
- غذاهای ملل از تنوع و طعم بسیار خارق العاده ای برخوردارند، که بنا بر اقلیم جغرافیایی و اقوامی که در آن سرزمین زندگی می کنند، متفاوت است. این مطلب را اختصاصا به بهترین غذاهای هند پرداخته ایم، اگر عاشق غذاهای تند و آتشین هستید، با ما همراه شوید.
آشنایی با معروف ترین غذاهای هندی
مردم شاد و پر نشاط هندوستان در کنار رنگ های خیره کننده و پایکوبی که از مشخصه های آنان است، عادات غذایی ویژه ای نیز دارند. مردم این سرزمین باستانی و قدیمی از طرفداران پر و پا قرص استفاده از ادویه های تند و فلفل های آتشین هستند.
خوراکی های تند و به کار بردن سبزیجات همواره بخش اعظمی از تغذیه این کشور محسوب می گردند. برخی از مردم هندوستان بنا بر نوع اعتقادادت مذهبی خود مصرف گوشت را گناه می شمارند، و فقط از سبزیجات، حبوبات و غلات برای طبخ خوراک بهره می گیرند. حال بیایید با هم سفری به کشور هفتادو دو ملت داشته باشیم و 10 تا از بهترین غذاهای هندی را بشناسیم.
10. مرغ تنوری | Tandoori chicken
یکی از غذاهای معروف هندی مرغ تنوری نام دارد، که شاید در ظاهر ساده و بدون ترکیبات فراوان به نظر برسد، اما طعمی فوق العاده و فراموش نشدنی را ایجاد می کند. همانطور که از نامش پیداست، این غذا از مرغ درست می شود.
مرغ را به صورت درسته یا تکه در ادویه های مختلفی همچون فلفل قرمز، پابریکا، نمک، سس سرکه، زردچوبه و برخی سبزیجات معطر می خوابانند تا خوب مزه دار شود، سپس به سیخ کشیده و در تنور بریان می نمایند. این غذا را به تنهایی یا در کنار برنج سرو می کنند.
9. تدکا دال | Dal Tadka
رتبه ی بعدی در جدول بهترین غذاهای هندی به تدکا دال تعلق می گیرد، که غذایی ساده اما با طعمی خارق العاده می باشد. این خوراک هم همچون اکثر غذاهای هندی طعمی تند و آتشین دارد.
ترکیبات تدکا دال در واقع برنجی است که در آب فراوان و گوجه رنده شده می پزند و به آن ادویه هایی همچون زنجبیل، فلفل قرمز، زردچوبه، سیر، نمک و نوعی سس مخصوص می افزایند. فراموش نکنید تدکا دال باید ظاهری مثل سوپ آبکی داشته باشد.
8. مرغ کاری | Chicken Curry
بدون شک همه ما با شنیدن اسم مرغ کاری اولین چیزی که به ذهنمان می رسد، مردم هندوستان و ذائقه ی خاص شان است. مرغ کاری از جمله خوراک هایی است، که آشپزان صاحب فن در پخت و سرو آن ادعا دارند و معتقدند هر کسی نمی تواند آن را به خوبی بپزد.
خورشت مرغ کاری ترکیبی از مرغ تفت داده شده با پیاز، سیر و ادویه می باشد، که بعد از پختن گوشت مرغ حدود نیم ساعت قبل از خاموش کردن شعله مقدار زیادی کاری به آن می افزایند، تا طعمی آتشین پیدا نماید.
7. ماهی امریتساری | Amritsari Fish
مردم هندوستان از جمله اقوامی هستند که سرانه مصرف ماهی بسیار بالایی دارند. غذایی به نام ماهی امریتساری ، از محبوب ترین خوراکی های این سرزمین به شمار می رود، که ترکیبی از ماهی و قارچ بوده و از جمله غذاهای معروف هندی بشمار می رود.
گوشت ماهی را با قارچ کاملا میکس کرده و بعد همچون کتلت در قطعات کوچک سرخ می نمایند. هنگام سرو استفاده از آبلیمو، نوعی سس تند و یا سماق می تواند طعمی خاص تر از این غذا به وجود آورد.
