کتابخانه های عجیب دنیا کدامند؟
همانگونه که دنیای کتاب از شگفتی و اسرار بی شماری برخوردار می باشد، در برخی نقاط جهان نیز وجود کتابخانه های عجیب به مقوله ای جذاب و سرگرم کننده بدل گردیده است. بسیاری از هنرمندان با خلاقیت در ساخت مدل های مختلفی از کتابخانه ها سعی در ایجاد اشتیاق بیشتر در افراد برای مطالعه داشته اند. اشخاصی که زندگی خود را وقف تعلیم دانش و آگاهی به انسان ها نموده اند نیز در خیلی مناطق ناشناخته و صعب العبور اقدام به ساخت کتابخانه هایی عجیب کرده اند.
مطالعه یکی از لذت بخش ترین فعالیت های بشری به شمار می رود، که گاهی با صرف هزینه ای نه چندان گزاف فراهم می گردد. حال بیایید با هم گشتی در دنیا بزنیم و ۱۰ تا از عجیب ترین کتابخانه های جهان را بشناسیم. قطعا دیدار از آن ها خالی از لطف نیست.
۱۰. کتابخانه بزرگ واتیکان، ایتالیا | Vatican Library
کتابخانه بزرگ واتیکان در کشور ایتالیا یکی از عجیب ترین کتابخانه های جهان به شمار می رود، که توسط جمعی بزرگ از پناهندگان در سال ۱۸۳۷ به منظور رواج علم و دانش در بین مردم افتتاح گردید.
در این کتابخانه از تمام حوزه های دانش کتاب های مرجع و معتبری یافت می شود، و روشنی سالن مطالعه را یک لوستر بزرگ تامین می نماید. وجود کره ای در ابعاد بسیار بزرگ نیز امکان نقشه خوانی و محاسبه موقعیت های جغرافیایی را برای محققان فراهم می آورد.
۹. کتابخانه ویبلینگن ابی، آلمان | Wiblingen Abbey Library
کتابخانه ویبلینگن در کشور آلمان فضایی بسیار اعجاب انگیز دارد. داخل سالن های مطالعه مانند موزه ای خارق العاده پر از انواع تندیس های تاریخی، پزشکی و جانوری است.
بخش نمایش کالبدها به شیوه ای متبحرانه تمام قسمت های بدن را به تصویر می کشد و با حدود ۱۸۵۰۰۰ جلد کتاب در سال ۱۷۱۶ تاسیس گردید. ویبلینگن یکی از محبوب ترین مکان های تحقیقاتی برای دانشمندان به شمار می رود.
۸. کتابخانه بیبلیوتکا ساندراپنا | Biblioteca Sandro Penna
یکی از جالب ترین کتابخانه ها که با نام شاعر بزرگ ایتالیایی به نام ساندراپنا در شهر پروجا سال ۲۰۰۴ تاسیس گردید، به شکل یک بشقاب پرنده صورتی نمایی عجیب و زیبا را از خود به نمایش می گذارد.
بیبلیوتکا در سه طبقه که با دیواره های شیشه ای فضایی روشن در روز و درخشان در شب ایجاد می کند، سالن های مطالعه عجیبی نیز دارد که به شکل داخل سفینه های فضایی طراحی شده اند.
۷. کتابخانه آرما دی اینستراکی، آرژانتین | Arma de Instruccion Masiva
ماشین مدل فورد فالکن از اتومبیل های مورد استفاده توسط پلیس و ارتش آرژانتین در زمان خفقان دیکتاتوری این کشور بود که هنوز هم به تصویری از وحشت برای ملت آرژانتین محسوب می گردد.
هنرمند و محققی به نام رائول لمسوف در اقدامی خلاقانه یکی از عجیب ترین کتابخانه های جهان را طراحی کرده است او از همین اتومبیل های منفور را به شکل تانکی بازسازی نموده و با قفسه بندی به کتابخانه ای سیار تبدیل کرده. این ماشین مطالعه سیار در تمام مناطق محروم کشور می چرخد و کتاب ها را به علاقه مندان به مطالعه امانت می دهد.
