
- خواص عسل آنقدر زیاد است که نه تنها در صنعت دارو و درمان بلکه در صنعت آرایشی و بهداشتی هم بسیار پر کاربرد می باشد. این ماده شگفت انگیز که با پروسه بسیار جالبی تولید می شود، در تمام دنیا کاربرد داشته و از آن استفاده می کنند.
پیشنهاد ویژه بست فارسی
اگر دنبال بهترین سایت برای اعزام دانشجو و مهاجرت به ترکیه می گردی بزن رو دکمه پایین
خواص دارویی عسل چیست؟
عسل بهترین و پرخاصیت ترین غذای دنیا شناخته شده است. این خوراکی خوشمزه حاصل تلاش و فرایندی پیچیده از سوی زنبور عسل بوده، که با 600 عنصر گوناگون می سازد. از گذشته های بسیار دور انسان به خواص دارویی عسل پی برده و هنوز هم با پیشرفت علم پزشکی به عنوان دارویی بدون عارضه مورد تجویز برخی از متخصصان قرار می گیرد. شاید برای تان جالب باشد بدانید، گیت های ضدعفونی کننده ای که در بعضی مکان های بهداشتی ساخته می شود و افراد با عبور از داخل آن بدن و البسه خود را از وجود ویروس ها پاکیزه می کنند، را از زنبورعسل ایده گرفته اند.
در دهانه کندو چند زنبور مسئول بررسی زنبورهای کارگرند تا اطمینان حاصل کنند، شهد جمع آوری شده توسط آن ها کاملا تمیز و عاری از هر نوع ناپاکی باشد. این قدرت شگفت انگیز توسط پروردگار متعال در سیستم زندگی زنبورهای عسل نهاده شده است. از این رو عسل پاک ترین خوراکی روی زمین به شمار می رود.
پرخاصیت ترین نوع عسل کدام است؟
امروزه انواع گوناگونی از عسل طبیعی در دنیا مورد بهره برداری و تجارت قرار می گیرد. اما برخی از آن ها از کیفیت و خواص دارویی بیشتری برخوردار می باشند. از جمله عسل های مشهور دنیا می توان به ؛
عسل مانوکا
این نوع عسل از شیره درخت چای ساخته می شود، که بهترین دارو برای درمان امراض مختلفی همچون؛ سوتغذیه، دیابت، زخم بستر، آسم، زخم معده، از بین بردن اثرات داروهای شیمی درمانی و سرطان روده محسوب می گردد. نیوزلند مهد عسل مانوکا می باشد.
عسل گندم سیاه
عالی ترین شربت جهان در درمان سرفه و ماده ایی بی نظیر در تقویت سیستم ایمنی می باشد.
عسل گل های وحشی
کمیاب ترین و گران قیمت ترین نوع عسل در جهان بوده که سالانه چیزی کمتر از یک تن تولید می شود.
عسل یونجه
کشور کانادا سرزمین تولد این نوع از عسل می باشد که برای درمان سو تغذیه بسیار مفید است.
عسل اقاقیا و بلوبری
عسلی شفاف، خوشبو و مقوی که کمترین میزان قند را دار بوده و برای افراد دیابتی به عنوان معجزه طبیعت به شمار می رود.
عسل شکوفه پرتقال و شبدر
خوش طعم ترین نوع عسل که سرشار از ویتامین و آنتی اکسیدان است. این نوع نیز در کشور کانادا تولید می شود.
نگهداری از عسل
تنها ماده غذایی که در طبیعت هرگز دچار فساد و کپک نمی شود، عسل است. در بسیاری مواقع اتفاق افتاده که عسلی را خریداری کرده ایم اما بعد از مدتی کدرو مات شده است. این حالت نشان دهنده کریستالیزه شدن عسل بوده و نگران کننده نیست. سعی کنید عسل را در ظرف شیشه ایی و در دمای معتدل نگه داری کنید، هرگز عسل را در یخچال قرار ندهید، زیرا به دلیل وجود آنتی باکتری ها به هیچ عنوان خراب نمی شود. حتما از قاشق تمیزبرای مصرف استفاده کرده و بعد درب ظرف محتوی آن را خوب ببندید.
تفاوت عسل تقلبی با عسل طبیعی
شناخت و تشخیص عسل تقلبی از اصل تنها در آزمایشگاه های مواد غذایی صورت می پذیرد. اما برخی کارها نیز می تواند به ما در تشخیص عسل طبیعی کمک کند؛ از جمله؛ عسل طبیعی در آب حل نمی شود و در ته لیوان باقی می ماند. عسل طبیعی بو گل را در خود نگه می دارد، و به محض مزه کردن عطر آن ها را متوجه می شوید.
عسل تقلبی در دهان مانند آب نبات جمع شده در حالیکه نوع اصل آن به سرعت در دهان پخش می شود. اگر عسل را از ظرفی به ظرف دیگر منتقل کنید باید پر از حباب شود، این حالت به دلیل وجود ساختار کندو که در حافظه ذرات عسل باقی مانده اتفاق می افتد. شکرک زدن نیز یکی دیگر از مشخصات عسل طبیعی می باشد.
بست فارسی در ادامه به مهمترین خواص دارویی عسل طبیعی خواهد پرداخت، تا پایان همراه ما باشید.
10. محافظت از سیستم ایمنی بدن
عسل سرشار از آنتی اکسیدان ها و فلانوئید که مهمترین عوامل تقویت کننده سیستم ایمنی بدن به شمار می روند، می باشد. بهترین دارو در درمان آنفولانزا و زکام محسوب می شود، و امروزه پزشکان از آن برای بهبود بیماران کرونایی نیز بهره می گیرند.
