
- بی حوصلگی در محیط کار، یکی از شایع ترین مشکلاتی است که بسیاری از مردم به آن دچار می شوند! در واقع برای حل این مشکل باید آن را از ریشه مورد بررسی قرار دهید و بررسی کنید که چه عواملی می تواند بر بی حوصلگی تان در محیط کاری اثر گذار باشد.
پیشنهاد ویژه بست فارسی
اگر دنبال بهترین سایت برای اعزام دانشجو و مهاجرت به ترکیه می گردی بزن رو دکمه پایین
راهکارهای مبارزه با بی حوصلگی در محیط کار
زندگی بشر از بدو تولد تا مرگ پر از فراز و نشیب های فراوانی است، که گاها افراد را به بن بست های روحی و عاطفی می کشاند. کار همواره بزرگ ترین دغدغه گذران و امرار معاش هر انسانی به شمار می رود. تحصیلات و کسب مدارک دانشگاهی به منظوربه دست آوردن شغلی مناسب و مطابق سلیقه برای افراد از مهمترین نکات اشتغال محسوب می گردد. اما همه ما شغلی را که دقیقا باب میل مان باشد را نمی توانیم داشته باشیم ولی مجبوریم برای گذراندن امور جاریه زندگی آن را بپذیریم.
برخی اوقات محیط کار برای ما کسالت بار، تکراری، خسته کننده، همراه با مشغله های فراوان و حواس پرتی، می شود. حال یک سوال: چه باید بکنیم تا محیط کار به یک مکان دلپذیر تبدیل شود و بی حوصلگی های شایع را از بین ببریم؟ چه ترفندها و راهکارهایی می تواند بی حوصلگی در محل کار را حل نماید؟ بیایید باهم به بررسی برخی موارد ساده اما کاربردی در زمینه ایجاد محیطی شاد و پر از انرژی مثبت برای فعالیت هرچه بهتر و مثمرتر بپردازیم.
10. انتخاب مصاحب و همنشین خوب به عنوان همکار
یکی از راه مقابله با تنبلی و بی حوصلگی در محیط کار این است که اگر امکان انتخاب همکاران خود را دارید، سعی کنید آن ها را از بین افرادی با انرژی مثبت و روحیه ای شاد و با نشاط برگزینید. مصاحبت با اشخاص بی حوصله و نا امید، شما را نیز به افسردگی دچار می کنند. ضمن اینکه با افکار خاکستری و تیره محیط کار را کسالت بار خواهند کرد.
9. برنامه روزانه کاری خود را با همکاران تان تنظیم نمایید
احساس پریشانی و عدم موفقیت علی رغم فعالیت خوبی که دارید، ممکن است برای تان اتفاق بیوفتد، که امری کاملا طبیعی می باشد. قبل از شروع فعالیت روزانه، ابتدا برنامه کاری خود را با همکارها هماهنگ نمایید، تا از به هم ریختگی زمانی ممانعت به عمل آورید.
ممکن است شما با انرژی فوق العاده و با سرعت بیشتری قادر به اتمام وظایف خود باشید، اما افرادی که به عنوان همکار در کنار شما به فعالیت مشغولند در یک بازه زمانی مشخص توان اجرای تمام امور را نداشته باشند، که این عدم تناسب ذهن شما را دچار تشویش و آشفتگی خواهد کرد.
8. به خطرات چند وظیفه بودن واقف باشید
چنانچه چندین مسئولیت را به طور همزمان بر عهده دارید، برای روبرو نشده با بی حوصلگی در محیط کار سعی کنید ابتدا، یک برنامه ریزی دقیق را برای امورمحوله درنظر بگیرید. به طور مثال در نخستین گام باید فعالیت ها را دسته بندی کرده و بنا بر اولویت به انجام آن ها بپردازید. از هم گسیختگی ذهن، شما را در برابر کارها سردرگم می کند و موجب ایجاد احساس خستگی و کلافگی شود.
هر بار که ذهن شما با یک فعل غیرکاری درگیر می گردد، چیزی حدود 20 دقیقه زمان برای بازگشت به مسیرقبلی خود نیاز دارد. پس برای جلوگیری از هدر رفت های زمانی و انباشته شدن وظایف که قطعا به بی حوصلگی می انجامد، بهتر است تا می توانید عوامل اضافی که منجر به حواس پرتی می شوند را حذف نمایید.
7. ضمن شناخت عواطف خود، مسئولیت بروزشان را نیز برعهده بگیرید
احساسات و عواطف متفاوت در انسان به اشکال مختلف بروز می کنند، به طور مثال حس خشم و بی حوصلگی درزمان بروز شکست یا عدم موفقیت در انجام وظایف، کاملا طبیعی است. اما به جای ابراز خشم و عصبانیت، سعی کنید ابتدا عواملی که سد راه شما برای کسب توفیق ها شده را بشناسید.
به یاد داشته باشید، بیش از حد بها دادن به عواطف ممکن است شما را از ادامه امور محوله بازدارد. احساسات همچون دریایی متلاطم هستند، که نباید اجازه دهید امواج سهمگینش، شما را به هر سویی پرتاب کنند، ناخدای شکست ناپذیر، کشتی ذهن تان باشید.
6. دقت و تمرکز خود تان را تقویت نمایید
افکار پریشان و حواس پرتی و بی حوصلگی در محل کار نمی تواند، شما را در رسیدن به موفقیت های کاری یاری نماید. پس از مشخص نمودن وظایف و برنامه ریزی دقیق بر اساس الویت ها و زمان بندی، تلاش کنید تمرکز خود را بر اجرای صحیح قرار دهید.
