مشهورترین ها

۱۰ کاخ معروف ایران (کاخ های تاریخی ایران)

افزایش بازدید در گوگل
خلاصه نوشته
  • با توجه به این‌ که کشور ایران از تاریخ پرفراز و نشیبی برخوردار بوده‌ است، باید بگوییم که در طی حکومت حکمرانان مختلف کاخ ها و قلعه ‌های مختلفی بنا شده، اما متأسفانه امروز شمار اندکی از معروف ترین کاخ های ایران را می ‌توان مشاهده کرد که سالم مانده ‌اند و زیبایی‌ های خاصی را از خود نشان می‌ دهند.

پیشنهاد ویژه بست فارسی

اگر دنبال بهترین سایت برای اعزام دانشجو و مهاجرت به ترکیه می گردی بزن رو دکمه پایین

قیمت لیر ترکیهاعزام دانشجوتحصیل در ترکیهمهاجرت به ترکیه

کاخ های معروف ایران کدامند؟

کاخ هایی که در کشور ایران وجود دارند به ‌عنوان قدیمی ترین، بزرگ‌ ترین و مهم ‌ترین کاخ های تاریخی از دوره هخامنشی تا پایان دوره پهلویان می‌ باشد که هر کدام ویژگی‌هایی را دارا است.

با توجه به این ‌که کاخ‌ ها از اهمیت زیادی برخوردار بوده ‌اند معماران خاصی را برای ساخت آن ‌ها در نظر می‌ گرفتند، بنابراین باید هزینه زیادی را صرف ساخت کاخ می ‌کردند. اگر شما هم از افرادی هستید که به بازدید از چندین کاخ  معروف ایران علاقه دارید، در ادامه این مطالب ۱۰ مورد از این کاخ‌ ها را برای شما شرح خواهیم داد.

کاخ معروف ایران,کاخ های تاریخی ایران,کاخ های سلطنتی ایران

۱۰. کاخ گلستان | Golestan Palace

یکی از کاخ‌ های دوره زندیه و قاجار کاخ گلستان می ‌باشد که در مرکز شهر تهران قرار گرفته است که ان را به عنوان یکی از کاخ های معروف ایران معرفی می کنند. در واقع این کاخ قدمتی حدود ۴۴۰ سال دارد که به‌ عنوان یکی از منحصر به ‌فردترین بناهای تاریخی ایران معرفی می‌ شود.

لازم به ذکر است که بگوییم علت نام‌ گذاری این کاخ به گلستان به بنیان ‌گذاری تالاری به نام گلستان که از بناهای عهد آقا محمدخان قاجار بوده  اختصاص پیدا می ‌کند که آن را در سال ۱۲۱۶ هجری قمری و در دوران حکومت فتحعلی ‌شاه قاجار بنا نهادند.

۹. کاخ مرمر | Marmar Palace

کاخ مرمر یکی از کاخ ‌های معروف ایران می ‌باشد که در سال ۱۳۱۳ رضا شاه پهلوی دستور ساخت آن را داد. معمار این کاخ از سبک شرقی و غربی برای طراحی کاخ استفاده کرد. در واقع از سال ۱۳۱۳ تا ۱۳۱۶ ساخت این بنا به طول انجامید.

لازم به ذکر است که بگوییم از سال ۱۳۵۵ تا ۱۳۵۹ از کاخ مرمر به‌ عنوان موزه استفاده می ‌کردند، همچنین حسین لرزاده کار معماری کاخ مرمر را انجام داد و استاد یزدی کاشی‌کاری ساختمان را عهده ‌دار بود.

تخت مرمر را به شکل ۱ سکوی دیواره دار بلند با ۶۵ قطعه مرمر کوچک و بزرگ ساخته ‌اند که کاملا در وسط ایوان قرار دارد. تخت سلیمان در سه‌ ساله اول حکمرانی کریم‌ خان زند یعنی از سال ۱۱۶۳ تا ۱۱۶۵ هجری قمری ساخته شد و تخت مرمری که امروز شاهد آن هستید در سال ۱۲۲۰ هجری قمری به دستور فتحعلی‌ شاه قاجار بنا نهاده شد.

