
خواص فوق العاده کشمش و آب کشمش در درمان بیماری
برای داشتن بدنی سالم و ایمن در برابر بیماری ها باید مراقب ویتامین های مورد نیازمان باشیم. دریافت این ویتامین ها با مصرف میوه ها به راحتی انجام پذیر است.
در این بین میوه های خشک را فراموش نکنیم بسیاری از میوه ها را می توان با روش های مختلف خشک کرد و در فصل هایی که به آن میوه ها دسترسی نداریم از میوه های خشک شده به عنوان تنقلات استفاده کنیم.
میوه هایی مانند زردآلو، انگور، به، آلبالو، کیوی، انجیر و بسیاری از میوه های دیگر را می توان با استفاده از توستر و یا چیدن، در معرض آفتاب خشک کرد. همانطور که میوه های تازه پر از خاصیت و ویتامین است میوه های خشک هم به همان اندازه حاوی ویتامین می باشند و اکثر آن ها بعد از خشک شدن مصارف دارویی نیز پیدا می کنند!
شناخته شده ترین، محبوب ترین و پر مصرف ترین نوع از میوه های خشک کشمش است که هم در آشپزی و هم به عنوان تنقلات به خصوص در فصل سرد می توان از آن استفاده نمود و علاوه بر آن استفاده از آب کشمش نیز سرشار از خواص فراوان در امور دارویی می باشد.
کشمش در زمینه دارویی مخصوصا در طب سنتی فواید زیادی دارد. مصرف این میوه خشک شده در زمان ناشتا بسیار حائز اهمیت می باشد زیرا پزشکان طب سنتی معتقدند که بدن انسان در طول شب متابولیسم فعالی داشته و با شروع روز باید بدن را وادار به دفع مواد زائد و یا هضم شده کرد تا با پاک سازی روده ها موتور فعالیت بدن سر حال و نرمال شروع به کار کند.
کشمش ها انواع مختلفی دارند از جمله کشمش سبز، زرد، آفتابی، پلویی و نوع سیاه آن که با نام مویز می شناسیمش. حال بیایید با هم به مرور برخی از خواص کشمش و چگونگی مصرف این خوشمزه پر انرژی بپردازیم.
۱۰. کشمش سپری در برابر دیابت
کشمش سرشار از فیبر است که به راحتی به تجزیه قند حاصل از آن می پردازد و با تولید انسولین سطح قند خون را کاهش می دهد.
حال اگر بعد از صرف غذا مقداری کشمش مصرف کنیم واکنش سریع انسولین بعد از وعده غذایی را کاهش می دهد و به عنوان یک سپر طبیعی در برابر دیابت عمل می کند و با ترشح دو آنزیم لپتین و گرلین در خون موجب ایجاد احساس سیری شده و از پر اشتهایی عصبی جلوگیری می کند.
به همین در علم پزشکی و تغذیه همیشه توصیه می شود افرادی که مبتلا به دیابت هستند، به جای قند و شکر و تمامی قندهای مصنوعی از خواص کشمش استفاده کنند.
۹. درمان فشار خون بالا با کشمش
دو ماده معدنی پتاسیم و پلی فنول به عنوان دو عامل اصلی فشار خون عمل می کنند زمانی که ناشتا هستید مقداری کشمش یا آب کشمش میل کنید، در واقع این دو ماده شفا بخش را در عروق خود میهمان می کنید و آن ها با کاهش ۱۹ درصدی فشار خون تنش وارده به عروق را کاهش می دهند.
۸. سلامت استخوان های خود را به کشمش بسپارید!
همه ما می دانیم که کلسیم اساسی ترین نیاز بدن برای داشتن استخوان هایی محکم و استوار است. با بالا رفتن سن و یا ورود به مراحل خاصی از حیات همچون یائسگی در بانوان، بدن با کمبود ذخیره کلسیم مواجه می شود.
از آنجا که کشمش سرشار از کلسیم است، تنها با مصرف روزانه ۲۰ گرم از آن می توانید کلسیم مورد نیاز بدن تان را تامین کنید. کلسیم موجود در کشمش بسیار ساختار ساده ایی به لحاظ تجزیه در خون دارد پس از این کپسول کلسیم در جهت رشد استخوان های کودکان مان غافل نشویم.
۷. صبحی پر انرژی را با آب کشمش شروع کنید!
هر ۵۰ گرم کشمش ۱۳۵ کالری دارد و با فیبر بالا و دارا بودن قند طبیعی به نام گلوکز می تواند انرژی مورد نیاز بدن را برای شروع یک صبح پر انرژی تامین کند.
نکته قابل توجه اینجاست که زمانی که شما این میزان کشمش را در یک لیوان آب جوش بریزید، بعد از حدود نیم ساعت قند آن شکسته می شود و به محض مصرف از طریق جریان خون به عروق مغز رسیده و موجب ترشح هورمون سرتونین یا همان هورمون شادی می شود!
۶. کاهش کلسترول با خواص آب کشمش
اگر کلسترول خون دارید و یا از برزو آن در خون تان می ترسید حتما آب کشمش را در برنامه ی غذایی خود بگنجانید. کشمش حاوی ویتامین ب و پتاسیم است و به راحتی در عروق جریان می یابد و مولکول های زائد کلسترول را می شکند و از تجمع آن در خون جلوگیری می کند.
