- سالانه بسیاری از مردم تصمیم می گیرند به مشهور ترین دانشگاه های دنیا رفته و در مکانی معتبر تحصیل کنند. این دانشگاه ها به دلیل داشتن امکانات مناسب از هر لحاظی برتر شماره می شوند و گزینه مناسبی برای افراد تلاشگر و خواهان پیشرفت هستند.
پیشنهاد ویژه بست فارسی
اگر دنبال بهترین سایت برای اعزام دانشجو و مهاجرت به ترکیه می گردی بزن رو دکمه پایین
همه چیز درباره خواص زعفران
شاید تا به حال از خواص زعفران موارد بسیاری شنیده باشید، یا گمان می کنید، زعفران فقط به عنوان یک ماده رنگی و تزئینی در صنعت آشپزی یا شیرینی پزی مورد استفاده قرار می گیرد. اگر به زعفران و شیوه های به کار بردنش علاقه مندید، این مطلب را از دست ندهید.
ایران بزرگ ترین تولید کننده و صادر کننده زعفران در جهان می باشد، که بیشتر در مناطق شمال شرقی کشور به ویژه استان خراسان پرورش می یابد. این ماده غذایی با عنوان طلای سرخ شناخته می شود. فصل بهار مناسب ترین زمان برای کاشت زعفران بوده و از آن جا که نیاز به آبیاری زیادی ندارد، برای کشاورزان محبوبیت خاصی پیدا نموده.
برای کاشتن پیاز زعفران شرایط آب و هوایی که هنوز رو به گرما نرفته ایده آل به شمار می رود و یک دوره کاشت پیاز تا حدود ۷ سال می تواند بهره بدهد. اواسط پاییز تا اواخر آبان بهترین زمان برای برداشت گل های زعفران و خشک کردن پرچم های گران بهایش است.
به چه مقدار مجازیم از زعفران استفاده کنیم؟
زعفران مراحل کاشت تا برداشت حساسی را پشت سر می گذارد، و از آن جا که پرچم های ظریفی تولید می کند، جمع آوری آن ها کاری سخت و طاقت فرسا محسوب می گردد. معمولا هر ۷۵۰۰۰ شکوفه قادر است یک گرم زعفران به دست آورد.
اگر چه در طب سنتی و علم پزشکی در مورد خواص زعفران سخنان زیادی بیان شده، اما مصرف بیش از اندازه اش می تواند، آسیب های زیادی در پی داشته باشد. عوارضی همچون تپش قلب، سرگیجه، رقیق سازی خون، تهوع، بی حالی، اسهال و از دست دادن آب بدن همگی موجب شده تا این ماده خوراکی برای افرادی که نارسایی کلیوی دارند یا باردارند مناسب نباشد.
بست فارسی در این مقاله برخی از خواص زعفران را برای شما جمع آوری کرده است که در ادامه به آنها می پردازیم.
۱۰. درمان حالت های روحی و افسردگی با زعفران
زعفران سرشار از ایمی پرامین، سیتالوپرام و فلوکسیتین می باشد، برای همین خواص زعفران در درمان افسردگی بسیار موثر هستند. معمولا بانوانی که بعد از زایمان به افسردگی مبتلا می شوند، می توانند با مصرف روزانه یک فنجان چای زعفران به مدت ۶ هفته، علائم آزار دهنده نگرانی های روحی را برطرف سازند.
رنگ زیبا و چشم نواز این ماده خوراکی طلوع و اشعه های دوست داشتنی خورشید را برای بشر تداعی می کند، از همین رو به ادویه آفتاب نیز شهرت یافته.
۹. کنترل دیابت و قند خون با زعفران
مواد معدنی و ویتامین هایی که موجب کنترل قند خون می شود، شامل ویتامین دی، منگنز، ویتامین ث می باشد، که همگی در زعفران به وفور یافت می گردند.
منگنز مقاومت بدن به انسولین را کاهش داده و برای افراد دیابتی مفید است. ضمن اینکه استرس و اضطراب را در بیماران مبتلا به قند خون کمتر نموده و کبد در شرایط بهتری می تواند سیستم بدن را تنظیم نماید.
۸. درمان کبد چرب با زعفران
زعفران سرشار از آنتی اکسیدان بوده و نقشی اساسی در از بین بردن سموم حاصل از مواد خوراکی و تصفیه کبد ایفا می نماید.
کبد چرب در مراحل اولیه به راحتی با استفاده از مصرف و فواید زعفران درمان شده و از رشد و ایجاد سلول های ناسالم جلوگیری به عمل می آورد.