کاخ های معروف ایران,کاخ های پادشاهان ایران,کاخ معروف ایران

۸. قصر فیروزه | Firuzeh Palace

قصر فیروزه که آن را با نام کاخ فرح‌ آباد می ‌شناسند، مربوط به زمان حکومت قاجاریان می‌ شود و در انتهای خیابان پیروزی می ‌توان آن را مشاهده کرد. این طرح الگویی مشابه به کاخ توروکادور پاریس دارد که به دستور مظفرالدین ‌شاه قاجار در سال ۱۲۸۱خورشیدی آن رابنا نهادهند و در سال ۱۲۸۳ کار ساخت آن به اتمام رسید.

در مورد معماری کاخ می‌ توان گفت که به شکل نیم ‌دایره می ‌باشد و چند ردیف ایوان‌ های روباز دورتادور ساختمان را گرفته ‌اند و گنبد فیروزه‌ ای شکلی بر روی سقف کاخ قرار داده اند.

۷. کاخ قاجار | Qajar palace

کاخ قاجار همان‌ طور که از اسم آن پیدا است یکی از بازمانده‌ های قصر قاجار مربوط به حکومت قاجاریان می ‌باشد که بنای آن را به‌ عنوان یکی از قدیمی‌ ترین قصرهای پادشاهان قاجار معرفی می ‌کنند.

بنای این قصر که از آن به معروف ترین کاخ ایران یاد می شود در چهار راه قصر امروزی جاده قدیم شمیران واقع‌ شده و در زمان حکومت رضاشاه پهلوی  کاملا نابود شد، از طرفی به ‌جای آن زندان قصر را راه ‌اندازی کردند.

کاخ معروف ایران,کاخ های تاریخی ایران,کاخ های سلطنتی ایران

۶. کاخ سلطنت ‌آباد | Saltanat Abad Palace

در زمان حکومت ناصرالدین ‌شاه در جلگه‌ شرقی روستای رستم ‌آباد کاخ سلطنت ‌آباد را احداث کردند و معماری آن  دقیقاً مانند سبک دوره قاجاریان می ‌باشد، از کوبه زرینی که نشانه ‌های کاخ سلطنتی است برای تزیینات ساختمان بهره برده ‌اند.

البته لازم به ذکر است که بگوییم این کاخ به دستور رضاشاه پهلوی کاملا تخریب شد و امروزه ۲ بنای کوچک آن را می ‌توانید مشاهده کنید که به عنوان پادگان‌ های سپاه پاسداران از آن استفاده می‌ شود.

۵. کاخ یاقوت | Yaghoot Palace

در دوره پادشاهی ناصرالدین ‌شاه قاجار کاخ ‌های زیادی احداث شد که یکی از آن ‌ها قصر یاقوت می ‌باشد و در سی و نهمین سال پادشاهی وی ساخته شد. قصر یاقوت که از کاخ های سلطنتی ایران به شمار می رود از دو بخش قصر بیرونی و حرم ‌خانه سلطنتی تشکیل می ‌شود که آن را با نام ‌های کاخ یاقوت، قصر یاقوت و کاخ سرخ می‌ شناسند.

این کاخ امروزه داخل بیمارستان شهید لواسانی جای گرفته که  آن را در سال ۱۳۸۲ به ‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسانده ‌اند.

کاخ معروف ایران,کاخ های تاریخی ایران,کاخ های سلطنتی ایران

۴. کاخ نیاوران | Niavaran Palace

به دستور محمدرضا شاه پهلوی در سال ۱۳۳۷ عملیات احداث کاخ نیاوران را شروع کردند، اما متأسفانه وقفه ‌ای در ساخت آن ایجاد شد که کار ساخت آن تا سال ۱۳۴۶ همچنان ادامه پیدا کرد.