۶. کتابخانه های باجه تلفنی، انگلستان | Long Clawson Library
پس از پیشرفت وسایل ارتباطی و ورود انواع تلفن های هوشمند به زندگی بشر باجه های تلفن به خاطره های نه چندان دور تبدیل گردیدند. دولت انگلستان به جای جمع آوری باجه ها آن ها را به کیوسک های امانت کتاب و کتابخانه های عمومی تغییر کاربری دادند.
مردم هم استقبال خوبی از این مکان های کوچک اما پرفایده علمی به عمل آوردند.
۵. کتابخانه شترها، کنیا | The Kenyan Camel Library
کنیا جزو مناطق جغرافیای محروم به لحاظ امکانات علمی و آموزشی می باشد، که مردم از کمترین ابزارهای تعلیم و تعلم هم به دور هستند. کتابخانه ملی کنیا در اقدامی هوشمندانه دست به طراحی یکی از جالب ترین کتابخانه های دنیا یعنی کتابخانه های سیار زد، که علاوه بر عجیب بودن ذوق و اشتیاق مردم را به مطالعه بالا برد.
مسئولان کتابخانه چندین شتر را برای حمل کتب مختلفی در نظر گرفتند. این شترها با گذر از صحراها به میان بادیه نشین ها و اقوام ساکن در بیابان ها رفته و علاقه مندان می توانند، هر کتابی که دوست دارند را به امانت بگیرند.
۴. کتابخانه قایقی ایپوس، نروژ | Epos Book Boat
یکی از علاقه مندان به مطالعه در کشور نروژ با خرید یک قایق تفریحی و تبدیل آن به یک کتابخانه سیار در مناطق دریایی از سال ۱۹۵۹ با حدود ۶۰۰۰ جلد کتاب شروع به کار کرد و یکی از عجیب ترین کتابخانه های دنیا را بوجود آورد.
در حال حاظر این قایق ۲۵۰ منطقه مختلف را تحت پوشش قرار داده و دوستداران مطالعه با اشتیاق هر روز منتظر دیدار کتابخانه قایقی در اسکله می نشینند.
۳. کتابخانه مکانیزه، کالیفرنیا | Mechanical Libraries
کتابخانه های مکانیزه یکی از عجیب ترین کتابخانه های جهان هستند که مانند باجه های عابر بانک به صورت شبانه روزی در ایستگاه های قطار، اتوبوس و ورودی پمپ بنزین های کالیفرنیا آماده ارائه کتاب به علاقه مندان به مطالعه می باشند.
افراد با ثبت نام در سایت مخصوص به کتابخانه و دریافت کارت هوشمند در هر ساعتی از شب یا روز می توانند برای دریافت کتاب مورد نظر خود اقدام نمایند. کافی است با وارد کردن کارت و تایپ کردن نام کتاب به صورت مکانیزه آن را تحویل بگیرید.
۲. کتابخانه بیبلیوبورو، کلمبیا | Biblioburro Bookstore
لوییز سوریانو معلم کلمبیایی و مسئول جالب ترین کتابخانه جهان است که در مقطع ابتدایی برای دسترسی تمام مردم و امکان امانت کتاب به صورت رایگان برای مناطق محروم قفسه های چوبی را بر الاغ سوار کرده و با انواع کتب علمی، آموزشی و سرگرمی در اکثر روستاها می چرخد.
او به علاقه مندان به مطالعه کتاب امانت داده و یا برای کودکان داستان های جذاب می خواند.
۱. کتابخانه کودکان، چین | Kid’s Republic Bookstore
مسئولان نظام آموزشی کشور چین برای ایجاد علاقه به مطالعه در کودکان اقدام به ساخت یک شهربازی پر از کتاب های متنوع کرده اند.
بچه ها با حضور در این کتابخانه های عجیب و غریب خود را در داستان های موجود در کتاب ها می بینند، و حتی با به تصویر کشیدن وقایع تاریخی آموزش بهتری از دروس را برای شان فراهم می آورند.
به نظر شما کتابخانه های عجیب دنیا کدامند؟