نگرانی و استرس شکست های احتمالی را از خود دور کنید. تا زمانیکه چیزی اتفاق نیوفتاده لزومی ندارد، ذهن خود را درگیرش کرده و از مسیر مستقیم به سوی هدف منحرف شوید. فراموش نکنید، زمان انجام کار وقت خوبی برای پرداختن به امور غیرضروری نمی باشد .
5. توانمندی های خود را دست کم نگیرید
در زمان شکست، حس سرخوردگی امری کاملا طبیعی است، اما نباید موجب بازماندن شما از مباحث کاری و وظایف تان شود. شما ارزش های فراوانی دارید که باید به آن توجه کرده و با بال و پر دادن به توانایی ها، زمینه های کسب موفقیت را ایجاد نمایید.
فراموش نکنید، شکست ها نردبان پیروزی هستند، تجربه ای که در حین ناکامی ها به دست می آورید، در هیچ کلاس درس و یا کتابی نمی توانید بیاموزید. عدم پیروزی به معنی نبود توانمندی ها نیست. ارزش های خود را بشناسید، و در جهت بهبود اوضاع از آن ها کمک بگیرید.
4. حد و مرز پریشانی ها را محدود نمایید
چنانچه در محل کار دچار پریشانی، استرس، افسردگی و کسالت می شوید، در ابتدا برای مقابله با بی حوصلگی در محیط کار، علت بروز این احساسات را بیابید. به طور مثال اگر مطالعه روزنامه ها و یا چک کردن ایمیل شما را دچار تشویش می کند، از بررسی اخبار و حوادث دوری نمایید. پرداختن به امور پیش پا افتاده شما را از تمرکز بر وظایف تان باز می دارد.
در مطالعات روانشناسی بر افراد مختلف، مشخص شد که هر اندازه بر نوع فعالیتی که قصد انجامش را دارند مثبت تر بیاندیشند، نتایج بهتری کسب می نمایند. به طور مثال شخصی که برای اولین بار می خواهد آشپزی کند، اگر با تصور اینکه غذا را می سوزاند، یا طعمی غیر قابل تحمل را پدید می آورد، به کار مشغول شود، قطعا نخواهد توانست بازدهی خوبی داشته باشد.
3. اطرافیانتان را هوشمندانه انتخاب کنید
از قدیم گفته اند با هرکس حشرو نشر داشته باشی، خصلت های او را می پذیری. پس در انتخاب دوستان، آشنایان و اطرافیانتان دقت زیادی داشته باشید. انسان در ضمیر ناخودآگاهش به تقلید از نزدیکان خود می پردازد.
به طور مثال زمانی که با یک تابلو حراج روبه رو می شوید، 30 درصد احتمال دارد شما نیز برای خرید به آن مکان مراجعه نمایید، اما اگر در مکان حراج قرار بگیرید، خرید افراد مختلفی که با شما در آن محیط حضور دارند، قادر است شما را تا 45درصد برای خرید ترغیب نماید.
به یاد داشته باشید، هر اندازه اشخاص حاضر در زندگی و محیط پیرامون شما، دارای خصلت های مثبت همچون قدرت تمرکز عالی، وظیفه شناسی، مسئولیت پذیری و با اعتماد به نفس بالا باشند، به طور حتم می توانند بر شما هم همین تاثیر را بگذارند.
2. رابطه حمایتی متقابل با همکاران خود داشته باشید
افرادی که در یک محیط مشترک به کار اشتغال دارند همچون سربازانی که در یک جبهه و برای یک آرمان می جنگند، به حمایت و پشتیبانی هم نیازمند هستند. افکار و اندیشه های خود را در زمینه بالا بردن بهره کاری، به اشتراک بگذارید.
ایده های مثبت را در جهت ارتقا بیلان کاری، استفاده نمایید. زمانی مشخص را برای پرداختن به استراحت و بحث در امور مختلف و یا صرف یک میان وعده تعیین کرده و در اوقات دیگر تنها به کار و وظایف خود تمرکز کنید.
بدون خجالت و رودربایستی به همکاران خود بگویید، در مواقع کاری نباید موجب حواس پرتی شما شوند، و یا در مواقع مراجعه ارباب رجوع برای جلوگیری از ازدحام و کند شدن روند کارها، با علاقه و حس مسئولیت پذیری به یکدیگر کمک نمایید. قطعا اشخاصی که با شما در یک محیط مشترک کار می کنند، حس مثبت همکاری رادریافت نموده و متقابلا آن ها هم در مورد شما به کار خواهند برد.
1. از بدن خود مراقبت کنید
محیط کار هرگز به دور از استرس و خستگی نخواهد بود، و شما برای مقابله با تشویش ها و کسب موفقیت های بزرگ، نیازمند بدنی قوی و سالم هستید. سبک زندگی خود را تغییر دهید، به جای فست فود به غذاهای مفید بپردازید.
در زمان استراحت و یا تغذیه از ابزار مختلف ارتباطی که موجب بروز تنش های عصبی می شوند، دوری نمایید. ورزش و فعالیت های بدنی را در برنامه روزمره خود بگنجانید. خواب کافی و به موقع تاثیر بسیار مهمی در سلامت جسم و روان شما دارد.
شما عزیزان چه راهکارهایی برای مقابله با بی حوصلگی در محل کار دارید؟
پیشنهاد ویژه بست فارسی
اگر دنبال بهترین سایت برای خرید بلیط هواپیما و بلیط هواپیما تهران مشهد می گردی بزن رو دکمه پایین