سلامت

10 نشانه که میگوید خوردن گوجه فرنگی برای شما ضرر دارد

افزایش بازدید در گوگل
خلاصه نوشته
  • مضرات گوجه فرنگی به دلیل اینکه یک میوه کاملا اسیدی است بسیار زیاد بوده و اگر در مصرف آن حد و اندازه را رعایت نکنید، ممکن است سلامتی تان به خطر بیفتند. این ماده حتی در قالب سس و رب هم اسیدی تر می شود و برای کسانی که مشکلات معدوی دارند بیش از اندازه ضرر دارد.

پیشنهاد ویژه بست فارسی

اگر دنبال بهترین سایت برای اعزام دانشجو و مهاجرت به ترکیه می گردی بزن رو دکمه پایین

قیمت لیر ترکیهاعزام دانشجوتحصیل در ترکیهمهاجرت به ترکیه

آشنایی با معایب خوردن گوجه فرنگی

گوجه فرنگی یکی از خوراکی های بسیار پر کاربرد در صنعت آشپزی می باشد. آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که گوجه فرنگی در کدام دسته از مواد غذایی قرار می گیرد؟ بسیاری از مردم این ماده خوراکی را در دسته تره بار یا سبزیجات قرار می دهند، اما جالب است بدانید که در علم گیاه شناسی گوجه فرنگی را به عنوان یک میوه می شناسند. این ماده توپکی و قرمز رنگ سرشار از ویتامین هایی نظیر ویتامین c و لیکوپن است.

همان طور که گفتیم از این میوه در صنعت های مختلفی همچون آشپزی در قالب رب گوجه، پودر گوجه و همچنین انواع سس های کچاپ تولید می کنند. گوجه فرنگی یکی از مهم‌ ترین مواد غذایی است که در سبد تغذیه تمام مردم جهان قرار دارد. این میوه دارای اسیدهای بسیاری می باشد و یا بهتر است بگوییم جزء مواد غذایی اسیدی به شمار می رود که اگر در مصرف آن زیاده روی شود، امکان بروز هر بیماری وجود دارد!

مضرات گوجه فرنگی,مضرات گوجه فرنگی در بارداری,مضرات گوجه فرنگی طب سنتی

تاریخچه گوجه فرنگی

این میوه قرمز رنگ زمانی که وارد ایران شد مردم آن را با نام  “بادمجان ارمنی” و‌ “بادمجان رومی” می‌ شناختند! در گذشته گوجه فرنگی ها به این صورت تولید نمی شدند یعنی آنقدر بزرگ نبودند و در آن زمان به آن ها گوجه ‌گیلاسی می گفتند، زیرا به اندازه یک گیلاس کوچک و ریز بودند! اما پس از مدتی صنعت پرورش مواد غذایی به صورت گلخانه‌ ای رواج یافت و گوجه ‌فرنگی را هم به صورت گلخانه ‌ای تولید کردند و دیگر این گوجه ها همانند گوجه ‌گیلاسی ها کوچک و ریز نبودند و از آن پس به این میوه، گوجه فرنگی گفته شد.

البته هنوز هم در بازار گوجه فرنگی گیلاسی دیده می شود!  در غرب کشور و در شهرهایی مانند کردستان و کرمانشاه به گوجه گیلاسی “گوجه کردی” هم می گویند این نوع گوجه کمی با نوع گیلاسی تفاوت دارد ، یعنی سایزش به همان ریزی و کوچکی است اما هسته های بیشتری داشته و طعم ترش تر و خوشمزه تری هم دارد. جالب است بدانید اولین کسی که گوجه فرنگی را در ایران پرورش داد خاندانی به اسم معیری بودند که در زمان قاجار ها زندگی می کردند آن ها در اطراف فرودگاه مهرآباد مزارعی برای کشاورزی داشتند که بخشی از آن را به تولید گوجه فرنگی اختصاص داده بودند.

اما گوجه فرنگی یک ماده تقریباً بی خطر و پر طرفدار محسوب می‌شود که از آن در غذاها و انواع سالادها استفاده می ‌کنند ولی در چند سال اخیر بسیار مشاهده شده که افرادی با مصرف این میوه دچار مشکلاتی حاد شده‌ اند و پس از بررسی های مختلف مشخص شد ممکن است به دلیل گلخانه ‌ای بودن آن واکنش های مختلفی در بدن افراد به وجود آورد. پس اگر بدن شما هم پس از مصرف گوجه فرنگی دچار اختلالاتی عجیب می شود سریعاً مصرف آن را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید و یا علت آن را بررسی نمایید. در ادامه Bestfarsi به برخی از مضرات گوجه فرنگی بر سلامت اشاره خواهد داشت. با ما همراه باشید.

