- قطعا چای سبز یکی از سالم ترین نوشیدنی های دنیا می باشد که سرشار از آنتی اکسیدان هاست. البته خواص چای سبز تنها به این مورد محدود نمی شود و موارد دیگری مانند بهبود عملکرد مغز، کاهش چربی و.. نیز وجود دارند که بهتر است با آن ها آشنا شوید.
پیشنهاد ویژه بست فارسی
اگر دنبال بهترین سایت برای اعزام دانشجو و مهاجرت به ترکیه می گردی بزن رو دکمه پایین
مهمترین مزایای چای سبز که باید بدانید؟
چای سبز همانطور که از نامش پیداست، نوعی چای می باشد که از گلبرگ ها و جوانه های تازه گیاه چای تهیه می شود.
جالب است بدانید که این نوشیدنی انواع بسیار متنوعی دارد که بر اساس روش باغبانی، شرایط رشد، زمان برداشت و.. به دسته های گوناگونی تقسیم می شود.
همانطور که شما هم بارها شنیده چای سبز مزایای بی شماری دارد که در صورت نوشیدن منظم می تواند روی سلامت بدن تان تاثیر گذار باشد.
بنابراین اگر شما هم دوست دارید که در این مورد اطلاعات بیشتری کسب کنید و با مزیت های این نوشیدنی فوق العاده آشنا شوید، با ما همراه باشید تا شما را ۱۰ تا از بهترین مزایای چای سبز آشنا کنیم.
۱۰. افزایش طول عمر
از آن جایی که بیماری های قلبی و عروقی یکی از شایع ترین مواردی است که باعث مرگ و میر انسان ها در دنیا می شود، بد نیست بدانید که نوشیدن چای سبز با کاهش خطر ابتلا به این گروه بیماری ها می تواند عمرتان را افزایش دهد.
طبق بررسی های انجام شده روی ۴۰.۵۳۰ فرد بزرگ سال ژاپنی، افرادی که در طول روز ۵ فنجان یا بیشتر چای سبز نوشیده بودند، در طی ۱۱ سال به میزان کمتری به مرگ نزدیک شده بودند.
برای آن که این موضوع را بهتر درک کنید، بهتر است که به آمارهای زیر نگاهی بیندازید:
- مرگ و میر ناشی از موارد مختلف: مردان ۱۲ درصد کمتر و زنان ۲۳ درصد کمتر
- مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی: مردان ۲۲ درصد کمتر و زنان ۳۱ درصد کمتر
- مرگ و میر ناشی از سکته مغزی: نمردان ۳۵ درصد کمتر و زنان ۴۲ درصد کمتر
۹. کاهش وزن و تناسب اندام
بدون شک شما هم چیزهای زیادی در این مورد شنیده اید. باید بگوییم که این نوشیدنی در کوتاه مدت می تواند متابولیسم بدن تان را افزایش داده و از این طریق به پایین آوردن وزن تان کمک کند.
بررسی های متعددی نشان داده است که مصرف چای سبز می تواند باعث کاهش چربی های بدن، به خصوص در ناحیه شکمی شود.
بر اساس یکی از این مطالعات در آزمایشی که به مدت ۱۲ هفته روی ۲۴۰ زن و مرد انجام گرفته بود، نشان داده شد که در افرادی که چای سبز مصرف می کنند مواردی مثل درصد چربی بدن، وزن، اندازه دور کمر، و چربی شکمی کاهش زیادی داشته است.
۸. کاهش ریسک ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی
همانطور که پیش از این اشاره کردیم، بیماری های قلبی و عروقی یکی از بزرگ ترین عوامل مرگ و میر انسان ها در جهان می باشند.
یکی از مهم ترین خواص چای سبز در این زمینه آن است که می تواند برخی از عوامل دخیل در این بیماری ها مانند کلسترول LDL، کلسترول تام و همچنین تری گلیسیرید ها را بهبود دهد.
علاوه بر آن، این نوشیدنی شفا بخش و فوق العاده می تواند ظرفیت آنتی اکسیدانی خون را نیز به میزان زیادی افزایش داده و از این طریق از اکسیداسیون ذرات LDL حفاظت کند.
با توجه به این مزیت ها تعجبی ندارد که افراد مصرف کننده چای سبز کاهشی ۳۱ درصدی از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی از خودشان نشان داده باشند.
۷. کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲
متاسفانه باید بدانید که در دهه های گذشته میزان همه گیری دیابت نوع ۲ به شدت افزایش یافته و امروزه حدود ۴۰۰ میلیون نفر در دنیا درگیر این بیماری می باشند.
در این بیماری به علت عدم توانایی در تولید انسولین و یا مقاومت به آن، سطح قند خون فرد بالا می رود.
تحقیقات اخیر نشان می دهد مصرف چای سبز می تواند سطح قند خون را کاهش داده و حساسیت نسبت به انسولین را نیز بهبود ببخشد.
طبق بررسی های انجام شده، نتایج حاصل از ۷ مطالعه روی ۲۸۶.۷۰۱ نفر نشان می دهد که مصرف چای سبز می تواند ریسک ابتلا به بیماری دیابت نوع ۲ را تا ۱۸ درصد کاهش دهد.
۶. بهبود سلامت دهان و دندان
یکی دیگر از فواید چای سبز، تاثیر آن بر سلامت دهان و دندان می باشد. این نوشیدنی پر خاصیت به علت وجود کاتچین در آن، اثرات بیولوژیک دیگری همچون مهار ویروس هایی مانند آنفولانزا و همچنین از بین بردن باکتری ها را دارد.
به زبان ساده تر نوشیدن چای سبز می تواند خطر عفونت را تا حد خوبی کاهش دهد. در این باره بهتر است بدانید که یکی از اصلی ترین باکتری های مضر در دهان انسان که باعث ایجاد پلاک و پوسیدگی می شود، Streptococcus Mutans نام دارد.
کاتچین موجود در این نوشیدنی می تواند با این باکتری مبارزه کرده و رشد آن را مهار کند.
همچنین مطالعات جدید انجام شده در این زمینه نشان می دهد که نوشیدن چای سبز می تواند بوی بد دهان را نیز کاهش دهد.
۵. محافظت از مغز و کاهش روند پیری آن
یکی دیگر از فوق العاده ترین خواص چای سبز به اثر آن روی بهبود عملکرد مغز در کوتاه مدت و همچنین کاهش روند پیری آن مربوط می شود.
همانطور که خودتان هم می دانید، آلزایمر به عنوان شایع ترین بیماری عصبی شناخته شده که از دلایل اصلی زوال عقل نیز می باشد.
علاوه بر آن، پارکینسون هم دومین بیماری عصبی در انسان می باشد که باعث مرگ نورون های تولید کننده دوپامین در مغز می شود.
جالب است بدانید که مطالعات انجام گرفته در این زمینه نشان می دهد که کاتچین موجود در چای سبز روی نورون ها اثر محافظتی داشته و به طور بالقوه ای می تواند ریسک ابتلا به این بیماری ها را کاهش دهد.
۴. کاهش ریسک ابتلا به انواع سرطان ها
سرطان ها یکی از مهم ترین عوامل مرگ و میر انسان ها در جهان به شمار می روند که به علت رشد کنترل نشده سلول ها به وجود می آیند.
در این زمینه باید بدانید که بررسی ها نشان داده است که آسیب اکسیداتیو از مواردی است که به پیشرفت سرطان کمک می کند. در مقابل این اثر، آنتی اکسیدان ها هستند که با ایجاد اثر محافظتی می توانند از این آسیب جلوگیری کنند.
چای سبز از دسته نوشیدنی های فوق العاده ای است که سرشار از آنتی اکسیدان هاست و به همین دلیل نوشیدنش می تواند سلامت بدن را بهبود ببخشد.
اثر این گیاه برای سرطان های متفاوت به شرح زیر می باشد:
- سرطان سینه
سرطان سینه با عنوان شایع ترین سرطان در خانم ها شناخته می شود. بررسی های متفاوت در این زمینه نشان می دهد زنانی که چای سبز بیشتری مصرف می کنند، حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد کمتر از سایرین در معرض ابتلا به این سرطان قرار دارند.
- سرطان پروستات
این مورد شایع ترین سرطان میان آقایان می باشد که مشاهدات انجام شده نشان می دهد نوشیدن چای سبز می تواند ریسک ابتلا به این سرطان را تا ۴۸ درصد کاهش دهد.
- سرطان کولورکتال
بررسی نتایج ۲۹ مورد از مطالعات انجام شده در مورد خواص چای سبز بر روی این سرطان نشان داده است افرادی که نوشیدنی های الکلی حاوی این گیاه را نوشیده بودند، ۴۲ درصد کمتر از دیگران ریسک ابتلا به سرطان روده بزرگ داشته اند.
۳. بهبود عملکرد بدن و افزایش چربی سوزی
اگر محصولاتی که برای افزایش چربی سوزی به کار می روند را بررسی کنید، مشاهده می کنید که چای سبز یکی از اصلی ترین اجزای آن می باشد که در آزمایشات مختلف خاصیت چربی سوزی و افزایش متابولیسم آن اثبات شده است.
در مطالعه ای که روی ۱۰ مرد بالغ و سالم انجام گرفت نشان داده شد که مصرف این گیاه باعث افزایش مصرف انرژی تا ۴ درصد و همچنین افزایش ۱۷ درصدی اکسیداسیون چربی شده بود.
این نتایج نشان می داد که چای سبز ممکن است به صورت انتخابی باعث افزایش چربی سوزی شود، در حالی که برخی مطالعات هیچ گونه افزایش متابولیکی را نشان نمی دادند.
در نهایت می توان گفت که احتمالا اثرات کلی آن به بدن فرد بستگی دارد. به طور کلی کافئین می تواند از طریق تحریک اسیدهای چرب و همچنین استفاده از بافت چربی به عنوان منبع انرژی عملکرد بدن را بهبود داده و آن را تا حد ۱۱ تا ۱۲ درصد افزایش دهد.
۲. بهبود عملکرد مغز
پیش از هر چیز باید بدانید که فواید چای سبز چیزی بیشتر از آن است که تنها شما را بیدار و سرحال نگه دارد. در واقع ماده فعالی که باعث این اثر می باشد کافئین نام دارد که با عنوان یک محرک مغزی شناخته می شود.
میزان کافئین موجود در چای سبز کمتر از قهوه می باشد، از همین رو می تواند باعث ایجاد اثرات مثبت در بدن شود، بدون آنکه اثرات منفی و عصبی ایجاد کند.
این ماده باعث می شود “آدنوزین” که نوعی انتقال دهنده عصبی است مسدود شده و در مقابل شلیک نورون ها و غلظت انتقال دهنده هایی مثل “دوپامین” و “نوراپی نفرین” افزایش پیدا کند.
یکی از خواص اثبات شده چای سبز داشتن اسید امینه ای به نام L-theanine می باشد که قابلیت عبور از سد مغذی را داراست و با این کار می تواند فعالیت دوپامین و همچنین انتقال دهنده ای عصبی مهاری به نام GABA را افزایش دهد.
در جواب این افزایش، امواج آلفا در مغز تولید شده که اثرات ضد اضطرابی در بدن خواهد داشت.
جالب است بدانید که بسیاری از مردم می گویند با نوشیدن چای سبز انرژی پایدارتری نسبت به نوشیدن قهوه احساس کرده اند.
۱. بهبود سلامت بدن به کمک ترکیبات فعال زیستی
همانطور که خودتان هم متوجه شده اید، مزایای چای سبز بسیار بیشتر از چیزی است که فکر می کنید!
ترکیبات گیاهی موجود در برگ های این گیاه دارای مقادیر زیادی از مغذی ترین مواد می باشند که برای سلامت بدن ضروری هستند.
برگ های چای سبز سرشار از ماده ای به نام “پلی فنول” هستند که باعث کاهش التهاب شده و همچنین با سرطان ها مبارزه می کند.
علاوه بر آن، وجود کاتچین با عنوان “EGCG” به همراه آنتی اکسیدان های طبیعی از آسیب سلولی و برخی از مواد معدنی جلوگیری می کند.
به طور کلی وجود چنین موادی تشکیل رادیکال های آزاد در بدن انسان را کاهش داده و از سلول ها و مولکول های بدن در برابر آسیب ها محافظت می کنند.