راه رسیدن به آرامش چیست؟
تمام آنچه هر انسانی از زندگی می خواهد رسیدن به آرامش و خوشبختی است. افراد مختلف ایده آل های متفاوتی در رابطه به معنا و مفهوم آرامش دارند، و بنا بر روحیات و افکاری که به آن ها معتقدند، شیوه های گوناگونی را برای دست یابی به آرامش روح و روان تجربه می کنند.
در برخی نظریات روانشناسی از آرامش تحت عنوان خوشبختی نیز یاد می شود. انسان ها زمانی خود را خوشبخت می نامند، که در زندگی از دغدغه ها و استرس های همیشگی و آزار دهنده رهایی یافته و با تمام وجود اتفاقات خوشایند و دوست داشتنی را لمس نموده و از روزها و ساعت ها لذت ببرند.
شما چه راهکارهایی برای رسیدن به آرامش درونی پیشنهاد می کنید؟ آیا تاکنون به اینکه چطور می توان زندگی بهتری داشت اندیشیده اید؟ با Bestfarsi در این مقاله همراه شوید تا بهترین راه های دست یافتن به آرامش را بررسی نماییم.
۱۰. حرص و طمع آفت آرامش
یکی از راههای رسیدن به آرامش فکری این است که از آنچه در زندگی به دست آورده اید لیستی تهیه نموده و داشته های خود را برشمارید. در مرحله بعد هرچه را که به آن علاقه مندید و هنوز کسب نکرده اید را در مقابل گزینه ها یادداشت نمایید. کمی نکات مثبت و منفی دارایی ها و نداشته ها را بررسی کرده و ببینید، آیا از زندگی خود راضی هستید؟
اگر انسان برای کسب ایده آل ها و رسیدن به پیشرفت تلاش داشته باشد، بسیار خوب است اما نباید این حس به رقابتی سیری ناپذیر یا به اصطلاح طمع تبدیل گردد. حرص و آز، همواره بشر را در استرس موفقیت های دیگران قرار می دهد، به این معنا که از خوشی اطرافیان حس ناراحتی و حسادت خواهد کرد.
۹. زندگی را آنگونه که هست بپذیرید
زندگی با تمام بالا و پایینش زیباست، اگر بشر همواره در خوشی و آسایش باشد، به طور قطع احساس یکنواختی و کسالت به سرعت ذهنش را فرا می گیرد، از سوی دیگر اتفاقات ناخوشایند همیشگی نیز انسان را به آسیب های روحی فراوان دچار خواهد کرد.
از راه های رسیدن به آرامش این است که فراموش نکنید زندگی مجموعه ای از خوشی ها و ناخوشی هاست، و نباید با کوچکترین شکست خود را ببازید. روزهایی که در آن به سوی آینده قدم برمی دارید، فرصت های طلایی رسیدن به پیشرفت ها خواهد بود. زندگی را آنگونه که هست بپذیرید تا راحت تر مشکلات را از سر را کنار بزنید.
۸. ذکر و یاد خدا آرامبخش دل هاست
کمی روحیات معنوی خود را تقویت نمایید. ذکر و یاد خدا همیشه می تواند دل ها را آرام کند. همه ما می دانیم زندگی بدون دردسر و زحمت نخواهد بود، پس بهتر است با یاری جستن از الهامات الهی خود را در برابر نا امیدی و نگرانی ایمن سازیم.
برای رسیدن به آرامش فراموش نکنید که پروردگار مهربان به بندگانش قول داده “یاد کنید مرا تا اجابت کنم شما را”. بدون شک خداوند وفادارترین ها به عهد است.
۷. همسری خوب و هم دل اختیار کنید
مهمترین بخش از زندگی هر فردی داشتن یک همسر خوب و همدل می باشد، که به طور قطع می تواند شنا را به آرامش در زندگی برساند. زمانی که یک زوج در کنار هم قرار می گیرند، باید در جهت ایجاد حس خوشبختی در یکدیگر تلاش نمایند.
