- رشد شخصیتی یکی از مهم ترین تغییرات تاثیر گذار در زندگی هر فرد به شمار می رود که تاثیر و اعمال آن بستگی به عوامل مختلفی دارد. در واقع هیچ انسانی کامل نیست و هدف از رشد شخصیت هر انسان، تنها برای بهتر بودن می باشد!
پیشنهاد ویژه بست فارسی
اگر دنبال بهترین سایت برای اعزام دانشجو و مهاجرت به ترکیه می گردی بزن رو دکمه پایین
برای رشد شخصیت چه کنیم؟
هر انسانی با مجموعه ای از ویژگی های فردی و شخصیتی به دنیا می آید و در روند رشد جسمانی برخی خصوصیات دیگر نیز به او اضافه می گردد. آدمی در هر سن یا جایگاه اجتماعی باشد، نمی تواند ادعا کند به حد اعلی معرفت و شناخت دست یافته. با افزایش سن نیاز به یادگیری و آموزش کاهش نمی یابد، بلکه حوزه های شخصیتی متفاوت تری برای رسیدن به رشد روحی را در مقابل خود می بیند.
اشکالات و نقایص فکری و شخصیتی در تمام سنین قابل حل و تکامل بوده و فقط به کمی صعه صدر و روشنگری اندیشه نیازمند است. حال قصد داریم ۱۰ دلیل منطقی که به ما می گوید در هر سنی برای رشد شخصیت چه کنیم را بررسی نماییم.
۱۰. سلامت بدنی
شاید این ضرب المثل را شنیده باشید که می گوید:” عقل سالم در بدن سالم است”. این سخن به ما می فهماند برای داشتن روح و مراحل رشد شخصیتی ایده آل باید جسمی سلامت داشته باشیم. بدن شاداب از استرس های معمول زندگی به دور مانده و زمینه های پیشرفت شخصیتی را فراهم می آورد.
اشخاصی که به خوبی بلدند در شرایط بحرانی امور محوله را مدیریت کرده و از چالش ها به راحتی بگذرند به طور قطع زندگی طولانی تر، شادتر و پر از آرامش خواهند داشت. تقویت فکر و ذهن برای رسیدن به کمال معنوی مهم ترین فاکتور به شمار می رود.
۹. خود کنترلی پیشرفته
افرادی که قادرند به احساسات و افکارشان مسلط بوده و رفتارهای خود را مدیریت نمایند، برای رسیدن به اهدافی که از پیش تعیین کرده اند، بسیار موفق تر عمل خواهند نمود.
نظم بخشیدن به مسائل احساسی و کنترل کردن خلقیات خاصی همچون وسواس فکری یا انگیزه های هیجانی، روح و شخصیت فرد را ساخته و زمینه های تعالی ذهن را فراهم آورده و یکی از عوامل موثر در رشد شخصیت است. هماهنگی که بین عضلات با افکارتان شکل می گیرد، در واقع همان مدیریت رفتار در موقعیت های پر تنش می باشد.
۸. استرس کمتر
بدون شک بزرگ ترین دشمن رشد شخصیتی هر انسانی استرس بوده و به شدت کیفیت زندگی افراد را پایین خواهد آورد. شما باید راهکارهای کنترل استرس را بیاموزید تا ذهنی آزاد و روشن برای رسیدن به پیشرفت های شخصیتی داشته باشید.
مدیریت عوامل اضطراب آور تکنیک های مخصوص به خود را دارد، که با مراجعه و مشاوره با یک روانشناس می توانید، ترفندهای طلایی دست یابی به آرامش و طی کردن مراحل کمال شخصیت را بیاموزید.
۷. والدین بهتر
اگر می خواهید فرزندانی متعالی و موفق داشته باشید، باید ابتدا خودتان را به والدینی به کمال رسیده تبدیل نمایید. کودک برای اینکه بتواند در جامعه مسیر روشن را بیابد، به داشتن راهنما و الگوهای مناسب نیازمند است.
پدر و مادری که خودشان از تزلزل شخصیتی و عدم اعتماد به نفس رنج می برند، نمی توانند فرزندانی متکی به خود و با نگرشی مثبت به جامعه تحویل دهند. الگوهای رفتاری غلط قدرت بیشتری در تشکیل شخصیت کودکان داشته و آن ها مانند آیینه مدام از رفتارهای اشتباه والدین خود تقلید می کنند.
