مهمترین خواص درمانی روغن کنجد
در آسیا از دانه کنجد در طبخ غذاهای گوناگون استفاده می شود و طمع و رایحه ای بسیار دلنشین به غذا می بخشد. از دانه های ریز کنجد برای پخت انواع شیرینی مانند شیرینی حلوا که یکی از بهترین شیرینی های خاورمیانه است، استفاده می شود.
همچنین به وسیله دانه های آسیاب شده ی کنجد، خمیری خوشمزه به نام تاهینی به عمل می آید. دانه های کامل کنجد یکی از بهترین و مغذی ترین خوراکی ها محسوب می شود. همچنین این ماده غذایی مفید دارای ویتامین های با ارزشی مانند آهن، کلسیم، روی، فسفر و ویتامین B1 است.
پیشنهاد می کنیم حتما این خوراکی بسیار ارزشمند را در سبد غذایی خود قرار دهید و در انواع غذاها به عنوان طمع دهنده ای خوشمزه استفاده کنید.
اگر کنجد را در ظرف شیشه ای نگهداری کنید، به شرط اینکه ظرف کاملا خشک و درب آن محکم و به دور از رطوبت و نور افتاب باشد، می توانید به مدت طولانی حتی بیشتر از یک سال حجم زیادی از آن را دخیره کنید. در ادامه مطلب بست فارسی با ۱۰ خاصیت و کاربرد روغن کنجد آشنا شوید.
۱۰. تقویت مو با ماسک روغن کنجد
برای تقویت موهای آسیب دیده و خشک می توانیم از ماسکی که از روغن کنجد تهیه شده، استفاده کنیم. سعی کنید هفته ای یک یا دو مرتبه ( بسته به جنس موهای خودتان) این ماسک را بعد از حمام استفاده کنید. برای تهیه این ماسک به ۲ قاشق غذا خوری روغن کنجد، ۲ قاشق مربا خوری شیر، ۲ قاشق غذاخوری جوانه گندم و در آخر یک عدد زرده تخم مرغ نیاز داریم.
ابتدا تمام مواد را با هم مخلوط کرده و روی موی تمیز قرار می دهیم. سپس با هر دو دست، سرمان را خوب ماساژ می دهیم طوری که پوست سر کاملا به این ماسک آغشته شود.
برای اینکه مواد آسان تر به همه ی قسمت های سر برسد باید برای چند دقیقه این کار را ادامه دهیم و بعد از ده دقیقه با آب گرم سرمان را بشوییم. استفاده مداوم از این ماسک باعث می شود موهای ما شفاف و لطیف شود.
۹. کاهش کلسترول خون
طبق تحقیقات انجام شده دانه ها و روغن کنجد دارای عملکرد فیتواستروژنی هستند و می توانند کلسترول را تا حدود بسیار بالایی کاهش بدهند و این یکی از خواص شگفت انگیز روغن کنجد می باشد. فیتواسترول ترکیباتی هستند که در گیاهان وجود دارد و از نظر ساختاری به کلسترول شباهت دارند.
برخی پژوهش ها نشان می دهد که در هر ۱۰۰ گرم کنجد ۴۰۰ تا ۴۱۳ میلی گرم فیتواسترول وجود دارد. در حال حاضر به دلیل اهمیت ترکیبات فیتواسترول آن ها را از دیگر دانه های گیاهی مانند ذرت و سویا نیز استخراج می کنند. این ماده علاوه بر کاهش کلسترول خون سیستم ایمنی بدن را تقویت و مانع از ایجاد سرطان های مختلف می شوند.
۸. کنجد منبعی خوب از مواد معدنی
کنجد دارای ترکیبات مس و منگنز همینطور کلسیم، منیزیم و روی می باشد. همچنین دانه های کنجد حاوی مقدار قابل توجهی فیبر و حتی پروتئین و فسفر هستند.
۷. وجود کلسیم در روغن کنجد
یکی از مهم ترین املاح معدنی و خواص کنجد، کلسیم است. طبق تحقیقات انجام شده، کلسیم در پیشگیری از سردرد های شدید میگرنی موثر است. همچنین در جلوگیری از کاهش توده استخوانی که در زمان یائسگی و آرتریت ( یک نوع بیماری خاص) به وجود می آید، نقش تاثیر گذاری دارد. کلسیم، ریسک احتمال به سرطان روده را کاهش می دهد و در جلوگیری از پوکی استخوان نقش مهمی را ایفا می کند.
