حقایقی درباره شیرها
همه ما شیر را به عنوان سلطان جنگل می شناسیم و او را سمبل قدرت و شجاعت می دانیم. اما آیا تا به حال به این مسئله اندیشیده اید که شیرها حیوانات ساکن دشت هستند نه جنگل؟ و چرا به شیر لقب سلطان جنگلی را داده اند که در آن زندگی نمی کند؟
دنیای حیوانات همواره پر از اسرار و شگفتی های ناشناخته ای است؛ که با وجود بررسی ها و تحقیقات فراوان مستند سازان حیات وحش هنوز هم مبهم باقی مانده اند. شیرها از بزرگ ترین نژاد گربه سانان به شمار می روند؛ که با تبحر بالای شکار و چالاکی خیره کننده ای که دارند، همیشه با نام سلطان جنگل خطاب می شوند.
بسیاری از محققان با صرف ماه ها تلاش بی وقفه شبانه روزی سعی در شناخت حالت های رفتاری زندگی شیرها کرده اند و با ساخت فیلم و چاپ کتاب های فراوان موفق به دریافت و ارائه مطالب اعجاب انگیزی از زندگی این درندگان زیبا شده اند. در این مقاله ۱۰ حقیقت در مورد شیرها را برای شما گردآوری کرده ایم که قطعا تا به حال چیزی در موردشان نشنیده اید، لطفا Bestfarsi را تا پایان مقاله همراهی نمایید.
۱۰. وزن شیرهای نر و ماده
شیرهای بالغ نر معمولا وزنی بین ۱۵۰ تا ۲۵۰ کیلوگرم دارند و وزن شیرهای ماده نیز از ۱۲۰ تا ۱۸۵ کیلوگرم متغییر می باشد. اوج وزن گیری این گربه سانان زیبا و خطرناک در فصول پربارش سال که مراتع برای چرای دام های وحشی مهیاست، اتفاق می افتد. حجوم جانداران گیاه خوار همچون گوزن، آهو، بوفالو و گاومیش ها به مراتع پهناور سفره ای پر رونق را برای شیرها فراهم می آورد.
۹. غذای اصلی شیرها کدامند
جانورانی همچون کل، بوفالو، گورخر، فیل و آهو بیشترین ارزش غذایی را برای شیرها دارند و آن ها برای وعده های غذایی خود به دنبال شکار این گونه از جانداران می باشند. اما در فصل های کم بارش که اکثر گیاه خواران به مناطق دیگر مهاجرت می کنند، شیرها از کرکس، کفتار و لاشه های به جا مانده از حیوانات دیگر تغذیه می کنند.
۸. عمر شیرها در طبیعت و باغ وحش
شیرهایی که در دشت ها و مناطق طبیعی هستند عمری حدود ۱۲ تا ۱۶ سال خواهند داشت در حالیکه شیرهای ساکن باغ وحش ها معمولا تا ۲۵ سال زنده می مانند. شاید نحوه زندگی در دو فضای متفاوت در طول عمر گربه سانان تاثیر زیادی داشته است.
۷. بیشتر شکار بر عهده ماده ها است
بیشترین شکار و تهیه غذا را ماده ها در گله انجام می دهند و نرها باید درکنار گله مانده و از شیرهای جوان و توله ها محافظت نمایند. وجود شیرهای نر در قلمرو امکان تجاوز سایر درندگان به محدوده تحت تسلط شیرها را به صفر می رساند.
۶. غرش اعجاب انگیز شیرها
شیرهای نر بالغ نعره های باور نکردنی را سر می دهند. صدای غرش شیر تا مساحت ۸ کیلومتری نیز قابل شنیدن است. اوج این غرش ها در زمان جفت یابی یا مشخص کردن قلمرو به بیشترین حد خود می رسد.
۵. غذای روزانه یک شیربالغ
شیرهای نر بالغ باید در طول روز حدود ۷ کیلو گرم گوشت مصرف کنند. شیرهای ماده نیاز کمتری نسبت به گونه نر خود دارند، آن ها با روزی ۵ کیلو گرم گوشت می توانند به خوبی وزن گرفته و در سلامتی کامل به سر ببرند. مصرف به اندازه پروتئین تاثیر فراوانی در بالابردن قدرت باروری شان خواهد داشت.
۴. شیرهای نر و شیوه شکاری متفاوت
شیرهای نر معمولا حدود ۵۰ درصد از شکار گله را بر عهده می گیرند و بر خلاف ماده ها که به شکار جانداران گیاهخوار می پردازند، آن ها گونه های شکارچی دیگر مانند کفتار، گرگ، کرکس و یوزپلنگ را شکار می نمایند. علت نوع متفاوت رفتاری شیرهای نر در شکار تنفری است که نسبت به سایر شکارچیان دارند.
۳. سرعت دویدن شیرها
شیرها قادرند با سرعتی بالغ بر ۸۱ کیلومتر بر ساعت بدوند. البته نکته قابل توجه این است که این سرعت برای مسافت های طولانی بوده و اگر در محدوده ای کوتاه قصد شکار یا دویدن داشته باشند، می توانند سرعتی بسیار بالاتر را نیز به نمایش بگذارند.
۲. جاندارانی اجتماعی هستند
شکارچیان متبحر حیات وحش زندگی اجتماعی و گروهی را می پسندند. شیرها در گله های ۱۰ تا ۱۵ تایی زندگی کرده و هر کدام از اعضا گروه وظیفه ای خاص را بر عهده می گیرند. کارهایی همچون شکار، تولید مثل، مراقبت از توله ها و نظم دادن به گله جزو مهمترین نقش های شیرها می باشد. شیرها تنها گربه سانانی هستند که به صورت دسته جمعی و بدون تنش در کنار هم زندگی نموده و همیشه سلسله مراتب گروه را رعایت می کنند.
۱. نسبت رشد جسمی با چابکی در شکار
شیرهای ماده ای که در ۲ سال ابتدایی تولدشان بیشترین رشد بدنی را داشته باشند، به نسبت سایر شیرها زودتر به سن بلوغ رسیده و می توانند با چابکی و سرعت خارق العاده ای به شکار بپردازند.