سبک زندگی

10 نکته درباره بیماری خودشیفتگی یا نارسیسیسم

افزایش بازدید در گوگل

خودشیفتگی یا نارسیسم چیست؟

نارسیسیسم گونه ای از اختلالات روانی است که افراد به شیوه ای بیمارگونه و افراطی دچار خودشیفتگی می شوند. فروید از جمله نخستین دانشمندان علم روانپزشکی می باشد، که به توضیح خودشیفتگی و گونه های مختلف آن پرداخت. اشخاصی که به این بیماری گرفتار می شوند، نه تنها نمی توانند در جامعه روابط اجتماعی خوبی برقرار کنند، بلکه در ایجاد یک رابطه عاشقانه نیز دچار شکست و فروریختگی می گردند.

انسان های خودشیفته با این اختلال به دنیا می آیند و متاسفانه تا کنون درمان مشخص و کاملی برای آن یافت نشده. واژه نارسیس از نام فردی به همین اسم اقتباس گردیده، او مردی با چهره ای زیبا بود که در کنار رودخانه انعکاس تصویرش را در آب می بیند و دیوانه وار عاشق خودش می شود. او آنقدر در کنار آب به تصویرش خیره شده تا در نهایت این عشق او را به گلی تبدیل می کند. البته که پایان ماجرا افسانه ای بیش نیست اما کتب کهن به همین صورت بیان نموده اند. شاید در اطراف شما اشخاصی با این مشخصات وجود دارند و یا با برخی از آنان برخورد داشته اید، بیایید با هم به بررسی ۱۰ نکته مهم که باید در مورد افراد خودشیفته بدانیم، بپردازیم.

افراد خودشیفته,خودشیفتگی چیست,خودشیفتگی یا نارسیسیسم

۱۰. آن ها همیشه کودک باقی می مانند

افرادی که به خودشیفتگی مبتلا هستند، هیچ گاه بزرگ نمی شوند و همواره مانند یک کودک لوس و لجباز رفتار خواهند کرد. این اشخاص همیشه بهانه ای برای داد و بیداد و اوقات تلخی در آستین شان داشته و گاهی به معنای واقعی حوصله سر بر می گردند. اگر در اطراف تان افراد خودشیفته حضور دارند، باید صبر و حوصله زیادی به خرج بدهید.

۹. شاید ضربه های روحی تغییرشان بدهد

افراد خودشیفته به ندرت به رفتارهای بد خود پی برده یا معترف می شوند. آن ها فقط زمانی ممکن است، گامی در جهت تغییر خود بردارند، که بفهمند، اخلاق شان موجب بروز یک اتفاق بدتر خواهد شد. به طور مثال یک فرد خودشیفته اگر بداند رفتارهای نا بهنجارش شریک عاطفی او را دور می کند، امکان دارد برای اصلاح خود پیشگام شود.

شخصیت خودشیفته یا نارسیسم,افراد خودشیفته,خودشیفتگی چیست

۸. دوست دارند دیگران را محتاج خود ببینند

اشخاص خودشیفته به شدت علاقه مندند که ببینند اطرافیان به آن ها محتاج هستند. اگر به یک فرد نارسیسم بگویید، من دوست دارم در کانون توجه تو باشم یا بگویید وقتی حرف می زنم دوست دارم به من نگاه کنی، به شدت مطیع خواسته شما خواهند شد، زیرا گمان می کنند شما به محبتشان احتیاج دارید. اما اگر به او بگویید چرا به من توجه نمی کنی، قطعا در مقابل تان جبهه می گیرند.

۷. هیچ حد و مرزی ندارند

افراد خودشیفته، برای رفتارهای اشتباه خود حدو مرزی قرار نمی دهند. اگر از سوی طرف مقابل تذکری نشنوند و یا ترک نشوند، همچنان به کار خود ادامه خواهند داد. پس در مقابل این اشخاص در زمان بروز اشتباه کرنش نکرده و کوتاه نیایید.

افراد خودشیفته,خودشیفتگی چیست,خودشیفتگی یا نارسیسیسم

۶. خودخواهی در ذات شان است

خود شیفته ها به هیچ عنوان حقی برای طرف مقابل خود قائل نیستند، نارسیسم ها معتقدند، تمام موجودات و اشیا اطراف شان باید در خدمت آن ها باشند. هیچ خود شیفته ای حاضر نخواهد بود از خواسته های خود در جهت رفع نیاز دیگران کوتاه بیایند.

۵. خود را متفکر و اندیشمند می دانند

اشخاص نارسیسم به شدت خود را افرادی متفکر و اندیشمند می دانند. آن ها با این تصورات خلا های ذهنی شان را پر کرده و کمبودهای خود را پنهان می دارند. این افراد گمان می کنند، در مورد هر چیزی دانش کافی را داشته و عقل کل هستند.

افراد خودشیفته,خودشیفتگی چیست,خودشیفتگی یا نارسیسیسم

۴. برتری دیگران آزارشان می دهد

خودشیفته ها شدیدا علاقه دارند، خود را از دیگران برتر ببینند. آن ها کمبودهای فراوان خود را می دانند و این آگاهی آزارشان می دهد. افراد نارسیسم در مواجهه با اطرافیانی که نسبت به او برتری دارند، بد رفتاری کرده و با تحقیر کردن آن ها سعی در ایجاد برتری خود خواهند داشت.

۳. خودشیفتگی ریشه در کودکی دارد

افراد خودشیفته معمولا در کودکی به انجام کارهای بزرگ تر از سن شان مجبور شده اند و یا در مقابل کارهای کوچک بسیار مورد تمجید قرار گرفته اند. این اشخاص در بزرگسالی نیز به دنبال همان تعریف ها می گردند، و گمان می کنند، باید همیشه در کانون توجه باشند. اگر در برابر کارهای کوچک و بزرگ آنگونه که انتظار دارند، تشویق نشوند، رفتارهای پرخاشگرانه از خود بروز می دهند.

افراد خودشیفته,خودشیفتگی چیست,خودشیفتگی یا نارسیسیسم

۲. افراط و تفریط در ابراز علاقه

افراد خودشیفته حاصل رفتارهای غلط و بدون آگاهی والدین شان می باشند. والدینی که در ابراز عشق و محبت خود افراط یا تفریط می کنند، قطعا نابهنجاری های رفتاری را در کودک به وجود می آورند. اگر پدرو مادری کودک را رها کرده و به هیچ وجه مورد نوازش قرار ندهند، او را سرخورده کرده و به خود خواهی در بزرگسالی مبتلا خواهند ساخت. از سویی دیگر تمجید یا تعریف بیش از اندازه از کودک نیز او را خودشیفته و خودخواه بار می آورد.

۱. آن ها هرگز شرمنده نمی شوند

اگر با یک خود شیفته سرو کار دارید، هرگز سعی نکنید، او را شرمنده سازید. آن ها هرگز دچار حس خجالت نخواهند شد و اگر این اتفاق بیوفتد با بدترین حالت ممکن کار شما را تلافی می نمایند. 

اگه دنبال یه سایت خوب برای خرید فالوور واقعی میگردی؟ اگه میخوای با خرید لایک به اکسپلورر اینستاگرام راه پیدا کنی؟ حتما یه سری به سایت دیجی فالوور بزن

خرید فالوور ایرانی اینستاگرام 100K با 25% تخفیف خرید تیک آبی اینستاگرام خرید فالوور ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا