ماری کوری کیست؟
ماری کوری معروف ترین دانشمند توسعه دهنده نظریه رادیواکتیویته، فیزیکدان و شیمی دان لهستانی که به تنهایی مسئول چند مورد از مهمترین اکتشافات علمی بود.
کوری در طول اقامت خود در پاریس، توانست پرتوهای مضر ناشی از اورانیوم و نحوه عبور اشعه های مذکور از طریق مواد جامد را تشخیص دهد. رسیدن به این نقطه برای او کار آسانی نبود؛ زیرا علاوه بر فقر مالی، یک زن نیز بود، دو ویژگی که در آن زمان در دنیای علم دست و پا گیر بشمار می رفتند.
ماری اسکلادوسکا کوری در سراسر جهان نه تنها به دلیل کشفیات و دریافت جایزه نوبل، بلکه به دلیل شکستن جسورانه بسیاری از موانع جنسیتی در طول زندگی خود در سراسر جهان شناخته شده است.
تحقیقات و کشفیات او به پایه و اساس آنچه ما در مورد اتم و همه اسرار آن می دانیم ، کمک کرد. فهرست بلند افتخارات این دانشمند برجسته تاریخ، اثبات تأثیر گسترده او می باشد.
کوری به خاطر کشف رادیوم و پولونیوم و سهم عظیمی که در یافتن درمان های سرطان داشت، برای همیشه در یاد تاریخ خواهد ماند. او در دانشکده شیمی و فیزیک پاریس کار تحقیقاتی انجام می داد و در آنجا کار پیشگامانه خود را در زمینه اشعه های نامرئی که توسط اورانیوم ساطع می شد، آغاز کرد.
ما در این مقاله می خواهیم به ۱۰ حقیقت درباره زندگینامه ماری کوری یکی از درخشان ترین ذهن های علم بپردازیم.
۱۰ حقیقت شگفت انگیز از زندگی ماری کوری
- ماری کوری تنها فردی است که در دو علم جداگانه برنده جایزه نوبل شده است. اولین جایزه در سال ۱۹۰۳ به خاطر فعالیت در زمینه رادیواکتیویته و دومی در سال ۱۹۱۱ برای فعالیت در رشته شیمی.
- او دو عنصر رادیوم و پولونیوم را به جدول تناوبی اضافه کرد.
- خانواده ماری کوری در مجموع پنج جایزه نوبل دریافت کردند.
- دفترچه یادداشت های این دانشمند بعد از گذشت یک قرن هنوز مملو از رادیواکتیو هستند. امروزه آنها در جعبه هایی با روکش سرب ذخیره می شوند و احتمالاً تا ۱۵۰۰ سال دیگر رادیواکتیو باقی خواهند ماند.
- ماری کوری برای درمان سربازان جنگی، اشعه ایکس قابل حمل را اختراع کرد.
- این دانشمند اولین استاد زن در دانشگاه سوربن بود. تنها سه سال قبل، او اولین زنی بود که در فرانسه موفق به اخذ دکترا شد.
- چهره ماری کوری روی اسکناس ۲۰۰۰۰ زلوتی لهستانی مربوط به دهه ۱۹۸۰ نقش بسته است.
- دولت فرانسه به وی پیشنهاد عضویت در لژیون افتخار را داد، اما در کمال تعجب او از عضویت پیشنهادی خودداری کرد.
- پس از جنگ، رهبری موسسه رادیوم در پاریس بر عهده ماری بود.
- مسمومیت با اشعه رادیواکتیو موجب کم خونی آپلاستیک در بدن او شد که سرانجام جان ماری کوری را در سال ۱۹۳۴ گرفت.