معروف ترین غذاهای ترکیه ای کدامند؟
تست کردن غذاهای جدید، یکی از محبوب ترین بخش های هر سفر است، تا جایی که بسیاری از مردم در سراسر دنیا، به خاطر امتحان کردن غذاهای جدید به یک منطقه یا یک شهر سفر می کنند! درست است که در کشور خودمان تنوع غذایی بی نظیری وجود دارد اما تست خوردن غذاهای خوراکی ها و غذاهایی که تا به حال آن ها را امتحان نکرده اید، بسیار جذابیت دارد. از آن جایی که هر کشور داری آداب و رسوم خاصی برای خورد و خوراک هستند، پس خواه یا نا خواه شما می توانید خوراکی های جدیدی را میل کنید.
با این وجود یکی از برترین کشورهایی که در آن غذاهای بسیار لذیذ و خوش طعمی وجود دارد و از آن مهم تر اینکه درصد شکم گردی در آن بسیار زیاد است، کشور ترکیه می باشد. برخی از غذاهای معروف ترکیه ای بی شباهت به غذاهای ایرانی نیستند اما به طور کلی تفاوت های زیادی در مقایسه با غذاهای کشور ما دارند. شاید با شنیدن نام غذاهای ترکی به یاد انواع کباب های معروف ترکی بیفتید! اما با بگوییم که غذاهای ترکیه تنها به گوشت و کباب ختم نمی شود و آنقد متنوع است که فکرش را هم نمی کنید. بیشترین شکم گری ها در ترکیه متعلق به سه شهر مهم و محبوب از نظر گردشگران یعنی استانبول، آنتالیا و کوش آداسی است. اما پیش از هر چیز بهتر است که غذاهای ترکی را خوب بشناسید تا با توجه به ذائقه تان غذایی که دوست دارید را میل نمایید. در ادامه با ما همراه باشید تا بهترین غذاهای ترکیه ای را به شما عزیزان معرفی نماییم.
۱۰. دلمه | Dolma
همانطور که گفتیم برخی از غذاهای معروف ترکی، بی شباهت به غذاهای ما ایرانی ها نیستند و علت آن هم این است که ترکیه در مجاور ایران قرار دارد و از گذشته تا به اکنون با رفت و آمدهای فراوان فرهنگ های غذایی این دو کشور با یکدیگر ادغام شده است. مثلا دلمه یکی از خوشمزه ترین غذاهای ترکیه است که ما ایرانی ها هم طرفدارهای پر و پا قرص آن هستیم اما ترک ها این غذاها با روش های خاص خودشان می پزند.
در ایران دلمه را به صورت بادمجان، برگ مو، فلفل دلمه و کدو و برگ کلم در می آورند، اما در ترکیه دمه را تنها به صورت فلفل دلمه و برگ مو طبخ می کنند. درون دلمه های ترکی سبزیجات معطر، برنج، گوشت و حتی از میوه خشک هم استفاده می شود. اگر به شهرهای ساحلی ترکیه سفر کردید، حتما به رستوران های ساحلی رفته و دلمه صدفی را سفارش دهید. دلمه صدف طعم متفاوت تری نسبت به دلمه های ایرانی دارد.
۹. مانتی | Manti
مانتی یکی دیگر از معروف ترین غذاهای ترکیه است که اگر یک بار آن را تست کنید، قطعا عاشق طعمش می شوید. این غذا اصالتا متعلق به روسیه است. اما می توانید آن را در سایر شهرهای مدیترانه ای و ترکیه پیدا کنید، چراکه سال های بسیاری است که مانتی در ترکیه محبوبیت دارد. این غذا در گذشته با نام های منتی و منتو هم شناخته شده است و مردم افغانستان و هندوستان هم طرفداران پر و پا قرصش هستند.
ترکیبات مانتی شامل گوشت گاو یا گوسفند است که به صورت کوفته هایی خمیری در می آیند و پس از اینکه مدتی در آب مخصوص طعم دار می جوشند، به آن تهم مرغ و ماست و ادویه جات می زدنند و در روغن زیاد سرخ می کنند و در آخر هم با کشک یا ماست سرو می شود. شاید وقتی ظاهر مانتی را در بشقابی که گارسون جلوی تان می گذارد می بینید، چندان اشتهای تان را باز نکند و ظاهر نا پسندی داشته باشد، اما حتما آن را بچشید، چراکه طعم بی نظیرش دقیقا عکس ظاهرش است!
