آشنایی با خواص تخم مرغ
تخم مرغ از بهترین مواد غذایی برای تامین سلامت بشر در تمام سنین به شمار می رود، که سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی حیاتی بدن می باشد. از سویی دیگر به دلیل فیبر بالایی که دارد نقش موثری در ایجاد حس سیری بیشتر داشته و برای کاهش وزن خوراکی مناسب و مفید است. تخم مرغ غذای مورد علاقه ورزشکاران نیز هست، زیرا ایده آل ترین گزینه برای ساخت عضلات، ترمیم بافت های آسیب دیده و بالا بردن توان و استحکام استخوان ها محسوب می گردد.
💥🩺 سایت خدمات پزشکی آنلاین 🩺 💥
❤️ نگران بیماری خود نباشید، مقالات آموزشی، مشاوره و خدمات پزشکی ❤️
مصرف تخم مرغ در هر سن و با توجه به شرایط و وضعیت بدنی افراد باید به شیوه ای خاص صورت پذیرد. حال در Bestfarsi با هم به بررسی ۱۰ فایده اصلی خوردن تخم مرغ می پردازیم.
۱۰. ریسک بیماری های قلبی و مغزی را کاهش می دهد
متاسفانه طی دو دهه پیش اطلاعات نا درستی در مورد مضرات تخم مرغ به دلیل وجود کلسترول بیان شده است، که ما را از مصرف این غذای پرفایده دور نگه داشت. تخم مرغ حاوی فیبر، ویتامین ای، کلسیم، ویتامین دی و اسیدهای چرب امگا۳ می باشد که برای سلامت قلب و عروق ضروری بوده و از بروز سکته های قلبی و مغزی ناشی از افزایش فشار خون و کلسترول جلوگیری می کند. اسیدهای چرب تخم مرغ کلسترول مضر را کاهش داده و خطر ابتلا به دیابت را در شما تا ۴۰ در صد پایین می آورد.
۹. تخم مرغ دوستدار قلب شماست
افرادی که بیماری قلبی دارند باید در هفته ۳ مرتبه تخم مرغ آبپز میل نمایند، تا با تقویت عروق و دریچه های قلب بتوانند خطر بروز سکته های قلبی را کاهش دهند. اسیدهای چرب موجود در این ماده غذایی سطح کلسترول مفید را در بدن افزایش داده و سلامت قلب را تضمین می کند.
۸. منبع غنی از کلسترول است
تخم مرغ منبع خوبی از کلسترول به شمار می رود و از آنجا که کبد در طول روز به تولید کلسترول می پردازد، چنانچه شما مقداری از این ذرات چربی را به بدن برسانید، کبد را از تولید کلسترول بیش از حد خلاص کرده اید. این کار هم به بافت کبد شما استراحت می دهد و هم مقدار بالاتری از کلسترول تخم مرغ را دفع خواهید نمود.
۷. ویتامین های گروه ب را تامین می کند
بدن ما به ویژه مغز برای ترمیم بافت های آسیب دیده خود به ویتامین های گروه ب نیازمند است. ویتامین ب ماده ای به نام کولین را تولید می کند که به تقویت سیستم عملکردی مغز می پردازد، از همین رو تخم مرغ می تواند مغز شما را از فرسایش و ابتلا به بیماری هایی همچون آلزایمر و پارکینسون در امان بدارد.
۶. حاوی آنتی اکسیدان های مفید برای سلامت چشم است
تحم مرغ سرشار از آنتی اکسیدان های مفید برای ساخت و تجزیه ویتامین های ب، ای و آ می باشد، که علاوه بر سلامت و تقویت بینایی از پیرچشمی در بزرگسالان نیز ممانعت به عمل می آورند. ضمن اینکه دو آنزیم لوتئین و زاکزانتین را در بافت قرنیه ذخیره نموده و چشم شما را از ابتلا به دژنراسیون و آب مروارید مصون نگه می دارد.
۵. کاهنده تری گلیسیرید خون است
تخم مرغ هایی که به شیوه ارگانیک تولید می شوند، قادرند سطح تری گلیسیرید خون شما را پایین آورده و شما را از ابتلا به بیماری قلبی محفوظ بدارند. پزشکان طی مطالعاتی که بر صد بیمار قلبی و افرادی که قلب سلامتی داشتند، دریافتند که اسیدهای چرب و امگا۳ نقشی اساسی در تنظیم تری گلیسیرید خون دارند. آن ها به تمام افراد مورد آزمایش در هفته ۳ مرتبه تخم مرغ آبپز می دادند و در پایان دوره درمان، نتایج مثبتی از مصرف این ماده ارزشمند خوراکی در هر دو گروه به دست آوردند.
۴. منبع عالی پروتئین می باشد
پروتئین مهمترین عامل سلامت ماهیچه، عضلات، چشم ها و مغز است. از آن جا که تخم مرغ منبعی عالی از پروتئین می باشد، با مصرف هفته ای سه بار بدن به راحتی خواهد توانست مقدار مورد نیاز خود را از آن تامین کرده و به ترمیم و تقویت بخش های نام برده بپردازد. از سویی دیگر قدرت عضله سازی تخم مرغ در بین سایر خوراکی های حاوی پروتئین بیشتر بوده و به همین دلیل خوراکی مورد علاقه ورزشکاران رشته بدنسازی به شمار می رود.
۳. فوق العاده مغزی است
تخم مرغ حاوی ویتامین ب۵، ب۲، ب۱۲، ویتامین آ، فسفر، فولات، ویتامین دی، ویتامین کا، کلسیم، روی، ویتامین ای، پروتئین و سلنیوم می باشد، که به عنوان یکی از بهترین منابع غنی و مغذی به شمار می رود. مصرف تخم مرغ برای همه سنین به ویژه کودکان از اهمیت بالایی برخوردار است. اطفال برای رشد مناسب و سلامت بافت مغز، قلب و استخوان ها به این ماده مغذی نیازمندند، از سویی دیگر بانوان باردار برای داشتن فرزندی سالم و شاداب باید تخم مرغ را در برنامه غذایی خود بگنجانند.
۲. به کاهش وزن کمک می کند
تخم مرغ علاوه بر اینکه منبعی عالی از انواع ویتامین و مواد معدنی می باشد، سرشار از فیبر نیز هست. افرادی که قصد کاهش وزن دارند با مصرف روزانه یک عدد تخم مرغ آبپز ضمن تامین ویتامین های مورد نیاز بدن شان، به مدت طولانی تری احساس سیری کرده و می توانند راحت تر وزن اضافه خود را کم کنند.
۱. دشمن پوکی استخوان است
یکی از عوامل بروز پوکی استخوان کمبود ویتامین دی ، می باشد. متاسفانه کمبود این ویتامین هیچ نشانه هشدار دهنده ای نداشته و زمانی فرد متوجه این موضوع می شود که بدن در پایین ترین سطح ممکن از ویتامین دی قرار دارد. استخوان با از دست دادن ویتامین دی ، شروع به مصرف کلسیم کرده و به مرور رو به فرسایش می رود. برای داشتن استخوان های محکم سعی کنید در هفته ۳ مرتبه تخم مرغ مصرف نمایید.
از آن جا که زندگی بشر رو به آپارتمان نشینی رفته مردم کمتر از نور خورشید بهره می گیرند، پس بهتر است اگر در آپارتمان یا مناطقی به دور از نور خورشید زندگی می کنید، تخم مرغ را به زنجیره غذایی خود وارد کنید.
کاملترین غذای دنیاس تخم مرغ!
قوت غالب من تخم مرغه!! خدا رو شکر!