ابن سینا در یادداشت های خود برای فواید کشمش عنوان کرده که “به غذاهای گوشتی خود کشمش اضافه کنید تا چربی های زائد آن را از بین ببرد”. اگر به خورشت های خود مقداری کشمش اضافه کنید قطعا تا حدود زیادی کلسترول و چربی مضر آن را از بین خواهید برد.
۵. با کشمش به مقابله با بیماری های دهان و لثه بروید!
اگر چه کشمش میوه ایی شیرین و چسبناک است اما به هیچ عنوان موجب خرابی دندان نمی شود! ا
سید اولیونولیک موجود در کشمش مهم ترین عامل جلوگیری از پوسیدگی دندان و یا ایجاد حفره های ناشی از پوسیدگی در دندان می شود. کلسیم، مس، ید، فسفر و پتاسیم موجود در کشمش از التهاب لثه ها جلوگیری می کند و به دندان ها استحکام می بخشد.
۴. خواص کشمش و فیلتر تصفیه بدن!
استفاده از آب کشمش به عنوان تصفیه کننده طبیعی بدن به ویژه کبد از دیر باز شناخته شده است.
از فواید عرق کشمش می توان به بیوفلاونویید اشاره کرد که بدن را در مقابل رادیکال های آزاد محافظت کرده و با دفع کلسترول بد خون به خنک سازی کبد کمک می نماید و همین فرایند کبد را در عملکرد تصفیه خون فعال تر می سازد تا کار سم زدایی بدن را به خوبی انجام دهد.
کشمش سرشار از مواد معدنی و ویتامین ها است و زمانی که با آب مخلوط می شود ویتامین هایش افزایش یافته و ساختار تجزیه پذیری بهتری پیدا می کند، همین امر مهمترین عامل در سلامت کبد و تصفیه بدن است.
۳. درمان کم خونی با مصرف آب کشمش
آهن موجود در کشمش به همراه ویتامین های گروه ب، بهترین دارو برای درمان کم خونی و کاهش ضعف بدن می باشد.
زمانی که گلبول های قرمز خون کاهش پیدا کند سطح اکسیژن دریافتی خون هم کاهش می یابد و عضلات با کمبود اکسیژن کافی مواجه شده و دچار ضعف می شوند.
از همین رو بانوان به دلیل دوران عادت ماهیانه به خصوص در دوران نوجوانی با کمبود آهن مواجه می شوند پس برای ممانعت از بروز این عوارض مصرف کشمش را فراموش نکنید.
۲. فواید کشمش و قابلیت ضد سرطان بودن
آنتی اکسیدان های موجود در کشمش با بالا بردن سطح ایمنی، بدن را در مقابل سرطان بیمه می کنند و فیبر موجود در آن با تقویت بافت روده از سرطان کلون و معده جلوگیری می نماید.
ویتامین ث موجود در کشمش با تولید آنتی اکسیدان های فعال از سرطان های پروستات، ریه و کبد جلوگیری می کند و همچنین از گسترش سرطان در افرادی که به این بیماری مبتلا هستند نیز ممانعت به عمل می آورد.
گاهی سلول های سرطانی از طریق جریان خون به سایر بافت های بدن سرایت می کند که آن را متاساز می گویند و اگر بیماران مبتلا به سرطان، کشمش را در وعده های غذایی خود بگنجانند از سرایت آن به بافت های دیگر بدن شان جلوگیری می کنند.
ضمن اینکه آب کشمش با تصفیه خون از عوارض مصرف داروهای شیمی درمانی هم می کاهد.
۱. کشمش داروی درمان یبوست
هانطور که در موارد بالا ذکر کردیم کشمش سرشار از فیبر است که با افزایش حجم آب جذب شده و توسط روده به آن در دفع کمک می کند.
در طب سنتی بیان می شود که هرگاه سودا و بلغم خون به غلظت بالایی برسد، دستگاه گوارش دچار سردی طبع می شود و همین امر موجب بروز یبوست های شدید و ایجاد بواسیر می گردد.
از آنجا که کشمش دارای طبع گم و تر است با پاکسازی کبد، سردی روده را نیز از بین برده و یبوست را درمان می کند و همچنین از عوارض و التهابات ناشی از بواسیر می کاهد.
روش ساخت آب کشمش
در طب سنتی برای ساخت این نوشیدنی مفید فقط کافیست ۲۰۰ گرم کشمش را خوب بشویید تا اگر از مواد آهکی و اسیدی در خشک کردن آن استفاده شده است پاک شود بعد آن را در یک لیتر آب بریزید و به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید می توانید یک قاشق غذا خوری عسل را هم به آن اضافه کنید.
وجود عسل به ماندگاری بیشتر آن کمک می کند پس از خنک شدن آن را در ظرف درب دار ریخته و در یخچال نگه داری کنید.
یک روش ساده دیگر تهیه آب کشمش این است که دو قاشق غذا خوری کشمش را در یک لیوان آب جوش ریخته و بگذارید خنک شود سپس درب لیوان را ببندید و یک شب تا صبح در یخچال نگه دارید، به همین راحتی می توانید آب کشمش تهیه نمایید.