۸. کباب ترکی دنر | Doner Kebab
کباب ترکی یکی از معروف ترین غذاهای ترکیه است که حتی در ایران و سایر کشورهای جهان محبوبیت دارد و رستوران های زیادی این غذا را در منوی خود دارند. اما اگر نظر گردشگرانی که کباب ترکی دنر را در خود ترکیه خورده اند، بپرسید قطعا به شما خواهند گفت که هیچ کباب ترکی لذیذتر از کباب های ترکیه نیست! کافیست یک بار آن را تست کنید تا طعم بی نظیرش برای همیشه زیر دندان تان بماند.
کباب دنر در واقع به کبابی گفته می شود که ابتدا گوشت قرمز را لایه لایه می کنند و سپس آن را به صورت ورقه ای بر روی سیخی بلند سوار کرده و در بین لایه های گوشت چربی می گذارند تا در حین کبابی شدن چرب تر و خوش طعم تر شود. کباب ترکی جزء غذاهای خیابانی در ترکیه است مانند همین فلافل معروف خودمان که در برخی از قسمت های شهر دکه های غذا خوری بسیار کوچکی وجود دارند و غذاهای خیابانی ارائه می دهند. گوشت کباب دنر از دو نوع گوساله و مرغ است که می توانید آن را بر اساس ذائقه تان سفارش دهید و یا ترکیبی از هر دو را میل کنید.
۷. لحم عجین | Lahmacun
لحم عجین پیشینه ای جالب در کشور ترکیه دارد، بر اساس تاریخ این غذا اصالتا متعلق به کشور هلند بوده و زمانی که آن ها به ترکیه مهاجرت می کنند، بخشی از فرهنگ غذایی شان وارد ترکیه شده و با فرهنگ غذایی ترکیه ادغام می شود.
لحم عجین غذایی بسیار خوشمزه است و اکثر ایرانی هایی که به ترکیه می روند، این غذا را با نام “پیتزای ترکی” می شناسند، چراکه نوع طبخ و ظاهر و طعمش بی شباهت به پیتزا نیست.
این غذا متشکل از خمیر و گوشت است و حتی نام آن هم به همین معنی می باشد. لحم عجین به نوعی خمیر نازک گفته می شود که در بین آن موادی شبیه به مواد ماکارونی می گذارند که این مواد متشکل از گوشت چرخ کرده، سبزیجات معطر، پیاز و بادمجان می باشد. تست کردن لحم عجین حتی برای یک بار هم ارزشش را دارد. درست است که مواد آن چندان زیاد نیست و بیشتر مانور بر روی طعم و عطر آن داده شده اما باز هم طعم منحصر به فردی دارد.
۶. بورک | Börek
از دیگر غذاهای خوشمزه ترکیه که در ایران هم بسیار جا افتاده و می توان گفت که برخی از رستوران های ایران هم این غذا را در منوی خود دارند، بورک ترکیه است. البته این غذا در ترکیه بیشتر به عنوان صبحانه یا پیش غذا سرو می شود، اما به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، برای یک وعده غذایی اصلی هم بسیار مناسب و سیر کننده است.
بورک ترکی در ایران و حتی خود ترکیه به روش ها و شکل های متفاوتی طبخ می شود اما به هر نوعی که درستش کنند، یک سری اصول ثابت دارد. مثلا برای تهیه بورک حتما باید از خمیر یوفکا استفاده شود. این خمیر لایه هایی نسبتا نازک دارد که معمولا آشپزها آن را به شکل دلخواه خودشان در می آورند و در آن مواد ترکیبی می ریزند و داخل فر می گذارند تا به خوبی مغز پخت شود.
مواد داخل بورک کاملا سلیقه ای است اما در ترکیه معمولا از گوشت چرخ کرده، پنیر و سبزیجاتی مانند اسفناج استفاده می کنند. این غذا آنقدر در میان گردشگران و حتی مردم ترکیه محبوبیت دارد که در دکه های خیابانی هم سرو می شود! فراموش نکنید که بورک را باید حتما داغ بخورید و سرد آن طعم چندانی ندارد! بورک از گذشته تا به اکنون جزء بهترین غذاهای ترکیه محسوب می شده است پیشینه آن به دوران حکومت عثمانی ها باز می گردد.
۵. نخود پلو | Nohutlu Pilav
نخود پلوی ترکی برای آن دسته از افرادی که گیاهخوار هستند و یا به دنبال غذاهایی مغذی و در عین حال سالم می باشند، بسیار مناسب است. البته در ترکیب این غذا گاهی از تکه های گوشت مرغ هم استفاده می شود که می توانید در حین سفارش تاکیید کنید که بر روی آن گوشت نریزند!
نخود پلو غذایی بسیار ساده و در عین حال خوش طعم و از جمله غذاهای معروف ترکیه است که شاید در ظاهر چندان چنگی به دل نزند، اما کافیست یک قاشق از آن را تست کنید و از طعم بی نظیرش لذت ببرید. همانطور که از نام این غذا پیداست، متشکل از نخود و برنج می باشد که با سبزیحات معطر و ادویه جات ترکی به آن طعم می دهند. نخود پلو هم جزء انواع غذاهای خیابانی ترکیه است و می توانید آن را در اکثر دکه ها و چرخ دستی های خیابانی پیدا کرده و سفارش دهید.