کاخ نیاوران را در ۲ طبقه و ۱ نیم طبقه طراحی کرده ‌اند که ابتدا از آن برای پذیرایی از مهمانان خارجی استفاده می ‌شد، اما بعد از پایان ساخت به محل سکونت محمدرضا شاه پهلوی تبدیل شد.

طراحی معروف ترین کاخ ایران یعنی کاخ نیاوران را محسن فروغی انجام داد که تلفیقی از هنر پیش و پس ‌از اسلام بود، گچ‌ بری ‌های بی ‌نظیری که بر روی این بنا انجام‌ شده است را استاد عبداللهی انجام داده و آیینه ‌کاری آن توسط استاد علی اصغر انجام‌ شده، همچنین می ‌توان گفت که کاشی ‌کاری و نمای خارجی کاخ نیاوران را استاد ابراهیم کاظم‌ پور انجام داده.

۳. کاخ شمس ‌العماره | Shams Ol-Emareh

ناصرالدین شاه قاجار زمانی که به اروپا راهی شد توجه زیادی به بناهای اروپایی نشان داد و زمان بازگشت دستور ساخت چنین بناهایی را داد، بنابراین به دستور ناصرالدین‌ شاه بنای مرتفعی را ساختند تا وی در این عمارت همراه با زنان خود زندگی کند.

شمس‌ العماره یکی از کاخ های سلطنتی ایران می باشد را دوست ‌علی خان نظام‌ الدوله در سمت شرقی ارگ سلطنتی بنا نهاد، لازم به ذکر است که بگوییم کار ساخت این بنا ۲ سال طول کشید. کاخ شمس ‌العماره از لحاظ تقسیم ‌بندی طبقات دقیقا مانند بناهای غربی می ‌باشد، اما نقش‌ و نگارهای داخلی آن را با استفاده از عناصر زیبای ایرانی ایجاد کرده ‌اند.

کاخ معروف ایران,کاخ های تاریخی ایران,کاخ های سلطنتی ایران

۲. کاخ احمد شاهی | Ahmad Shahi Pavilion

کاخ احمدشاهی که آن را به اسم کوشک احمد شاهی می ‌شناسم در کاخ نیاوران قرار گرفته و در کنار کاخ اصلی که محل سکونت محمدرضا پهلوی بود قرار دارد. از این کاخ به‌ عنوان یکی از قدیمی ‌ترین کاخ های تاریخی ایران مجموعه یاد می کنند.

۱.  کاخ و عمارت صاحب‌ قرانیه | Sahebqaraniyeh Palace

در سال ۱۲۶۷ ناصرالدین ‌شاه دستور داد که قصری را در نیاوران که شامل ۲ طبقه می‌ شود را برای زنانش بسازند، این ۲ طبقه شامل شاه ‌نشین، کرسی ‌خانه، حمام، ۴ اتاق و ۱ ایوان بود.

وی در سی و یکمین سال حکومت لقب صاحبقران را به خود داد و این کاخ به نام کاخ صاحب ‌قرانیه ثبت شد. پس ‌از وی که مظفرالدین ‌شاه روی کار آمد تغییرات اساسی را بر روی ساختمان ایجاد کرد و به دستور وی حرم ‌سرا را کاملا تخریب کردند.

فرمان مشروطیت توسط مظفرالدین‌ شاه در حیاط کاخ صاحب ‌قرانیه به امضا رسید و در دوران رضاشاه پهلوی هم از این کاخ برای برگزار کردن مراسم ازدواج محمد رضاشاه پهلوی استفاده شد.

اگه دنبال یه سایت خوب برای خرید فالوور واقعی میگردی؟ اگه میخوای با خرید لایک به اکسپلورر اینستاگرام راه پیدا کنی؟ حتما یه سری به سایت دیجی فالوور بزن

خرید فالوور ایرانی اینستاگرام 100K با 25% تخفیف خرید تیک آبی اینستاگرام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا