بیوگرافی سالار کمانگر (زندگینامه بزرگان)
سالار کمانگر یکی از مدیران با سابقه یوتیوب و هم اکنون از مدیران ارشد کمپانی گوگل است. این مدیر با استعداد ایرانی توانسته در مدت زمان کوتاهی به پست های کلیدی در شرکت گوگل رسیده و البته خدمات ارزنده و نوآوری های زیادی نیز در این زمینه داشته باشد. در این مقاله قصد داریم تا زندگی نامه سالار کمانگر این نخبه ایرانی را مرور کنیم.
عکس سالار کمانگر
سالار کمانگر کیست؟ سالار کمانگر در سال ۱۳۵۵ در تهران به دنیا آمد. او در رشته بیولوژی در دانشگاه Stanford تحصیل کرده است و در همان سنین نسبتا پایین و در دوران کم تجربگی وارد کمپانی گوگل شده است. خانواده کمانگر ایرانی آمریکایی هستند و به همین سبب، وی این فرصت را برای مدت کوتاهی پیدا کرد تا در یک دوره کوتاه دو هفته ای وارد شرکت گوگل شود. همین فرصت کوتاه کافی بود تا کمانگر متوجه شود به علوم فناوری اطلاعات و ارتباطات علاقه زیادی دارد. او هم اکنون یکی از مدیران ارشد گوگل است.
سالار کمانگر و راه یابی به گوگل
این مدیر خلاق تعریف می کند که در اوایل دهه ۲۰ زندگی اش برای مدت کوتاهی به شکل نیمه وقت وارد گوگل می شود و همانجا متوجه می شود که این کار واقعا به او انرژی زیادی می دهد. در همین مدت کوتاه کمانگر به دلیل استعدادهای بالا مورد توجه قرار می گیرد و به کار خود در گوگل ادامه می دهد.
بعد از چند سال، کمانگر به مدیریت یکی از زیرمجموعه های مهم گوگل، یعنی یوتیوب می رسد. کمانگر بعد از آن که به مدیریت یوتیوب رسید، اولین طرح های اولیه خود را برای کسب و کار در یوتیوب به گوگل عرضه کرد و همچنین عهده دار مدیریت مالی و حقوقی این بخش نیز شد. در آن زمان در مصاحبه ای اعلام کرد که قصد دارد اهداف بسیار جدیدی پیرامون تبلیغات یوتیوب را پی بگیرد.
وی همچنین اشاره می کند که: “شبکه های تحت وب این امکان را دارند که بتوانند مانند کانالهای تلویزیونی مخاطبان زیادی را به خود جلب کنند. با اینکه تاکنون این اتفاق میسر نشده است، اما شبکه های تحت وب در حال پیشرفت در این زمینه هستند.”
علاوه بر این، او از برنامه های مدنظر گوگل برای استفاده از بعدهای بالاتر در فیلمهای ویدئویی اطلاعات جالبی ارائه می دهد. او می گوید که: ” بعد چهارم به این معنی است مخاطب قادر باشد هر لحظه تعیین کند که از چه زاویه ای و با چه دوربینی یک مسابقه را تماشا کند.
بعد از آن بعد پنجم مطرح می شود. مخاطب یک مسابقه، می تواند با استفاده از بعد پنجم، به صورت آنلاین با افراد دیگری که در حال تماشای مسابقه هستند، ارتباط برقرار کند. اما از همه جالب تر بعد ششم است. مخاطب می تواند با استفاده از بعد ششم، در نتیجه مسابقه تاثیرگذار باشد. ”
کمانگر و گوگل ادوردز
شاید جالب باشد که بدانید سیستم گوگل ادوردز توسط کمانگر طراحی شده است. این سیستم یک سرویس قدرتمند برای کمک به کسب و کارهای اینترنتی است که از طریق آن می توان به صورت آنلاین مشتری های بیشتری به سمت خدمات خود جلب کرد. البته این سرویس، درآمد زیادی نیز برای گوگل به همراه داشته است. در حال حاضر گوگل ادوردز یکی از منابع اصلی درآمدزایی گوگل به شمار می رود. با آنکه گوگل هنوز آمار دقیقی از منابع مالی خود منتشر نکرده است اما تخمین زده می شود که سالانه چندین میلیارد دلار از محل تبلیغات گوگل نصیب این شرکت می شود.
کمانگر در حال حاضر جزو نه فرد برتر در گوگل محسوب می شود که در بخشهای مختلف این شرکت فعالیت داشته است. او در اتاق فکرهای این کمپانی حضور فعالی دارد و در البته در بخشهای Gmail، Docs و بلاگر نیز به عنوان معاون حضور داشته است. او در یکی از مصاحبه هایش گفته است که: “مهم است که بدانیم شغلی که انتخاب می کنیم، بتواند به صورت پیوسته، جذابیت و هیجان لازم را برایمان ایجاد کند. ”
کمانگر یکی از مدیران الهام بخش حال حاضر در گوگل است که با کوشش فراوان و البته استعداد بالا، توانسته است جایگاهی برتر در یکی از بزرگترین کمپانی های فناوری اطلاعات در دنیا پیدا کند. او همچنین تلاش می کند تا به کسانی که می خواهند پا جای پای او بگذراند، انگیزه بدهد.
او می گوید: ” بهتر است به جای آن که تلاش کنیم تا به سمت شغل و یا موقعیتی برتر برویم، بهتر است که تلاش کنیم کاری را انجام بدهیم که از ته قلب به آن علاقه داریم.”
مهندس سالار کمانگر به همراه امید کردستانی، پریسا تبریز، پدرام کیانی، ترانه رضوی، رضا بهفروز، مایک جزایری، شیرین اسکوئی، شمیم صمدی و مریم کامور یکی از ده مدیر ایرانی تبار شرکت گوگل به حساب می آیند.
مهمترین سمت های شغلی سالار کمانگر
- یکی از اولین سمت های مهم کمانگر در گوگل، معاونت بخش هایی مانند جی میل، داکس، تقویم گوگل و بلاگر بوده است.
- بعد از آن کمانگر به سمت مدیریت گوگل منصوب شد.
- بعد از آن که یوتیوب توسط گوگل خریداری شد، کمانگر به عنوان مدیرعامل آن مشغول به کار شد.
- در حال حاضر وی از مدیران ارشد هولدینگ آلفابت از زیرمجموعه های گوگل است.