معرفی کامل خواص موز برای سلامتی
موز از میوه های بومی کشور آفریقا، جنوب شرق آسیا و مالزی می باشد، که به اکثر سرزمین های دیگر نیز راه یافته. امروزه با پیشرفت دانش کشاورزی و فراهم سازی شرایط کاشت این میوه در گلخانه های بزرگ صنعتی به راحتی پرورش می یابد.
موز قدمتی ۴۰۰۰ ساله دارد و با طبع گرم و معتدلش می تواند بدن را در برابر بیماری های گوارشی حاصل از خوراکی های سرد، در امان نگهدارد. پزشکان خواص بیشماری را برای موز برمی شمارند، که بست فارسی ۱۰ تا از مهمترین خواص موز برای سلامتی را در این مقاله جمع آوری کرده و به حضورتان معرفی می نماییم.
۱۰. کاهش فشار خون
یکی از خواص شگفت انگیز موز سرشار بودن آن از پتاسیم، منیزیم، ویتامین های آ، ب، و آهن می باشد، که بسیار در عملکرد قلب، کبد و کلیه ها نقش مهمی را ایفا می نماید.
این میوه لذیذ به راحتی فشار خون را در حد متعادلش قرار داده و با پتاسیم موجود در خود سدیم زائد تشکیل شده در بدن را از طریق کلیه ها دفع می کند.
۹. درمان زخم معده
فیبرو ماده ای به نام پکتین، هر دو از خواص موز است و به وفور در آن یافت می شوند، که در درمان زخم های دستگاه گوارش به ویژه معده می تواند تاثیر زیادی داشته باشد.
باکتری های تشکیل شده همگی در برابر اسید معده از بین نرفته و بقایای آن ها قادرند با لانه گزینی در جداره پر از پرز معده به فرسایش سلولی و زخم بیانجامد. پروتئاز موجود در موز به خوبی قادر است، این باکتری ها را از بافت معده بزداید.
۸. مقابله با افسردگی
اسیدآمینه های ضروری که در موز وجود دارند، با ترکیب شدن در ساختار قندی کبد موجب ترشح هورمونی به نام سروتونین در مغز می گردند، که با نام هورمون نشاط نیز شناخته می شوند.
این ماده برای ساخت و تکثیر به ویتامین ب، منیزیم، فیبر، ریبوفلاین، ویتامین ث و بیوتین نیازمند است، که موز منبع غنی از آن ها به شمار می رود.
۷. رفع گرفتگی عضلات
یکی از دلایل گرفتگی و انقباض عضلانی در افراد کمبود پتاسیم می باشد. پتاسیم قادر است آب میان بافتی کافی در عضلات را تامین کرده و از اسپاسم ناگهانی آن ها ممانعت به عمل آورد.
موز منبع خوبی از پتاسیم به شمار می رود، و برای ورزشکاران دارویی ارزشمند و جز خواص درمانی موز محسوب می گردد. دوندگان دو ماراتن، وزنه برداران، قهرمانان پاورلیفتینگ، از جمله اشخاصی هستند که بیشترین اسپاسم را تجربه می نمایند.
۶. درمان اسهال
شاید برای تان جالب باشد بدانید، موز جزو معدود میوه هایی است که می تواند به طور همزمان اسهال و یبوست را درمان نماید. این ماده اگر به شکل کال استفاده شود، به سرعت انواع اسهال را بهبود بخشیده و گونه رسیده اش علاوه بر از بین بردن یبوست، عوارض ناشی از گرفتگی روده ها را نیز درمان می کند.
معمولا کودکان در سنین بین ۱ تا ۳ سالگی بسیار به اسهال یا یبوست دچار می شوند، که به دلیل ایجاد سازگاری با انواع خوراکی ها بوده و شما می توانید با خواص موز برای کودکان آن ها را از این بیماری گوارشی در امان نگه دارید.
۵. تقویت بینایی
ویتامین آ و ب موجود در این میوه خوش طعم از خواص موز برای سلامتی بوده و نقش بسیار مهمی در تقویت بینایی اشخاص به ویژه کودکان دارند.
ویتامین ب قادر است ترمیم بافت های آسیب دیده چشم افراد را در کهنسالی بر عهده گرفته و از بروز بیماری هایی همچون آب مروارید و پیرچشمی جلوگیری نماید. دانشمندان استرالیایی با تحقیق بر صدها نفر موفق به دریافت نتایج قابل توجهی از تاثیر موز بر بینایی گردیدند.
۴. تسکین دهنده علائم آسم در کودکان
موزبه طرز شگفت آوری قادر است مغز را به ترشح مسکن های طبیعی ترغیب سازد، که همین امر می تواند علائم آسم در کودکان را تا حدود زیادی کاهش دهد.
اطفال مبتلا به آسم اگر در طول هفته ۳ مرتبه موز مصرف نمایند، از خس خس سینه و سرفه های آزار دهنده رهایی یابند.
۳. تضمین سلامت استخوان ها
ویتامین کا، منیزیم، کلسیم و پتاسیم از جمله مواد مغذی بدن برای استحکام و سلامت استخوان ها به شمار می روند، که به وفور در موز یافت می شوند.
ماده معدنی دیگری به نام فروکتوالیگوساکارید، جذب کلسیم را در بدن افزایش داده و پس از تجزیه در کبد به بخش استخوان و دندان ها ارسال می گردد. ترکیب برخی مواد خوراکی همچون شیر با موز ارزش غذایی آن را بالا برده و مقدار بیشتری از کلسیم را در اختیار بدن قرار می دهد.
۲. کنترل وزن و کمک به کاهش وزن
موز از جمله مواد غذایی پر کالری می باشد ، که با فیبر بالایش می تواند برای مدت بیشتری احساس سیری را در افراد به وجود آورد. هر اندازه موز رسیده تر باشد، از قند بالاتری هم برخوردار بوده که شما را در برابر اشتهای کاذب و میل به خوردن غذاهای چرب در امان می دارد.
این میوه لذیذ با ترشح انسولین از بروز بیماری دیابت نیز جلوگیری خواهد نمود. ضمن اینکه با ایجاد انرژی کالری سوزی بدن را نیز افزایش می دهد و این از فواید موز می باشد.
۱. پیشگیری از سرطان کلیه
پتاسیم موجود در موز بدن را در برابر سرطان کلیه ایمن می کند. بانوان معمولا بیشتر از آقایان به این بیماری مبتلا می شوند، و اگر در برنامه غذایی خود روزانه نصف موز بگنجانند، به راحتی از تشکیل سلول های سرطانی در کلیه ها ممانعت به عمل می آورند.