لیست غذاهای معروف اتریش
اتریش از دسته کشورهایی است که شاید غذاهایش به اندازه ایتالیا و فرانسه معروف نباشد، اما بدون شک یکی از بهترین کشورها در زمینه طعم و مزه می باشد و چیزهای زیادی برای شگفت زده کردن تان خواهد داشت.
بیشتر غذاهای این کشور با طعم قوی شان شناخته می شوند و مزه خاصی دارند که احتمالا عاشقشان خواهید شد! علاوه بر آن اتریش دسرها و شیرینی های فوق العاده ای نیز دارد که دست کمی از غذاهایش ندارند و به همان اندازه خوشمزه و دوست داشتنی هستند.
بنابراین اگر مسافر این کشور زیبا هستید مطمئن باشید که علاوه بر تاریخ و فرهنگ غنی این کشور، غذاهای فوق العاده ای نیز انتظارتان را خواهد کشید. ا
ما اگر در مورد معروف ترین غذاهای اتریش اطلاعات زیادی ندارید اصلا جای نگرانی نیست، در ادامه با بست فارسی همراه باشید تا شما را با ۱۰ تا از بهترین غذاهای اتریش که از امتحان کردن شان پشیمان نخواهید شد، آشنا کنیم.
۱۰. مارتینی گانز | Martinigansl
اگر شما هم از دسته افرادی هستید که ترجیح می دهید در هر سفری، ابتدا غذاهای سنتی را امتحان کنید، مارتینی گانز یکی از بهترین انتخاب های شما در اتریش خواهد بود و غذایی سنتی است که با توجه به اسمش در روز مخصوص سنت مارتین سرو می شود.
مارتینی گانز در این روز، در سراسر خانه های اتریشی پخته می شود و سنتی قدیمی به شمار می رود که تا کنون نیز پایدار مانده است. این غذا در اصل از گوشت غاز تهیه می شود که آن را به صورت شکم پر طبخ می کنند.
دستورهای متفاوتی برای مواد مورد استفاده آن وجود دارد اما به طور معمول شکم غاز را با موادی مثل آلوی خشک و یا شاه بلوط پر کرده و سپس آن را بریان می کنند.
این غذا مزه بسیار خاص و لذیذی دارد که برای تان لذت بخش خواهد بود و برای سرو این غذا معمولا روی آن آبگوشت غاز نیز ریخته می شود تا طعم فوق العاده تری داشته باشد.
۹. برتل جاوس | Brettljause
برتل جاوس در کشور اتریش با عنوان میان وعده مصرف می شود که هماهنگی بسیار خوبی با نامش دارد. “برتل” در واقع تخته ای چوبی است که این غذا رویش سرو می شود و واژه “جاوس” هم به میان وعده بودن آن اشاره دارد که در کنار هم نام غذایی را تشکیل می دهند که به خوبی نشان دهنده فرهنگ غذایی مردم اتریش می باشد.
این غذا به شکل های مختلفی سرو می شود اما اگر به دنبال کلاسیک ترین نوع آن هستید باید بدانید که شامل نان، گوشت، انواعی از سبزیجات شور و سس های متنوع می شود که طعم بی نظیری دارد.
در واقع در هر بخشی از اتریش که باشید می توانید این سینی غذا را با ترکیبات جدیدی پیدا کنید که شگفت زده تان خواهد کرد.
۸. گولاش سیب زمینی | Kartoffelgulasch
در این بخش قرار است برای طرفداران غذاهای پر ادویه، انتخاب فوق العاده ای را معرفی کنیم که از امتحان کردنش پشیمان نخواهید شد.
گولاش سیب زمینی در واقع خاستگاه مجارستانی دارد اما توانسته تا راهش را به فرهنگ غذایی اتریش باز کند و یکی از معروف ترین غذاهای اتریش به شمار رود.
گولاش در واقع در کنار تمامی غذاها و حتی در همه وعده ها پیدا می شود و ترکیب سوپ مانندی است که طعمی تند و ادویه ای دارد.
در این غذا مواد مختلفی استفاده می شود اما پایه های اصلی آن فلفل دلمه ای، سیب زمینی، سوسیس پیاز و سبزیجات است که برای طعم دار کردنش مقدار زیادی پاپریکا نیز در آن وجود دارد.
۷. تیرولر گروستل | Tiroler gröstl
تیرولر گروستل یکی دیگر از بهترین غذاهای اتریش است که رنگ بوی سنتی دارد و بیشتر از هر جای دیگری، در منطقه کوه های آلپ طرفدار دارد و سرو می شود. این غذا ترکیبی از گوشت خوک یا گاو در کنار سیب زمینی سرخ شده است که به آن کره و پیاز زیادی اضافه می کنند تا حسابی چرب و طعم دار شود.
قسمت خوشمزه ماجرا آن جاست که در آخر کار روی غذا یک تخم مرغ نیمرو نیز اضافه می کنند تا کامل شود. بنابراین اگر به این کشور سفر کردید اصلا از این غذای خوشمزه غافل نشوید.
۶. تافل اشپیتز | Tafelspitz
مانند دیگر انواع غذاهای اتریشی، تافل اشپیتز هم بر پایه گوشت آب پز شده تهیه می شود و یکی از غذاهای کلاسیک اتریشی به شمار می رود که در بیشتر رستوران های این کشور سرو می شود.
در این غذا گوشت آب پز شده را در سوپی خوشمزه از سبزیجات قرار می دهند که با ادویه های متنوعی طعم دار شده است. سرو این غذا معمولا به همراه خامه ترش و پیاز و یا ترب کوهی انجام می شود و طعم بی نظیری دارد.
تافل اشپیتز در واقع بیشتر یک غذای مقوی به سبک روستایی است و یکی از خوشمزه ترین غذاهای اتریش محسوب می شود که عاشقش خواهید شد.
۵. کنودل | Knödel
کوفته از آن دسته غذاهای خوشمزه ای است که هر کشوری دستور پخت مخصوصی برایش دارد و اغلب اوقات هم با ذائقه ما ایرانی ها به خوبی هماهنگ می شود. کنودل در اصل غذایی کوفته ای است که اغلب محبوبیتش را از آسیای شرقی به دست آورده است.
این غذا که در اتریش به سبک خاصی پخته می شود، دارای عطر و طعم فوق العاده ای است که هوش از سرتان خواهد پراند. کنودل را معولا در کنار غذاهای دیگر سرو می کنند اما در مواردی می توان آن را به سوپ نیز اضافه کرد تا ترکیب جدید و خوشمزه ای را تجربه کرد.
از محبوب ترین انواع کنودل که می توانید در اتریش پیدا کنید، کنودل آلو است که از امتحان کردنش پشیمان نخواهید شد.
۴. سوسیس وینی | Vienna Sausage
اگر به دنبال یکی از بهترین غذاهای اتریشی هستید، سوسیس وینی از آن دسته وعده هایی است که حسابی طرفدار دارد و احتمالا بارها به شما پیشنهاد می شود که امتحانش کنید.
گوشت و سوسیس معمولا از بخش های جدا نشدنی آشپزی در آسیای شرق به شمار می روند اما در اتریش هم غذاهای بی نظیری با ترکیب این دو وجود دارد که سوسیس وینی از محبوب ترین آن هاست.
بخش اصلی تشکیل دهنده این غذا سوسیس دودی شده ای است که از گوشت گاو یا خوک تهیه شده و در کنار نان تازه و یا به همراه سایر غذاها سرو می شود.
۳. شنیتسل گوشت | Wiener schnitzel
اگر بخواهیم سبک آشپزی و غذاهای اتریشی را به شما معرفی کنیم، شنیتسل می تواند یکی از بهترین نماینده های این کشور برای فرهنگ غذایی اش باشد.
این غذا به قدری در اتریش محبوب است که بدون شک می توانیم آن را به عنوان غذای ملی این کشور بشناسیم.
شنیتسل گوشت که ممکن است نامش را به صورت شنیتسل وینی هم بشنوید، از گوشت تهیه شده و در روغن زیاد سرخ می شود. این غذا را معمولا به همراه سیب زمینی یا خامه ترش نیز سرو می کنند که طعم بی نظیری به آن خواهد داد.
اگر دوست دارید این غذا را امتحان کنید، لازم نیست به دنبال رستوران خاصی باشید زیرا شنیتسل به قدری معروف است که در اکثر منوهای انواع غذاهای اتریشی به راحتی یافت می شود.
۲. سالاد سیب زمینی | Erdäpfelsalat
شاید دیدن نام این غذا برای تان خاص نباشد زیرا سالاد سیب زمینی در کشورهای زیادی وجود دارد و چیز جدیدی نیست، اما به شما اطمینان می دهیم که تهیه آن به سبک اتریشی کاملا طعم و مزه جدیدی خواهد داشت که نمی توانید فراموشش کنید.
معمولا همه ما سالاد سیب زمینی را به همراه سس مایونز معروفش می شناسیم اما در اتریش اصلا خبری از مایونز نیست و به جای آن از سرکه سفید استفاده می شود که کاملا تجربه تازه ای برای تان خواهد بود.
در منوی برخی از رستوران ها به این غذا آب گوشت یا مرغ نیز اضافه می شود تا مزه خاص تری پیدا کند اما به طور کلی یکی از غذاهای معروف اتریشی به شمار می رود که بهتر است حتما امتحانش کنید.
۱. کیزرشمارن | Kaiserschmarrn
از آن جایی که دسرها جایگاه ویژه ای در فرهنگ غذایی مردم اتریش دارند، یکی از جایگاه های این لیست را به دسر محبوب اتریشی یعنی کیزرشمارن می دهیم که به علت علاقه فرانتز جوزف، امپراطور اتریش به آن، ممکن است نامش را با عنوان پنکیک امپراطور نیز بشنوید.
این دسر در واقع نوعی پنکیک است که به تیکه های کوچک تری تقسیم شده و به همراه خامه، گردو، کشمش و یا حتی مربا و سیب هم سرو می شود و یکی از خوشمزه ترین دسرهایی به شمار می رود که می توانید در کشور اتریش امتحان کنید.