آشنایی با معروف ترین غذاهای یونانی
یونان کشوری در جنوب شرقی اروپا و جزیره بالکان می باشد، که از تاریخ و فرهنگی بسیار کهن و ارزشمند برخوردار است.
مردم یونان در طول تاریخ سهم بسزایی در پیشرفت علوم پزشکی، فلسفه، داروسازی و هنرهای تجسمی داشته اند.
این کشور به دلیل همجواری با دریا از سواحل زیبا و رویایی و همچنین عادات غذایی برپایه آبزیان مختلف و همچنین باغ های سرسبز زیتون، تولید انواع روغن های ناب و پر خاصیت در دنیا شهرت بالایی را به دست آورده.
جالب است بدانید که زنجیره خوراکی های یونانیان از سالم ترین ها محسوب می گردد و همواره استفاده از تازه ترین مواد اولیه را در دستور طبخ شان قرار می دهند. حال بیایید تا با هم سری به آشپزخانه های این کشور زده و ۱۰ تا از بهترین غذاهای یونانی را بشناسیم.
۱۰. کوفته یونانی | Greek Meatballs
طبخ انواع کوفته قدمتی بسیار طولانی در جهان دارد و یونانیان از جمله اقوامی بودند که برای نخستین بار این خوراکی محبوب را در برنامه غذایی خود گنجاندند.
کوفته یکی از انواع غذاهای یونانی ترکیبی از گوشت قرمز، ادویه، پیاز، کمی آرد، سبزیجات معطر خورد شده، نمک می باشد، که به شکل توپک های گرد کوچک در روغن زیاد سرخ می شود. در زمان سرو سس گوجه فرنگی می تواند طعی لذیذتر به آن ببخشد.
نکته جالب در مورد این خوراکی این است که در کنار غذای اصلی مصرف می گردد و به تنهایی غذای کاملی به شمار نمی رود.
۹. کباب سوولاکی | Souvlaki
کباب غذای محبوب در تمام جهان به شمار می رود، و به عنوان یکی از بهترین خوراکی های یونان مورد استفاده قرار می گیرد. گوشت قرمز را به قطعات کوچک خورد کرده و با انواع ادویه، پیاز، فلفل، سبزیجات معطر طعم دار می کنند.
پس از طبخ کامل به همراه نوعی ماست یونانی ترکیب شده با خیار، نعنا تازه و نمک سرو می کنند.
۸. لوکومادس | Loukoumades
علاقه مندان به دونات قطعا از این غذای یونانی به نام لوکومادس نهایت لذت را می برند. خیلی از ما گمان می کنیم پیراشکی و دونات از خوراکی های جدید جهان هستند ولی نکته جالبی که باید بگوییم، قدمت چندین هزارساله این خوردنی های خوشمزه می باشد، و شاید بتوان گفت جزو نخستین غذاهای دنیا نیز به شمار می رود.
ترکیبی از آرد، تخم مرغ، ادویه، دارچین، گردو که به شکل خمیرهای توپی در آمده و سرخ می کنند. در زمان سرو شهدی غلیظ را به آن می افزایند و برخی هم ان را با عسل میل می نمایند.
۷. هشت پا کبابی | Grilled Octopus
اختاپوس یکی از محبوب ترین غذاهای دریایی و معروف ترین غذاهای یونانی در میان این مردم به شمار می رود، که برای مناسبت های خاصی همچون شب عید به پای ثابت سفره های آنان تبدیل می شود. شاید با اولین نگاه ظاهری ناخوشایند را به تصویر بکشد، اما زمانی که از آن بچشید نظرتان تغییر خواهد نمود.
هشت پای تکه شده را با انواع ادویه ها و سبزیجات به مدت ۲۴ ساعت مزه دار کرده و بعد به صورت گریل کبابی و سرو می گردد. در کنار این خوراکی از ترشی های مخصوص یونان مثل، ترشی زیتون، بامیه، قارچ و گوجه فرنگی بهره می گیرند.
۶. دلمه | Dolma
تعجب کردید! بله دلمه یکی از بهترین غذاهای یونانی محسوب می گردد، که تقریبا به تمام کشورهای آسیایی نیز رسیده است. ایرانی ها نیز از طرفداران پرو پا قرص دلمه به شمار می روند.
پیچیدن گوشت، برنج، قارچ، لپه، ادویه، گوجه فرنگی و سبزیجات تازه به همراه هم در برگ درخت انگور، طعم و عطری بی نظیر و اشتهاآور را پدید می آورند. دلمه هم به عنوان پیش غذا در کنار خوراک اصلی سرو شده و در برخی دستور طبخ ها از گوشت مرغ هم استفاده می کنند.
۵. کباب سنتی | Giaourtlou Kebab
نوعی دیگر از کباب که در میان یونانیان بسیار محبوب است، گونه ای کباب سنتی می باشد، و با استفاده از گوشت قرمز چرخکرده، ادویه و پیاز طبخ می شود.
این کباب را به شکل سوسیس های کشیده در آورده و بر تابه های گریل می پزند. کمی طعم و شمایلش به کباب کوبیده ایرانی شباهت داشته و اگر به یونان سفر نمودید، حتما یک بار هم شده از این خوراکی بچشید و تفاوت هایی که با نوع ایرانیش دارد را از نزدیک ببینید.
۴. جیرو | Gyro
جیرو نیز یکی دیگر از بهترین غذاهای یونان محسوب می گردد، و در تمام رستوران های این کشور طبخ می شود.
گوشت قرمز را با برش های باریک و بلند سرخ کرده و به همراه سبزیجاتی مثل جعفری تازه، کاهو، پیاز خلالی، سس گوجه فرنگی، سیب زمینی سرخ شده و فلفل دلمه ای در نان های مخصوص پیچیده و سرو می کنند.
البته استفاده از سس سفید، مایونز یا خردل به جای کچاپ هم رواج داشته و می تواند طعمی لذیذتر را ایجاد نماید.
۳. کلفتیکو بره | Lamb Kleftiko
کلفتیکو بره از خوشمزه ترین غذاهای یونانی است، که باید حتما برای یک بار هم شده از آن بچشید.
مزه دار کردن گوشت قرمز با سیر، روغن زیتون، آبلیمو و ادویه و بعد گریل نموده و در کنار سیب زمینی کبابی یا سرخ شده، رزماری و پیاز خلالی و سس گوجه فرنگی سرو می گردد. غذایی پرکالری اما زودهضم، که در تمام منوهای رستورانی می توان یافت.
۲. ساگاناکی | Saganaki
ساگاناکی یکی دیگر از بهترین غذاهای یونانی است، که معمولا برای وعده های سبک مثل شام سرو می شود.
پنیر یونانی خمیر شده را به شکل ورقه های نسبتا نازک در آورده و حسابی سرخ می کنند، سپس به همراه سبزیجات، گوجه فرنگی، خیار، زیتون، کاهو و در بخشی از یونان مردم این خوراکی را با میگو سوخاری و صدف نیز درست کرده و مصرف می نمایند.
۱. سالاد یونانی | Greek salad
به طور قطع یکی از مشهورترین خوراکی های اقوام یونانی سالادش می باشد، که تقریبا به تمام کشورهای دنیا نیز راه یافته است.
اگر چه مردم یونان این سالاد را به عنوان غذای کامل میل می کنند، اما در سایر سرزمین ها به عنوان یک پیش غذا یا چاشنی به شمار می رود. ترکیبی از سبزیجات، گوجه، پنیر، خیار، پیاز، روغن زیتون، زیره و ادویه دلخواه طعمی خاص و خوشایند را پدید می آورد.