۴. بالیک اکمک | Balik Ekmek
شهرهای زیادی در ترکیه وجود دارد که در نزدیکی دریا قرار گرفته اند و جزء شهرهای ساحلی محسوب می شوند، مانند استانبول، کوشی آداس و آنتالیا. در چنین شهرهایی معمولا غذاهای دریایی بسیار پر طرفدار است و یکی از غذاهای معروف ترکیه استانبول بالیک اکمک است. این غذا در واقع نوعی ساندویچ است که در دکه ها و چرخ های خیابانی هم سرو می شود.
محتویات این ساندویچ لذیذ شامل، ماهی کبابی یا سوخاری است که به همراه مخلفاتی همچون کاهو، پیاز و سایز سبزیجات معطر سرو می شود. پیشنهاد می کنیم که اگر به شهرهای ساحلی ترکیه سفر کردید، حتما ساندویچ بالیک را به همراه یک نوشیدنی خنک میل کنید که امتحان کردن آن حتی برای یک بار هم خالی از لطف نیست.
۳. کباب علی نازیک | Alinazik Kebab
کباب علی نازیک از غذاهای معروف ترکیه ای است که شهرت زیادی در این کشور دارد و اگر بخواهیم میزان پر طرفدار بودن و محبوبیتش را مثال بزنیم، باید بگوییم به همان اندازه که اکبر جوجه در ایران معروف است و همه عاشق طعم آن هستند،
کباب علی نازیک هم در ترکیه شهرت دارد. این غذا ترکیبی از گوشت چرخ کرده، ماست و کدو است که با ترکیباتی همچون ادویه جات تند و سبزیجات معطر و سس گوجه فرنگی تفت داده می شود تا طعم بهتری به خود بگیرد. این غذا معمولا با نان سرو می شود اما برخی از رستوران ها هم آن را با برنج سرو می کنند.
۲. کوفته | Kofte
کوفته هم از غذاهای معروف ترکیه است که در هر دیار به روش های مختلفی پخته می شود و اگر فکر می کنید که کوفته های ترکیه مانند همان کوفته های ایران است، سخت در اشتباهید! به همین خاطر پیشنهاد می کنیم برای تنوع هم که شده حتما یک بار کوفته های ترکی را تست کنید.
همانطور که گفتیم این غذا در هر شهر یا کشوری به گونه ای مختلف طبخ می شود، مثلا در ایران کوفته به صورت قل قلی و یا دایره ای دست می کنند اما در ترکیه آن را به شکل های مختلف و معمولا تخت یا بیضی در می آورند. ما در ایران کوفته را به همراه نان سرو می کنیم در حالی که این غذا در ترکیه با برنج خورده می شود و طعم آن به دلیل افزودن ادویه جات متفاوت بسیار فرق می کند. کوفته ترکیه متشکل از گوشت قرمز گوساله یا گوسفندی، پیاز به مقدار زیاد و نان خرد شده و سبزیجات معطر خشک است که به همراه سس های مختلف در کنار برنج و ماست سرو می شود.
۱. پیده | Pide
پیده معروف ترین غذای ترکیه و جزء غذاهای گران قیمت و بسیار لاکچری است که در منوی اکثر رستوران های شیک این کشور جای دارد. البته به دلیل اینکه شکل ظاهری و بعضا طعم این غذا بی شباهت به پیتزا و غذای لحم عجین نیست، همه فکر می کنند که این غذا هم نوعی پیتزای ترکی است!
اما برای تهیه پیده معمولا خمیر آن را شبیه به قایق در می آورند و شکم خمیر را با مواد مختلفی که حاوی گوشت چرخ کرده و ادویه و سبزیجات است پر می کنند و در نهایت برش هایش به صورت مستطیلی در می آید. پیده در قدیم به روش های دیگری طبخ می شد که اکنون هم بسیاری از افراد قدیمی ترکیه به همان روش این غذا را درست می کنند.
مثلا پس از اینکه مغز خمیر و مواد داخل آن به خوبی درون فر پخته شد، یک عدد تخم مرغ بر روی آن شکسته و مجددا داخل فر قرار می دهند تا تخم مرغ کاملا برشته شود. ترک ها معمولا پیده های خمیری را بیشتر دوست دارند و برای پیده هایی که خمیر دورشان برشته شده پول چندانی نمی دهند! اما برشته شدن یا خمیری بودن دور این غذا کاملا بستگی به ذائقه شما دارد.
کباب ترکی عالیه!