سلامت

10 دلیل مهم که اهمیت مصرف روزانه پروتئین را نشان می دهد

خلاصه نوشته

  • پروتئین یکی از مهم ترین عنصرهای مورد نیاز و حیاتی برای بدن انسان هاست که کمبود آن موجب بروز بسیاری از بیماری ها و اختلالات در بدن می گردد. اگر از فواید پروتئین به خوبی آگاه شوید، بهتر می توانید سبد تغذیه تان را با مواد مغذی و سالم پر کنید و همینطور بیشتر هم به سلامت خود اهمیت خواهید داد.

میزان مصرف پروتئین روزانه چقدر است؟

پروتئین یکی از مهم ترین منابع حیاتی برای رشد و سلامت در تمام سنین محسوب می شود. پروتئین را می توان در همه جای بدن یافت مثل عضلات، پوست و مو، استخوان و خون. کمبود این ماده مغذی موجب بروز اختلالات و عوارضی همچون تورم، کبد چرب، ناراحتی پوستی، ضعف کلیه، عفونت، شکنندگی مو و ناخن، عدم استحکام استخوان ها، افزایش فشار خون و بسیاری بیماری های دیگر می گردد. منابع مهم غذایی برای دریافت پروتئین مورد نیاز بدن در خوراکی هایی از قبیل تخم مرغ، گوشت، لبنیات، ماهی، حبوبات بخصوص لوبیا، سویا و دانه های خوراکی مانند بادام زمینی و گردو یافت می شود. اما با این وجود بسیاری از افراد هنوز هم نمی دانند که مصرف پروتئین چه خواص و چه اهمیت هایی دارد! از همین رو قصد داریم تا در این مطلب شما را با مهم ترین دلایل مصرف پروتئین روزانه آشنا نماییم.

بهترین زمان مصرف پروتئین,علت مصرف پروتئین بعد از ورزش,مصرف روزانه پروتئین

10. کاهش اشتها و سطح گرسنگی

بدن انرژی خود را از سه منبع مفید چربی ها، کربوهیدرات و پروتئین تامین کرده و هر سه ماده نام برده شده نقشی اساسی در متابولیسم بدن ایفا می کنند. اما گاهی استفاده کمی بیشتر از نیاز بدن موجب انباشته شدن و در نهایت اضافه وزن می شود. این موضوع به خصوص در مورد مصرف کربوهیدرات بسیار تاثیرگذار بوده و باعث ایجاد اشتهای زیاد به خوردن انواع خوراکی مخصوصا شیرینی جات می گردد. مصرف روزانه پروتئین میزان هورمون گرلین را در بدن کاهش و پپتید را افزایش می دهید که همین تعادل هورمونی موجب احساس سیری بیشتر و کاهش اشتها می شود. به ازای هر 15 درصد پروتئین دریافتی بدن تان  در طول روز حدود 250 کالری کمتر مصرف می کنید. پس نتیجه می گیریم اگر قصد کاهش حجم چربی های اطراف شکم تان را دارید، از مصرف پروتئین روزانه غافل نشوید برای مثال به جای سیب زمینی، ماکارونی یا برنج می توانید لوبیا، ماهی و تخم مرغ  را در وعده های غذایی تان جایگزین نمایید.

9. عضلاتی حجیم و قدرتمند با پروتئین

اصلی ترین عنصر ساخت عضلات، پروتئین است به همین دلیل در بین ورزشکاران رشته های بدنسازی، وزنه برداری و پاور لیفتینگ، مصرف پروتئین روزانه جایگاه ویژه ای دارد. بسیاری از ورزشکارانی که هر روزه تمرینات سخت و استقامتی دارند مانند دوندگان ماراتن، توصیه می شود پس از تمرین با مصرف یک لیوان شیرکاکائو به ریکاوری عضلات شان بپردازند. علت این توصیه به دلیل این است که ذرات پروتئین مستقیما وارد بافت عضلات شده و با تولید سلول های جدید موجب حجیم و قوی شدن آن ها می شود، عواملی همچون افزایش سن، کاهش وزن سریع، بیماری و یا نداشتن تغذیه مناسب در کاهش بافت عضله یا به اصطلاح عضله سوزی موثرند که با مصرف درست و به اندازه پروتئین، بدن به راحتی بافت های آسیب دیده را ترمیم و جایگزین می کند.

8. کنترل فشار خون با کمک پروتئین

پروتئین در بدن تجزیه شده و با ساختار اسیدی که پیدا می کند موجب فعالیت بیشتر کلیه ها و در نتیجه دفع سدیم اضافی خون می شود، که مهم ترین عامل در کنترل فشار خون بالا می باشد. اما توجه داشته باشید که با مصرف بیش از اندازه آن به کلیه ها فشار وارد نکنید!

مصرف پروتئين روزانه,نحوه مصرف پروتئین وی,بهترین زمان مصرف پروتئین

7. بهبود عملکرد مغز

پروتئین مهم ترین منبع تامین سلامت و رشد مغز به خصوص در کودکان است. پروتئین با جذب ویتامین های دی، ب12، امگا3 به ترمیم بافت های مغز می پردازد. به همین دلیل مصرف آن در افراد سالمند نیز بسیار حائز اهمیت بوده و با بازسازی بافت فرسوده مغز از بروز بیماری های خاصی همچون آلزایمر یا پارکینسون جلوگیری می کند.

6. سلامت پوست و مو

پیازچه مو برای ساخت کلاژن که اساسی ترین عامل تقویت رنگدانه ها و درخشندگی مو است به پروتئین نیازمند بوده و همچنین کراتینه های بافت مو را تقویت کرده و از بروز آسیب هایی مانند موخوره، شکنندگی، شوره، خشکی یا ریزش مو جلوگیری می کند.

این مطلب را از دست ندهید
10 خوراکی برای شادابی پوست

5. ترمیم زخم ها

پروتئین مواد معدنی مانند آرژنین وگلوتامین بسیار بالایی دارد و اصلی ترین عامل در تولید سلول های سالم ودفع سلول های مرده است و به سرعت موجب ترمیم بافت آسیب دیده شده و تا حدودی مانع ایجاد عفونت های سطحی می شود.

علت مصرف پروتئین بعد از ورزش,مصرف روزانه پروتئین,مصرف پروتئين روزانه

4. کاهش استرس

امروزه استرس ناشی از کار و زندگی علاوه بر پایین آوردن سطح کیفی روزمرگی های مان موجب ایجاد بیماری های خاصی همچون افسردگی، فشار خون، تپش های نا منظم قلب می شود. از این رو برای ایجاد آرامش بدن، به ترشح هورمون های کورتیزول وسرتونین نیازمند است، خوردن و مصرف روزانه پروتئین ها مانند لوبیا، تخم مرغ، گوشت، و…. به راحتی باعث فعال سازی این هورمون ها شده و علاوه بر ایجاد آرامش بر بهبود کیفیت خواب شما نیز تاثیر می گذارد.

3. سلامت قلب و عروق

قبل ازهر چیزی باید بدانید که پروتئین، چربی نیست. اگر بخواهیم با یک مثال ساده تفاوت شان را توضیح بدهیم، می توانیم بگوییم چربی همان دنبه و پروتئین همان گوشت است! پزشکان توصیه می کنند برای سلامت قلب و عروق حتما پروتئین مصرف کنید زیرا به راحتی در بدن تجزیه شده و با خاصیت اسیدی که در خون ایجاد می کند موجب شکستن سلول های مضر کلسترول گردیده و از بروز چربی خون و سکته های قلبی و مغزی  جلوگیری می کند. از جمله دانه های خوراکی حاوی پروتئین که بسیار در سلامت قلب موثراند بادام زمینی، گردو، پسته، تخمه آفتاب گردان،سویا و شاهدانه می باشند.

2. کاهش خطر ابتلا به سرطان

ویتامین های گروه ب برای جذب و فعالیت در بافت های بدن به پروتئین وابسته هستند. به طور کلی ویتامین های گروه B بخصوص ب6، ب7 و ب12 که اصلی ترین سپرهای ضد سرطان شناخته می شوند با چسبیدن به ذرات پروتئین وارد جریان خون گشته و به تمام اندام ها انتقال پیدا می کنند، که علاوه بر بالا بردن ضریب امنیتی بدن در برابر سرطان از پیشرفت سلول های سرطانی در افراد مبتلا نیز جلوگیری می کنند. از این رو افرادی که تحت معالجات شیمی درمانی قرار می گیرند حتما در زنجیره غذایی شان پروتئین و ویتامین ب را چه به صورت خوراکی یا تزریق دارند.

1. جلوگیری از کم خونی با مصرف پروتئین

آیا می دانید که هموگلوبین یک نوع پروتئین است؟ ذرات پروتئین مسئول ذخیره و انتقال مواد مغذی در غشای سلولی هستند که از طریق جریان خون به کل بدن ارسال می شوند. مثلا اکسیژن موجود در گلبول های قرمز بوسیله هموگلوبین در بدن تجزیه می شود و یا پروتئینی به نام فریتین در کبد مسئول ذخیره سازی آهن و فولیک اسید می باشد.

علاوه بر نکات ذکر شده فواید بی شمار دیگری را می توان در مورد مصرف پروتئین روزانه بیان کرد. مثل تاثیر بر سلامت استخوان ها به خصوص در سنین میانسالی و یا دوران یائسگی در بانوان. نکته قابل توجه در مورد مصرف پروتئین میزان و مقدار آن است.

پزشکان برای تعیین مقدار مورد نیاز هر فرد ابتدا وزن، سن و جنسیت را در نظر می گیرند، برای بانوان به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن شان 75/0 گرم و در آقایان 84/0 گرم پروتئین در نظر گرفته می شود، اما این میزان در بانوان باردار، شیرده و یا افراد کهنسال متغیر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code

دکمه بازگشت به بالا
بستن