
- شاید وقتی که نام مشهورترین قاریان جهان اسلام به گوش تان می خورد، ناخودآگاه صدای زیبا و طنین انداز استاد عبدالباسط در گوش تان زمزمه گردد. اما به جزء او، قاریان بسیاری در سراسر دنیا به دلیل داشتن استعداد و صدای زیبا در تلاوت قرآن شهرت یافته اند.
معرفی قاریان مشهور جهان اسلام
دین اسلام از زمان نبوت پیامبر تا به حال فراز و نشیب های فراوانی را پشت سر گذاشته است. کتاب قرآن به عنوان عالی ترین منبع مرجعیت در جهان اسلام به شمار می رود و در تمام ممالک اسلامی همواره مورد تکریم فراوان قرار می گیرد. تلاوت قرآن به شیوه های گوناگون یکی از جذابیت های خواندن آیات پر برکت این کتاب آسمانی می باشد که طی چند دهه اخیر به یکی از بزرگترین مسابقات دنیا در حوزه ادیان تبدیل گردیده.
در سال های گذشته قاریان بزرگ و مشهوری در سراسر جهان اقدام به تلاوت زیبای قرآن نموده و حس و حالی معنوی در قلب شنوندگان ایجاد می کنند. ما 10 تن از مشهورترین قاریان جهان اسلام را برای شما در این مطلب گردآوری نموده ایم تا با صوت دلنشین آنان آشنا شوید.
10. محمد محمد اللیثی | Muhammad Al-Laythi
قاری مشهور جهان با نام محمد محمد اللیثی متولد سال 1952 از کشور مصر از زمان کودکی علاقه و استعداد بی نظیر خود را به تلاوت آیات قرآن نشان داد و به سرعت توانست مراحل ترقی و پیشرفت را در حضور اساتیدش طی نماید. اولین معلم محمد در سن 3 سالگی پدرش بود که موفق به حفظ کل قرآن با کمک او گردید. شیوه قرائت های گوناگون را از دستگاه های آواز استخراج کرد و سبکی دلنشین تر در تلاوت آیات را پدید آورد.
9. شحات محمد انور | Shahat Muhammad Anwar
شحات محمد انور قاری سرشناس و یکی از بهترین قاریان قرآن جهان متولد 1950 میلادی از حافظان قرآن کشور مصر می باشد. او در سنین کودکی پدرش را از دست داد و با مادرش به منزل پدربزرگش نقل مکان کرد. همین جابجایی نقطه عطفی در زندگی شحات محمد انور رقم زد. دایی و پدر بزرگ او که از قاریان خوب و صاحب نام به شمار می رفتند پس از کشف استعداد و علاقه در شحات وی را به نزد اساتید متبحر تلاوت و ترتیل فرستادند. محمد انور در سن 15 سالگی با لحنی بسیار زیبا و بی نظیر به قرائت قرآن می پرداخت و به تدریج به یکی از مشهورترین اساتید تلاوت در مصر بدل گردید.
8. شهریار پرهیزگار | Shahriar Parhizgar
شهریار پرهیزگار یکی از بهترین قاریان قرآن ایران و حافظ قرآن در سال 1343 متولد و از آنجا که در خانواده ای مذهبی رشد می نمود، از همان ابتدا با تعالیم قرآنی آشنا گردید و با استعداد خارق العاده ای که از خود در فراگیری آیات نشان داد، موفق به کسب بهترین عناوین در مسابقات بزرگ قرآنی شد. وی اولین مقام خود را در مسابقه بین المللی قرآن کریم سال 1362 با حفظ 15 جز کسب نمود. سال 1371 نیز مقام نخست برترین حافظ و قاری را در کشور عربستان از آن خود کرد.
7. محمد صدیق المنشاوی | Mohamed Siddiq El-Minshawi
محمد صدیق المنشاوی از قاریان مشهور جهان اسلام، متولد سال 1920 در قاهره در خانواده ای قرآنی رشد کرد. پدر و برادرش نیز از بزرگترین مدرسان و حافظان کلام الله مجید بودند. المنشاوی موفق به حفظ قرآن در سن 8 سالگی شد و با رسیدن به سن نوجوانی صوت و لحن دلنشینی را در تلاوت آیات از خود نشان داد. بسیاری از حاکمان کشورهای مسلمان مانند اندونزی، اردن، فلسطین، عربستان، سوریه، عراق، کویت، مراکش، سودان و پاکستان از او برای قرائت و ترتیل آیات عظیم الهی دعوت به عمل می آوردند.