معایب خوردن گوجه فرنگی,معایب گوجه فرنگی,مضرات گوجه فرنگی

۱۰. ممکن است گوجه‌ فرنگی موجب تشدید بیماری خود ایمنی شود!

برخی از میوه ها و سیفی جات جزء دسته ای به نام “بادنجانیان” قرار می گیرند، علت اش هم این است که چنین مواد خوراکی حاوی مقادیری آلکالوئید هستند که برای بدن حکم سم را دارد و اگر بدن فردی به این ماده واکنش نشان دهد یعنی برای او بسیار مضر بوده و آن شخص جزء افرادی است که مبتلا به بیماری های خود ایمنی هستند! در گوجه فرنگی هم ممکن است مقداری از این ماده سمی وجود داشته باشد.

اختلال خود ایمنی چیست؟ شاید این سوال باشد که برای تان پیش آمده! در پاسخ باید بگویم که این اختلال مربوط به دستگاه ایمنی بدن می باشد. اختلال خود ایمنی دقیقاً زمانی شروع می شود که دستگاه ایمنی  فرد، اشتباهی به بدن حمله می کند. اختلال خود ایمنی در بدن هر فرد به صورت متفاوت عمل می کند ممکن است اندام هایی همچون عضلات، غدد تیروئید، لوزالمعده و حتی مفاصل را درگیر کند‌! پس اگر بعد از خوردن گوجه فرنگی بدن تان دچار اختلالات غیر عادی شد حتما به پزشک مراجعه نمایید.

۹. وجود مواد سمی بر روی پوست گوجه فرنگی و تاثیر آن بر بدن

همانطور که در قسمت‌ های بالاتر گفتیم امروزه میوه‌هایی مانند گوجه فرنگی به صورت گلخانه‌ ای تولید می شوند. تا اینجای کار هیچ مشکلی پیدا نمی شود! اما مسئله پنهان اینجاست که گلخانه ها برای این که گوجه هایی با کیفیت تولید کنند و همچنین برای دفع آفات از سموم بسیاری استفاده می‌ کنند! پس از کاشت و برداشت گوجه فرنگی ها معمولاً این سموم بر روی پوست شان باقی می ماند اما شما متوجه آن ها نخواهید شد، چرا که با چشم دیده نمی شوند! پس با این تفاسیر اگر پیش از مصرف، گوجه ‌فرنگی را به خوبی شستشو ندهید ممکن است با وجود سمومی که بر روی پوست هایش باقی مانده دچار بیماری شوید.

۸. برگ گوجه فرنگی سمی است‌!

معمولاً در هیچ میوه ‌فروشی گوجه ‌فرنگی را به همراه برگ هایش نمی فروشند! چراکه برگ آن اصلاً قابل خوردن و یا مصرف نیست. دانشمندان در طی یک تحقیقات شیمیایی بر روی این میوه متوجه شده اند که بر روی برگ های آن مواد سمی مانند گیلکوالکالید وجود دارد. این سموم به قدری خطرناک اند که می توانند موجب مرگ انسان شوند. شاید در ابتدای مصرف برگ گوجه اختلالاتی همچون معده درد و مشکلات اعصاب و روان در بدن افراد بروز داده شود و در موارد حاد تر فرد واکنش های شدیدتری نشان دهد.

۷. مصرف بیش از حد گوجه فرنگی و مشکلات مثانه

افرادی که مبتلا به مشکلات و بیماری های مثانه بی اختیاری در ادرار هستند باید در مصرف گوجه فرنگی به هیچ وجه زیاده‌ روی نکنند، چراکه در این میوه قرمز رنگ مقادیر بسیاری از اسید وجود دارد که بر روی عملکرد مثانه تاثیر گذار هستند. برخی از افرادی که به خود درمانی اعتقاد دارند بدون هیچ سندیت علمی می گویند که اگر گوجه فرنگی به صورت پخته مصرف شود مقدار اسید آن کاهش می یابد، آن ها می گویند که به جای خود گوجه فرنگی از رب یا سس آن استفاده شود! در حالی که این تفکر کاملا اشتباه بوده و گوجه ‌فرنگی در قالب سس یا رب، اسیدی تر هم می شود و حتی سس و رب آن می‌ تواند مشکلات بیشتری برای بدن انسان به وجود آورد!

