رپورتاژ آگهی رایگان

چیلر تراکمی هوا خنک و آب خنک در تهویه مطبوع ساختمان

درباره شرکت مهندسی تهویه نگار

ایجاد شرایط مطلوب جریان هوا، دما و رطوبت در ساختمان و محل سکونت، تاثیر بسیار مهمی در سلامت روانی و جسمی افراد دارد. با توجه به جامعه مدرن امروزی که بسیاری از شغل ها و فعالیت های انسانی در داخل ساختمان ها انجام می شود، این مهم بیش از پیش مورد توجه قرار می گیرد.

شرکت مهندسی تهویه نگار با بیش از یک دهه فعالیت در طراحی و ساخت انواع سیستم های تهویه مطبوع از جمله انواع چیلر تراکمی، کولینگ تاور، هواساز، روفتاپ پکیج، اسپلیت، داکت اسپلیت و… سعی دارد بر اساس شرایط اقلیمی محل پروژه و همچنین توانایی مالی کارفرمایان، بهترین سیستم برودتی یا تهویه مطبوع را برای آنان انتخاب نماید.

چیلر تراکمی,چیلر تراکمی آب خنک,چیلر تراکمی هوا خنک

انواع چیلر تراکمی

یکی از اصلی ترین معیارهای تفکیک و دسته بندی این نوع سیستم ها، نحوه خنک کاری ماده مبرد یا سرمازا در کندانسور چیلر تراکمی هست. این خنک کاری اگر به وسیله جریان آب باشد، به آن چیلر تراکمی آب خنک یا چیلر آبی گفته می شود، اما در صورتی که این فرآیند کاهش دمای مبرد در قسمت کندانسور به وسیله جریان هوا باشد، به آن چیلر تراکمی هوا خنک یا چیلر هوایی گفته می شود.

عامل مهم دیگر در دسته بندی این دستگاه ها، نوع کمپرسور (اسکرو، اسکرال، روتاری، پیستونی و …) آن است که بر اساس نیاز پروژه و نیاز سنجی مهندس مکانیک، تعیین خواهد شد.

اجزای چیلرهای تراکمی هوا خنک و آب خنک

این دستگاه ها چه آب خنک و چه هوا خنک باشند، تحت سیکل تبرید تراکمی بخار کار می کنند و از اجزای اصلی زیر تشکیل شده اند :

  • کمپرسور یا واحد فشرده سازی
  • کندانسور یا واحد چگالش
  • اواپراتور یا واحد تبخیر کننده
  • شیر انبساط یا اکسپنشن ولو

چیلر تراکمی,چیلر تراکمی آب خنک,چیلر تراکمی هوا خنک

چیلر تراکمی هوا خنک

یکی از سیستم های رایج در سرمایش و تهویه مطبوع واحدهای مسکونی چیلر تراکمی هوا خنک هست. روند استفاده از این نوع چیلرهای هوایی بسیار رو به رشد است چرا که مصرف آب کمتری دارند و همچنین نگهداری از این دستگاه نسبت به چیلر آبی آسان تر است.

چیلر تراکمی آب خنک

چیلرهای آبی نسب به نوع هوایی در ابعاد یکسان طرفیت برودتی بیشتری دارند چراکه ظرفیت گرمایی آب نسبت به هوا بیشتر است. اما به دلیل اینکه چیلر تراکمی آب خنک جهت کارکرد صحیح و اثر بخش نیاز به کولینگ تاور یا برج خنک کننده دارد، هزینه ساخت، نگهداری و همچنین نگه داری آن نسبت به چیلرهای هوا خنک بیشتر است. از طرفی به دلیل اینکه مشکل کمبود آب در کشور ما جدی است، روند استفاده از جیلر آب رو به کاهش است.

مینی چیلر

همچنین گاهی این چیلرها به صورت کوچک و مستقل برای هر واحد طراحی می شوند که در چنین حالتی به آن ها مینی چیلر گفته می شود.
البته باید به این نکته توجه داشت که بر اساس تجربه ما، هزینه ساخت مینی چیلر برای یک مجتمع مسکونی بیشتر از یک چیلر مرکزی می شود.
از نظر مصرف و هزینه برق نیز استفاده از چیلر تراکمی به صورت مرکزی بهتر است و ساکنین مجتمع مسکونی هزینه کمتری را جهت برق چیلر می پردازند.
چون هدف اصلی استفاده از مینی چیلر اشغال فضای کمتری از ساختمان یا واحد مسگونی است، عمدتا مینی چیلرها را به صورت هوا خنک طراحی و تولید می کنند.
مهم ترین تفاوت مینی چیلر با سایر چیلرها این است که پمپ و بعضاً منبع انبساط درون خود دستگاه قرار می گیرد.

نحوه عملکرد چیلرهای تراکمی

ماده مبرد در حالت گاز وارد کمپرسور می شود و پس از افزایش فشار و دما، به کندانسور هدایت می شود. در کندانسور فرآیند چگالش یا تقطیر رخ می دهد، یعنی دمای گاز مبرد از طریق انتقال گرما به محیط اطراف کاهش می یابد و در نتیجه در اثر این کاهش دما از فاز گاز به فاز مایع تبدیل می شود.
پس از آن ماده مبرد در حالت مایع به سمت شیر انبساط حرکت می کند و به دلیل افت فشار و دما به حالت دو فازی (ترکیبی از بخار و مایع) در می آید و بعد از آن به سمت اواپراتور حرکت می کند.
در اواپراتور به دلیل اینکه دمای ماده مبرد کمتر از دمای محیط اطراف است، سبب جذب گرما می شود و این دقیقا به معنای ایجاد سرمایش است.

چیلرهای تراکمی هوایی و آبی تهویه نگار

چیلرهای ساخت شرکت ما دو سال گرانتی معتبر شرکتی دارند و همچنین تا ۱۰ سال تامین لوازم یدکی را نیز تعهد می کنیم تا سازندگان ساختمان و برج ها با مشکل و نگرانی مواجه نباشند.

اگه دنبال یه سایت خوب برای خرید فالوور واقعی میگردی؟ اگه میخوای با خرید لایک به اکسپلورر اینستاگرام راه پیدا کنی؟ حتما یه سری به سایت دیجی فالوور بزن

خرید فالوور ایرانی اینستاگرام 100K با 25% تخفیف خرید تیک آبی اینستاگرام خرید فالوور ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا