محبوب ترین پنیر های جهان بشناسیم
جالب است بدانید که پنیر یکی از قدیمی ترین غذاهای انسان به شمار می رود که متاسفانه اطلاعات دقیقی از اینکه بار اول توسط چه شخصی و چه زمانی درست شده است، در دست نداریم.
این غذای خوشمزه از قدیم الایام در کشورهایی مثل یونان باستان، روم و مصر محبوبیت زیادی داشته و به مرور زمان در تمام دنیا معروف شده است.
بهتر است بدانید که داستان های زیادی در مورد کشف پنیر در طول تاریخ وجود دارد که محتمل ترین آن ها، قدمتی ۱۰ هزار ساله دارد.
چوپانان ساکن در منطقه خاورمیانه، برای آن که بتوانند شیر تازه را حمل کنند، از شکم خالی شده بز استفاده می کرده اند.
این کار باعث شده بود تا آنزیم های درون شکم بز بتوانند به درون شیر راه یافته، و در کنار گرمی هوا باعث دلمه شدن شیر شوند. در واقع این همان داستان احتمالی برای کشف پنیر است!
اما امروزه پنیرهای مختلفی در سرتاسر جهان تولید می شوند که هر کدام شان طعم و مزه مخصوص به خودشان را دارند.
اگر شما هم علاقه مندید تا در مورد این خوراکی های خوشمزه اطلاعات بیشتری کسب کنید، پس با ما همراه باشید تا در کنار هم ۱۰ تا از مشهورترین پنیرهای جهان که مزه فوق العاده ای دارند را بشناسیم.
۱۰. پنیر اسرم | Esrom Cheese
پنیر اسرم که خاستگاه آن به کشور دانمارک بر می گردد، با عنوان پنیر دانش پورت سلوت نیز شهرت دارد. جالب است بدانید که این پنیر برای اولین بار در قرن ۱۶ میلادی تهیه شده است.
شیر گاو ماده اصلی برای تهیه کردن این پنیر می باشد و هر کیلوگرم پنیر اسرم، معادل ۱۵ کیلوگرم شیر ارزش غذایی دارد.
این پنیر با رنگ طرد و روغنی اش شناخته شده و بافت آن سوراخ دار و کره ای است. حدود ۱۰ تا ۱۲ هفته طول می کشد تا شما بتوانید این پنیر را تهیه کنید. همچنین برای نگهداری صحیح، باید آن را به شکل وکیوم شده در یخچال نگه دارید.
پنیر اسرم که از مشهورترین پنیرهای جهان به شمار می رود، معمولا در وعده صبحانه مصرف شده و یا به شکل خام برای تهیه انواع خوراکی ها و ساندویچ ها استفاده می شود.
۹. پنیر فیلا فیلا | Philadelphia Cheese
پنیر فیلا فیلا پنیری از قلب انگلیس است. این پنیر خوشمزه که برای تهیه آن از شیر گاو استفاده می شود، در گروه پنیرهای غیر انجمادی جای گرفته است.
این پنیر از نظر بافت بسیار شبیه پنیر پیتزاهای انگلیسی است و نام آن نیز به کشدار بودنش اشاره می کند.
این پنیر بافتی اسفنجی و نرم دارد و حاوی ۲۲ درصد چربی است. بهترین شرایط نگهداری پنیر فیلا فیلا در یخچال و در دمای بین ۴ تا ۸ درجه می باشد. حواس تان باشد که آن را در فریزر قرار ندهید، زیرا بافت نرم آن به سرعت از دست خواهد رفت.
اگر بخواهیم شبیه ترین پنیرها به فیلا فیلا را نام ببریم، پنیر پیتزا و پنیر موتزارلا، بهترین مثال های ممکن هستند اما این پنیر نسبت به آن ها ذوب شوندگی بیشتری دارد.
علاوه بر آن، طول عمر پنیر فیلا فیلا نسبت به ان ها بیشتر بوده و همچنین خواص زیادی برای دستگاه گوارش شما خواهد داشت.
این پنیر معمولا در پیتزاها، انواع پاستا و لازانیا و حتی سوپ های مختلف استفاده می شده و با طعم بی نظیرش به عنوان یکی از معروف ترین پنیرهای جهان شناخته می شود.
۸.پنیر هالومی | Halloumi Cheese
تاریخچه پیدایش پنیر هالومی، به کشور زیبای قبرس مربوط است که در تهیه آن از شیر بز و گوسفند استفاده می شود. بد نیست بدانید که هر کیلوگرم از این پنیر، ارزش غذایی معادل ۱۰ کیلوگرم شیر دارد!
از جذاب ترین ویژگی های این پنیر می توانیم بگوییم که شما می توانید به راحتی آن را کباب کرده و یا حتی سرخ کنید، بدون آنکه نگران از دست رفتن شدن طعم و مزه اش باشید.