۶. مصرف بیش از حد گوجه فرنگی موجب تغییر رنگ پوست می شود

همان طور که می دانید برای مصرف هر ماده غذایی حتی اگر بیش از گوجه فرنگی برای بدن انسان مفید باشند، باید حتماً حجم و میزان مصرف را رعایت کنید، چراکه زیاده روی در هر چیزی موجب بروز مشکلات جدی خواهد شد! در اکثر مواد خوراکی که رنگی هستند مانند هویج سبزیجات سبز رنگ و گوجه، ماده ای به نام لیکوپن وجود دارد. یکی از مثبت ترین ویژگی های لیکوپن این است که تاثیر بسزایی بر روی عملکرد قلب و عروق خواهد گذاشت. اما اگر این ماده بیش از حد وارد بدن شود موجب اختلالات جدی مانند تغییر رنگ پوست خواهد شد به فرایند تغییر رنگ بدن توسط این ماده، اختلال لیکوپنودرمی می گویند.

۵. گوجه فرنگی خطری جدی برای کسانی که مبتلا به سندروم IBS هستند

سندروم IBS یا ” روده تحریک پذیر” یکی از آزار دهنده ترین اختلالات معده و روده است که بسیاری از مردم جهان از آن رنج می ‌برند. کسانی که مبتلا به این بیماری هستند، رژیم و سبد غذایی شان کاملاً با افراد عادی متفاوت است!  برای مثال گوجه یکی از مواد غذایی است که در سبد غذایی شان جای خاصی ندارد، چرا که موجب تحریک روده و معده شان می شود و این فرآیند علائم دردناکی همچون حالت تهوع شدید، یبوست یا اسهال، گرفتگی عضلات نفخ و تشکیل گاز معده خواهد شد. اگر پس از مصرف گوجه‌ فرنگی به چنین علائمی دچار شدید حتماً مصرف آن را قطع کرده و به یک پزشک مراجعه کنید، شاید شما هم مبتلا به این سندروم دردناک هستید!

۴. گوجه فرنگی و ایجاد آلرژی های شدید

هیستامین ماده‌ ای است که موجب افزایش تقویت سیستم ایمنی بدن می گردد، در واقع این ماده شوالیه برای مبارزه با میکروب هاست و در گوجه‌ فرنگی مقداری از این ویتامین وجود دارد! اما مشکل اینجاست که این ماده به همان اندازه که برای بدن مفید است به همان اندازه هم واکنشی منفی بر روی برخی از بدن ها نشان می دهد، واکنش هایی که به آن ها آلرژی می گویند. علائم بروز این آلرژی شامل التهاب زبان، خارش بیش از اندازه پوست و سرفه می گردد. مصرف گوجه برای افرادی که دچار آلرژی شدید هستند اصلا توصیه نمی شود!

۳. گوجه فرنگی و بیماری های کلیوی

یکی از مزایای گوجه ‌فرنگی این است که با مصرف آن بدن به تولید بیشتر و بهتر کلسیم می پردازد اما در مقابل از معایب خوردن گوجه فرنگی این است که در آن مقداری ماده به نام ای اکسالیت وجود دارد که اگر تولید آن در بدن افزایش یابد موجب سخت هضم شدن فرایند سیستم گوارش می گردد. حال ممکن است این سوال برای تان پیش بیاید که دیر هضم شدن غذا چه ربطی به کلیه دارد؟ در پاسخ باید بگوییم که اختلال در سیستم گوارشی موجب تولید سنگ کلیه می گردد بدتر از آن اینکه به خاطر وجود پتاسیم سیستم عملکرد کلیه را معیوب می سازد. با این تفاسیر اگر مشکلات کلیوی دارید در مصرف گوجه ‌فرنگی زیاده روی نکنید.

۲. گوجه فرنگی و درد های عضلانی

در گوجه فرنگی ماده قلیایی به نام سلانین وجود دارد، این ماده موجب بهبود عملکرد کلسیم و شکل گیری آن در بدن می شود اما اگر مقدار آن بیش از اندازه باشد منجر به دردهای عضلانی و حتی ورم مفاصل می گردد!

۱. گوجه فرنگی و افزایش رفلاکس معده

همانطور که در قسمت بالا گفتیم گوجه ‌فرنگی جزء ماده های غذایی اسیدی است و مصرف آن ممکن است موجب افزایش اسید معده یا همان فرایند رفلاکس گردد. پس توصیه می کنیم افرادی که دچار بیماری های معدوی، سندروم روده تحریک پذیر و ورم معده هستند در مصرف این ماده غذایی زیاده روی نکنند. اسید گوجه فرنگی به قدری مضر است حتی اگر افراد عادی و سالم از آن استفاده کنند احتمال اینکه دچار سوزش معده شوند وجود دارد.

اگه دنبال یه سایت خوب برای خرید فالوور واقعی میگردی؟ اگه میخوای با خرید لایک به اکسپلورر اینستاگرام راه پیدا کنی؟ حتما یه سری به سایت دیجی فالوور بزن

خرید فالوور ایرانی اینستاگرام 100K با 25% تخفیف

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا