بهترین غذاهای پاییزی
بهترین غذاهای فصل پاییز می توانند بدن شما را گرم نگه دارند عبارتند از: انواع مختلفی از سوپ و آش مثل آش اسفناج، سوپ گندم سوپ گل کلم، هویج پلو، چلو گوشت خاگینه و… که از طعم های بی نظیری برخوردار هستند.
با فرا رسیدن فصل پاییز و زمستان آب و هوای گرم جای خود را به سرما می دهد به همین علت باید در لیست برنامه غذایی خود مواد خوراکی را قرار دهید که بدن شما را گرم نگه دارد که برای آشنایی بیشتر شما در ادامه ۱۰ بهترین غذا برای فصل پاییز را برای شما معرفی می کنیم.
۱۰. خورش فسنجان
فسنجان یک غذای شیرین و چرب محسوب می شود که در آن گردو و گوشت چرخ کرده وجود دارد. این غذا برای استفاده در فصول سرد انتخاب مناسبی است، زیرا در تهیه آن از گردو استفاده می شود. طرز تهیه این غذای معروف پاییزی به این صورت است که گوشت چرخ کرده ، پیاز و دارچین، رب انار شیرین یا ترش و کمی شکر را با هم مخلوط می کنید و بعد از پخته شدن سرو کنید.
۹. سوپ گندم
از بهترین غذاهای پاییزی که برای درمان سرماخوردگی تاثیرگذار است می توان سوپ گندم را نام برد. مواد اصلی سوپ گندم شامل بلغور گندم، برنج نیم دانه، هویج، پیاز متوسط، گوجه فرنگی و جعفری، و ادویه می شود، همچنین برای این که سوپ گندم خاصیت بیشتری داشته باشد می توانید در تهیه آن از آب مرغ بهره ببرید.
۸. خوراک لوبیا
خوراک لوبیا یکی از غذاهای پرطرفدار در فصل پاییز و زمستان است که ماده اصلی این غذا لوبیا می باشد. برای پخت این غذا ابتدا باید آن را هشت الی دوازده ساعت در آب قرار دهید سپس با جو، قارچ یا سیب زمینی خوراک لوبیا را تهیه کنید. در رژیم غذایی گیاه خواران خوراک لوبیا وجود دارد. از آن جایی که لوبیا سرشار از پروتئین است در این غذا هم پروتئین فراوانی وجود دارد.
۷. خاگینه
خاگینه از بهترین غذاهای فصل پاییز است که ماده اولیه آن آرد و تخم مرغ است و با توجه به علاقه خود می توانید آن را به صورت شیرین یا بدون طعم تهیه کنید. نوع غیر شیرین این غذا با استفاده از قارچ، سیب زمینی، سبزیجات، فلفل دلمه ای و کدو آماده می شود. خاگینه یکی از انواع غذاهای پاییزی است که برای استفاده در فصل زمستان ترجیح داده می شود، زیرا از اسیدهای آمینه ضروری، ویتامین های a،b،e، فسفر و پروتئین برخوردار می باشد.
۶. آش اسفناج
یکی از غذاهایی که در فصل های سرد سال در ارجعیت قرار دارد آش اسفناج است مه مواد اولیه آن برگ اسفناج می باشد. اسفناج جز یکی از غذاهای غذاهای ساده معرفی می شود که در دسترس تمامی افراد قرار دارد و می توان برای مدت زمانی طولانی هن آن را فریز کرد.
۵. آش رشته
یکی دیگر از غذاهای معروف پاییزی آش رشته است که با علاقه بیشتر افراد همخوانی دارد. ماده اولیه آش رشته شامل انواع حبوبات و دسته ای از سبزیجات است که آن را با پیازداغ و کشک و سیر داغ تزیین می کنند. آش رشته برای فصل های سرد سال بسیار لذیذ است، زیرا حبوباتی که در آن وجود دارد آن را غنی از پروتئین می کند.
۴. سوپ گل کلم
یکی از غذاهای پرخاصیت سوپ گل کلم خامه ای می باشد که طرز تهیه آن بسیار راحت می باشد. طرز تهیه این پیش غذای پاییزی به نحو است که بعد از پختن گل کلم باید آن را با آب مرغ، پنیر خامه ای، ماست یونانی، بیکن، جعفری و پوست لیموترش مخلوط کنید، بنابراین با توجه به موادی که در تهیه این غذا استفاده می شود می توان از آن به عنوان یکی از غذاهای پرکالری یاد کرد.
۳. شیر برنج
شیر برنج از بهترین غذاهای پاییزی می باشد که می توان به عنوان پیش غذا یا دسر از آن استفاده کرد. در شیر برنج کلسیم وجود دارد به خاطر همین می تواند به درمان سرماخوردگی کمک کند. این غذای سالم پاییزی می تواند تاثیرات مثبتی بر روی زیبایی و سلامت پوست شما داشته باشد. شیر برنج با هزینه خیلی کمی تهیه می شود و برای کودکان انتخاب مناسبی است.
۲. چلو گوشت
یکی از بهترین غذاهای پاییزی پرخاصیت چلو گوشت نام دارد، اما با این حال یکی از غذاهای پرهزینه محسوب به شمار می رود ماده اصلی این غذا شامل گوشت قرمز گوشت شترمرغ، شتر، گوشت پرنده های کوچک است. چلو گوشت جز غذاهای ساده و راحت محسوب می شود که باید بخوبی آن را باید بپزید.
۱. ترخینه
انواع مختلفی از آش ها وجود دارد که در میان آن ها ترخینه یکی از پرطرفدارترین ها است و شهرهای کردنشین مثل لرستان، کردستان، ایلام، کرمانشاه و همدان آن را تهیه و مصرف می کنند. آش ترخینه که به عنوان بهترین غذا برای فصل پاییز می شود را می توان به دو روش تهیه کرد.
روش اول به این نحو است که بلغور گندم یا جو را به مدت ده روز در دوغ ترش قرار می دهید سپس آن را می پزید و در روش دیگر ابتدا باید بلغور را در دوغ پخته شده و آغشته به گیاهان قرار داده و سپس آن را خشک و آماده سرو کرد.