شاید تصور شود که زنان در زمان سالخوردگی، درگیر پوکی استخوان می شوند، اما این تصور اشتباه است. ۳۰ درصد مردان، در زمان سالمندی، دچار شکستگی استخوان لگن می شوند و حدود ۱۲ درصد مردان بالای ۵۰ سال دچار شکستگی ناشی از پوکی استخوان می شوند.
در آزمایشاتی که بر روی ۳۹۶ مرد در رده ی سنی بین ۴۵ تا ۹۹ سال صورت گرفت، ثابت شد که بین کمبود روی و املاح معدنی دیگر در بدن، با پوکی استخوان ستون فقرات و لگن ارتباط تنگاتنگی وجود دارد.
۶. وجود منیزیم در کنجد
همانطور که می دانید منیزیم یکی از املاح معدنی مفید و فواید کنجد است که باعث ایجاد خواب راحت در زنانی که به خاطر یائسگی درگیر مشکل اختلال خواب هستند، می شود. از دیگر اثرات مفید منیزیم می توان به پیشگیری از سکته و بیماری های قلبی در افراد دیابتی، پیشگیری از گرفتگی عروق خونی که باعث به وجود آمدن میگرن می شود، اشاره کرد.
وجود منیزیم کافی در بدن می تواند فشار خون را کنترل کند و مانع از بیماری های قلبی و سکته های قلبی ( که ناشی از فشار خون بالاست) بشود. منیزیم برای افرادی که درگیر بیماری آسم هستند نیز مفید می باشد.
۵. وجود مس در کنجد
مس ماده معدنی مهمی در حفظ سلامت بدن است. این ماده در تشکیل کلاژن نقش بسیار مهمی دارد. کلاژن بافتی است که در استخوان ها و مفاصل انسان وجود دارد و باعث حفظ سلامت استخوان ها و مفاصل می شود.
همچنین مس در کاهش درد و برطرف شدن التهاب در بیماری های آرتریت روماتوئید تاثیر زیادی دارد که این به علت وجود مس در سیستم های آنزیمی ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است.
۴. روی در روغن کنجد
وجود روی در بدن باعث کم شدن آکنه می شود. همینطور ریزش و نازکی مو را در زنان کاهش می دهد. به علت اثر گذاری روی در چگالی املاح معدنی استخوان، استفاده ی مرتب از غذاهای حاوی روی به مردان سالمند پیشنهاد می شود.
همراه شدن روی با ویتامین E باعث شده خاصیت سفید کنندگی و ضد لک و چروک هم به دیگر خواص این ماده معدنی مفید اضافه شود.
۳. فیبر در کنجد
دانه های ریز کنجد، سرشار از فیبر می باشد. استفاده از کنجد در برنامه ی غذایی ،به علت وجود فیبر در کاهش سطح کلسترول تاثیر گذار است که این عامل مانع جذب چربی ها توسط روده می شوند.
همچنین فیبرهای غذایی موجود در کنجد، از سلول های کبدی در برابر آسیب های اکسیداتیو محافظت می کند و فشار خون را پایین می آورد. در مطالعاتی که بر روی حیوانات صورت گرفت مشخص شد کنجد جذب ویتامینE را در بدن افزایش می دهد.
۲. تهیه ی محصولات آرایشی بهداشتی
همانطور که می دانید درصد چربی کنجد بسیار بالا است اما از نوع سالم گیاهی. روغن کنجد حاوی اسیدهای چرب مفیدی است که یکی از اجزای اصلی پوست را تشکیل می دهد و در صورت غنی بودن پوست از این ماده ی مغزی و مفید، نرمی و لطافت برایمان به ارمغان می آورد. کسانی که از خشکی پوست و مو رنج می برند از مصرف روغن کنجد غافل نشوند تا نتیجه ی آن را در زیبایی و سلامت پوست و موی آسیب دیده شان مشاهده کنند.
پروتئینی که به همراه چربی در کنجد وجود دارد باعث شده که از روغن این گیاه (مخصوصا کنجد سیاه) در تهیه انواع لوازم آرایشی و بهداشتی مانند شامپو، کرم، ماسک و … استفاده شود و این از مهمترین خواص روغن کنجد می باشد.
۱. زیبائی ناخن
خانم هایی که علاقه به بلند کردن ناخن های شان دارند و به زیبایی انگشتان شان اهمیت می دهند، می توانند با مصرف روزانه یک یا دو قاشق غذاخوری کنجد، به این مهم دست پیدا کنند.
کنجد با انتقال راحت تر روی، به پوست و مو و ناخن ها از شکستگی مرتب ناخن جلوگیری و باعث استحکام و زیبایی ناخن و سلامت پوست و مو می شود.