6. سمبر | Sambar Soup
سمبر نوعی سوپ مخصوص و از بهترین غذاهای هندی است که با سبزیجات، عدس، سیب زمینی، برگ کاری، زردچوبه، نمک، فلفل، سیر و تمبر هندی طبخ می گردد. برخی از آشپزان آن را خورشت می دانند، اما چون هرگز با برنج خورده نمی شود، بهتر است آن را در لیست سوپ ها قرار دهیم.
طعمی تند و ترش از سمبر خوراکی محبوب ساخته، و از آن جا که بسیار پر خاصیت است، از آن برای بانوان باردار و کودکان زیاد استفاده می کنند.
5. روغن جوش | Rogan Josh
روغن جوش غذایی خوش رنگ و لذیذ است، که با موادی همچون گوشت بره، تخم کتان، فلفل قرمز، زنجبیل، نمک، پیاز، ماست، برگ خلیج و میخک درست می شود.
در نگاه اول گمان می کنید که با طعمی آتشین مواجه هستید، اما ترکیب مواد با هم مزه ای دلپذیر را پدید می آورند، که تندی را قابل تحمل تر می کند. در زمان سرو مقداری گشنیز خورد شده را روی روغن جوش می ریزند، تا عطری بهتر پیدا نماید.
4. پالک پنیر | Palak Paneer
یکی دیگر از غذاهای سنتی و بهترین غذاهای هندی پالک پنیر نام دارد، که متشکل از پنیر، سیب زمینی، کلم، و سیر فراوان است.
این خوراک نزد مردم هند بسیار محبوب بوده و باید همانطور که داغ و در حال جوشیدن است سرو و میل شود. در برخی رستوران ها پالک پنیر را با برنج سرو می کنند، اما این غذا بدون پلو هم کاملا مغذی می باشد.
3. چول یا نخود و کاری | Chole Curry
غذایی شبیه به کیک که با موادی همچون نخود، گوجه فرنگی، پیاز، میخک، رب زنجبیل، پودر گشنیز، زردچوبه، فلفل چیلی، روغن آفتابگردان، برگ خلیج، زیره و ماسالا طبخ می گردد و از غذاهای معروف هندی محسوب می شود.
این خوراک مربوط به اقوام ساکن در شمال هندوستان می باشد، که بسیار خوش طعم و مفید است. مردم هندوستان آن را نوعی کیک می دانند، که در کنار غذاها سرو می نمایند. تجربه و تبحر در آشپزی برای پخت چول و کاری اهمیت فراوانی دارد.
2. کباب هرابارا | Hara Bhara Kabab
کباب هرابارا برخلاف اسمش اصلا گوشت ندارد و یک غذای کاملا گیاهی متعلق به اقوام شمال هندوستان می باشد.
شاید بتوان ظاهر این خوراک را به کوکو سبزی خودمان تشبیه نمود. مواد تشکیل دهنده هرابارا اسفناج، نخود و لوبیا کاملا میکس شده به همراه ادویه های تند و آتشین هندی هستند. هرابارا را در تابه های بزرگ تفت می دهند و با نان سنتی و ترشی سرو می کنند.
1. کوفته مالایی | Malai Kofta
کوفته مالایی نیز از جمله خوراکی های سنتی و کاملا بومی مردم هندوستان به شمار می رود، که از موادی مانند پنیر، سبزیجات، خامه، سیب زمینی، پیاز، سیر، فلفل قرمز، پودر گشنیز و زیره تشکیل شده است.
تمام مواد برای تهیه کوفته مالایی هندی را میکس کرده و به شکل کوفته تفت می دهند و در نوعی سس مخصوص می گذارند تا خوب جا بیوفتد. طعم بی نظیر این غذا برای گردشگرانی که به هند سفر می کنند نیز بسیار محبوب گردیده.
مسافرانی که گیاه خوارند در سفر به هند با تنوع غذاهایی که با سبزیجات درست می نمایند هرگز گرسنه نخواهند ماند و می توانند از بهترین غذاهای هندی نوش جان کنند.