۷. با زعفران به تناسب اندام برسید
زعفران با کاهش اشتها و ایجاد حس سیری در بدن، می تواند کمک شایانی به شما برای کاهش وزن نماید.
نوشیدن هفته ای سه بار یک فنجان از چای زعفران می تواند از حجم چربی های زائدی که در نواحی شکم جمع می شوند، بکاهد. بانوان در سنین بالا با استفاده از زعفران می توانند عوارض یائسگی را بهبود ببخشند.
۶. بزرگ ترین سپر در برابر انواع سرطان
آنتی اکسیدان موجود در زعفران به شدت با رادیکال های آزاد مقابله کرده و با خنثی سازی آن ها از انواع سرطان های معده، روده بزرگ، کبد، پوست، ریه و سینه جلوگیری می کند.
بیشترین آمار افراد مبتلا به سرطان معده در آمریکا زندگی می کنند، که طبق تحقیقات موسسه علوم پزشکی دریافته اند، که با مصرف زعفران علاوه بر کاهش روند رشد سلول های سرطانی در بیماران مبتلا، از ایجاد سلول ها در اشخاص سالم نیز ممانعت به عمل می آورد.
کسانی که از سرطان ریه رنج می برند، با خاصیت زعفران علاوه بر خنثی سازی عوارض شیمی درمانی، به نتایج خوبی از درمان دست یافته اند. تولید رگ های خونی جدید و افزایش روند، خون رسانی به بافت های حیاتی از بروز سرطان سینه نیز شما را در امان نگه می دارد.
۵. زعفران بی خوابی را درمان می کند
مواد آرامبخشی که در زعفران وجود دارند، قادرند به راحتی بی خوابی و عوارض ناشی از آن را برطرف سازد. تنها با روزی یک فنجان کوچک از دمنوش زعفران شبی آرام و خوابی لذت بخش را تجربه نمایید.
۴. خاصیت زعفران برای قلب
تولید رگ های خونی جدید، رقیق سازی خون، تقویت عضلات قلب، تصفیه کبد، کاهش کلسترول و تنظیم قند خون همگی بدن را در برابر ابتلا به بیماری های قلبی ایمن می سازد. این ماده خوراکی به شدت شادی آور بوده و افراد را از استرس ها و تنش های روحی روزانه دور خواهد کرد.
بسیاری از سکته های قلبی به دلیل گرفتگی عروق و شریان های بزرگ منتهی به قلب می باشد، که زعفران با شکستن لخته ها و رقیق کردن خون این خطر را از سر راه سلامتی شما بر می دارد.
۳. درمان آلزایمر با زعفران
آلزایمر و پارکینسون از جمله بیماری های قرن حاضر به شمار می روند، که به دلیل عوامل وراثتی، استرس های فراوان، خستگی روحی، بی خوابی و عدم خون رسانی مناسب به بافت مغز صورت می پذیرد.
فواید زعفران با خاصیت آرامبخشی و آنتی اکسیدان های مقوی می تواند افراد را در برابر آلزایمر و پارکینسون ایمن کند. ضمن اینکه زعفران خاصیت جوانسازی سلول ها را نیز داشته و از تجمع پلاک های کهنسالی در مغز ممانعت به عمل می آورد و با ترمیم سلول های تضعیف شده مغز دوران پیری سالم تری را به اشخاص هدیه خواهد داد.
۲. زعفران به تقویت بینایی می پردازد
پیش تر گفتیم که زعفران می تواند سلول های مرده و ضعیف شده در بدن را ترمیم نموده و به رشد سلول های تازه کمک نماید. عضلات چشم و گیرنده های نوری در سنین پیری بسیار آسیب پذیر می گردند، که با مصرف زعفران، زمینه های ترمیم سریع تر سلول ها و احیا بافت های عصب بینایی را فراهم می آید.
بیماری هایی همچون آب مروارید، اختلال لکه زرد در شبکیه، پیر چشمی و کوررنگی در دوران کهنسالی ، با مصرف روزانه زعفران به اشکال مختلف با احتمال بسیار کمتری اتفاق خواهد افتاد.
۱. زعفران آنتی اکسیدان قوی
دو ماده کروسین، کامپرل، سافرانال و کروستین، موجود در زعفران که موجب ایجاد رنگ در زعفران می باشند، نقشی مهم در حس نشاط و آرامش ایفا می نماید. این مواد آنتی اکسیدان های قوی نیز هستند؛ و از بروز انواع بیماری ها در بدن جلوگیری می کنند.