معروف ترین غذاهای تایلندی کدامند؟
کشور تایلند از جمله سرزمین هایی است که برای جذب گردشگر و توریست بودجه های کلانی را صرف ساخت جاذبه های بی نظیر می کند. تایلند به دلیل تاریخی کهن و اقوامی بومی در خود فرهنگ های گوناگونی را جای داده و از همین رو هنر آشپزی و طبخ غذاهای سنتی خاصی را در پیشینه فرهنگی اش گنجانده.
در زمان سفر به تایلند، حتما از برخی خوراکی های خوشمزه و منحصر به فردش بچشید، قطعا طعمی خاص را به خاطرات شیرین تان از سفری دل انگیز خواهند افزود. ذائقه مردم تایلند به غذاهای تند عادت دارد، و آن ها در اکثر خوراک شان، از فلفل های متنوع استفاده می نمایند، پس اگر به طعم تند علاقه مندید حتما با بست فارسی تا پایان این مقاله همراه باشید، چون قصد داریم ۱۰ غذای معروف تایلندی را به حضورتان معرفی کنیم.
۱۰. سام تام | Som Tam
یکی از غذاهای پرطرفدار خیابانی تایلند و رستوران های دوره گرد، سام تام می باشد. این خوراکی ترکیبی خارق العاده از دو طعم شیرین و تند است، و در برخی ذائقه ها از ترشی و نمک نیز بهره می گیرند.
پایه اصلی آن را پاپایا سبز تشکیل می دهد و نوعی سالاد خوش عطر و طعم در بین مردم شناخته می شود. استفاده از تخم مرغ نمکسود یا سس تخمیرشده ماهی هم می تواند به عنوان چاشنی در کنار سالاد سرو گردد.
۹. کاری ماتسامان | Massaman Curry
غذای کاری ماتسامان از جمله خوراکی هایی است که در قرن ۱۹ توسط مسلمانان به تایلند وارد شد، و پایه اصلی آن را کاری ملایم، زیره سبز، جوز هندی، دارچین و سایر ادویه های مخصوص آسیایی تشکیل می دهد.
اگر چه کاری تایلندی به نسبت دیگر گونه های خود از تندی کمتری برخوردار می باشد، اما در هنگام طبخ به ماتسامان فلفل زیادی می افزایند تا کاملا آتشین گردد. تقریبا تمام رستوران های تایلند کاری ماتسامان را در منو خود دارند.
۸. گنگ کی یووان گای | Gang Kiew Wan Gai
گنگ کی یو وان گای یا همان خورشت مرغ کاری سبز از جمله غذاهای معروف تایلندی می باشد، که بسیار تند و آتشین است. هر اندازه هم به خوراکی های فلفلی علاقه مند هستید اما باید بگوییم خوردن مرغ کاری سبز از عهده هر کسی بر نمی آید.
در برخی منو ها به جای مرغ از گوشت گاو هم استفاده می کنند، که نسبتا طعم بهتری هم دارد. خمیر کاری را با شیر نارگیل، فلفل سبز، کمی آرد و بادمجان تایلندی تهیه می کنند.
۷. پد تای | Pad Thai
پد تای یا رشته فرنگی سرخ شده جزو سنتی ترین و معروف ترین غذای تایلندی به شمار می رود، که آن را با رشته یا نودل هم تهیه می کنند. این مدل خوراکی ها را بیشتر به عنوان غذاهای خیابانی می شناسند، که به رستوران های تایلند نیز راه یافته است.
غذایی ارزان قیمت و خوشمزه که با ماهی و سایر جانوران دریایی طبخ می گردد، شکل و شمایلی سوپ مانند دارد. در بین خوراکی های کشور تایلند پدتای طعمی ترش و شیرین داشته و به ندرت با فلفل مزه دار می شود.
۶. پن کیک موز | Banana Pancakes
دکه های کنار خیابان های تایلند محل عرضه پن کیک موزی با عالی ترین مزه ها می باشند، که از اسانس های متفاوت دیگری همچون توت فرنگی، شکلات، فندق، وانیل و پرتقال هم بهره می گیرند.
عطر سس وانیل در زمان طبخ اشتهای هر بیننده ای را چندین برابر خواهد نمود. یک خوراکی کم حجم؛ خوش طعم و لذیذ که بیشتر آن را برای پیک نیک های خانوادگی و دوستانه استفاده می کنند.
۵. کائو پد | Khao Phad
کائو پد یا برنج سرخ شده هم جزو محبوب ترین غذاهای سنتی و محلی تایلند به شمار می رود، که با ترکیبی از گوشت، سیر، تخم مرغ، پیاز، ادویه و نوعی سس مخصوص تایلندی طعمی خارق العاده را ایجاد می نماید.
استفاده از گوشت گاو، خرچنگ، مرغ یا میگو در طبخ این غذا کاملا سلیقه ای بوده و هر کدام مزه ای متفاوت را به وجود می آورند. به همین دلیل در رستوران های تایلند معمولا از تمام گوشت های نام برده در منو خود بهره گرفته اند و بنا بر ذائقه مشتری سرو می کنند.
۴. گای مدمامونگ | Mong Gai Med Ma
خوراک مرغ و بادام هندی، همانطور که از نامش پیداست ترکیبی از مرغ سرخ شده و بادام هندی می باشد، و طعمی بسیار تند داشته و و نوعی غذای اشرافی و از غذاهای معروف تایلندی به شمار می رود.
در رستوران ها برای لذت بیشتر مشتری اندازه به کار بردن فلفل را به عهده آن ها می گذارند تا بنا بر نوع سلیقه مقداری که تمایل دارند، غذای شان را تند نمایند. مرغ و بادام هندی مثل یک خورشت بوده و باید در کنار برنج سرو شود.
۳. سوپ نودل | Noodle Soup
سوپ نودل یا رشته فرنگی قدمتی بسیار زیاد در کشورهای آسیای شرقی دارد و متنوع ترینش را در چین می توان یافت. رشته فرنگی در تایلند، از مرغ، قارچ، رشته و سبزیجات تشکیل شده و در برخی منوها از میگو نیز برای طبخ استفاده می کنند.
ادویه سوپ نودل غذای معروف تایلندی را در زمان سرو در کنارش قرار می دهند تا هر کس بنا بر ذائقه خود آن را ترش، شیرین یا تند نماید.
۲. توم یونگ گونگ | Tom Yum Goong
سوپ میگو که با نام توم یونگ گونگ شناخته می شود، یکی دیگر از خوشمزه ترین غذای تایلندی می باشد، که با طعمی بی نظیر می تواند تجربه ای جدید و متفاوت از خوراکی ها را برای شما رقم بزند.
سوپی بسیار ساده که با برگ لیمو طعم دارشده و رنگ و لعابی اشتها آور دارد. قطعا با چشیدن توم یونگ گونگ به یکی از طرفداران غذاهای تایلندی تبدیل می گردید.
۱. اسپرینگ رول | Spring rolls
نوعی لقمه یا پیراشکی لذیذ که جزو غذاهای خیابانی نیز به شمار می رود، به نام اسپرینگ رول توانسته در بین توریست ها و مردم تایلند محبوبیت خوبی به دست آورد.
اسپرینگ رول از غذاهای معروف تایلند است که آن را به عنوان پیش غذا هم سرو می کنند و با سس های تند، شیرین و کچاپ طعمی لذیذ را به خاطرات شما می افزاید.