9. محافظت از دستگاه گوارش
دستگاه گوارش همیشه به باکتری ها مفید برای تعادل و سلامتش نیازمند است. از آن جا که عسل حاوی دو دسته از مفید ترین باکتری ها به نام های “لاکتوباسیلی” و ” بیفیدوباسیلا” می باشد، می تواند دستگاه گوارش را در انجام فعالیتش یاری کرده و بیماری هایی همچون زخم معده، زخم روده، رفلاکس، عفونت معده و التهاب روده را درمان نماید.
8. التیام بخش جای زخم ها
عسل حاوی بزاق و آنزیم های معده زنبور بوده و برای درمان زخم ها و جای سوختگی بسیار مفید می باشد. ذرات آنتی باکتری آن در زخم به سرعت دست به کار شده و ضمن پاک سازی، روند ترمیم بافت را تسریع می بخشد. افراد دیابتی که همواره به دلیل دیر خوب شدن زخم ها و گاها عفونی وسیاه شدن بافت بدن در رنج هستند، چنانچه از خواص دارویی عسل طبیعی بهره ببرند، به راحتی آن ها را درمان کرده و نیازی به جراحی های پرهزینه و خطرناک نخواهند داشت.
7. کنترل قند خون
عسل حاوی قندهای فروکتوز و گلوکز می باشد. جالب است بدانید عسل طبیعی با وجود شیرینی زیادش تنظیم کننده قند خون محسوب شده و برای بیماران دیابتی نیزقابل استفاده است. زمانی که عسل می خورید سطح قند خون در بدن به حد نرمال خود رسیده و فاکتورهای انسولین را فعال می سازد، که یکی دیگر از فواید دارویی عسل به شمار می رود.
6. درمان ناتوانی جنسی و کاهنده وزن
اولین انسان هایی که از عسل در درمان ناتوانی های جنسی، زودانزالی، بی اختیاری ادرار، اسهال، تهوع، آسم و تقویت بینایی استفاده کردند، هندی ها بودند. طب سنتی هند از عسل به عنوان شهد حیات نام برده و به حق نیز نامی برازنده برای آن می باشد. عسل با نگه داشتن قند خون در سطح نرمال از گرسنگی و اشتهای کاذب جلوگیری کرده و به شما در کاهش وزن نیز کمک خواهد کرد. سلول های بنیادی که عامل ترمیم و بازسازی بافت های آسیب دیده هستند از بزاق زنبور وارد عسل شده و با مصرف آن فعالیت خود را در بدن انسان نیز از سرمی گیرند، از همین رو به عسل داروی جوانساز و حیات جاودان نیز می گویند.
5. درمان سرفه و گلو درد
عسل خاصیت ضد التهابی و آرام بخشی عضلات گلو را در زمان ابتلا به آنفولانزا و سرماخوردگی دارد. زمانی که سرفه های خشک و ممتد دارید، مقداری عسل را در آب گرم و یا شیر حل کرده و میل نمایید. از معجون شیر و عسل برای کودکان در درمان حساسیت های دستگاه گوارش و آنفولانزا استفاده کنید، تا از عوارض داروهای شیمیایی در امان بمانند. خواص دارویی عسل سرشار از مسکن طبیعی بوده که بی خوابی ناشی از زمان مریضی را نیز بهبود می بخشد.
4. عسل مغزی و انرژی زا
ویتامین ها و قند عسل بدن را پرانرژی کرده و برای کودکان، ورزشکاران، افراد سالمند و بیماران بهترین معجون انرژی زا به شمار می رود. در زمان یونان باستان ورزشکاران برای شرکت در مسابقات و بالا بردن توان عضلانی خود ترکیب عسل و انجیر می خوردند، تا در طول رقابت ها دچار ضعف و بی حالی نشوند. عسل علاوه بر دوپینگ طبیعی، به عنوان داروی ریکاوری بدن بعد از فعالیت های سنگین نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
3. خاصیت آنتی باکتریال
پروردگار متعال بزاق و آنزیم معده زنبور عسل را سرشار از آنتی بیوتیک ها و ضد قارچ ساخته است. این خاصیت ضد میکروبی به عسل منتقل شده و تا ابد در بافت آن باقی می ماند. هر زمان که فردی عسل را مورد استفاده قرار دهد، خواص ضدقارچش به سرعت فعال شده و بدن را در برابر میکروب ها ایمن نگه می دارد.
2. زخم معده و بیماری های گوارش را درمان می کند
افرادی که در هفته 2 یا 3 بار عسل مصرف می کنند هرگز به زخم معده یا ناراحتی های گوارشی دچار نخواهند شد. همچنین اگر به زخم معده، روده و اثنی عشر مبتلا هستید، هر روز یک قاشق عسل را در یک لیوان آب گرم حل کرده و به صورت ناشتا میل نمایید، این کار را به مدت 40 روز ادامه داده تا معجزه ترمیم کنندگی عسل را به چشم ببینید.
1. بهبود عملکرد قلب و ضد سرطان
ویتامین های گروه ب، آنزیم های ضد باکتریایی، خاصیت ترمیم و بازسازی بافت، آنتی اکسیدان و فلانوئید های موجود در عسل، آن را به موثرترین دارو در درمان بیماری ها تبدیل نموده است، ضمن اینکه مصرف عسل انسان را از ابتلا به بیماری های قلبی و انواع سرطان دستگاه گوارش ایمن می دارد.
نظر خود را در رابطه با پرخاصیت ترین نوع عسل با ما به اشتراک بگذارید
پیشنهاد ویژه بست فارسی
یک سایت خوب و معروف جهت مشاوره مهاجرت تحصیلی و شرایط مهاجرت کاری میخوای بزن رو دکمه پایین
عسل بر هر درد بی درمان دواست!
من که عاشق عسلم و کاملا جایگزین شکرش کردم
عالیه عسل!