۶. شادی و حال خوب بیشتر
شادی، نشاط و حال خوش همگی مجموعه ای از انرژی های مثبتی است، که برای رسیدن فرد به رشد متناسب شخصیتی نقشی اساسی ایفا می نمایند. اگر فردی با افکار منفی و سیاه هستید و مدام نا امیدانه به زندگی می نگرید، باید حتما نسبت به تغییر و درمان روحیات خود اقدامی جدی داشته باشید.
شخصی که در مسیر اصلاح افکارش قدم بر می دارد، به مرور تعالی ذهن را درک خواهد کرد. فکر باز و نگرشی توام با نشاط و سرزندگی دریچه های موفقیت را یکی پس از دیگری به روی ما می گشاید. دیدن نیمه پر لیوان اولین گام در جهت دست یابی به موفقیت های بزرگ خواهد بود.
۵. موفقیت های بزرگ تر
شاید گمان کنید که موفقیت یعنی رسیدن به ثروت، مقام، تحصیلات عالیه، شهرت و قدرت، البته که همه این موارد به تنهایی موفقیت محسوب خواهند شد، اما اگر قبل از هر چیز به رشد افکار و شخصیت درونی خود بپردازید، به طور قطع پیشرفت های بسیار بزرگ تری را در مسیر خود خواهید یافت.
رشد روحی بشر زمینه های تعالی معنوی و مادی را با هم ایجاد نموده و به سادگی هر آنچه را در سر می پرورانید، در برابر دیدگان تان فراهم می آورد.
۴. بهره وری بیشتر
به طور قطع مهمترین نشانه رشد شخصیت در افراد افزایش میزان بهره وری آنان خواهد بود. اگر می خواهید شخصی موفق باشید هرگز کار امروز را به فردا نیاندازید.
تجمع انبوهی از مسئولیت ها و کارهای عقب افتاده چیزی جز استرس نداشته و اضطراب ناشی از آن فکر و ذهن تان را محدود نموده و به جای پیشرفت، چندین پله هم نزول می کنید. زمان بسیار با ارزش بوده و نباید به راحتی آن را از دست داد.
وقت را غنیمت بشمارید و تا می توانید به امور محوله خود رسیدگی کرده و تا حدی از زمان تعیین شده جلوتر حرکت نمایید. برنامه ریزی درست و هدفمند نقشی مهم در رسیدن به موفقیت ها ایفا می کند و نظمی که به زندگی شما می دهد، مسیر پیش رو را هموار می سازد.
۳. روابط سالم تر
ایجاد روابط سالم و بدون نگرش های سودجویانه یکی از نشانه های سلامت روانی افراد و از عوامل موثر بر رشد شخصیت می باشد. اشخاصی که در مسیر زندگی ما قرار می گیرند و یا ما نقشی در سرنوشت شان ایفا می کنیم باید به صورت زنجیروار موجب پیشرفت و تعالی شخصیت مان شوند.
کیفیت زندگی انسان های متاهل و وفادار به نظام خانواده از استانداردهای قوی تری برخوردار بوده و قادرند با ذهنی آزاد به اهداف مشخص شده خود بپردازند. ارتباط عاطفی پلکانی برای دست یابی به کمال روح خواهد شد، به شرطی که در مسیر درست گام بردارید.
ضمن اینکه همسفری که برای طی مسیر انتخاب نموده اید نیز فوق العاده با اهمیت است.
۲. دستیابی به آرامش ذهنی
پیش تر گفتیم که به دور ماندن از استرس ها می تواند زمینه های موفقیت ما را در مسیر دست یابی به قله های پیشرفت هموار سازد. فعالیت هایی که به صورت طبیعی شما را به سوی آرامش سوق می دهند را در اولویت قرار بدهید.
تغذیه سالم، فعالیت ورزشی منظم، مدیتیشن، مراقبه های ذهنی، مطالعه و فراگیری علوم مختلف همگی همچون پلکانی به سوی تعالی شخصیت کشیده شده و قطعا افراد را در موقعیت های سازنده تری قرار می دهند.
۱. انعطاف پذیری بیشتر
مقاومت در برابر مشکلات خیلی خوب است، اما گاهی باید به جای سرسختی کمی به عقب رفته تا با قوای بیشتری بتوان به عرصه رقابت بازگشت. زندگی همیشه برای انسان ها چالش های ریز و درشتی را در نظر می گیرد، انعطاف پذیری به معنای جا خالی دادن برای خیزشی سریعتر می باشد.
همواره قدرت بدنی چاره ساز نیست و باید گره های پیچیده را با فکر و هوش بالا باز نمود. مقداری در مقابل ناملایمات منعطف تر عمل کنید تا نتیجه بهتری کسب کنید چرا که از مهمترین عوامل عوامل رشد شخصیت شماست.