هالومی بافتی نیمه سفت دارد و از این نظر شبیه پنیر فتاست، اما لایه لایه بودنش را می توانیم به پنیر موتزارلا تشبیه کنیم.
اگر در مورد قابلیت کباب شدن این پنیر کنجکاوید، بهتر است بدانید که علت اصلی اش آن است که در هالومی هیچ نوع باکتری و یا اسیدی به کار نرفته است و به همین دلیل نقطه ذوب بالایی دارد.
علاوه بر این ها، پنیر هالومی وقتی کباب می شود بویی شبیه ماهی کبابی خواهد داشت که حسابی هوش از سرتان خواهد پراند.
امروزه این پنیر فوق العاده بیشتر در سوریه و لبنان و توسط گاو تهیه می شود. در مورد شیوه نگهداری این پنیر، فریزر بهترین گزینه ممکن خواهد بود.
هالومی معمولا در وعده صبحانه استفاده شده و یا با طعم فوق العاده اش در تهیه انواع سالاد ها به کار می رود.
۷. پنیر بوترکیزه | Butterkäse Cheese
پنیر بوترکیزه خاستگاهی آلمانی دارد و در سال ۱۹۲۷ میلادی برای اولین بار تهیه شده است. این پنیر که در تهیه آن از شیر گاو استفاده می شود، طعم فوق العاده ای شبیه کره داشته و از نظر ظاهری نیز چیزی کم ندارد!
بوی مطبوع این پنیر و بافت کشسانی و خامه ای آن، از دیگر ویژگی های فوق العاده ای به شمار می روند که این پنیر را به یکی از معروف ترین پنیرهای دنیا تبدیل کرده است.
پنیر بوتکیزه در کنار همه خواصش، از نظر ارزش غذایی نیز حرف های زیادی برای زدن دارد. به طوری که هر کیلوگرم از آن، از نظر تغذیه ای معادل ۱۱ کیلوگرم شیر گاو است!
جالب است بدانید که طعم کره اولین مزه ای است که به هنگام چشیدن این پنیر حس می کنید و این در حالیست که در تهیه آن از هیچ گونه کره ای استفاده نشده است.
این پنیر رنگ قرمزی دارد، اما زمانی که برشش بزنید می بینید که درون آن به رنگ زرد کمرنگ می باشد.
حدودا یک ماه طول می کشد تا بتوان این نوع پنیر را آماده کرد. پنیر بوتکیزه منبع بسیار خوبی برای پروتئین و انواعی از ویتامین های مفید می باشد و از آن در تهیه املت، سوپ، سوفله سبزیجات، سالاد، ساندویچ و.. استفاده می شود.
۶. پنیر بلوچیز | Blue Cheese
یکی دیگر از خوشمزه ترین پنیر های جهان، پنیر بلو چیز با خاستگاه فرانسوی اش می باشد که معمولا در تهیه آن از شیر گاو، گوسفند و یا بز استفاده می شود.
انتخاب نام این پنیر، به علت آن است که در بافت آن رگه هایی آبی رنگ مشاهده می شود و بهتر است بدانید که این پنیر یکی از بهترین انتخاب های ممکن برای تهیه انواع سالادهاست.
رنگ آبی این پنیر در واقع به علت آن است که نوعی کپک خوراکی را به آن تزریق کرده اند. اما جای نگرانی نیست! زیرا این کپک برای دستگاه گوارش تان بسیار مفید خواهد بود.
پنیر بلو چیز علاوه بر طعم فوق العاده اش، بسیار مقوی نیز هست و منبع خوبی از مواد ضروری مانند کلسیم، فسفر و مواد معدنی می باشد.
این نوع پنیر معمولا در انواع پیش غذاها، ساندویچ ها و یا سالاد های متنوع به کار می رود.
۵. پنیر موتزارلا | Mozzarella Cheese
موتزارلا یکی از معروف ترین پنیرهای دنیا می باشد که از قلب ایتالیا متولد شده است. این پنیر برای اولین بار در قرن ۱۲ تهیه شده و قدمتی طولانی دارد.
شیر گاو میش و گاو ماده های اصلی برای تهیه این پنیر هستند. موتزارلا به علت آن که در دماهای بالا کشسانی است، به پنیر پیتزا نیز معروف شده است.
این پنیر از نظر بافت ترد و لطیف است و مزه ای خامه ای دارد. این پنیر را می توانید به صورت قالبی و همینطور رنده شده پیدا کنید.
از موتزارلا در تهیه انواع پیتزا، پاستا، لازانیا، سوپ، ساندویچ ها، و همچنین انواع خوراک ها استفاده می شود.
۴. پنیر گودا | Gouda Cheese
گودا پنیری خوشمزه با خاستگاه ایسلندی می باشد که از شیر گاو برای تهیه آن استفاده می شود. این پنیر که با نام چرخ طلایی نیز شناخته می شود، یکی از مشهورترین پنیرهای جهان است و حدود ۴۰ تا ۵۲ درصد چربی دارد.