پروردگار مهربان در قرآن بیان فرموده اند: ما همسرانی از جنس خودتان را برایتان آفریدیم تا موجب آرامش و سکون شما باشند”. پس می بینیم که نقش همسران در خوشبختی آنان بسیار مهم و ضروری است.
داشتن خلقیات نیک، ادب در گفتار و رفتار، توقعات معقول، رعایت احترام و ادب در زمان اختلاف سلیقه ها و آوردن شادی و نشاط به منزل از نشانه های همسران خوب خواهد بود.
۶. بدبینی را از خود دور نمایید
شک و بی اعتمادی به اطرافیان چیزی جز ایجاد فضایی پر از تنش و اضطراب را در پی نخواهد داشت. هر اندازه نسبت به دوستان، آشنایان یا افرادی که با آن ها سرو کار دارید، بی اطمینان باشید، فقط خودتان را آزار داده اید.
بهتر است، سطح توقع از انسان های پیرامون خود را پایین بیاورید، تا از هر رفتاری که خلاف انتظار شما بود ناراحت و سرخورده نگردید. به جای شک کردن به انسان ها روابط خود را با آن ها مدیریت نمایید تا از گرند آسیب های احتمالی در امان بمانید.
۵. مقدرات الهی را بد چون و چرا بپذیرید
در زندگی برخی چیزها از کنترل و اراده ما خارج هستند و خداوند بنا بر مصلحت، موقعیت های مختلفی را سر راه بشر قرار می دهد. مقدرات پروردگار ممکن است برای ما ناخوشایند باشند، اما ستیزه جویی با آن ها هیچ نتیجه ای ندارد.
بهترین راه رسیدن به آرامش پذیرش مقدرات بوده؛ تا پرودرگار بزرگ شما را در سپری کردن بحران ها یاری نماید.
۴. استراحت و خواب کافی بسیار موثر است
خواب به موقع و استراحت شبانه تا حدود زیادی می تواند حس آرامش را در شما ایجاد نماید. بی خوابی های مداوم و ساعات کاری بدون وقفه موجی از خستگی جسم و روح را برای شما به ارمغان می آورد، که نتیجه ای جز افسردگی، نارضایتی از زندگی و استرس های بی پایان نخواهد داشت.
۳. به پروردگار توکل کنید
خداوند مقتدر و مدبر به درستی می داند، که چه چیزی را در زندگی انسان ها مقدر سازد، تا برای رسیدن به کمال معنوی یاریشان نماید. به عنوان بنده ای نیک همه جوره به عظمت پروردگار توکل کرده، سپس به تلاش بپردازید.
قرآن کریم از زبان رب جلیل می فرماید:” به خداوند توکل کنید زیرا او برای شما کفایت خواهد کرد.” انسان به تنهایی ذره ای ناچیز در هستی بی انتها بوده و توان مقابله با موقعیت های بحرانی را ندارد.
۲. پاکیزگی را جدی بگیرید
نظافت و پاکیزگی از مواردی است که در تعالیم دینی بسیار مورد توجه و توصیه قرار گرفته و یکی از راه های رسیدن به آرامش است. همه ما می دانیم هر زمان که بی حوصله یا پر از استرس هستیم یک دوش آب ولرم یا شنا در استخر می تواند تمام امواج منفی را دور بریزد.
آب خاصیت آرامش بخشیدن بسیار بالایی داشته و دارویی بی ضرر محسوب می گردد. پس در زندگی برنامه منظمی برای نظافت شخصی خود در نظر بگیرید.
۱. تغذیه سالم و طبیعی
غذا هم جزو مهم ترین اصول در رسیدن به زندگی سلامت و توام با آرامش است. استفاده از خوراکی های مضر و بدون خاصیت ارزش غذایی کمی داشته و به طور قطع امراض متفاوتی را به دنبال می آورد. هر اندازه از سبزیجات، مواد ارگانیک و ویتامین ها بهره بگیرید، حس نشاط و سرزندگی را به خود هدیه داده اید.