سلامت

10 غذایی که موجب نفخ معده خواهد شد و باید حواستان باشد

خلاصه نوشته

  • شناخت غذاهای نفخ دار به شما کمک می کند تا با یک تغذیه سالم و صحیح از این اختلال آزار دهنده در امان بمانید و بدانید که چه غذاهایی را وارد بدن خود می کنید. معمولا این مشکل برای کسانی که مبتلا به رفلاکس معده می باشند بسیار دردناک است.

علت نفخ معده بعد از غذا چیست؟

نفخ و تجمع گازهای معده همواره برای ما ناخوشایند و آزاردهنده می باشد. علت نفخ معده عوامل متفاوتی از جمله : خوردن مایعات همراه غذا، قورت دادن غذا همراه با نفس، تند غذا خوردن و بسیاری موارد دیگر را شامل می شود. بروز نفخ معده در افرادی که بیماری رفلاکس مبتلا هستند بسیار دردناک تر است و همیشه با تهوع های شدید و استفراغ های چند روزه همراه می باشد. تولید و تجمع گازهای معده موجب ایجاد بیماری ورم معده نیز خواهد شد.

غذاهای نفخ دار کدامند؟

ایجاد نفخ در افراد مختلف به صورت های متفاوت شکل می گیرد که در 90 درصد موارد به خاطر نوع تغذیه و خوراکی های مصرفی آنان است. به طور کلی نفخ معده یکی از آزار دهنده ترین اختلالاتی بدن است. در این میان غذاها و مواد خوراکی بسیاری هستند که مصرف شان موجب این مشکل می شود و بهتر است که این غذاها را بهتر بشناسید، به همین خاطر ما قصد داریم در این مقاله به معرفی 10 غذای نفخ آور بپردازیم در ادامه با ما همراه باشید.

علت نفخ معده,علت نفخ معده بعد از غذا,علت نفخ معده و روده

10. غذاهای کنسرو شده

غذاها و خوراکی های کنسرو شده به علت استفاده از مواد افزودنی در زمان بسته بندی در تولید گاز معده نقش بسزایی دارند. برای مثال فروکتوز و لاکتوزی که در نان های بسته بندی برای جلوگیری از کپک زدگی استفاده می شود در زمان هضم با اسیدهای معده ترکیب شده و نفخ شدیدی ایجاد می کنند.

علت نفخ معده چیه,غذاهای نفخ دار,غذاهای نفخ دار کدامند

9. آدامس

ترکیبات شیرین کننده های صنعتی که در تولید آدامس به کار می روند مانند: سوربیتول، مانیتول و زایلیتول خاصیت تولید نفخ معده را دارند. ضمن اینکه با جویدن آدامس مقدار زیادی هوا به داخل معده تان راه پیدا می کند. به همین دو دلیل ساده، جویدن آدامس می تواند شما را به نفخ معده دچار کند. دوستداران آدامس شاید حتی تصورش را هم نمی کردند که این خوشمزه دوست داشتنی عامل ایجاد گاز معده شان باشد!

غذای نفخ آور,غذای های نفخ دار,علت نفخ معده

8. آب نبات

آبنبات ها هم همچون آدامس با ترکیبات شیمیایی به کار رفته در آن ها برای ایجاد طعمی شیرین و دلچسب موجب تولید گاز معده می شوند. سوربیتول که طعمی شیرین دارد در صنعت دارو نیز مورد استفاده قرار می گیرد، در شرکت های داروسازی با مواد ملین ترکیب شده تا راحت تر نفخ معده را تخلیه کند، اما در صنعت شکلات سازی فقط جنبه طعم دهنده دارد و زمانی که وارد چرخه هضم می شود به نفخ معده منتهی می شود.

علت نفخ معده بعد از غذا,علت نفخ معده و روده,علت نفخ معده چیه

7. پیاز

شاید برای تان تعجب آور باشد اگر بگوییم پیاز نیز حاوی شکر است. پیاز سرشار از فروکتوز می باشد و از آنجا که شیرینی جات موجب بروز نفخ و بالا رفتن اسید معده می شود، پیاز نیز همچون شیرینی ها عمل کرده و گازهای ناخوشایند را تولید می کند. یک نکته جالب در مورد پیاز اینست که علاوه بر قند بالایی که دارد برای کنترل قند خون افراد دیابتی توصیه می گردد.

غذاهای نفخ دار,غذاهای نفخ دار کدامند,غذای نفخ آور

6. میوه ها

قندهایی که در انواع میوه ها وجود دارد نیز به دلیل ساختار ساده ای که دارند به خوبی هضم نمی شوند. علاوه بر این، میوه ها حاوی فیبر بالایی هستند و بدن برای هضم فیبر، به اسید زیادی نیازمند است، که حجم بالای اسید و ترکیب شان با قند میوه ها به تولید نفخ معده می انجامد. پوست میوه ها به عنوان قسمت غیر قابل هضم در روده ها باقی می ماند و با تولید گاز دی اکسید کربن به نفخ روده و دل پیچه ختم می شود.

غذای های نفخ دار,علت نفخ معده,علت نفخ معده بعد از غذا

5. نوشیدنی های گازدار

واضح است که گاز حاصل از نوشیدنی های گازدار مستقیما به مری و معده وارد می شود. گاهی درصد بالایی از این گاز از طریق عاروق تخلیه شده و از بین می رود، اما مقدار گاز باقی مانده به همراه قندهای صنعتی به کار رفته در تولید نوشابه ها به راحتی می توانند نفخ های آزار دهنده را ایجاد کنند.

این مطلب را از دست ندهید
10 نکته ضروری برای مراقبت از کودک

علت نفخ معده و روده,علت نفخ معده چیه,غذاهای نفخ دار

4. سبزیجات

سبزیجاتی همچون انواع کلم و سبزی خوردن که به صورت خام مصرف می شوند و یا در سالادها مورد استفاده قرار می گیرند از غذاهای نفخ دار هستند، چراکه همچون میوه ها حاوی فیبر بالایی می باشند و بخش زیادی از بافت آن ها غیر قابل هضم هستند. وجود فیبر یکی از عوامل مهم در تولید گاز معده است. در کنار سبزیجات ادویه هایی با طبع گرم، مصرف نمایید تا کمتر به نفخ دچار شوید.

غذاهای نفخ دار کدامند,غذای نفخ آور,غذای های نفخ دار

3. غلات کامل

اگر سه عامل اصلی نفخ معده را قند، فیبر و نشاسته بدانیم، باید بگوییم که غلات کامل و نان های سبوس دار به عنوان پرچمداران تولید نفخ به شمار می روند. زیرا مهم ترین منبع فیبر و قندها، غلات می باشند.

علت نفخ معده,علت نفخ معده بعد از غذا,علت نفخ معده و روده

2. لبنیات

ساختار معده به صورت طبیعی زیاد در هضم و سازگاری با لبنیات موفق نمی باشد. وجود قند لاکتوز در شیر و فراورده های لبنی به دلیل هضم بسیار سختی که دارد معمولا به صورت نیمه شکسته در بدن باقی می ماند. ترکیب قندها با اسید معده و شیره های هضم کننده موجب تولید گازهای معده و ایجاد ورم و درد های شدید شکمی می گردد. برای پایین آوردن قند شیر به آن ادویه هایی همچون زردچوبه یا دارچین بیفزایید. در برخی موارد پزشکی برای جلوگیری از نفخ معده و هضم راحت تر لاکتوز، قرص های لاکتاز تجویز می شود.

علت نفخ معده چیه,غذاهای نفخ دار,غذاهای نفخ دار کدامند

1. لوبیا

حبوبات به عنوان مهمترین عوامل ایجاد نفخ معده شناخته می شوند. اگرچه انواع حبوبات دارای خاصیت تولید گاز معده می باشند، اما در این میان لوبیا از سهم بیشتری برخوردار است. برای مثال لوبیا حاوی قندی به نام پرالترین بوده که مانند تمام قندهای ساده به صورت نصفه هضم می شود. بقایای هضم نشده قند پرالترین با کیموس وارد روده شده و به تولید گازهای هیدروژن، گاز متان و دی اکسید کربن می پردازد. باکتری های موجود در روده سعی در شکستن بافت قندها دارند اما در زمان ترکیب با اسید وارد شده به روده، تبخیر شده و به نفخ های شدید می انجامد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code

دکمه بازگشت به بالا
بستن