
شرکت گوگل در سال 1998 توسط دو نفر به نامهای لری پیج و سرگئی برین تاسیس شد. نام “گوگل” بازی با کلمه “googol” است. نام شرکت گوگل برای منعکس کردن مأموریت این شرکت برای سازماندهی به بی نهایت اطلاعات موجود در اینترنت انتخاب شد. در سال 1996، پیج و برین زمانی که در استنفورد بودند، شروع به کار بر روی یک موتور جستجو به نام “Backrub” کردند. آنها بعداً نام موتور جستجو را به “گوگل” تغییر دادند و در سال 1997 نام دامنه را ثبت کردند. شرکت گوگل در سال 1998 این شرکت به طور رسمی تأسیس شد و موتور جستجوی Google در دسترس عموم قرار گرفت.
سال های اولیه فعالیت شرکت گوگل
در سال های اولیه تاسیس شرکت گوگل، این شرکت با رشد سریع و نوآوری آغاز شد. در سال 2000، این شرکت برنامه AdWords را معرفی کرد، یک برنامه تبلیغاتی که به مشاغل اجازه میداد تبلیغات را در کنار نتایج جستجو قرار دهند. این امر یک پیشرفت بزرگ برای این شرکت بود، زیرا راهی را برای گوگل برای کسب درآمد از موتور جستجوی خود فراهم کرد. در سال 2004، گوگل وارد بازار عمومی شد و عرضه اولیه عمومی آن (IPO) یکی از بزرگترین عرضههای عمومی در تاریخ بود. از آن زمان، شرکت گوگل به گسترش و تنوع محصولات خود از جمله راه اندازی نقشه های گوگل( گوگل مپ)، گوگل ارث و نمای خیابان گوگل ادامه داده است. شرکت گوگل همچنین در سال 2006 سایت محبوب اشتراک گذاری ویدیو یوتیوب را خریداری کرد.
در سالهای اخیر، شرکت گوگل بر گسترش حضور خود در بازار تلفن همراه، توسعه سیستم عامل اندروید برای دستگاههای تلفن همراه و راهاندازی Google Glass، یک رایانه پوشیدنی با نمایشگر نوری روی سر متمرکز شده است. این شرکت همچنین سرمایه گذاری قابل توجهی در هوش مصنوعی و یادگیری ماشین انجام داده است و کتابخانه نرم افزار متن باز TensorFlow را برای یادگیری ماشین توسعه داده است.
چنانکه اشاره شد در سال های اخیر، شرکت گوگل بر گسترش حضور خود در بازار موبایل و توسعه قابلیت های هوش مصنوعی خود تمرکز کرده است. این شرکت Google Assistant را معرفی کرد که یک دستیار مجازی مجهز به هوش مصنوعی و Google Photos است که از یادگیری ماشینی برای سازماندهی و جستجو در عکس ها استفاده می کند. در سال 2019، گوگل پلتفرم بازی مبتنی بر هوش مصنوعی خود، Google Stadia را معرفی کرد که به کاربران اجازه میدهد بازیهای ویدیویی را در هر دستگاهی که به اینترنت دسترسی دارند، بازی کنند.
در سال 2020، شرکت گوگل Google Meet را معرفی کرد، یک پلت فرم کنفرانس ویدیویی، که در طول همه گیری همه گیری بیماری کرونا ضروری شد، زیرا به مردم اجازه می داد از راه دور کار کنند، یاد بگیرند و معاشرت کنند. در سال 2021، شرکت گوگل Google Workspace را منتشر کرد، مجموعه ای از ابزارهای بهره وری شامل Gmail، Drive، Docs، Sheets و Slides که به یک راه حل ضروری برای مشاغل و مدارس تبدیل شد.
امروزه شرکت گوگل یکی از بزرگترین و قدرتمندترین شرکتهای فناوری در سطح جهان است که طیف گستردهای از محصولات و خدمات را در اختیار دارد و زندگی میلیاردها انسان را تحت تأثیر قرار میدهد. شرکت گوگل از آغاز کار خود به عنوان یک موتور جستجو که توسط دو دانشجوی دکتری تاسیس شد، گوگل امروزه به یک رهبر جهانی در فناوری و نوآوری تبدیل شده است.
جالب ترین حقایق در مورد گوگل
در سال 2021، شرکت گوگل 91.94 درصد سهم بازار را به دست آورد. گوگل دارای شاخصی با بیش از 3 میلیارد وب سایت است. هنگامی که این فهرست چاپ می شود، یک دسته کاغذ به ارتفاع 130 مایل خواهید داشت. شرکت گوگل در کمتر از نیم ثانیه تمام این وب سایت ها را جستجو می کند. این امر نیز اهمیت سئو را نشان می دهد، مخاطبان شما باید وب سایت شما را بین این شاخص بزرگ از سایتها پیدا کنند. شرکت گوگل 2.5 تریلیون جستجو در سال در سراسر جهان دارد.
در سال 2021، 4.1 میلیون جستجو، 63000 جستجو در ثانیه، 230 میلیون در ساعت و 5.6 میلیارد در روز وجود دارد که بیش از 2.5 تریلیون جستجو در سال در سراسر جهان است. شرکت گوگل 24.4 میلیون دنبال کننده در توییتر دارد.
اگر کسی هرگز شکست نخورده باشد نمی تواند واقعاً یک فرد موفق باشد. اگر برای الهام گرفتن از داستان زندگی بزرگترین کارآفرینان جهان به دنبال یک سایت مرجع میگردید پیشنهاد ما وب سایت دانشگاه کسبوکار است. وب سایت دانشگاه کسبوکار یک رسانه تخصصی در حوزه کارآفرینی و استارتاپ است که تمامی موضوعات مرتبط با کارآفرینی را پوشش میدهد. دانشگاه کسبوکار سالها تجربه خود را در زمینه استارتاپها با شما به اشتراک میگذارد. اگر به مباحث کارآفرینی و استارتاپی علاقهمند هستید میتوانید از وبسایتهایی مانند entrepreneur.com، economist.com، businessuni.net، bloomberg.com، hbr.org و wsj.com استفاده کنید و از جدیدترین مطالب دنیای کارآفرینی و استارتاپ مطلع شوید.
منبع: دانشگاه کسب و کار