آورید تاثیر گذار هستند ممکن است حتی با به زبان آوردن یک کلمه دل کسی را بشکنید و دیگران از شما آزرده خاطر شوند! پس به قول همان مثال معروف اول حرف های تان را مزه مزه کنید و بعد به زبان بیاورید.

قرار نیست که در هر شرایطی نظر دهید و به هر قیمتی هر حرفی را که در دل دارید بیان کنید با اینکار دیگران فقط فکر می کنند شما هیچ هدفی از حرف زدن ندارید و صرفا فقط می خواهید حرف بزنید تا در جمع کم نیاورید! پس هیچگاه بدون آگاهی و شناخت طرف مقابل حرف نزنید و پیش از سخن گفتن حتما فکر کنید.

۳. پراکنده گویی نکنید!

طبق گفته های روانشناسان کسانی که در طول مکالمات خود پراکنده گویی می کنند و به قولی از این شاخه به آن شاخه می پرند؛ عصبی هستند. این عصبانیت از استرس در جمع بودن نشات می گیرد. اگر قرار است حرفی را بزنید پس بدون هیچ مقدمه و حاشیه رفتنی آن را بیان کنید! اینکه مدام  پراکنده گویی کنید دیگران را خسته می کند و شاید باعث شود که دیگر چندان به صحبت های تان اهمیت ندهند.

هنر خوب حرف زدن این است که همیشه مختصر و مفید حرف بزنید و قدرت کلمات را دست کم نگیرید. از کلماتی استفاده کنید که فرد مقابل تحت تاثیر صحبت های تان قرار بگیرد. زمانی که احساس می کنید عصبی و مظطرب هستید و امکان این وجود دارد که پراکنده گویی کنید قبلش کمی فکر کنید و حرف هایی که قرار است بزنید را در ذهن تان مرور کرده و دسته بندی کنید، اینگونه کمتر دچار چنین مشکلی خواهید شد.

طرز خوب حرف زدن در جمع,علت مشکل در حرف زدن,فن بیان خوب حرف زدن

۲. به موقع و به جا سوال بپرسید

وقتی که طرف مقابل تان گرم صحبت برای شماست و سوالی در ذهن تان در خلال حرف هایش پیش می آید سعی کنید بدون اینکه وسط حرف هایش بپرید سوال را بپرسید. اما اینکه سوال تان را با چه لحنی مطرح نمایید بسیار اهمیت دارد. شما بازجو نیستید پس سوال را به گونه ای نپرسید که فرق مورد نظر فکر کند شما دارید از او بازجویی می کنید و یا در کارهایش بیش از حدی که خودش دارد توضیح می دهد سرک می کشید!

در ضمن سوالی که می پرسید باید حتما مرتبط با بحث تان باشد و سعی کنید سوالات انحرافی نپرسید و رشته کلام را از دست شخص خارج نکنید با این کار او فکر می کند که شما اصلا حواس تان به حرف هایش نبوده و به چیز دیگری فکر می کردید!

۱. وقتی حرف می زنید به حرف های طرف مقابل هم گوش کنید!

اگر نیاز به یک شنونده خوب دارید، پس خودتان هم شنونده خوبی باشید! پس تظاهر به شنیدن نکنید و به همان اندازه که توقع شنیده شدن دارید در مقابل مکالمات و حرف هایی که می شنوید واکنش درست نشان دهید. مثلا زبان بدن خود را به گونه ای تنظیم کنید که شخص مقابل احساس خوبی از اینکه دارد با شما حرف می زند داشته باشد. یا از کلماتی برای تایید شنیدن استفاده کنید که متوجه شود شما علاقه مند برای شنیدن آن بحث هستید.

اگه دنبال یه سایت خوب برای خرید فالوور واقعی میگردی؟ اگه میخوای با خرید لایک به اکسپلورر اینستاگرام راه پیدا کنی؟ حتما یه سری به سایت دیجی فالوور بزن

خرید فالوور ایرانی اینستاگرام 100K با 25% تخفیف

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا