سلامت

10 خاصیت چای اولانگ و عوارض آن

خلاصه نوشته

  • خواص چای اولانگ، این نوشیدنی خوش عطر و طعم که البته ممکن است بر اساس ذائقه های مختلف هر کسی طعم آن را نپسندند، آنقدر زیاد است که شاید مزایای آن در یک مقاله نگنجد. برای مصرف چای اولانگ باید یک سری اصول را رعایت نمایید و روزانه بیش از حد مجاز ننوشید!

چای اولانگ چیست؟

امروزه چای به عنوان پر مصرف ترین نوشیدنی بعد از آب در جهان شناخته شده است. این نوشیدنی به جزئی از فرهنگ هر ملت تبدیل شده که در بعضی کشور ها مراسم های سالانه برای بزرگداشت این نوشیدنی پر طرفدار برگزار می شود. در ایران نیز این نوشیدنی به یکی از محبوب ترین پر استفاده ترین نوشیدنی ها تبدیل شده است. محصولی که پایه ثابت مهمانی ها، دور همی ها، مراسم ها و جشن ها، و حتی مصرف شخصی روزانه بیشتر افراد می باشد. به طور کلی چای، از گیاهی به نام کاملیا سیننسیس که بومی منطقه آسیای شرقی بوده به دست می آید. این گیاه بعد از چیده شدن طی مراحلی به انواع چای از جمله چای سیاه، چای سفید، چای سبز، چای اولانگ و…. تبدیل می شود. این چای ها از اکسیده شدن برگ چای با نور خورشید و در مجاورت با هوا در مراحل مختلف تولید می شود. این عمل را اکسیداسیون می نامند و هر چه زمان اکسیده شدن طولانی شود چای سیاه تر می شود. در اینجا ما می خواهیم برای شما خواص چای اولانگ را شرح دهیم. چای اولانگ چای سنتی چینی بوده و یک مرحله بیشتر از چای سبز اکسیده می شود. با بیانی دیگر مرحله اکسیداسیون آن بین چای سبز و چای سیاه قرار دارد.

این چای حاوی ویتامین ها، مواد معدنی و همچنین آنتی اکسیدان های زیادی است. یک فنجان چای اولانگ شامل منگنز، فلوراید، نیاسین، پتاسیم، سدیم و کافئین می باشد. بعضی از آنتی اکسیدان های این چای به نام پلی فنول ها که برای سلامتی مفید هستند شناخته می شوند. نوعی اسید آمینه با عنوان تیانین نیز در این محصول وجود دارد که آرام  بخش محسوب می شود. در ادامه این مطلب قصد داریم تا شما را با خواص چای اولانگ بیشتر آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

خواص چای اولانگ,خواص چای اولانگ برای لاغری,عوارض چای اولانگ,

10. بهبود اضطراب

محققان ژاپنی در تحقیقات خود روی موش ها به این نیچه رسیده اند که مصرف این چای 10 تا 18 درصد از اضطراب آن ها را کم کرده است. دلیل اصلی این اضطراب وجود پلی فنول ها در این چای است. همچنین وجود اسید آمینه ال-تیانین در برگ چای باعث می شود جلوی اسید آمینه گلوتامیک که باعث واکنش های اضطرابی می شود را بگیرد. اسد آمینه ال-تیامین باعث کاهش اضطراب شده و در نتیجه فرد احساس آرامش می کند.

9. ضد رادیکال های آزاد مضر

همان طور که گفتیم چای اولانگ داری ترکیبات پلی فنولی می باشد که این ترکیبات اثری ضد رادیکال های آزاد مضر در بدن که باعث انواع بیماری ها می شود را دارا است. از جمله اثرات مضر این رادیکال های آزاد شامل سرطان، دیابت، سکته مغزی و قلبی، تصلب شرایین، رماتیسم و تحلیل اعصاب است.

فواید چای اولانگ,قیمت چای اولانگ,مضرات چای اولانگ,

8. بهبود درماتیت آتوپیک

از خواص چای اولانگ می توان به آتوپیک که نوعی بیماری حساسیت پوستی است و باعث ایجاد قرمزی و خارش در پوست می شود اشاره کرد. پلی فنول های موجود در چای اولانگ می تواند این بیماری را درمان کند و از پوست در مقابل حساسیت های پوستی و بیماری درماتیت آتوپیک محافظت نماید.

7. ضد اگزما

یکی دیگر از فواید چای اولانگ و پلی فنول این است که اگزما را هم تسکین می بخشد و همانطور که می دانید در چای اولانگ مقداری پلی فنول وجود دارد. در تحقیقاتی بر روی 118 بیمار داوطلب که مبتلا به اگزما بودند و روزانه 1 لیتر چای مصرف کرده اند در کنار درمان های عادی خود نشان داده که طی 1 تا 2 هفته بهبود پیدا کرده اند. حتی 63 درصد بیماری شان بعد از 1 ماه کاملا برطرف شده و حتی عود نکرده است.

چای اولانگ چیست,خواص چای اولانگ,خواص چای اولانگ برای لاغری,

6. تقویت استخوان و دندان

بر اساس تحقیقاتی که محققین بر روی چای اولانگ جادویی انجام داده اند مشخص شده است، افرادی که در یک زمان 10 ساله از چای اولانگ به عنوان نوشیدنی روزانه شان مصرف می کردند 2 درصد نسبت به دیگران تراکم استخوانی آن ها به دلیل آنتی اکسیدان های موجود در این چای بیشتر است. مصرف این چای برای بانوانی که به یائسگی رسیده اند هم بسیار تاثیر گذار بوده و باعث می شود که استحکام بدن شان بیشتر شود. خاصیت دیگر این چای این است که حاوی  مقداری فلوراید است که باعث استحکام دندان ها و تقویت مینای دندان شده از پوسیدگی و پلاک دندان نیز جلوگیری می کند.

این مطلب را از دست ندهید
10 خوراکی برای شادابی پوست

5. تقویت در برابر سرطان

چای اولانگ به دلیل دارا بودن مقادیر زیاد آنتی اکسیدان می تواند در برابر برخی سرطان ها مقاومت بدن را بالا ببرد. آنتی اکسیدان باعث می شود که از سرعت تکثیر سلول های سرطانی بکاهد. طی تحقیقاتی محققان به این نتیجه رسیده اند که 15 درصد از افرادی که مرتب چای اولانگ می نوشند کمتر از دیگران دچار سرطان شده اند. همچنین مشخص شده که این چای در مقابل سرطان کبد، سرطان پوست، سرطان مری، سرطان ریه، سرطان لوزالمعده، سرطان کلون و سرطان معده مقاومت بدن را بالا برده. هر چند تحقیقات بر روی چای سبز و سیاه بوده و چای اولانگ از این برگ این چای ها تولید شده است پس می تواند گفت که تمامی این چای ها دارای خواص مشترکی هستند.

عوارض چای اولانگ,فواید چای اولانگ,قیمت چای اولانگ,

4. بهبود عملکرد مغز

در بررسی هایی مشخص شده که چای اولانگ به دلیل وجود پلی فنول و اسید آمینه تیامین موجب کاهش اضطراب و جلوگیری از آلزایمر می شود. همچنین مشخص شده که افرادی که روزانه از چای و انواع آن مانند اولانگ مصرف می کنند نسبت به دیگر افراد سرعت پردازش اطلاعات، عملکرد اجرایی، قدرت شناخت و حافظه ی بهتری دارند. طبق این تحقیقات چای اولانگ پس از نوشیدن طی 1 تا 2 ساعت باعث افزایش هوشیاری و قدرت توجه و کاهش اضطراب به دلیل وجود تیامین و کافئین می شود. همچنین وجود پلی فنول ها موجب آرامش در افراد به خصوص در 2 ساعت اول مصرف می شود.