6. محمد محمود طبلاوی | Mohamed Mahmoud Tablawi
محمد محمود طبلاوی متولد 1934 نیز مانند معروف ترین قاریان قرآن در خانواده ای مذهبی و علاقه مند به حفظ و قرائت قرآن رشد کرد. استعداد و ذوق بی حدش موجب شد تا در سن 10 سالگی کلیه علوم مربوط به حفظ، تجوید، قرائت و ترتیل را به صورت کامل بیاموزد. او چنان در حوزه علوم قرآنی مهارت بالایی پیدا کرد که در سن 14 سالگی در مدرسه ای که خودش تحصیل می کرد به تدریس مشغول شد. طبلاوی در خاطراتش بیان نموده که پدرم همواره در آرزوی فرزندی بوده تا بتواند آن را وقف قرآن نماید، و با تولد محمد محمود عهدی که با خداوند بسته بود را وفا کرد.
5. فرج الله شاذلی | Faraj Allah Al-Shazly
فرج الله شاذلی قاری بزرگ و خوش صدای مصری متولد سال 1948 که به حفظ کامل قرآن در 8 سالگی و شیوه های قرائت دهگانه شهرت فراوانی داشت. او با کسب مدرک دانشگاهی در رشته ادبیات عرب با اوزان شعری به خوبی آشنا شد و توانست آیات قرآن را بر پایه همان اوزان موزون تلاوت نماید. این کار در ابتدا برای سایر اساتید قرائت نا ملموس به شمار می رفت اما بعد از مدتی کوتاه به سرعت از سوی مردم و قاریان جوان مورد استقبال قرار گرفت.
4. شعبان عبدالعزیز صیاد | Shaban Abdul Aziz Sayyad
یکی دیگر از مشهورترین قاریان جهان اسلام نیز از مردم کشور مصر است. شعبان عبدالعزیز صیاد متولد سال 1940 میلادی پسر عبدالعزیزاسماعیل احمد صیاد از قاریان و اساتید بنام کشور مصر می باشد. شهرت نیک پدرش موجب شد تا او نیز در حوزه علوم قرآنی به سطوح بالایی دست پیدا نماید. وی پس از دریافت مدرک کارشناسی از دانشگاه علوم قرآنی دوباره به روستا بازگشت تا با تدریس به کودکان علاقه مند دین خود را به مردم سرزمینش ادا کند.
3. عباس امام جمعه | Abbas Imam Jome
عباس امام جمعه قاری بزرگ ایران در سال 1345 در تهران متولد شد. او از سنین کودکی در محضر اساتید بزرگ علوم قرآنی کسب فیض نموده و به سرعت توانست پله های موفقیت را طی کند. حضور امام جمعه در مسابقات بزرگ قرآن همواره با کسب افتخارات چشمگیری بوده و او رتبه نخست مسابقه بین المللی قرآن کریم مالزی و مقام دوم مسابقات بین المللی قرآن عربستان و ایران را نیز در کارنامه خود به ثبت برساند.
2. راغب مصطفی غلوش | Ragheb Mustafa Ghalwash
قاری محبوب و مشهور جهان راغب مصطفی غلوش متولد سال 1938 در کشور مصر می باشد. مصطفی غلوش از شاگردان مصطفی اسماعیل بود که با صوت و لحنی متفاوت به قرائت آیات کلام الله مجید می پرداخت. غلوش از سوی کشورهای فرانسه، ایران، آمریکا، کانادا و انگلستان بارها برای تلاوت آیات قران دعوت می شد وهمواره حضوری فعال در برگزاری بزرگترین مسابقات قرآنی داشت.
1. عبدالباسط عبدالصمد | Sheikh Abdul Basit Abdul Samad
عبدالباسط محمد عبدالصمد سلیم داود را به جرات می توان محبوب ترین و مشهورترین قاری جهان اسلام در تمام ادوار فعالیت و حتی پس از مرگش دانست. این قاری بزرگ مصری متولد سال 1927 بوده و او را در کنار منشاوی، خلیل حصری و مصطفی اسماعیل به عنوان 4 عضو تاثیرگذار در تلاوت و ترتیل قرآن دوره معاصر می شناسند. صوت و لحنی زیبا و دلنشین به همراه نفسی ممتد و بدون وقفه در قرائت، او را به سرعت بر سر زبان ها انداخت. عبدالباسط در سال 1988 دیده از جهان فرو بست.