جالب است بدانید که مراحل تهیه این پنیر معمولا بین یک ماه تا یکسال طول می کشد. علت انتخاب نام چرخ طلایی برای گودا آن است که این پنیر به شکل دایره ای بوده و زرد رنگ می باشد.
پنیر گودا طعم های مختلفی دارد و شما می توانید از انواع تند گرفته تا مدل های ملایم آن را نیز پیدا کنید. گودا از نظر بافت نیز متنوع است و ممکن است شکننده و ترد بوده و یا حالتی خامه ای داشته باشد.
نگهداری این پنیر در یخچال توصیه نمی شود، زیرا درصد چربی بالایی داشته و بهترین حالت ممکن آن است که در فریزر نگهداری اش کنید.
پنیر گودا معمولا در وعده صبحانه و یا تهیه انواع ساندویچ ها، سالاد، چیزبرگر، سوفله، پیتزا و یا خوراک های مختلف استفاده می شود.
۳. پنیر پارمزان | Parmigiano Cheese
یکی دیگر از پنیرهای ایتالیایی لیست بهترین پنیر های جهان، پارمزان است که برای اولین بار در قرن ۱۳ میلادی تهیه شده است. شیر گاو ماده اصلی به کار رفته در این پنیر می باشد و قدرت هضم آن باعث می شود تا یکی از بهترین انتخاب های ممکن برای ورزشکاران و یا کودکان باشد.
تهیه کردن این پنیر گران قیمت که معمولا با نام های پارمسان، پارمژان و پارمانجو هم شناخته می شود، معمولا سختی زیادی داشته و قانون های خاص خودش را نیز دارد.
این پنیر در دو مدل جوان و کهنه یافت می شود که انواع کهنه آن قیمت بیشتری دارد. درست است که تهیه این پنیر هزینه زیادی برمی دارد، اما از طرف دیگر ارزش غذایی بالایی داشته و سرشار از کلسیم، فسفر و پروتئین هاست که قیمتش را به صرفه می کند.
پنیر پارمزان هضم راحتی دارد که این امر به زمان طولانی برای تهیه کردن و همچنین میزان بالای پروتئین آن بر می گردد.
پنیر پارمزان را می توانید هم به صورت پودری و هم به صورت ورقه ای پیدا کنید. این پنیر معمولا در تهیه سوپ، برنج، سالاد، پاستا، ماکارونی، سس پستو، و همچنین پیتزا و لازانیا استفاده می شود.
۲. پنیر چدار | Cheddar Cheese
پنیر چدار یکی از مشهورترین پنیرهای جهان می باشد که خاستگاهی انگلیسی داشته و در قرن ۱۲ میلادی برای اولین بار تولید شده است.
این پنیر که برای تهیه کردنش از شیر گاو استفاده می شود، طعمی شیرین دارد و رنگش نیز نارنجی است. بافت این پنیر بین سفت و نیمه سفت متغیر بوده و ماندگاری اش کم است.
علت شیرین بودن چدار این است که در تهیه آن از نمک کمی استفاده می شود. این پنیر ارزش غذایی بالایی داشته و بافتی شکننده و ترد دارد.
جالب است بدانید که پنیر چدار با گذر زمان خوشمزه تر می شود. رنگ این نوع پنیر به نوع شیر و همچنین فصلی که پنیر در آن ساخته شده بستگ داشته، که طیف رنگ عاجی تا زرد را شامل می شود.
یکی از انواع خاص پنیر چدار وجود دارد که قیمت بالاتری داشته و گران بودش به علت استفاده از گیاهی گرمسیری با نام آناتو در ترکیباتش می باشد که رنگی نارنجی به پنیر می دهد.
از پنیر چدار در وعده صبحانه، انواع ساندویچ ها، سوفله ها و خوراک ها استفاده می شود.
۱. پنیر فتا | Feta Cheese
پنیر فتا از معروف ترین پنیرهای جهان با خاستگاه یونانی می باشد که در قرن ۱۷ برای اولین بار تهیه شده است. برای تهیه این پنیر معمولا از شیر بز و گوسفند استفاده می شود.
پنیر فتا مزه ای شور دارد و یکی از پنیرهایی است که در کشورما نیز طرفداران زیادی داشته و با نام پنیر گچی نیز شهرت دارد.
پنیر فتا سفید رنگ بوده و حالتی دایره ای دارد. بافت این پنیر شکننده و ترد بوده و به صورت و کشدار و خامه ای نیز تهیه می شود. شما می توانید این نوع پنیر را در آب نمک و آب خود پنیر، به مدت ۳ ماه در یخچال نگهداری کیند.
از پنیر فتا معمولا در صبحانه، به همراه میوه های فصل تابستان مانند هندوانه، در انواع سالادها، غذاهای سرد و یا ساندویچ ها استفاده می شود.