3. جلوگیری از چاقی و کم کردن وزن

یکی از خواص چای اولانگ برای لاغری این است که آنتی اکسیدان پلی فنول در این چای باعث افزایش متابولیسم بدن می شود این ترکیب سوخت و ساز بدن را بالا برده و ذخایر چربی را به صورت آنزیم هایی برای سوخت بدن و تولید انرژی فعال می کند. این آنتی اکسیدان ها جذب چربی در رژیم غذایی کاهش داده و باعث سوزاندن آن ها برای سوخت رسانی به بدن می شود. تحقیقات نشان داده که کسانی که چای اولانگ غلیظ و رقیق می نوشند به دلیل ترکیبات کافئین و پلی فنول موجود در این چای وزن آن ها کاهش یافته. طبق این تحقیقات این دو ترکیب باهم باعث می شود سرعت کم کردن وزن در افرادی که دچار اضافه وزن بودند بیشتر شود و اثر کاهش وزن بیشتری داشته باشد. در سال 2009 تحقیقی بر روی 102 نفر داوطلب چینی که به اضافه وزن دچار بودند صورت گرفت. این تحقیق نشان داد افرادی که روزانه چهار فنجان چای اولانگ می نوشند توانستند 3 کیلو گرم وزن کم کنند.

مضرات چای اولانگ,چای اولانگ چیست,خواص چای اولانگ,

2. تقویت عملکرد قلب

از دیگر فواید چای اولانگ این است که آنتی اکسیدان های موجود در این چای می تواند عملکرد قلب را با مصرف مرتب این نوشیدنی بهبود بخشد. در بررسی های صورت گرفته مشخص شده که این چای می تواند مصرف کننده را از بیماری های قلبی دور نگه دارد. اما به طور خاص تاثیر این چای در برابر بیماری های قلبی زیاد بررسی نشده است. برای مثال تحقیق در ژاپن بر روی افرادی میانسال نشان داد افرادی که روزانه 4/1 لیتر این چای را مصرف کرده اند از دیگر افراد تا 61 درصد کمتر به بیماری های قلبی دچار شده اند. همچنین در بررسی در چین خطر سکته قلبی تا حدود 39  درصد با مصرف روزانه این نوشیدنی کم شده است. نوشیدن چای اولانگ تا 46 درصد از ابتلا به فشار خون بالا می کاهد هرچند محققان نیاز به تحقیقات بیشتری دارند و این مطلب را زیاد قبول نمی کنند. کافئین تا حدودی باعث افزایش فشار می شود هرچند مقدار کافئین در ۲۴۰ میلی لیتر چای اولانگ خیلی کمتر از قهوه است.

1. جلوگیری از دیابت

نوشیدن چای  باعث می شود به دلیل وجود آنتی اکسیدان های پلی فنول در ترکیبات آن مقدار قند خون کاهش یابد و به انسولین کمک کند. طبق بررسی های مختلف، مصرف روزانه 720 میلی لیتر نوشیدن چای اولانگ تا 16 درصد خطر ابتلا به دیابت نوع ۲2 را کاهش می دهد. پس ارتباط مستقیمی بین مصرف روزانه این نوشیدنی با کنترل قند خون و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 وجود دارد. بر اساس تحقیقی دیگر افرادی که روزانه ۱.۵ لیتر چای اولانگ را مصرف کرده بعد از 30 روز 30 درصد قند خون شان کاسته شده. البته باید در نوشیدن آن تعادل برقرار کرد زیرا طبق تحقیقاتی افرادی که روزانه بیشتر از 480 گرم از این چای را بنوشند خطر ابتلا به قند خون در آن ها بیشتر می شود.

این مطلب را از دست ندهید
10 عادت که باعث بیماری می شوند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code

دکمه بازگشت به بالا
بستن